Strengari 2012 - 3 Chito suntem cu gandul la voi!

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Anca, nu stiu ce sa zic, doar ca Miruna se pare ca desi are intoleranta la lactoza, nu varsa decat foarte rar si nu in jet (adica si noi avem grija, sa ragaie dupa 50 ml de lapte (deci la un papat ragaie la 2-3 intervale, altfel iese si laptele la final cu ragaitul, sau iese mai incolo, cand o culcam), o tinem 30 minute in sus dupa masa, doarme pe plan inclinat, o schimbam pe plan inclinat. Altfel da in sughituri provocate de reflux, da afara laptic branzit, etc. Dar n-a varsat niciodata in jet. Refluxul e ca ii vine pana in gatut si inghite, de cele mai multe ori, sau regurgiteaza putin uneori. Si dupa mai mult timp de la masa, ce ii vine din stomac e acid, ca incepe sa se strambe. Dar nu iese si afara, deci nu, nu musai varsa mult. Insa ea fara Colief facea kk verde, e si asta un semn.

Merci ca mi-ai zis despre detergent.

Bubu, i-am tot dat probiotice si ii dam si acum. Acum am trecut la Dicoflor, la recomandarea medicului. Nu au niciun efect, niciunele din ele. Adica in sens de ameliorat constipatia. Sau poate fara ele era si mai rau, nu stiu.

mamica de minune Miruna Sanziana (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Citat:
citat din mesajul lui buburuza1979

Citat:
citat din mesajul lui aredwynn

E drept ca nu am citit despre propolis, ca m-am gandit ca 7-8 picaturi raman mai mult in gat si nu ajung in intregime in sistemul digestiv. Il consideram ceva gen tratament local pt gat. O sa ma apuc sa citesc.

Anca, mamica Nataliei

sper sa nu fi zis prostii, dar eu asa imi aduc aminte de la baiat ca citisem. stiu ca racisem rau la un momentdat cand il alaptam si scormonind netul dupa remedii nu mai stiu unde gasisem pareri controversate despre propolis, asa ca am zis pas fara date concrete...

mami de doua comori: Serban si Mara

Am cautat acum pe site-uri in eng si intr-adevar cica nu exista date concrete despre folosirea in timpul alaptarii. Sper sa nu se intample nimic, daca n-am consumat cantitati mari... Faza tare e ce am gasit www.tactworld.com/e_oils/propolis.htm" target="_blank">aici despre uleiul de propolis: "Breastfeeding mother should take propolis oil and pollen oil repeatedly because it increases milk, and eases colic or child and accelerates uterus healing after birth."

Anca, mamica Nataliei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

zic si eu prezent cu raceala . Duminica mi-a racit David, ieri eu si azi noapte Matilda. deocamdata are doar mucisori, nu f multi adica nici nu prea am ce sa scot cu pompita de la vibrocil insa destui cat sa o deranjeze. Sunt insa multumita ca nu face asa rau ca David - cand era mic si simtea cel mai mic disconfort la nasuc (care si asa e mic si abia respira pe el) facea urat rau. I-am scos cu ser inainte de fiecare masa insa observ ca suge cam putin si doarme cam mult - sper sa fie felul organismului ei de a lupta cu boala (inca n-am reusit sa vb cu pediatra).
Lui David i-am facut acum un ceai de ceapa (sper sa-l si conving sa bea) pt ca tuseste rau. I-am mai dat acum un an cred si si-a facut f bine efectul. Daca vreti mai multe remedii babesti gasiti aici. A! si eu mai tin cate o ceapa (intreaga, nedecojita) in cate un bol in fiecare incapere (cele din dormitor s-au stricat de fiecare data cand unul din noi a fost bolnav pt ca cica absorb microbii) iar pe hol de exemplu unde stam cel mai putin am ceapa ok inca de acum 2 ani.
Danaang imi pare rau ca ati ajuns la internare, sper ca sunteti bine acum.
Monna sper sa-l ocoleasca pe Andi raceala. Si la David am racit cat alaptam dar el nu a luat (prima raceala a fost la 1 an) insa nu stiu care a fost secretul.
Anca e bine daca e safe sa consumi produse apicole (eu ma feream si de miere desi poftesc la ea), chiar fac miracole.
Stiam ca-si descopera manutele abia pe la 4 luni si incep sa incerce sa le controleze. Matilda le foloseste la supt cand ii e foame sau isi smulge fata cand o supara ceva (mucisori) si mai nou la 'doo-doo'
Pediatra mi-a spus ca e un exercitiu f bun pt coloana sa stea bebe pe burta (treaza) si asa este, la masaj cand o pun pe burtica (pt ca altfel nu sta) se sprijina pe coate si sta doar cu capul sus, il intoarce in stanga-dreapta si face ca un catelus de pus in spate la masina (cum erau pe vremea lui Ceasca) atunci cind ii masez bucutele
Iar cand o tin pe spate in plan inclinat si-a ridicat capul deja (ca si cum ar vrea sa se ridice cu totul)
Singurul moment in care se zbate la tzatza e atunci cand are un gaz, pana nu-l scoatem doar asa suge.
Dara super ideea cu marturiile . Il stiu pe Dr Giosanu, mi se pare f ok (nu mai ok decat pediatra noastra, dar ok ) si f de treaba. Ce dulce e puiuta ta portocalie . Eu i-am facut o poza Matildei intr-o casca moto cu David alaturi cu o privire periculoasa (ca si cum zice "sa nu te apropii de sor'mea!") si cu tatuaje (cu scooby doo )
Happy tine-o tot asa (vreau si eu sa ma fac frumoasa....)
Dana v-am vazut pe FB - super tari descrierile pozelor si super frumosi protagonistii (tu esti extraordinar de frumoasa - si sa stii ca nu's pe invers )
Multumim de urari Dia. Petrecerea a iesit frumos, daune minime , rasfat la maxim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielarusu spune:

Dara nu tot timpul refuza din prima bibe, ide ex azi noapte si azi la luat din prima, azi la 9 a papat 80 ml si dupa 20 min a papat inca 40 de ml pacalita cu bibe de ceai si gata nu a mai vrut, dar aseara a refuzat din prima bibe plangea de foame si nu vroia sa pape pana la urma a papat 100ml pe nerasuflat si gata asta a fost. Si eu ii dau papa in pat in pozitie verticala ca altfel nu papa si doarme intr-o parte pe pernuta multto cea pe care am vazut ca o ai si tu, a mea nu prea ragaie decat de vreo 2 ori dupa masa dar noaptea dupa papa e adormita si nu mai ragaie am stat cu ea intr-o noapte o ora dar nu a ragait .
cate o data o vad ca mesteca ceva in gurita si se stramba ca si cand ceva nu i0ar placea.

Nu stiu ce sa intamplat cu ea ca inainte nu facea figuri papa mai putin dar manca, ajunsese sa pape cate 40-50ml la o masa si pediatrul mi-a spus sa-i schimb laptele si i l-am schimbat si vad ca face figuri mai rau, oare nu ii place lapticul dulce ca Aptamilul e dulce, de aproape 2 sapt este pe Aptamil si nu a dat de inteles ca iar place, nu stiu ce sa fac sa-i schimb laptele cu Humana?

mamica de Maria Elisa

Mergi la inceput

am vorbit cu pediatra si cand i-am zis ca sunt bucuroasa ca macar Matilda nu face asa urat ca David mi-a zis ca e normal, doar David e barbat
Pe scurt: apa de mare si aspirat bine mucii; febra doar la peste 38,5 si atunci nurofen; daca nas infundat atunci vibrocil; tantum verde in gatut; continui cu 10 picaturi pe limbuta zilnic de solutie de bircabonat de sodiu (care e bune si pt limbuta incarcata si pt colici si pt viroza) si oricum se imunizeaza din laptic. Deocamdata e bine piticuta mea, sper sa o tinem tot asa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tala

am vorbit cu pediatra si cand i-am zis ca sunt bucuroasa ca macar Matilda nu face asa urat ca David mi-a zis ca e normal, doar David e barbat

tablouri pentru copii

Foarte tare asta
multa sanatate va doresc
Si eu puneam ceapa in camera... Dar taiata... E mai bine cu coaja?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaang spune:

Tala cu ce aspiri mucii? la noi pompitele nu functioneaza, am cump aspirator nazal vibrocil de ala ca ii trag eu cu gura...da daca as mai avea 2 plamani ar fi bine, voi folositi batista bebelusui atasata la aspirator???? si la noi trb foarte bine aspirat nasucul, multa sanatate !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Am fost la pediatru cu Euan si a pus 400 gr de pe 11 mai! Este foaret puternic, isi tine capul cateva secunde, sta pe burta cu capul sus, se misca foarte mult, vrea sa se intoarca, se impinge cu picioarele... De mancat ar manca non stop. bine ca are ce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

monna, sper sa iti treaca repede raceala si Andi sa nu 'fure' si el vreun virus.
diana, ii place Laviniei sucul?
dara, eu spal bibele cu detergent de vase lichid si le limpezesc fffff bine.
sunt super magneteii vostri. noi am optat pt www.invitatie.ro/shop.php?nav=product&id=38&id_parent=9&from=0&id_product=261" target="_blank">asta
fetele, noi suntem la a 2a sticluta de Protectis. voi cat ati dat bebelusilor? ma gandeam sa termin sticla si sa ma opresc.. sa vad reactii.
Anca, noi inca nu tinem in mana mare lucru. daca ii dau ceva.. prinde. sau mai agata jucarii.. dar nu pt mult timp si le scapa. in schimb se uita la maini si incearca sa le bage in gura. noroc ca are gura mica
cu statul pe burta.. eu abia de cateva zile o pun ca pana acum nu ii placea. sta pe coate daca o asez.. dar nu ridica f mult capul. adica nu face unghi de 45 grade 'ca la carte'
si da, intoarce capul si maraie
JD, bravo pt 400g

Mirela, mami de Alexia

Mergi la inceput

Bravo JD! sa o tineti tot asa! super poza de pe fb cu ciocolata (daca nu stiam ca exista asa de mare as fi zic ca e Tom degetel acolo )

Danaang eu tot cu pompita aia i-am scos, dar vorba ta, ma simt neputiincioasa rau. O sa bag in functiune batista bebelusului pt ca nu vreau sa risc o otita ceva din cauza ca n-am scos mucii bine. Oricum aveam liber la ea de la 2 luni asa ca acum o sterilizez si vedem cum e.

Irina multumim . E mai bine cu coaja pt ca nu miroase si tot isi face efectul.

Mergi la inceput