O reteta in franceza, ma ajuta cineva?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Asa-i, fascinant, Buli. Mai aveam pe undeva pastrat pentru copii un film asemanator cu extractia mierii din fagure. Pe asta l-au vazut de 4 ori :).

Mik, hai, lamureste-ma daca faci, te rog. Interesant ce spui, eu am "turnat" la faina!!!! De fapt, nici faina nu-i "faina" :), caci am alergie la cea din grau si folosesc una cu gluten redus. Dar nu-i bai ca aspect, caci este pt. noi nu musafiri. Consistenta nu a iesit deloc, la gust a fost destul de buna.

Pana la urma ciocolata aia sa aiba ce procent cacao? 100%? Cred ca gasesc Lindt aici, poate si altceva.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


ML, faina (poate fi, cred, si fara gluten sau maizena) o pui in compozitie si numai o inglobezi (cu o lingura de lemn sau ce ai tu) dar nu o freci.
Ciocolata e "chocolat noir", adica 60-70% cacao, fara grasimi vegetale afara de untul de cacao si fara lapte praf (ciocolata asta nu o gaseam in Mexic, Hashley era destul de buna si inca o marca pe care o gaseam numai intr-o pravalie mica; acuma nu stiu ce gasesti tu in State).



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Buna asta (ingredientele sunt in dreapta), Mik ?:

http://www.globalchocolates.com/excellence_nutrition.htm

Cea pe care am folosit-o avea "milk fat" si se specifica "may contain milk"...

Asa am facut cu faina, n-am frecat-o dar am pus multa (fata de reteta) pt. ca iesise compozitia tare subtire.
Pai sa o las asa? Era ceva mai groasa decat frisca lichida cu cata faina cereau ei...

Nu te grabesc, poate o faci tu si ma lamuresti. Am sa cumpar maine ciocolata, daca ti se pare OK.

Buli, am gasit filmuletul cu mierea (parca tot cel cu ciocolata-i mai grozav):

http://vimeo.com/31423684

M-a luat dorul de tataiul meu de la tara cu ochii la albine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

e foarte fain si cu albinele, merci
da' ala cu ciocolata parca-i o poezie

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Eu cred ca daca dupa ce topesti ciocolata o mai amesteci pana se racoreste nu va mai fi asa fluida. Oricum nu cred ca e indicat sa adaugi ouale in ciocolata calda. Eu as lasa-o sa se raceasca, sa se inchege nitel. Iar cafea as folosi o cescuta mica, din aia de pe vremea bunicii. Oricum nu as suplimenta cantitatea de faina, de aia nu a iesit asa gustoasa.
Mai ia in calcul sa nu aiba untul prea multa apa ( motivul pt care si unele creme ies asa ..cu bobite, nu stiu sa explic, scuze).

Oricum reteta e super. Daca nu as fi la regim as incerca-o si eu..

Mergi la inceput