Bravo felicity!Hai Tigruta,astero,Crixy!(52)
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
asteropipan spune:
salutare!!!
pt ca m-a tot enervat zilele astea si pt ca nu a fost in stare sa imi faca destule poze in sarcina asta....azi i-am copt-o lu' barbati-miu..de dimi am facut programare la fotograf, ca sa ne faca la toti 3+burticii niste poze profi
totul in regula,ajungem la studio si surprizaaaa..o apuca pe pitica mea plansul isteric..nu vroia nimic, nici poza,nici jos din bratele lu' tasu..absolut nimic..eu m-am umplut de spume instantaneu,nu mai aveam chef de nimic...eee,pana la urma fac eu 1-2 poze sa ii aratam piticei ca totul e ok si nu are de ce sa se teama ,ea nimic...si nu inteleg de ce,ca acasa e innebunita sa ii fac poze...
intr-un final,reusim cu chiu cu vai sa facem 3 poze ok ..abia astept sa fie gata..
in alta ordine de idei....am contractii la greu si stau in permanenta cu morcovul ,sa nu cumva sa se rupa apa:((((..ahh,ca mi se par cele mai grele zile..astea 2 ,ramase..
YLARI imi pare rau ca si tu ai probleme cu mama ta..te cred si te inteleg ca te doare si nu ai cum sa fi indiferenta...
si eu am trecut prin aceleasi dezamagiri ca tine in leg cu mama mea...mai ales la prima sarcina...ma asteptam sa fie alaturi de mine,sa ma ajute,sa ma inteleaga..dar din pacate am avut asteptari mult prea mari...si da,din cauza depresiei post-natale eram si mai sensibila ,iar ea nu a putut sa inteleaga nici asta..au observat oameni straini ca sunt in depresie,dar ea nimic..replica a fost"lasa draga ca si eu am nascut si nu am mai avut nici o depresie":(((
acum ,am invatat ca nu mai trebuie sa mai am asteptari de la nimeni..incerc sa iau lucrurile asa cum sunt si sa ii accept pe cei din jur(dragi) asa cum sunt...plus ca inafara de asta nici nu vreau sa ingreunez pe cineva sa ma ajute ,ca sa imi auda urechile dupa ca ti-am facut,ti-am dres..ca mai rau m-ar apuca nervii
iar la treaba cu victimizarea...mai am si eu un AS in familie:)))..la orice mica durere..chiar si de deget,sa zicem,fraza e urmatoare:" vai ce rau imi e"
acum,na mai e si varsta si egoismul specific varstei sau persoanei..stii ca se zice "oamenii in varsta dau in mintea copiilor" sau ceva de genu....
in concluzie,....o iau pe mama asa cum e, ca e mama si o iubesc orice ar face,intr-un final imi trece supararea pe ea, chiar daca nu pot uita unele lucruri si cand ajungem iar la vreo mica cearta imi aduc aminte si de cele din trecut...dar ,ce pot face...nu o pot schimba eu la varsta asta..dar incerc sa nu mai am asteptari si sa fiu apoi ranita si dezamagita...daca vrea sa ma ajute, bine,daca nu,nu..
chiar vb in seara asta cu ea...si ma intreba cand vreau sa vina..i-am zis sa vina cand doreste ea..si deja incepuse ..ahh, ca deja se face cald rau si nu mai suport caldura si la voi e si mai cald..ca aici in buc sunt 30 grade,ca iar trebuie sa zboare,etc..eu o ascultam si i-am zis"mama,daca vrei sa vi, bine, daca nu..stai in bucuresti, ca oricum si acolo o sa fie calduri mari"...oricum, ma deranjat ca deja incepuse sa se planga , dar na..o stiu si nu ma mai afectteaza la fel de tare ca inainte
wowww,cat am scris:)))))
iubita,las-o pe mama,lasa-l pe tata,pe x si pe y..voi sa fiti sanatosi si incearca sa nu te mai necajesti
ELENA_GD bravo sotului ca e in stare sa te inteleaga..si felicitari pt noua achizitie a lui bebe..sa il plimbati sanatos in ea.
ALBINUTA e bine ca incerci sa ii expui mamei tale de acum ce asteptari ai de la ea..sper sa si inteleaga si sa continuati asa si dupa venirea lui bebe...sa nu inceapa ca eu nu faceam asa sau nu faci bine asa ,ci asa,etc...ahhh, ca nu as putea inghite chestiile astea....chiar scria mai demult o tipa intr0un grup de mamici,,,ca mama ei o tot pistona ca la baita copilului(micut,de vreo 2,3 luni) sa il scoata din apa de gat,ca sa faca gat ,vai doamne..ca asa se facea pe vremuri..si multe altele
plus ca tu esti mami lu bebe si simti mai bine ce trebuie si cum trebuie facut,iar daca vei avea vreo nelamurire atunci vei cere sfaturile altora
ANDREEA(AEVER) dupa cum a-ti vz au fost fete care au nascut nat in 2-3 ore,fara prea mari peripetii, dar au fost fete care au si avut de indurat:(..iar CLARA,draga de ea..a povestit f frumos ,dar daca stai sa te gandesti ca la 4 dimi au inceput primele contractii si la 6 dupa amiaza a nascut..pai asta inseamna mai bine de 12 ore de travaliu..nu e usor..dar,dupa cum a si scris..nici nu au fost toate orele astea dureroase....in general,dupa dilatatie 6,7 incet durerile mari,mari...si sunt unele fete care se dilata repede si in 30-40 min nasc ,dar sunt si altele care se dilata mai incet...
conteaza in primul rand sa nu va panicati si sa incercati sa colaborati cu dr si moasa cand va spune sa impingeti sau nu..
ELLA81 asa ,mami, plateste-i cu aceeasi moneda..dobitocului..m-am amuzat tare cand am vz postul tau
in leg ca alaptatul cand ai febra..nu stiu ce sa iti zic:(..de ce nu suni pediatrul sa il intrebi?..sper sa iti revi
TITI multa sanatate lui EDI ...vezi tine-l mai departe de bebe zilele astea sa nu cumva sa aibe vreun virus CEA MAI FERICITA MAMICA DE PRINTESA DULCE, ASTEROPI IOANNA
8 MARTIE 2010 a venit pe lume minunea mea!!!!!!!!
http://www.flickr.com/photos/asteropipan/
ALINA 38+
AMR 4 zileeeee
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
asteropipan spune:
mama,catamai carnatul am scris:)))
BELISSIMA eu la Asteropi am avut nasterea indusa, mi-au rupt memebranele la 9 dimineata, aveam deja dilatatie 2 spre 3 la ora aceea,de ceva zile,sa zicem vreo 2-3 incepuse dilatatia(de la ultimul control)...imediat dupa ruperea membr au inceput contractiile full,mi-a bagat moasa nu stiu ce in vena, au inceput sa se mai calmeze ca intensiatte si durata..si la 12:55 am nascut pitica...ultimele 45-60 min m-a durut rau si din cauza faptului ca dr mi-a intrors-o inauntru ,pt ca pitica venea transversal...apoi dupa vreo 6-7 impunsaturi a fost afara
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elena_gd/elena_gd.jpg)
elena_gd spune:
Neatza fetelor!
Liniste pe aici, nici o nastere, se pare ca bebeii sunt hotarati sa mai stea la caldurica.
Al meu isi face de cap, cred ca a facut o pasiune pentru ficatul meu, se impinge in el de zor azi dimineata.trupa de burtici, mamici si galuste mici!
Elena 35+ cu Bebster
AMR 4+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/YLARI/YLARI.jpg)
YLARI spune:
Mi_bebelina, Asteropipan, va multumesc si voua ptr sfaturile ref la mama. Ideea e ca nu ne-am certat de la ajutor sau lipsa lui, deja stiu demult ca nu prea pot conta pe ea, a mai stat cu Eva cand era bolnava si lucram si nu o puteam duce la gradi (atentie, niciodata nu i-am lasat fata bolnava la pat sau ceva de genul, intai o puneam pe picioare si tot ce avea de facut era sa ii dea sa manance si medicamentele) dar ma ajuta mai mult de gura lui tata, niciodata nu s-a ofertit "adu-o la mine" sau ceva de genul. Asa ca stiu ca nu pot conta pe ea, nu asta era pb, ce ma deranjeaza e atitudinea ei fata de toata lumea si mai ales fata de mine, e agresiva verbal, are impresia ca am ceva cu ea, de ex cand merg acolo mereu duc de mancare diverse ce stiu ca papa Eva (ananas, branzici, cascavaluri diverse, biscuiti wasa, etc) si bineinteles ca gusta si ea din ele, nu ma deranjeaza, Doamne fereste, dar manca ananas acum ultima data si ca ce bun e, etc, si am intrebat-o de ce nu isi cumpara si ei (ptr ca au piata vis-a vis cu fructe proaspete - noi le luam din supermarket) si s-a suparat ca ce imi pare rau ca mananca, lucru la care eu nu m-am gandit, efectiv nu mi-a trecut prin cap.La fel si cascavalul ca sa vada ce gust are, zic "de cascaval, ce gust sa aiba" aceeasi replica, iti pare rau ca mananc si eu, deci aberatii de-astea. I-am cumparat un parfum pe care stiam ca si-l doreste si mi-a zis ca precis nu mi-a placut mie si de aia i l-am dat ei Daca vin eu cu vreun parfum nou imediat se da cu el si cat stau acolo se da cu el si cand i-am zis ca nu se merita sa se dea pe hainele cu care merge in piata cu parfum de ... euro mi-a zis acelasi lucru ca imi pare rau ca se da si ea... Acum intr-o zi nu a vrut sa se joace cu Eva ca nu avea parul prins
si tot felul de de-astea victimizari de-astea demne de narcisismul malign... Parca e intr-o permanenta competitie cu mine, eu una am obosit, ma agaseaza, nu le mai suport, deci nu e vorba de sprijin, ala stiu ca e "pa-pa"... Iar referitor la bani nu va mai povestesc, n-are rost, mereu mereu ma intreaba cat am dat pe toate alea, chiar si pe jucariile sau hainele Evei, tot timpul imi zice cati bani ii dau daca imi face nu stiu ce (de ex mancare cand am intrebat-o daca o sa poata veni in primele zile dupa nastere sa imi faca si mie o supa, ceva - ca doar or sa ma taie iar si nu o sa pot sta in picioare - cand m-am suparat a zis ca a glumit)...
In fine, inchid subiectul ca nu vreau sa va agasez, aici avem alte probleme dar am vrut sa spun despre ce e vorba, nu de ajutorul ei ca stiu ca nu il pot avea. nu din toata inima unei mame si altfel nu il vreau, ma rog la Dumnezeu sa imi dea putere si stiu ca am sa reusesc. Am o fetita minunata cu care ma inteleg si e pe sufletul meu cand nu o monteaza altii, un sot care ma iubeste si ma ajuta, ma intelege enorm asa ca nu vad de ce nu as reusi.
Asteropipan asteptam si noi pozicile cu nerabdare, sigur vor fi superbe! Nu te mai stressa ca 2 zile trec imediat, ia sa vezi! Stai cumintica
Noi azi avem shopping sper sa fac fata mersului ca aseara am scos cu tati fata in parc si abia m-am tarat in casa cu niste dureri de spate... se face mare voinicul meu si nu mai pot sa il duc
Eva a fost mare, la ea am avut durerile astea de la 7 luni.
Eu nici acum nu m-am mobilizat sa ma duc sa vad si eu cum arata maternitatea. Pe Eva am nascut-o la alt spital, intre timp si-a schimbat dra locul de munca si aici nu stiu cum e, am auzit doar ca arata foarte bine, e deschisa la inceputul anului (Malaxa) desi ptr mine omul conteaza / oamenii, personalul vreau sa spun, sper sa nu dau de amare pe acolo sa ma ia nebuneala.
Deea, ce faci cum mai esti?
Va pup pe toate fetelor, imi cer scuze ca nu tin minte tot ce vreau sa va scriu, ma gandesc la toate dar cand ma pun pe scris uit... deh, babaciune
Si vorba unui coleg, va urez o zi mishto!
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
Si AMR 4 +
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gyan/gyan.jpg)
gyan spune:
Neata,Elena. Al tau in ficat,la mine col/vezica ...ce preferi? Si lasa-i pe bebei sa mai stea,sa nu se grabeasca,e weekend iar maternitatile sint cam pustii
Anitta,buna ideea cu aranjatul inainte de plecare la spital.Intreb si eu,daca ti se rupe apa nu poti sa mai intirzii o ora acolo ca sa te aranjezi?(cind ajungi le zici ca e traficul de vina daca e sa comenteze careva)
Uff,Ylari,chiar ca nu stiu cum o suporti chiar daca e mama ta Spor la cumparaturi!
Un weekend placut tuturor!
aever spune:
Neata fetelor! Dau eu cafeaua in dimineata asta ca n-am mai dat demult.
Azi am schimbat saptamana, tare repede trec saptamanile astea si totusi nu mai am rabdare. M-am cantarit ieri si aveam un plus de 17kg, am sperante mari ca n-o sa sar de 20. In rest cum stiti si voi, dureri de pubis(mai ales noaptea) si ceva ligamente laterale, dar pe ansamblu zic ca stau bine. Ma gandesc cum o sa fac sa ma linistesc si mai mult ca de cand ne-am mutat la casa noua merg cam mult cu masina. N-am iesit in fiecare zi, dar un drum pana in Bucuresti cu ce mai am de facut pe acolo(nu alergat prin tot orasul) are cam 50km. Parca nu-i chiar de bine sa conduc zilnic 50km cand sunt asa pe ultimele sute de metri, nu? Nu de alta dar sper sa nu urmez si eu dupa Deea cu dopul sau dupa Anitta despre care stim toate ce harnicuta era pana cand a rapus-o sarcina(vorba vine)
Anitta mi-a placut mult de tot mesajul pe care l-ai scris pentru Eva legat de travaliul tau. Foarte mult calm ai avut tu in momentele alea, ceea ce imi doresc si mie si tuturor fetelor. Mesajul tau a fost balsam pentru mintea mea agitata si iti multumesc pentru asta! Mi s-au mai linistit gandurile ca n-o sa-mi dau seama cand sunt in travaliu.
Joana scuze ca te-am confundat cu constipatia, stii cum e cu neuronii gravizi. Chiar asa, tu ti-ai revenit dupa ce ai nascut? Si restul de mamici, v-ati revenit la forma initiala cat de cat sau ati ramas la fel de buimace? Eu ma simt tare proasta si neatenta, mi se pare oribil dar imi tot fac iluzii ca o sa-mi treaca pe urma. Acum m-a apucat curiozitatea daca chiar trece sau ma imbat aici cu apa rece.
Si mai vreau sa stiu, daca bebe face diverse treburi murdare cand il schimbati, ce puneti pe salteluta de infasat? Puneti scutece din acelea dreptunghiulare ca niste paturici de unica folosinta? Sau nu puneti nimic? Sau cum faceti?
Parca mai vroiam sa raspund la niste fete, acum nu-mi mai amintesc. O sa las aici niste motate ca deja e suspect de liniste, cred ca iar o sa se aglomereze bebeii sa vina mai multi de-o data.
Andreea, 35+ cu BebeLUnu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tigruta/tigruta.jpg)
tigruta spune:
Buna dimineata!!
Pfuu am avut o noapte, iar n-a avut Luca somn dupa ce ieri a dormit vreo 4 ore si e si racit acum
suntem inca 2 in 1 chiar de speram sa nasc mai repede cred ca mai sta la caldurica, asa ca ma pregatesc de nunta nu prea sunt semne ca as naste
Da chiar ca e liniste pe aici tare..
Nu mai stiu cine intreba daca poti rata travaliul, dar m-am amuzat putin, eu trebuie sa merg 50 de km pana la clinica asa ca nu va mai faceti griji
Deea cum mai stai cu dopul??
Eva nici la tine la tine nimic nimic?
am fugit ca ma asteapta cumnata sa ii intind parul
Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si Am ajuns la termen!!! oare cat mai sta??
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Deea_Deeutza/Deea_Deeutza.jpg)
Deea_Deeutza spune:
Mesaj de la enona:
"Emilian Augustin a zbierat prima data azi noapte la orele 1 dupa un travaliu lung si anevoios. Mami si bebe sunt bine"
Bine ai venit pe lume Elimian Augustin, sa fii sanatos, noroc in viata, iar tu mami enona sa ai recuperare rapida si mult laptic pentru pui!
Deea 35+ cu
grabit pe nume Victoras
miha81 spune:
Buna dimineta!
Belissima cum mai esti? Mie mi s-a rupt direct apa la sarcina trecuta asa ca nu prea stiu cum este cu pierderea dopului dar am inteles ca mai dureaza.
Ella asteptam vesti. Ti-a mai scazut febra?
Titi cum se mai simte Edi?
Mi bebelina noi avem acelasi DPN dar eu sunt programata la cezariana pe 21.05 dar simt ca nu mai rezist de abia astept sa nasc.
Deea tu ce faci? Sa intri des sa ne dai de stire, ok?
Tigruta imi place semnatura ta! Stai linistita ca eu am peste 100 de km de parcus de acasa pana la clinica asa ca...
Eu ma tot uit dupa cazare la mare pentru ca la sfarsitul lunii iunie dupa 28.06 pana pe 09.07 trebuie sa fim cu cea mare pe litoral pentru festival (inainte de cel de la Mamaia mai merge la unul la Techirghiol) si ma ingrozesc de preturi. Nu stiu cum o sa ma descurc cu bebe de 1 luna dar asta este. Va urez un week-end placut!
DENISA mami de Bianca (21.12.2006) si insarcinata in 36 saptamani cu PAUL FILIP
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
ionelu spune:
Buna dimineata!
Intram si noi la un scurt raport. Nu am apucat sa citesc din urma, dar sper sa fie doar vesti bune.
De cand am schimbat Infacolul cu ala de uk, am simtit o usoara ameliorare, dar tot avem crize, pentru ca nu reusim sa scoatem toate gazele. Ragaim putin, dar restul raman in burtica si se screme saraca sa le scoata si urla ca nu poate, de mi se rupe sufletul. Nu va mai spun cate ore ne ia sa adormim, mai ales seara, pana reusim sa scoatem gazele si sa facem kk... Mi se rupe sufletul cand o vad asa incepand de azi noapte, la indicatia pediatrei, am inceput sa ii dau doza dubla de Infacol, pare ca e ceva mai bine.... Sa vedem daca se linisteste asa, ca efectiv nu mai stiu ce sa ii fac
Acum suntem in parc, dormim... Iesim de 2 ori pe zi si suntem cuminti si dormim. Oricum de vreo 2 zile nu am mai avut ce sa fac si i-am dat suzeta i-o dau cand e cu adevarat grav, sper sa nu devenim dependente de ea.
Cu nasucul suntem mai bine, mai fornaim putin, dar ne refacem.
Cam atat de la noi. Pupam mamicile si burticile
Ioana... Mami fericita de Bianca Maria (26.04.2012)