Alaptand la 4 ani - pe coperta(2)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Ilinca, e normal ce povestesti. Orice copil care doarme singur doarme mai profund si mai mult. Cam de pe la 6 luni, sau cica de cind isi dubleaza greutatea de la nastere pot dormi noaptea 7-8 ore fara trezit. La mine s-a verificat, fii-mea doarme de la 6 luni in patul ei, in camera proprie si cam tot de atunci nu s-a mai trezit peste noapte.

Nepotelul meu doarme in camera cu parintii la 1 an si se trezeste de mai multe ori noaptea. Curios insa, la bunici are camera separata si acolo doarme intins, fara treziri. E firesc,copilul aude cind te intorci de pe o parte pe alta, daca sforai etc. Si asta il trezeste, nu neaparat foamea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu

Ilinca, e normal ce povestesti. Orice copil care doarme singur doarme mai profund si mai mult. Cam de pe la 6 luni, sau cica de cind isi dubleaza greutatea de la nastere pot dormi noaptea 7-8 ore fara trezit. La mine s-a verificat, fii-mea doarme de la 6 luni in patul ei, in camera proprie si cam tot de atunci nu s-a mai trezit peste noapte.

Nepotelul meu doarme in camera cu parintii la 1 an si se trezeste de mai multe ori noaptea. Curios insa, la bunici are camera separata si acolo doarme intins, fara treziri. E firesc,copilul aude cind te intorci de pe o parte pe alta, daca sforai etc. Si asta il trezeste, nu neaparat foamea.

No, bravo, iar ai "argumente" contra:))) Nu ma supar, inteleg ce vrei sa zici. Doar ca nu ai toate datele problemei. Ce crezi, ca a fost prima data cand a dormit singura in pat?! Cred ca de cand avea 7 luni si adormea in patul mare (pana atunci a dormit in patutzul ei) o lasam si o uscheam de-acolo lasand-o singura si mergeam in alta camera la comp sau in alta camera si mai indepartata la film cu huzband.
Ideea e ca intotdeauna la cel mult 3 ore de la adormire, indiferent ca era singura in camera sau nu, se trezea ca vroia sa suga. Daca nu actionam rapid (aveam si io ideea ca eh, o sa adoarma singura inapoi, ia sa vedem, poate in 2 minute sforaie iar) foiala se transforma in scancete, scancetele in plans...si pana acolo rezistam eu, ca s-ar fi transformat in racnete
Asa ca eu stiu bine ca sunt copii lasati singuri in pat si camera si care dorm legat toata noaptea de la 2 luni, ohoho, cate mame n-au povestit asta cu mandrie si aici, pe forum. Dar tot asa stiu bine ca timp de 3 ani fata mea a avut nevoie sa suga noaptea.
Imi spui ca probabil de o lasam mai repede sa doarma singura "miracolul" se producea mai repede. Iar eu iti spun ca am mai lasat-o de n ori singura, uneori adormeam langa sotz in alta camera iar pe la 2-3 noaptea nu stiam cum sa alerg mai repede, caci scancetele pe care mai mult ca sigur nu le auzisem dormind dusa se transformasera in plans neconsolat. Altadata, tot asa adormita in alt camera, ma trezeam cu fata venita singura sa-si ceara drepturile, inghesuindu-se intre mine si sotz
Deci e normal sa fiu placut surprinsa ca iaca, de 2 nopti consecutiv fata doarme legat, dupa 3 ani cu supt intre 2 si...vreo 20 de ori pe noapte:)) Eu consider ca a ajuns de buna-voie intr-o alta etapa. Stiu ca si daca atunci cand avea 1 an o lasam singura si ma rabda sufletul sa o aud plangand disperata noapte de noapte vreo saptamana...intr-un final ar fi renuntat, caci orice copil daca vede ca atata timp isi exprima o nevoie degeaba...intr-un final se resemneaza
Eu tocmai asta am vrut sa evit, sa-i scot suptul de noapte cand vreau a EU. Ma bucur ca a facut-o singura
Cat despre parerea alex_andrei, nu va mai minunati atata, asta este, pentru unii a fi alaptat mai mult de 1 an este un lucru groaznic, rushinos, cauzator de insomnii mai incolo, ravasitor pentru sufletul unui adult care stie ca a indurat un asemenea traumatism 2-3-4 ani, asa un abuz, incest si rusine:))) E loc pentru toti sub soare, asta e parerea ei si e mandra de ea, ce mare lucru?

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

lucialu...sti, exista o consolare a printilor de "copii rai", copiii care sunt rai cand sunt mici, sunt buni cand sunt mari ...(buni= au grija de parinti, fac totul pentru ei, ascultatori etc),... pai cred si eu, ca daca ii faci sa se simta vinovati, inca de cand incep sa constientizeze, normal ca incearca si ei sa compenseze- asa mi-am explicat eu, fenomenul... E valabil si invers, copii buni mici, devin rai mari...adica e musai sa fi rau odata si oadata :), de ce oare?

Chiar bine a spus alex-andra "adevarul din ochii privitorului"...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Inbox, sa stii ca ai dreptate. :(

Mergi la inceput