Alaptand la 4 ani - pe coperta

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cruis spune:

Cam off-topic: lasand o secunda alaptatul la o parte nu pot sa nu constat lipsa bunelor maniere la mult prea multa lume, din pacate. Cum se poate avea o discutie daca nu exista respect minim intre participanti. Nu e la coltul de comentarii a unui ziar, se presupune frumos ca asta e oaresceva comunitate mai speciala... Este? Poti striga de pe balcon de la 3 la vecina de la parter ca ti se par oribili oamenii cu parul blond cand e blonda, o cunosti si te aude? Pfff... Si dup-aia stai si ii abtigui eleganta de discutie pe tema parului blond? Pfff...

Off-topic: motiv pentru care eu nu particip direct p-aici. Nu ca n-as avea ce zice, ba dimpotriva, dar sunt mai buna de atat. :D
Intre timp ma amuz citind si gugalesc. BTW, freud asta era un pic cam dus de-acasa in anumite departamente.

Nothing is worth doing unless the consequences may be serious. --G.B.Shaw

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b

Ar fi interesant de aflat, daca se raspunde cu sinceritate, la femeile care alapteaza prelungit, in ce masura sotul este prezent in viata zilnica a familiei. Inclin sa cred ca se implica putin, ori din cauza timpului, ori din cauza ca mama este cea care tb sa se ocupe de copil. Mai cred ca decat o relatie unilaterala copil-mama intretinuta de alaptat (ca inteleg ca daca iei in brate copilul cand plange nu este suficient daca nu-l mufezi) este mai de folos pt dezoltarea integrala a copilului o relatie de familie echilibrata, care include bineinteles si sotul.

Uite iti pot raspunde eu desi nu am alaptat prelungit am ramas buna prietena cu o nemtoaica care a fost voluntara la Leche League si care s-a dovedit sotia unui coleg de serviciu al sotului. Lumea e mica. Femei are sase copiii alaptati intre 2 si 5 ani. Nu, nu sunt religiosi. Pur si simplu isi permit material si iubesc copiii. Tipul este un om care lucreaza in medie 10 ore pe zi, dar e la job la sase, dupa ce pe la 5 sau alearga pasarile in parcul natural sa le pozeze( si are un site minunat cu poze si ar putea trai din fotografii), sau e la inot. Face lectii cu copiii, merge cu ei la sport si este foarte implicat. Sotia lui este o persoana educata (phD level), picteaza (are expozitii). Isi petrece ziua printre copii, dar cu ajutor pentru curatenie si mancare. Asa ca are timp destul si pentru ea. Ii implica pe cei mici in activitati gen pictat, sculptura si gradinarit. Nu, nu este genul de femeie moderna cu job si dar nu este o persoana inapoiata sau dependenta. Are propria ei viata, viata cu copiii si viata cu sotul. Ei impreuna ies macar o data pe saptamana impreuna fara copiii, adica resto, spectacol, film. Stim si cand nu ajung sa mearga daca-s copiii bolnavi pentru ca biletele lor la Met ni le dau noua .

Parerea mea e ca amandoi nu sunt taman "mainstream", dar sunt caractere extrem de puternice si in nici un caz nu depind emotional de copiii. Altiii or fi altfel.

LadyJ de ce un copil suge la doi ani? Nu stiu. De la san sau din biberon... unii copiii cand sunt obositi sau adormiti nu vor/pot sa mestece. Cu sanul au biberonul isi iau masa de seara au dimineata. Pentru mine e clar ca daca sug din biberon sunt inca la varsta sanului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

PS- Laura, mi-ai ramas datoare cu un raspuns.

--------------------------------------------
´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F.

Da, stiu ... cand am vorbit de amintiri ma gandeam ca un copil de 3-4 ani alaptat nu isi va aminti constient mai nimic din perioada respectiva. Eu am niste 'fragmente' pe care le iau drept amintiri din perioada ante-scoala, dar care nu sunt foarte sigura ca sunt amintirile mele sau sunt doar povesti repetate de parinti pe care 'le-am asimilat' ca si cand ar fi amintirile mele. De exemplu bunicul meu a murit cand aveam 6 ani. Imi amintesc Craciunul acela (a murit intre craciun si revelion) pt ca atunci am aflat si ca nu exista Mos Craciun (am vazut o matusa scotand din dulap cadourile ce le-au primit verisoarele mele dimineata), dar fata lui nu mi-o amintesc, o amintire vie, cat de cat exacta cu el nu am.

Se tot aduce drept argument faptul ca e mare copil de 4 ani si il va influienta cand va deveni adult. Daca nu isi aminteste exact imagine sanului mamei in gura lui, cat de afectat va fi? Desigur ca tot ce se intampla in prima parte a vietii isi pune amprenta mai mult sau mai putin pe viitor adult (fie ca el este constient sau nu). ... Ma rog, eu ma blocasem pe imaginea cu copilul alaptat si ce va simti el peste ani vis-a-vis de aceasta imagine, avand in vedere ca cel mai probabil nu isi va aminti.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

daca copilul adoptat este mai mare decat cel biologic , cum a reusit sa isi declanseze lactatia?
adoptia unui copil mi se pare un lucru maret dar de ce sa iti "minti" organismul pentru un lucru care nu este necesar ? ( copilul avea dragostea ei si putea fi hranit fara probleme la biberon ).

alina

Probabil ca avea copilul natural pe care il alapta cand a infiat. Faptul ca e mai mare ca varsta nu inseamna automat ca a fost adoptat inainte de cel natural. Poate ca ideea a fost sa beneficieze si noul-venit in familie de tratamentul de care beneficia copilul natural pt a se integra mai repede, pentru ca se crea legaturi cat mai stranse intre ei, fara discriminari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25
Daca nu isi aminteste exact imagine sanului mamei in gura lui, cat de afectat va fi?

Poate nu isi va aminti, dar cu siguranta va vedea/ii va fi aratata fotografia respectiva, original sau pe net.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Raza de soare

Citat:
Daca nu isi aminteste exact imagine sanului mamei in gura lui, cat de afectat va fi?

Poate nu isi va aminti, dar cu siguranta va vedea/ii va fi aratata fotografia respectiva, original sau pe net.

ok, daca vorbim exact de acest copil, da. Dar vorbeam de copii in general. Si nu prea cred ca cei care alapteaza dupa 3 ani stau sa se traga in poza toata ziua cu copilul la san ca sa aiba ce-i arata cand va fi mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui Raza de soare

Citat:

Cand parintii aleg publicitatea raman mereu urme. Dar m-as ingrijora mai tare de cei care au parinti surprinsi in pozitii interesanta sau situatii dubioase. Sau copiii vedetelor carora li s-au ridicat drepturile parentale.... lumea-i plina... nu va fi cel mai traumatizat copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cruis spune:

See, the truth is in the eyes of the beholder. In postarea mea vecina blonda era Ilinca. Asta ca sa nu mai primesc aprobari... neasteptate.

Laura, cred ca lady se refera mai subtil la faptul ca "de ce crezi subconstient ca e un atuu fatul ca nu iti mai amintesti". S-ar putea sa ma insel, dar eu cred ca acolo bate. Nu stiu de ce. :)

Nothing is worth doing unless the consequences may be serious. --G.B.Shaw

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

laura25, chiar nu ma gandisem la varianta asta!

cruis , eu ti-am aprobat mesajul pentru ideea care o poarta, respectiv lipsa respectului intr-o discutie in contradictoriu, asa ca nu vad de ce ti se pare o aprobare... neasteptata. asta numai in caz ca tu consideri ca si eu dau dovada de aceasta lipsa.
scuze de off topic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caro spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

Iar ati dat-o in dueluri.

Eu scrisesem un post mai lung insa pronia cereasca probabil a facut o misculatie de n-am mai apucat sa dau submit. Mai bine.
Mi-am jurat ca nu ma mai bag in din astea :)

Rezumat totusi, parerea mea e ca atata timp cat nu ne afecteaza direct, alegerile celor din jur ar trebui sa ramana in grija lor.

Si eu precum musca-n lapte: cat timp nu ne afecteaza putem lasa orice "deraiat" sa aiba grija de alegerile lui personale.... Stiu ca o sa fiu admonstata ca nu sunt echivalente (subiectul si exemplele cele voi da) dar asta s-ar aplica si la: pedofili, violatori, criminali, bullies (cum se traduce asta in romaneste).... este asa de simplu sa spui: cat tim nu ma afecteaza direct, ce ma intreseaza pe mine? Interesant punct de vedere... incadrat perfect in zicala aceea cu spalatul pe maini

Mergi la inceput