Gustari reci pt petrecere copii in aer liber, vara

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

boticelina, si eu sunt tot din aia agitata. Pe 2 iunie fac un party maret, pt mezin si sot, tot outdoor, dar si tematica (cu PeterPan)
Am o singura dilema , nu stiu ce crema sa aleg pentru tort, mi-o dezvalui pe cea aleasa de tine, pls?
Succes si vreme buna sa aveti!

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Citat:
citat din mesajul lui lbelciug

boticelina, si eu sunt tot din aia agitata. Pe 2 iunie fac un party maret, pt mezin si sot, tot outdoor, dar si tematica (cu PeterPan)
Am o singura dilema , nu stiu ce crema sa aleg pentru tort, mi-o dezvalui pe cea aleasa de tine, pls?
Succes si vreme buna sa aveti!


Stim, stim! imi aduc aminte de subiectul cu pinata si the treasure hunt party

Tortul probabil ca va fi un diplomat cu fructe, mi se pare foarte versatil pt ca ii pun blat subtire jos, sus si pe laterale, din biscuit de pandispan si pot sa-i dau ce forma vreau (in fiecare an mai adaug diverse castroane, castronele si alte forme la colectie )

Fiind anul asta un tort cu gargarita, probabil voi face baza patrata cu colturi rotunjite si "etajul" oval. Le imbrac in pasta de zahar si sunt de mare efect de fiecare data, chiar daca nu arata fix-fix ca alea de la cofetarie, copiii sunt minunati, nu observa imperfectiunile .



Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serialbastre spune:

Eu planuiesc sa fac chiftelute din carne de curcan, date prin fulgi de porumb tocati grosier si coapte la cuptor.

Asteptam si poze de la eveniment, mai ales pentru inspiratie!
Petrecere frumoasa!

Andreea si Cezara - Ilinca (2.06.2009)

In bucataria mea

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

850 gr faina, 3 oua, 3 linguri de miere topita, 250 gr zahar, 120 gr untura sau unt, 1 lingurita praf de copt, scortisoara, cuisoare ( din astea dupa gust, eu pun o lgta de scortisoara, o jum lgta cuisoare), 2, 3 linguri de lapte cat sa iasa o coca buna de intins. Coca obtinuta se lasa pana a doua zi ( eu nu las la temperatura camerei in perioada asta, vara cand e prea cald bag in frigider). A doua zi intind cam la jum de cm, tai forme ( eu folosesc nistefrunze de stejar sau stelute), le ung cu galbenus, infing in mijloc cate o bucatica de nuca, migdala, ce o fi si dau la cuptor pana se rumenesc.

Cu cat stau mai mult cu atat sunt mai bune. Merg super bine cu lapte, ceai si la gustare.
Nu merg glazurate sau cel putin mie asa mi se pare, reteta e fara glazura.

Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari78 spune:

Boti fetele ti-au dat o multime de idei, mai adaug si eu cateva : ca tot vin si adulti poti face o salata de vinete (fara maioneza, ca e vara), si/sau bruschete la cuptor (noi le mancam si reci) cu o felie de rosie, putin oregano si deasupra o feliuta de mozarela (eu ung painea prajita cu putin usturoi, dar nu stiu daca papa cei mici), barcute din ardei cu pasta de branza si marar.
Daca imi mai vin idei, spun.

off topic : gusta, lulu, roxana, daca veniti voi, vin si eu, sa nu patimiti singure

www.flickr.com/photos/10472485@N02/" target="_blank">poze
poze noi
Teodora 2 ani+ si Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Eunice, data viitoare cand faci biscuitii astia, mai pune ghimbir, nucsoara si piper macinate. sa vezi ce se intensifica aroma.. o nebunie tu topesti mierea? eu niciodata, nu am vazut vreo problema la aluat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz

Eunice, data viitoare cand faci biscuitii astia, mai pune ghimbir, nucsoara si piper macinate. sa vezi ce se intensifica aroma.. o nebunie tu topesti mierea? eu niciodata, nu am vazut vreo problema la aluat...


Multumesc pentru sugestii, o sa incerc. Nucsoarra am mai pus dar piper si ghimbir niciodata. Si da, mierea o topesc, ca asa scria in reteta. Si daca nu o topesc ..practic pun dublul cantitatii. Sa inteleg ca tu faci exact aceeasi reteta, fara mierea topita si doar cu condimentele alea in plus?
Oricum sunt niste biscuiti sau cum le-o zice ff buni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

da, e "reteta traditionala de biscuiti" pentru Craciun. am gasit-o acum vreo 6-7 ani si o facem cu succes. nu am topit niciodata mierea. (si am aflat ca in proportii aproape egale de condimente sunt si faimosii "pepperkor", biscuitii traditionali din Suedia. (care-s si la Ikea ))

Mergi la inceput