Bobocei de sept-oct 2012 (13)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tzuki spune:

cat despre centura de siguranta mie mi se pare cea mai mare greseala sa n-o puneti. hellooooo, centura de siguranta salveaza viata voastra si a copiilor vostri si nu este dintr-un spot publicitar. da, stiu ca in stare avansata de sarcina ea nu mai e obligatorie din punct de vedere legal, insa eu cred ca ramane obligatorie din punct de vedere moral fata de voi si de copiii vostri nenascuti.
toate studiile arata ca centura de siguranta este indicata pe tot timpul sarcinii, ca riscurile pentru mama si bebelus sunt mult mai mici in conditiile purtarii centurii de siguranta.

eu nu inteleg si n-o sa inteleg vreodata conceptia asta stupida: "ma enerveaza centura!". e un dispozitiv menit sa te protejeze, de ce nu l-am folosi daca e la indemana noastra? nu exista jena, disconfort. comparativ cu efectele unui accident - care poate sa duca la orice! - motivele astea mi se par dovada de ignoranta, lipsa de minima informatie, lipsa de respect pentru viata din pantecul mamei inconstiente.

e parerea mea, desigur. eu am purtat mereu centura si la mine in masina nimeni nu sta fara centuri, indiferent ca sta in fata sau in spate. vor, bine, nu, n-au decat sa mearga cu tramvaiul! e unul din aspectele pe care nu le negociez sub nicio forma.

Mami de D mare (4 ani si 8 luni) si d mic (1 an si 11 luni) + bb 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patricbebe spune:

Ai incercat cumva centura speciala pentru gravide? Aia ma intereseaza mult. Nu am stat sa o studiez asa ca nu stiu ce avantaje are sau daca e cu mult diferita de cea normala

Cand ne urcam in masina nu ne lasa ea pana nu avem centurile ca clipocesc si fac ca toate cele niste butonase. Centura o pun mereu doar ca acum nu ma deranjeaza la burta ci uimitor la sani, dar si asa e mereu pusa. Aici prin lege nu sunt obligata sa pun si animalele de companie in centura sau in cusca de transport dar cateii sunt mereu in centuri speciale, sunt de talie mare si in caz de frana nu e deloc placut sa te trezesti cu amandoi peste tine si chiar si fara frana , se agita.

LA copii e obligatoriu scaun de masina, din spitalul unde nasc nu pot pleca fara sa am un sistem de transport pentru bebe.

23w cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

Lalu, nu poti suna la spital sa rogi pe cineva sa-ti spuna rezultatul? Poate gasesti o persoana intelegatoare si te ajuta la telefon. In general, analizele se elibereaza personal dar mie mi s-a intamplat sa rog frumos, sa-i explic situatia si sa mi se dea rezultatul la telefon pana sa ma duc sa le ridic.

Kytana, kytana ispita ce esti. Voi aveti in capitala restaurante de toate pentru toti dar eu doar inghit in sec. Mi se facuse pofta la un mom dat de un pui Massala cu sos curry de la indieni dar imi pun pofta in cui caci in buzau nu exista. Apropo, daca stiti unde exista un restaurnat indian in Bucuresti spuneti-mi si mie va rog caci peste 3 saptamani ajungem pt morfo. Fusai in Liban? Povesti ceva ne spui si noua? Eu daca nu as avea o fobie crunta fata de avion, acum ma duceam la Patric.

Patric, notiunile mele de geografie sunt la minim dar e bine ca am aflat ca in Liban nu exista desert. Nu avem camile? Lasa ca noi tot facem rost si imbracate in cadane ne plimbam pe unde apucam.
Femeile sunt cochete? Tot respectul pentru ele caci eu tare ador o femeie care are grija de ea. Dar e clar ca am sa vin neinsotita caci risc sa-l pierd pe Lucian. Prin Iran cum sunt fetele? Ca ar trebui sa se duca la teheran cu nu stiu ce proiect si daca sunt fetele la fel de aranjate atunci ma duc cu el...cu burta fara burta ma urc in avion

Tzuki, azi am discutat cu sora-mea despre diversificare. Fata ei are 4 luni, a refuzat sanul dar s-a muls si a hranit-o cu laptele ei. Dar mi-a spus ca a inceput sa-i scada "productia" de lapte si se gandeste la diversificare. In plus a facut nu stiu ce analiza a laptelui si rezultatul nu era f bun (nu stiu despre ce vorbeste). In cazul ei oare e indicat sa inceapa diversificarea? Totusi o hraneste cu lapte matern. Pana se decide ce sa faca, i-am povestit despre BTW ce am tot citit si aflat eu. I-am spus ce ai zis tu legat de stat la masa cu copilul ca sa te vada pe tine ca mananci. I-am trezit interesul. Dar eu nu stiu daca nu e prea devreme la 4 luni. Tu aplicand metoda asta ce zici? Sa o incerce acum? Sa stea cu ea la masa si sa-i dea 2-3 legume (trebuie sa ma interesez cu ce sa inceapa) si sa vada reactia ei?

+ 18 Tudor si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona_bm spune:

Buna!

Tzitziri nu pot decat sa scot palaria in fata ta Felicitari pentru atitudine si ma rog sa treci cu bine peste incercarea asta

Ca tot ati intrebat de centura... eu o port asa cum e pun doar un cartonas pliat care sa blocheze partea de peste burta sa nu se stranga ca de obicei la curbe sau cand franez. Nici in sarcina trecuta nu am renuntat la ea deloc dar eu am si avut cateva evenimente care m-au facut sa nu renunt la centura nici macar cand am de facut un drum scurt

fericita de Elisa Maria (26.10.2010)

17+

www.pregnology.com/preggoticker80/330066/CCCCCC/My%20second%20little%20blondie%20/10/26/2012.png" target="_blank">asa creste BB2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patricbebe spune:

Anne pot sta linsitita, Iranul e un stat islamic unde e obligatoriu pentru femei sa isi acopere capul, localnicele cat si turistele. Asa ca nu o sa vada mare lucru.

23w cu

Mergi la inceput

Anne, eu as mai astepta putin cu diversificarea. nu stiu, mie la 4 luni mi se par taaaare mititei. evident ca la varsta asta nu stau singuri in fundulet, deci trebuie cumva sa stea culcati/sprijiniti/tinuti in brate...sincer, nu stiu cum procedeaza parintii care incep diversificarea devreme. ai mei stateau in fund singuri pe scaun si asa puteau sa se intinda dupa mancare. nu stiu cat de sigure sunt miscarile de apucare si dus la gurita la 4 luni. o sa pun un filmulet cu damian cand avea 7 luni, deci destul de zdravan! si tot avea miscarile nesigure, ca omul beat , nu nimerea mereu gura. la 4 luni nici nu mai stiu cum era, dar cu siguranta nu s-ar fi descurcat.
nu stiu nici in ce masura la 4 luni are reflex de mestecat/regurgitat, s-ar putea inca sa nu aiba si autodiversificarea sa n-aiba prea mult succes.

nu stiu ce analiza de lapte a facut sora ta, e prima oara cand aud ca un lapte matern n-ar corespunde ...eu as insista si as pune copilul mai des la san, nu i-as da apa/ceai (nici nu trebuie, decat daca e canicula) si copilul ar fi nevoit sa suga mai mult. cererea mai mare din partea copilului --> productie mai mare.

asa as face eu, acum nu stiu daca sora ta are alte afectiuni care s-o impiedice sa alapteze cum trebuie, adica la cerere. si chiar si asa, ar putea sa traca pe lapte praf formula si sa mai amane diversificarea macar o luna, in functie si de copil. ca limita asta de 6 luni nu e un prag fix, te mai uiti si la copil, nu doar la calendar. ca unii la 6 luni au 6 kile si altii au 10...nu poti sa-i bagi pe toti in aceasi oala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalu85 spune:

Da Anne ar fi bine daca mi le-ar da prin telefon dar ne-au atras atentia din noaptea cand am ajuns acolo ca elibereaza rezultatul numai daca merg personal insa in situatia mea poate merge sotul ca sa nu mai intru eu in contact cu microbii din spital. Deci nici o sansa sa ne spuna la tel....
Am mai observat ceva.......cam de aseara am vazut ca secretia pe care o aveam normal in fiecare zi a devenit cam galbena pana acum era alba....la voi cum este? imi cer scuze ca va intreb asta dar nu prea stiu cum trebuie sa arate normal....

lalu85 26+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Anne`mary, mie mi-a placut tare mult. Am vizitat Saida (Sidonul mentionat si in biblie), Tyr, Baalback, evident Beirut si am fost si la munte. Dap, au si zapada! Mi se pare o tara incredibila la cat de mica este. Cred ca nu sunt mai mult de 4 mil de locuitori.
Restaurant indian nu stiu sa iti recomand, dar unul libanez da: piccolo mondo, este pe langa Kiseleff -> www.piccolomondo.ro/" target="_blank">poti vedea aici sau o reteta, pe care eu ador sa o fac: www.ablas.com.au/recipe1.html" target="_blank">cu pui si orez
Gata nu mai zic de mancare!

Despre diversificare, eu nu prea stiu ce sa va zic pentru ca am experienta zero barat! Am o prietena cu un prichindel de 6 luni. Datorita unor probleme la sani nu a putut alapta, oricat s-a chinuit. Nici macar nu s-a putut mulge... Pana la 6 luni l-a hranit pe bebel cu formula si acum, de la 6 luni, a inceput cu piure si fructe pasate.
La acest link gasiti poze cu piticul in cauza (are si 5 dintisori deja)

20+ cu

-= Love life, live love =-

Mergi la inceput

http://gabi-o.blogspot.com/2011/01/ora-de-masa-cu-autoservire.html

aici e filmuletul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Acum am observat Elfica faptul ca pe fetita ta o cheama ca pe mine.

Am notat eu adresa pentru Lalu in cazul in care vrei sa o stergi. Cand apare, i-o transmit.

20+ cu

-= Love life, live love =-

Mergi la inceput