Prinzul la o scoala din Anglia
Bineinteles ca nu in toate scolile din Anglia arata asa de "apetisant", dar interesant tot mi-i se pare!
http://neverseconds.blogspot.de/
Iar fii-miu primeste clar la prinz la cresa cam tot atita si cind ii mai e foame primeste in plus (si arata mai sanatos). Poate or avea un mic dejun mai satios?
Eu cred ca primeam in taberele copilariei mai mult de mincare si tot "muream" de foame .
Cum e mincarea in scolile copiilor vostri?
Edit: no, cica scola e in Scotia
Raspunsuri
miriama spune:
link-ul nu poate fi deschis, dar inteleg ca e vorba de cantitate mica de mancare;
sa stii ca se practica frecvent, nu stiu daca in Romania, dar in scolile in care au invatat copiii mei, da.
adica, se prezinta totul separat in sensul ca supa este deja pusa in boluri si in cantitate super-ultra putina, iar felul doi este descompus: orez, paste, piure aproape in fiecare zi, acompaniate de vreo 2 sosuri cu legume sau fara, la alegere. Copiii trec cu tava prin fata ofertei si cer de acolo ce doresc: daca vor doar paste goale atat li se da. Daca nu vor supa nu li se da. Salatele sunt de obicei din varza tocata marunt fara sare, ulei, otet, sau o feliuta super mica de rosie si una de castravete. Desertul este in general "o prostie": suc cu paiul, o firimitura de ceva dulce, iar daca e fruct este asa: banana taiata in 3, marul, portocala taiat in 8 din care li se da o feliuta, etc. Totul este in cantitate super-super mica. Si ca sa fie atractia cat mai mare vinerea au "friday surprise" cand primesc o "surpriza": lolly-pop, o inghetata ultra colorata, banut de ciocolata, bombonele, etc...
La inceput m-am revoltat si am intrebat de ce nu se ofera tava cu meniul complet fiindca oricum e platit in avans si de ce e atat de putin pentru varsta copiilor si au zis ca ei nu streseaza copiii cu mancarea, nu-i obliga sa manance, si decat sa o verse mai bine nu le-o mai da... ce sa zic, platita e oricum. Si preturile nu-s deloc mici.
Insa daca am vazut ca ceilalti parinti nu zic nimic, ba chiar au o aitudine de genul: "lasa-l in pace, ceva tot manaca acolo, nu moare de foame...", am ales sa pregatesc eu lunch-ul in fiecare zi si stiu exact ce pun si cat. E obositor dar macar nu bag bani in buzunar unor firme de catering fara sa faca nimic. Pai, daca eu merg la ora pranzului intr-un restaurant mananc un business-lunch cam cu tot atatia bani si sunt servita la masa de chelner, am supa, felul doi, salata si un ceai, cu portie de adult...
aschiutza spune:
La mine merge linkul. Poate trebuie sa il copiezi sa mearga. Oricum, aici e un articol despre blog in TheSun cu pozele din blog: http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/4308688/Martha-Paynes-bad-school-dinner-blog-is-internet-hit.html .
Pretul mi-i se pare o gluma proasta pt ce au in farfurie. Daca nu sunt satui (si la ce au in farfurie ma indoiesc ca multi cer supliment), rontaie pe urma cine stie ce snakuri stupide.
maraki spune:
Buna dimineata,
Eu lucrez la o cantina scolara. Sant doua meniuri zilnic, copiii dau bonuri cu meniu 1 sau 2. D exemplu miercuri au avut orez cu sos special si o fripturica la tava + salata ( salata verde, arrdei gras, 2-3 feliute de ridichi, 2 de castravete, una de rosie, boabe de porumb fiert iar dresing-ul si-l aleg ei din trei feluri si isi pun cat vor peste salata ) iar meniul 2 era compus din cartofi mici fierti cu spanac si un ou prajit deasupra + salata. Supa crema de legume sau sparanghel, ori supa limpede cu taitei de casa nu lipseste la masa de pranz. Nu li se pune foarte mult in farfurie pt ca se arunca multa mancare. Vad farfuriile dupa ce termina de mancat si in mai toate cazurile ramane destula mancare. Singurele meniuri care se mananca aproape tot, sant cele cu cartofi prajiti cu ketchup si aripioare de pui si pizza. Astazi pt ca e vineri, se serveste peste sau dupa preferinta meniu dulce. O clatita mare pufoasa cu crema dulce de branza si sos de vanilie, un fel de paine dulce pufoasa incalzita a cuptor cu sos de vanilie, orez cu lapte cu compot de fructe deasupra ( aici m-am mirat ca nu le da compotul separat, se toarna pur si simplu peste orezul cu lapte ) Nu stiu ce vom avea astazi dulce, una din cele scrise mai sus
De baut au apa plata si doua feluri de suc facut din concentrat+apa.
aschiutza spune:
Mmmm Monica, imi lasa gura apa. Daca mai cer copii supliment, mai primesc?
Ce fel de ingrediente folositi, de exemplu pt cartofi prajiti? Din cei la punga gata curatati sau sunt facuti acolo din cartofi? La fel si dressingurile sunt facute acolo sau sunt de la sticla? Supa e facuta din sparanghel sau din prafuri? Ma ierti de curiozitate, compar numai cu cantina nostra de la servici unde aproape totul iesea din punga .
maraki spune:
Cand m-am angajat la inceput, ma atentiona patroana mereu ca pun prea multa mancare in farfuriile copiilor iar salatele le fac prea incarcate. Eu faceam portiile asa cum mi-ar fi placut mie sa servesc, sa fie pe saturate insa m-am convins ca avea dreptate cand am vazut cat ramanea in farfurii.
maraki spune:
Aschiuta Dresingurile sant cumparate la bidoane de 2L si puse in recipiente speciale. Cartofii sant cumparati gata taiati si congelati; dupa ce s-au prajit se pune sare cu boia, este un amestec gata cumparat.Supa este facuta si data prin mixer sa devina crema, asta stiu sigur pt ca la mine vine robotul pt spalat Cartofii micuti fierti sant gata cumparati la pungi mari, doar se pun la microunde dupa care se tin intr-o zeama de supa la cald ( astia se servesc si cu sos olandez foarte bun si satios )+ diverse legume fierte. Copiii daca vor portie mai mare, trebuie sa spuna cand isi i-au farfuria, nu vin a doua oara sa mai ceara pt ca s-a dus plata pt meniul din ziua respecttiva. Lunea de exemplu, este zi de paste cu sos bolognez foarte foarte gustos+ parmezan. Sosul este facut intr-un vas imens din fonta. Avantajul la cantinele scolare este ca in fiecare zi se fac alte meniuri si este mancarea proaspata. Daca ramane mai multa mancare, se da a doua zi la studenti, in niciun caz la copii.
aschiutza spune:
Monica, deci si la voi e un amestec de convenience food si gatit. Macar la voi pare mai mult inspre gatit si numai lucruri marunte sunt de-a gata.
Meniurile insa suna mai gustoase decit ce are copilul care scrie blogul. Mmmmm, paste bolognese....
Deci asa cu portiile... Dar ma intreb care copil stie din prima ca va fii satul sau nu .