Bravo Andra,Cuchilici,Gabiko!Mai-Iunie'12(55)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BelissimaEva spune:

Andrutuleeeeeeeeeee, felicitari mamicooo !!! Bebe Robin bine ai venit, sa fii sanatos , papacios si necolicos!
Imi pare tare rau ca ti s-a deplasat iarasi cateterul dar cum ti-am zis, eu am avut bagate toate calmantele prin branula si tare bine a fost! Cand mi-au bagat prin cateter nu a avut nici un efect
Il ai pe bebe in camera cu tine? a venit lapticul?
Pup mamicu' si grasunelul

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mamica super fericita si norocoasa de Dorian Andrei

Mergi la inceput

Felicitari Cuchilici!!!!! Bine ai venit bebe Vladut!! moama moama ce buflei hehehe
Pup nasucul dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea_Deeutza spune:

Deci s-a deschis noua sesiune de nascut in weekend!

Andrule ce ti-am zis eu tie ieri? Ma bucur pentru voi, sa fiti sanatosi, tu sa treci usor peste probleme si sa ai mult laptic pentru piticul Robin!

Cuchilici da ce dolofan ai ascuns tu la cutiuta!!! Sa fiti sanatosi, mancaciosi si fara colici!

Haideti fetelor la termen ca abia a inceput weekendul

Eu abia am venit din piata, m-am alimentat cu legume, frunze si fructe pentru o saptamana , dar am suparat gaza si mi-a tras niste lovituri in col de am crezut ca rupe membranele
I-am dat niste mici ca sa-l linistesc si acum stam la pat sa impacam agitatu'

Deea 37+ cu
sa rezist cu Victoras dragalas la purtator inca 1 saptamana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Heeeeeeeeeeeey! Iar e avalansa de bebei?!

Andraaaa, felicitari scumpo!!! Multa sanatate iti doresc, imi pare rau pt faza cu cateterul. Eu am primit medicatia dupa ceza prin branula. Sanatate multa lui bebe Robin(adoooor numele!!!), viata lunga si frumoasa! Te pup si te imbratisez!

Corii, felicitari si tie draga mea!!! Mai ales ca ai adus pe lume ditai dolofanul. Recuperare rapida si mult laptic! Iar puiul sa fie sanatos si norocos!

Va pupacesc pe toate sucmpelor! Eu nu mai apuc sa intru, ca puiul e tot agitat.

Clara, si puiul meu mai regurgiteaza. M-a interesat link-ul pe care l-ai lasat, dar sper eu sa nu fie cazul nostru. Nu regurgiteaza mult(cat o lingurita asa) si de obicei cand eructeaza se intampla(dupa masa) sau daca plange mult. Ma bucur ca v-ati acomodat bine toti si puiul cel mare e incantat de bebe.

Vineri am fost si noi la dr de fam(pe care n-am gasit-o ca era la o conferinta, desi ne-a zis sa venim. Dar ne-a cantarit si ne-a masurat asistenta. Avem 4kg si 53 de cm(de la 49 cm la nastere). In urma cu o luna, la iesirea din maternitate avea 2930 g. Eu zic ca a luat ok in greutate.

Legat de lohii. Alina, cred ca tu erai cu problema asta.
Stiu ca in cazul in care lohiile nu se elimina si se strang in uter, impiedicand revenirea uterului la dimensiuni normale, se da un tratament si se provoaca dilatarea colului(asta cred ca e interventia de care vorbea dr tau). De chiuretaj n-am auzit, dar poate nu stiu eu.
Sper insa ca tratamentul sa-ti rezolve situatia.
Eu am aproape 5 sapt de la nastere si inca mai am lohii, mai deschise la culoare si reduse cantitativ, dar inca nu s-au dus de tot.

Si am mai tinut minte ca vorbeati de apa plata. Eu nu o fierb pt prepararea formulei. Chiar am citit pe tema asta(ca nu stiam nici eu cum sa procedez) si am inteles ca prin fierbere se distrug sarurile si mineralele din apa si nu ar fi ok.
Am intrebat si pediatrul si la fel mi-a zis, sa nu o fierb.

Asa...si ar mai fi ceva. Si lui Boom a inceput sa-i tremure barbita. Luni ma duc iar la dr de fam si o sa discut despre asta. Am vazut ca se recomanda calciu gluconic sau sirop-calciu pt bebelusi de la Pharco.
Tremuratul barbiei e pus fie pe seama unei carente de calciu, fie pe imaturitatea sistemului nervos al bebelusilor. Ticul trece uneori de la sine, fara tratament, o data cu cresterea bebelusului.

Pupicei! Mai intru mai incolo ca s-a trezit pustiul si e foamea in vizita la el!

Elly de Babyboom minunat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Deci lui Cuchilici i-au facut pana la urma tot cezariana, as fi sperat sa nasca natural. Andra, eu am auzit de cordon innodat, pusese cineva tot pe aici un articol despre un bb cu cordonul innodat de 3 ori! Sper sa ti se potoleasca repede durerile, sa-si faca efect medicamentele. Dar de ce sa-ti fi facut mai jos anestezia oare?
Ylari, nu stiam ca si altii au cercetat despre dr U, eu am fcut asta pentru mine personal, pentru ca nu mi s-a parut normal sa primesc reteta fara parafa si am vazut ca si celelalte femei primeau la fel sau deloc. Sunt convinsa ca nu e mediocra, un doctor in medicina a muncit mult ca sa ajunga la asemenea performante, nu contest sub nici o forma valoarea profesionala a ei, si e posibil sa fi facut doctoratul pe vreo felie a hematologiei, insa pe laborator, nu pe hematologie pura. Ma rog, nu ma bag mai mult, ca nu ma priveste. Ti-am spus doar ce am facut eu in dreptul meu si ca nu am mers orbeste pe atitudinea ei terapeutica, dar eu mi-am permis treaba asta pentru ca nu aveam mutatiile genetice pe care le ai tu. Daca le-as fi avut, cu siguranta ca as fi procedat altfel.
In legatura cu mancarea, eu mananc de rup, nu's ce am, cum erai tu acum cateva saptamani (sau s-a pastrat treaba asta la tine?), cu diferenta ca eu ma si ingras. Cumparasem si noi, ca si Deea, legume si fructe pentru o saptamana, acum vreo 2 zile. Acum am vazut ca mai avem un ananas, un sfert de pepene si o mana de cirese. Legumele deja s-au dus.
Tigruta, multumeste-i soacrei tale pentru intentiile frumoase, si roag-o sa te ajute altfel, ca sa nu se simta Luca dat la o parte: sa-ti faca mancare, sa faca ceva curatenie sau sa calce cand ai nevoie. Cu copiii te descurci tu cumva, asa cum ai spus deja.
Mirela, fata draga, tu esti in permanenta pe drumuri, eu nu stiu cum rezisti in ritmul asta.
Amica aceea a avut probabil embolie pulmonara, nu edem pulmonar, si poate fi fatal. La orice varsta si oricat ai fi de slab sau gras. Eu nu stiu daca ti-am spus sau nu, ca dupa 1,5-2 ore de condus sau de stat fara sa te misti, trebuie sa te mobilizezi neaparat, alergi in jurul masinii, faci exercitii, gasesti tu ceva sa-ti pui in miscare sangele. Staza venoasa poate duce la tromboflebita si la embolie pulmonara. Sigur, detralexul trebuie luat, dar nu face minuni. Mai nou se recomanda si Vessel due, dar trebuie sa discuti cu un medic (cardiologia se ocupa si de vasele de sange). Bineinteles ca trebuie facut un doppler venos, nici nu se discuta. Daca ai drum in Iasi sau poti sa-ti faci, iti pot recomanda un medic foarte bun care face doppler. In Bucuresti nu cunosc, dar la cat stai tu prin Bucuresti... Cred ca ti-ar fi la indemana Iasi-ul, sunt 70-80 de km din Vaslui.
Mi_bebelina, week-end-ul inca nu s-a terminat, mai e vreme de nascut. Sa bagam majoretele?
Ellysor, a luat foarte foarte bine in greutate Boom! Baiatul meu a luat in prima luna 600 de grame si am fost foarte multumita. Eram asa de fericita ca din laptele meu a crescut, incat nici nu ma gandeam ca ar fi putut lua si mai mult.
Am descoperit un site despre alaptare. http://www.alaptare.home.ro/ Sper ca e ok ca l-am pus aici, are informatii utile, cititi si retineti ce vi se potriveste. Mai e o discutie super interesanta pe un alt forum, dar pe ala sigur n-am voie sa-l postez. Mi l-am pus la favorite sa-l citesc daca o sa ma apuce disperarea in timpul alaptarii.

Anitta, mama lui M - 8 ani si pustoaica de 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Buna fetelor!
Felicitari prospetelor mamici, Andra si Corina! Va doresc bebei sanatosi si norocosi!
Eu sunt libera, in sfarsit am scapat de holter, cu greu am suportat electrozii si cutiuta pe mine. Luni sau marti o sa mi-l citeasca cardiologul.
Am montat aseara patutul lui bebster, maine dimineata pun si tot in valiza si suntem gata pentru marea intalnire.
si va doresc un weekend linistit!

Elena 37+ cu Bebster AMR 2+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Am reusit sa citesc din urma si imi permit sa va dau cateva sfaturi despre alaptare..
Nu exista laptele de mama nu e bun ca nu e consistent, nu exista o analiza a laptelui de mama, pt ca, consistenta lui se schimba, si nu uitati puneti copilul la san la CERERE lasati ceasul, cantarul..lasati copilul sa goleasca sanul si abia apoi il puneti la celalalt, laptele de inceput e cel care tine de sete, apoi e cel satios de aceea e important sa goleasca sanul..incercati sa gasiti pozitia corecta ca sa nu faceti nici rani si foarte important odihniti-va cat puteti, mancati normal, beti lichide, si relaxare..pt durerile de burtica beti voi ceaiuri nu dati bebelusilor(asa ne-a sfatuit consultanta in alaptare de la clinica)..

Astero nu inteleg, de ce ii dai supliment?

Miha te stresezi aiurea cu greutatea, lasa cantarul si alapteaza copilul ori de cate ori e nevoie, fiecare copil are ritmul lui.de ce ti-a trebuit pompa?

Clara asa este, e greu cu 2 copii mici, eu inca am parte de ajutorul sotului, sa vad apoi cum ma voi descurca..azi am zis ca dorm si eu dar inca n-am reusit, pana diseara nici nu mai am cand..

Anitta i-am zis soacrei ca nu vreau asa ini nici un caz, apreciez ca vrea sa ma ajute dar nu asa, mi-a facut mancare de cand am venit si e bun si asa, dar nu prea imi permit sa ii spun sa imi faca curatenie sau sa imi calce dar macar sunt multrumita ca imi face cate o ciorba..iar mai incolo sa ma ajute sa iesim pe afara, vedem noi.
Nici eu nu mai refuz nici un fel de ajutor

Sosho, Onutza macar faceti haz de necaz..si eu am plans intr-o seara ca aveam impresia ca ma neglijeaza sotul, dar stiu eu ce il deranjeaza pe el, ca miros a lapte

Astazi a venit preotul si ne-a citit, asa ca maine vreau sa ies si eu cu Luca afara, pe Matei nu il scot inca, sa se mai incalzeasca putin..

Voiam sa spun mai multe dar se pare ca sunt si mai uituca..
A sa va povestesc ca am scapat de furia laptelui, ragade..totul a fost atat de natural de data asta, ce inseamna sa inveti din greseli..dupa ce s-a nascut Matei l-am si pus la san si l-am avut cu mine in camera langa mine..nu venise inca laptele asa cum trebuie, aveam doar cateva picaturi de colostru, dar incet incet cu rabdare si calm, l-am pus mereu la san, nu a mancat deloc lapte praf(dar de data asta ne incurajau foarte mult sa alaptam, ceea ce la Luca nu s-a intamplat, desi am nascut tot aici) si uite ca se satura cu acele picaturi de colostru (stomacelul lor au intre 4-7 ml) dormea cu nasul la san..abia a 2 zi a inceput sa se instaleze lactatia, am avut putin sani durerosi, dar punandu-l la san la cerere am scapat de furia laptelui(de care imi era groaza) si s-a reglat lactatia dupa cat are el nevoie..asa ca aveti incredere in voi si totul va fi bine..

Vai m-am lungit, dar am prins si eu putina liniste

Pupici

Mergi la inceput

Este prima data cand reusesc sa intru pe net de cand am nascut si tareee ma bucur pentru ca imi era dor de voi maxim!!
Va multumesc din suflet pentru urarile de bine, si pt nastere si pt Sf C-tin si Elena si pt ziua mea( nu prea am simtit ca este ziua mea dar ce dar mai frumos as fi putut primi decat un copil atit de minunat?? )
Vreau sa felicit toate mamicile noi si nu mai dau nume pentru ca se stiu ele si sunt asa de multe , iar daca omit pe cineva , nu vreau sa supar pe nimeni! Sa aveti puiuti sanatosi, norocosi si papaciosi
Noi suntem super bine. Pur si simplu nu imi vine sa cred ce copil cuminte am .. doarme f mult, papa la fel de mult iar plansul.. ff rar cand se necajeste ca pierde tzitzi!
Nu am facut nici ragade , nici furia laptelui iar tzitzi curge intr-o veselie ca la robinet!
Vreau sa va zic ca in prima zi in spital am plans de necaz pentru ca m-am luat dupa o dobitoaca de asistenta care mi-a zis ca nu am lapte si ca nu as vrea sa pun pompa sa vad ce productie scot? si eu mai dobitoaca , am pus si am scos fabuloasa productie de cativa stropi de colostru imprastiati pe ventuza! Si da-i si boceste pana m-a gasit domnul doctor si m-a linistit imediat dupa ce mi-a zis exact ce a zis si Tigruta mai devreme .. ca stomacelul lor este ff mic iar cele cateva picaturi de colostru ii sunt de ajuns iar eu sa continui sa il pun mereu si mereu la san! A doua zi deja eram bine dotata
Chiar daca in primele zile era mai mereu somnoros si adormea instant dupa 5-10 mins ,de trebuia sa il gadilim, sa-l dezbracam,acum tragem 30 mins din una si apoi ne mutam si la cealalta inca 15-20 mins!
Fetelor am si eu o intrebare. Cum trebuie procedat cu medicul de familie si cu pediatrul ? De abia luni putem ajunge sa ii facem certificatul de nastere iar apoi imi propusesem sa trecem la medicul de familie sa il ia in evidenta si daca se poate sa ne recomande un pediatru care vine si la domiciliu! Procedez corect sau am alti pasi de urmat si am nevoie de acte anume? Multam de ajutor
Hai ca m-am lungit.. trimit sa nu pierd mesajul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Elena, nu mi-am dat seama sa-ti fi spus sa-ti pui un maiou mai mulat pe tine ca sa nu te enerveze firele alea si aparatul. Nu ti-a descarcat azi in calculator? Putea sa iti spuna azi rezultatul asistenta care ti-a luat aparatul, daca stie oleaca de EKG. Macar asa, in mare.
Tigruta, de fapt ai dreptate cu calcatul si curatenia, pe soacra mea nici eu nu mi-as permite sa o rog asta, dar nu stiam exact care e relatia ta cu ea. Cat ma bucur ca a mers asa de bine cu alaptarea! Asta imi doresc si eu, de aia tot citesc.

Anitta, mama lui M - 8 ani si pustoaica de 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Anitta scumpa mea, te inteleg si eu am avut aceleasi dileme cu retetele alea nesemnate, stampilate, etc... pana si sotul care e mai poet asa, a observat asta si m-a intrebat. Nu iau nici eu 100% de bun ce zice, nu sunt o fanatica, daca as fi as merge cu anticoagulantul mai departe fara sa imi pese de ceea ce mi-a spus ginecologul si neonatologul. Dar stii ce te manipuleaza frica, stie bine orice mamica, am face orice ptr puii nostri ca sa fie bine dar cand unul iti spune hais altul cea... nu e asa usor sa decizi.

Tigruta ce grozav ca esti ok cu alaptatul.

Eva felicitari pentru bb cel cuminte! Si ptr laptic Bravo bravo!!!

Multi pupici.

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE
Mami de Eva scumpa
Si AMR 3 +
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot

Mergi la inceput