Prieteni dragi
Raspunsuri - Pagina 10
Porumbita spune:
si acum ca am terminat de citit si restul...
ok, nu ai bani sa mergi la restaurant...
insa nu poti spune ca fetele alea iti sunt prietene dragi dc tu in intalnirea cu ele nu vezi decat disconfort..
din moment ce le ai spus clar ca nu ai bani ma indoiesc ca se asteapta sa gaseasca in casa ta mese intinse...
dc tot nu ai chef sa le vezi spune le si gata
dar asuma ti riscul ca din acel moment sa le scoti de pe lista de prietene
si mi se pare trist sa fi prieten cu cineva de peste 30 de ani, pers aia sa nu mai locuiasca in tara de ani buni (deci nu poti sa te vezi chiar toata ziua buna ziua) si tu sa te cramponezi de ce pui pe masa e super aiurea...
daniela_b spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fomalhauti La mine "nu am bani" inseamna "nu am bani". Nimic altceva. Dar nu am sanse sa-i conving pe psihanalisti (nici profesionisti nici amatori). |
Pai, smecheria e ca nici ei nu te-ar putea convinge ca e ceva in neregula in povestea asta. E in neregula sa-ti faci atitea griji pentru un amanunt: banii de-o cafea cu prietenele tale dragi.
Logic: de ce crezi ca niste prietene care stiu ca nu poti veni la restaurant pentru ca nu ai bani, ar avea pretentia la mai mult decit o cafea si o apa plata?
De aceea pare atit de greu crezut ca e vorba doar de bani.
Ori problema e o falsa problema, ori ele nu iti sint dragi.
Eu ( psihanalistul de ocazie, amator :D) cred ca prietenele tale s-au hotarit sa vina in vizita cu mîinile pline ( flori, bomboane, prajituri, sampanie), tu presupui deja ca asa vor face insa si asta te face sa te simti tot incofortabil.
Rezumind, eu as lua lucrurile asa cum sint, as pregati ceva gustari necostisitoare ( gen fructe si inghetata), o cafea si m-as stradui sa le ofer o sedere placuta cu ajutorul farmecului meu personal :D...
Nimic mai mult!
3, 2, 1... Gata, s-a rezolvat!
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fomalhauti Mi se pare ciudat faptul ca tot apare ideea ca in spatele lui "nu am bani" este altceva. |
Stii de ce?
Pentru ca, in afara de restaurant( adica masa+haine), si o intalnire cu fostele colege/prietene e de neconceput.
Sa nu intelegi gresit: nu te critic. Ai intrebat, am raspuns.
Rufus, Tora si iadele
histamina spune:
de fapt,cred ca iti e teama ca ceea ce tu esti acum nu e conform cu imaginea pe care ei si-au facut-o despre tine................si de asta iti e:te stiau cu bani si acum nu mai ai.asa ceva nu poti accepta.dar daca lor le placea de tine pt ceea tu esti?la asta te-ai gandit?
e irelevant.sufletul tau valoreaza la fel, indiferent de conturile bancare.
CampariSoda spune:
Formalhauti - hai sa-ti spun, nici io nu m-am dus la intalnire si am pretextat ca in Djibouti capitalist nu se poate sa-ti iei vacanta asa cand vrea muschiu tau. Acuma intalnirea a fost organizata de cele mai bune prietene ale mele, so evident ca or fost dezamagite si au incercat sa ma convinga cat de important este sa-mi arat io fatza acolo, dar pana la urma au inteles de ce nu se poate.ok, drept compensatie a trebuit sa inregistrez o "video-telegrama" impotriva vointei mele....Adevarul adevarat e ca nu am vrut sa "cheltui" patru zile din cele douash-cateva cate am io vacanta pe an sa ma duc la intalnire...e o chestie de prioritati si ma bucur ca prietenele mele au inteles.
Dar revenind la situatia ta - majoritatii dinte noi ni se intampla sa nu avem bani pentru ASTA (ASTA fiind o rochie, o cina, un titirez...), nu sa nu avem bani "pur si simplu", cred ca de aici lipsa de "empatie".
Si io zic sa respiri adanc apropos de vizita prietenelor tale si daca trebuie musai sa vina la tine (desi io nu inteleg chestia asta cu autoinvitatie - e foarte nepoliticos - de ce nu le propui sa va vedeti in parc, cum au sugerat celelalte fete?) sa le servesti cu fix ce ai prin casa, o cafea si un pahar de apa si atat. Cred ca ideea cu care tre sa te obisnuiesti tu e ca voila, acu' nu aveti bani deci nu iti mai permiti sa fii gazda ca pe vremuri. Dar exceptand faptul ca nu poti sa le servesti pe fiecare cu un kil de salam de Sibiu - te bucuri asa oleaca sa le vezi si sa le arati ce familie faina ai?
anya spune:
Nu mai e vremea meselor intinse. Eu nu dau sfaturi. Ma gandesc ce asi face in locul tau.
Intai pun pe hartie. Cat costa o cafea (vre-o 6 de fapt), un tort, inghetata, alune si suc? In plus mai pune cateva ore de aranjat inainte casa ...ca dupa atatia copii si caini nu are cum sa fie bec la orice ora. Pe coloana cealalta pun o pereche de sandale (nu foarte de fitze, ca sa mai poata fi purtate si in concediu ) si masa la restaurant. O rochie mai gasesti tu prin dulap, sau poate ai vre-o prietena si imprumuti (o prietena care nu e din grupul de la petrecere si sa se trezeasca spunand "ce draguta esti in rochia mea!"). Drept sa spun mie mi se pare si mai ieftin si mai comod sa merg la intalnire, mai ales ca insista lumea si in sufletul tau cred ca iti doresti.
Iar dac afetele vor sa-ti cunoasca familia, iesiti in parc. Acolo fiecare isi ia sucul si gata.
Fomalhauti spune:
CampariSoda (imi place cum suna, de baut nu am baut, dar avand in vedere ca pe vremuri imi placea Campari....) nu stiu daca se cheama ca "nu am bani" sau "nu am bani pentru asta". Am neobisnuit de multi bani in cont (pentru noi, neobisnuit de multi) care insa urmeaza sa fie "incasati" direct de acolo de doua firme de turism. Ii am sau nu ii am? Eu zic ca nu ii am. Daca dintr-un motiv sau altul as decide sa nu mai dau acesti bani (sa-i scot din cont) as pierde excursia si avansul. Daca as scoate si o mica suma din ei as avea diferite probleme, nu stiu exact, oricum firmele nu sunt din Romania, asa ca oricum ma tem ca nu voi primi voucherele la timp.
In alt cont mai am niste bani care imi trebuie pentru mancare pe perioada vacantei si pentru altele, cum ar fi transportul. Dupa toate calculele mele este vorba de suma minima necesara.
Sotul meu ia salariul inainte de intalnirea mea dar deja avem de platit rata la imprumutul facut pentru vacanta, mai avem inca o rata, la alt imprumut mai vechi (nu scriu pentru ce a fost acela, ca sigur-sigur imi iau rosii gramada). Facturi, mancare, pampers - in fiecare luna facem o lista si apoi incepem sa taiem ce nu e absolut necesar.
Mie una mi se pare ca toate asta inseamna ca nu am bani.
O sa pun pe lista si tratatia pentru prietene.
ellej spune:
Stiu cum e sa fii la limita cu banii, dar daca fetele alea iti sunt cu adevarat prietene dragi le vei primi acasa si le vei da cafea, apa si alune.
Inteleg pana la urma sa ai scrupule in a primi bani de la prietenele tale, dar nu inteleg sa le refuzi compania (mai ales ca nu se intampla prea des) sub pretextul banilor. Nu e nevoie de bani sa oferi o cafea. Poate ca de fapt nu-ti mai sunt atat de dragi. Citeam undeva ca toate relatiile "expira" la un moment dat, inclusiv cele de prietenie. Nu mai evoluati in acelasi context, se intampla.
CampariSoda spune:
Pai am zis, majoritatea oamenilor...in cazul tau, luna asta, s-ar parea ca nu ai bani pur si simplu. Mie nu mi se pare nik greshit in asta...
Dar tot nu mi-ai raspuns, daca sa zicem socotelile ar fi fost altfel si ai fi avut bani de o cafea si o prajitura pentru prietene (fara ca pentru asta sa manance copiii tai paste cu sos de rosii - e doar o expresie, asta e meniul nostru cand n-avem bani - o saptamana), te-ai fi bucurat sa le vezi?