Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (12)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns menics spune:

si eu am facur 17 saptamani azi... si ca multe dintre voi ni am anticorpi pt toxo... tocmai am refacut si eu odata cu TT si asta..sper din toto sufletul sa trecem toate cu bine si camitu sa fie o alarma falsa...
valicutza si restul fetelor mai avansate ati simtit miscarile lui bb?? eu nu...

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DenyAnd spune:

Onutz

In mesajul sters va intrebam la inceputul sarcinii voastre, la cate saptamani mai exact ati inceput sa va simtiti balonate.

Plus la asta de pe 21/05 simt durere la contact sexual, in fundul-fundului (banuiesc ca la cervix), si nu stiu de ce.
E prima data cand mi se intampla asa ceva in perioada dupa ovulatie, la durere in timp contactului sexual ma refer.
Si apoi am dat in detaliu aproape ce simptome mai am si de cand le simt. Am scris mai mult la odiseea ian-feb pt ca ele au sarcinile mai mici si poate isi amintesc mai usor simptomele de la inceput. De aia am sters de aici mesajul meu ca voi sunteti marishori deja, si sa nu ma repet in zeci topicuri cu acelasi mesaj

Dilema mea e ca nu stiu exact cand am ovulat, am 2 variante.
Azi as fi in: ori in z 12 DPO, ori in z7 DPO.

Si ce-s cu simptomele astea care le am? O fi sarcina?
Nu e prea devreme sa simt balonarea si celelalte?

Mai nou, azi am simtit si simt inca, ceva tensiune la sani, ba sfarcurile parca ma frige, ma ca ma inteapa prin sani.
Balonarea aia o simt mai mult seara.

Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DenyAnd spune:

Azi am facut test, si e negativ clar.

Dar simptomele nu dispar

Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

Deny, cred ca e prea devreme pentru un test de sarcina, mai asteapta un picutz si stai linistita..

Mami de2, am sa iti spun o chestie pe care am citit-o acum cativa ani si pe care nu numai ca nu am uitat-o, dar am aplicat-o de zor, in meniurile mele zilnice, deci e valabila nu numai pt perioada de sarcina:niciodata fructe imediat dupa masa, nu mai devreme de 2 ore.Inainte de masa da, cu o ora sau minim jumatate de ora, dar carnea mai ales are nevoie de mult timp sa fie digerata si fructele nu au cum sa treaca de "bariera", asa ca incep sa fermenteze..
Cu atat mai mult cu cat burta ta e deja plina:), tre sa ai grija un pic cum combini alimentele si sa stii ca eu am avut doua reprize de vomat in rafale dupa mancatul de inghetata si oricat nmi-ar placea, e clar ca in aceasta perioada bebe nu o vrea-cum zic eu- asa ca am scos-o de pe lista.

Si intr-adevar, varza este prin definitie un aliment greu, "cade greu la stomac"- cum spunem noi si daca ai mai mancat-o si cu ..

Eu am avut o perioada urata cand nu mai puteam lua jumate din portia zilnica de vitamine, la pastila aia cu fier imi scoteam si sufletul, in cateva minute, asa ca am inlocuit vitaminele si am scapat.

Motive pot fi multe, insa da, trebuie mancat cu mult mai multa grija si mult mai selectiv, oricat de bine suna anumite preparate.Si nu uitati ca nu mai aveti in burtica spatiul pe care il aveati inaite|si ca nu tre aplicata regula "sa mancam pentru doi", ca isi ia gagalicea ce ii trebuie, oricum, plus ca are vitaminele la dispozitie:)

hai va pupacesc, noi am avut un weekend de leneveala placutaaaaa..
Saptamana buna, burtici dragi!

14 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mami_de2 spune:

Bubulina ai mare dreptate... nu pot si nici nu e bine sa mananc pt 2;))mai mult decat atat: acum desi mi-e f foame, nu mai pot manca mult, nu mai am spatiu.. insa mananc mai des.. si culmea e ca stiu de treaba cu fructele pe care nu le mananc niciodata dupa masa (decat daca trec 2 ore) sau inainte de masa cu minim o ora. Asa zic si eu..ca poate inghetata mi-a facut felul..desi era extrem de buna... ori ea ori varza... asadar voi incerca pe viitor sa le pap mai rar sau spre deloc :))
Azi ma simt ff bine, in continuare tin regim si azi si de maine as incepe si eu sa mananc din nou cruditati: fructe si legume ca mi-e dor de ele ff tare de vineri.. am atatea zile fara si le simt lipsa. sper sa fie bine dupa ce le reintroduc:P.

13+
2 mutatii MTHFR heterozigote: C677T si A1298C si Pai 1- 4G heterozigot
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: 1 FembionII, 1 Magne B6, 1 Acid folic, 2 Cetebe, 1 Aspenter ; 1 NO SPA pe zi Utrogestan ovule:400 mg pe zi;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bioana spune:

neata,felicitari celor care intrati intr-o noua saptamana!!
ONUTZ mersi de raspuns.......sa inteleg ca sunt singura care nu ia nici un fel de vitamine??nu mi-a dat nimic...sa merg sa cer ceva?trebuia sa stie ca doar e dr...cu asta se ocupa..mi-a zis ca analizele sunt bine, si atat...sa las acidul folic...
DENY e greu, stim toate ca si noi am trecut,dar e devreme pt test.eu in ultimii ani mi-am facut o gramada de teste de sarcina si am ajuns sa le urasc...ma credeti daca va spun ca nu mi-am facut un test de sarcina de cand am ramas?si azi am 13 sapt si 1 zi...la 2 saptamani dupa transferul de embrioni m-am dus la clinica sa-mi fac testul de sange..si eram foarte optimista ca nici asistentei care mi-a recoltat sange nu ii venea sa creada...dar nu am facut nici pana azi....in ce priveste balonarea din primele saptamani, 5-6 ma simteam balonata si azi la fel....
BUBU sunt de acord cu fructele.nu merg dupa mancare!!fermenteaza acolo...am muncit 2 ani in israel si acolo am invatat..
o zi excelenta sa aveti si un inceput de saptamana fain!!

embarazada de 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MACARIE spune:

mami_de2 , am ras copios cand am citit meniul ....ai mancat ceva nu te-ai incurcat ..
eu as merge pe inghetata pt indigestie ...incearca sa o eviti pe cat posibil sa mananci incgetata ....
eu am zis ca am terminat cu raul si duminica abia am ajuns la baie , era sa vomit pe jos in bucatarie
o noua zi.....cum va simtiti?

12+

-------------------------------------------------------------------

Mamica de buburuza mica si terorista xenia 21-02-2008
.............................................

Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos

--------------------------------------
hainutele noastre: https://picasaweb.google.com/102280662496723264658

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

Deny, pana una-alta eu zic sa stai linistita, incearca sa nu iei medicamente de nici un fel si daca iti intarzie menstruatia 2-3 zile mai fa un test. Nu am inteles: cand trebuie sa-ti vina pana la urma?
Eu am fost aspiranta doar o luna si nu am apucat sa vad cu adevarat cum e sa astepti simptomele de fiecare data, dar cred ca trebuie sa fii o persoana f puternica sa poti trece printr-o perioada lunga de asteptare. La cata rabdare am eu mi s-a parut si luna aceea groaznica, dar se pare ca a fost doar vina mea, nu-mi monitorizasem ovulatia. Din fericire, asta a fost singura problema.
Cat despre simptome- pe la 5 sapt o sete dementa, cred ca beam 3l de apa pe zi lejer; la 6 sapt dupa UM pipi des toata ziua si toata noaptea. Tot atunci i-am auzit si inimioara scumpa. Eu eram ingrijorata ca o fi bine implantat, o fi extrauterina... Fasolica era acolo bine-mersi si ticaia de zor
Atunci a inceput si o senzatie de balonare- de fapt am pus pe mine 1,5 kg instant pe burtica si pe solduri, suficient cat sa nu ma mai incapa pantalonii, fara nici o schimbare in meniu.
Imediat a aparut tensiunea in sani... mai mult o durere permanenta care a disparut complet acum 3 sapt. Evident paranoia, eco- facea tumbe linistit in burtica. De data asta ne-a aratat si manutele si piciorusele, ce fericire
Greturi nu prea am avut decat din 3 in 5 asa, au revenit acum cateva zile in forta dar acum sunt ok.
Pofte n-am
Cam astea au fost simptomele mele
de molipsire si incearca sa te relaxezi un pic

Sa schimbam saptamana, zic

Onutz 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

Bioana, sunt medici si medici
Unii prescriu vitamine din prima, altii deloc. Primul meu dr a zis sa ne vedem la 9 sapt cu analizele ca sa-mi prescrie vitamine si atat. Dupa o sapt dr meu actual mi-a prscris Utrogestan pt sustinere (sincer am fost mult mai linistita stiind ca-l ajut pe ) si niste vitamine slaaaabe (unele de care nu a auzit nimeni, Prenatal Maximus) care contin vitamine in concentratii de 2 sau 3 ori mai mici decat cele mai cunoscutela noi- Elevit, Centrum Materna etc).
Analizele mi-au iesit perfecte, doat fierul este mai mare (si majoritatea gravidutelor sunt anemice in sarcina ), las' ca iese mai destept
Deci eu cred ca atata timp cat analizele sunt ok nu trebuie sa te stresezi, eventual intreaba dr, dar cred ca ti-ar fi prescris ceva pana acum daca ar fi considerat ca este cazul

Onutz 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bioana spune:

ONUTZ utrogestan si meriestra am luat din 8 martie, cu o sapt inainte de transfer.dar am terminat pe 23 luna asta cand am facut 12 sapt...si acum mi-a zis sa las si acidul folic...ci citinduva mesajele constatam ca mai toate luati vitamine...doa rpe 2 iulie mai merg la ginecolog dupa rezultatele de la analizele de sem 2.eventual sa-mi fac o programare la medicul de familie...mersi.

embarazada de 13+

Mergi la inceput