Catre Sorin Oprescu !!!!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corap spune:

o data-n viata sunt si eu de acord cu oprescu si cu rufus

in primul rand ca nu "se suprima viata sociala din oras" - e tocmai vice-versa si tocmai de aceea copiii ar trebui protejati
in al doilea rand ca nu se intampla in fiecare zi/luna/an
in al treilea rand, pentru ca oamenii care vin la meci nu vin doar ca sa vada 2o de oameni cum alearga dupa o minge si inca 2 care se straduiesc sa o prinda, sa fim seriosi - un meci e un prilej de a descatusa tensiuni, e un prilej de defulare.

si "semiargumentele" de tipul "ce s-ar intampla daca am organiza un campionat mondial?" nu se sustin pen'ca campionatele mondiale se organizeaza in vacantele scolare - asa ca e o falsa problema aruncata de-aiurea; iar comparatiile cu meciuri de liga a II-a germana sunt la fel de aiuristice - pentru ca nu vorbim de un meci intre faru' si avantu'.

si in ultimul rand, chiar atat de putin va preocupa integritatea copilului propriu? dat fiind ca grosul politiei, smurd si asa mai departe sunt la/ pe langa stadion. e o zi speciala, asta (oprescu) a recunoscut implicit ca nu-i face fata si a luat o masura de siguranta pentru copii. pana la urma, prefer sa-mi iau o zi de concediu, sa angajez pe cineva sa stea cu ei o zi decat sa le risc pielea ca nu-mi place moaca lu' oprescu si ca eu nu-s de acord sa se organizeze meciuri in orasul in care eu platesc taxe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Eu cred ca exagerati un pic. Inteleg ca poate fi deranjant, dar e doar o zi si este o ocazie speciala..chiar daca nu suntem neaparat "consumatoare" de fotbal.

In plus, fiu-meu e atat de incantat de ziua asta de vacanta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Corina, fara suparare, dar daca doamne fereste copilul in noaptea asta face febra 39, ce faci maine dimineata cu el ?

Decizia asta se stia de joi dupa amiaza, aproape o saptamana ca sa se aranjeze cu cine sta copilul o zi/jumatate de zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terry spune:

corinadani, dar banii din vanzarea biletelor unde crezi ca intra (sau o parte din ei)?de ce sa am eu avantaj personal? crezi ca planteaza oprescu special pentru terry o floare? oare nu ne putem gandi ca orasul are de castigat?
stii ca RATB e multumit de incasarile pe care le au de 2 zile de cand au venit doar o parte din ei?
si de ce sa nu ma bucur de comerciantii din centrul istoric?dar ce ai facut cu copilul cand s-au inchis scolile pentru vreme nefavorabila in iarna (si ai fost anuntata de pe o zi pe alta si au fost 7 zile)? dar in vacanta ce faceti cu copiii?noi stiam de vineri ca nu se faca scoala pe 9...asa ca nu-mi spune ca nu a avut lumea timp sa se organizeze. si luni daca s-ar fi facut anuntul si tot era timp sa ne descurcam.daca nu vine nimeni la noi ne plangem (ma refer la straini), daca vin prea multi ne dau vietile peste cap...zau asa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza

Fiecare oras cu politica lui. Dar sa elimini toata viatza sociala intr-un oras masiv ca Bucurestiul mi-i se pare o gluma proasta .

Ei, lasa, ca nu se elimina toata viata sociala, ca nu se duc pentru o zi prichindeii la gradi si cei mai mari la scoli...

De asemenea, cu siguranta stadionul nu va fi folosit de cateva ori pe an "pentru diverse competitii sportive la care participa minim 20.000 persoane care nu sunt din Romania", din simplul motiv ca nu exista aceste competitii; un astfel de eveniment este rar in tara nostra si, probabil, nu se va mai repeta prea curand (vorbim de ani de zile).

Inca ceva: cifrele de care vorbeam mai devreme sunt chiar mai mari; am uitat de doua fan-zone, in care se amplaseaza ecrane, corturi, unde fanii fara bilet se strang sa vada meciul impreuna; ele sunt deja in functiune. De exemplu, bona Anei a plecat la 7.45 din Drumul Taberei si a ajuns la mine (Foisor) la 10.05. In conditiile astea, cred ca se justifica masurile Primariei.

Despre excesul de zel al Primariei: pentru astfel de competitii exista niste sarcini clare, precise; nu exista ca unii sa faca mai putin, altii mai mult (in general vorbind). Cat despre bani...Bucurestiul va castiga (conf. Capital) 30 milioane de euro intr-o singura zi. Ce ziceti, merita chiar si un mic exces de zel?

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

exista familii care chiar nu au cu cine sa lase copilul acasa in ziua meciului, sau nu au avut ragazul de a face aranjamentele necesare cu o bona, ruda sau vecina. daca angajatorul nu vrea sa-i dea o zi de concediu mamei sau tatalui acelui copil, ce face acesta ? sta singur acasa ? il iau parintii la serviciu ?

Trecand peste faptul ca se stia de saptamana trecuta de aceasta posibilitate, cand s-au inchis scoli/gradinite din cauza zapezii (anuntul fiind facut in ziua respectiva), cum au rezolvat-o oamenii? Cum au facut aranjamentele necesare? (edit: scuze, vad ca s-a mai scris asta...)
Eu sunt convins ca ziua asta a pus multa lume in incurcatura...dar vorbim de o comunitate, interesul comunitatii si nu interesul personal.
Aici este o decizie in interesul comunitatii, pentru protectia minorilor...nu credeti ca este suficient? Voiati si o zi libera pentru parinti?
(nu era rau...)

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui corap

o data-n viata sunt si eu de acord cu oprescu si cu rufus

in primul rand ca nu "se suprima viata sociala din oras" - e tocmai vice-versa si tocmai de aceea copiii ar trebui protejati
in al doilea rand ca nu se intampla in fiecare zi/luna/an
in al treilea rand, pentru ca oamenii care vin la meci nu vin doar ca sa vada 2o de oameni cum alearga dupa o minge si inca 2 care se straduiesc sa o prinda, sa fim seriosi - un meci e un prilej de a descatusa tensiuni, e un prilej de defulare.

Aha, deci suporterii se vor duce taman in Ferentari sau alte cartiere marginase din Bucuresti, nu? Si daca vei lasa copii singuri acasa sau ii vei cara cu tine toata ziua, cu ce sunt ei mai in siguranta decit ar fii fost la gradinite / scoli? Sau aveti de gind toti din Bucuresti sa va pititi in casa toata ziua si sa trageti obloanele?

Campionatul mondial din Germania s-a tinut in timpul scolii. Nu imi aduc aminte sa se fii inchis vreo scoala din motiv de suporteri!

Majoritatea suporterilor care vor venii vor venii tocmai pt fotbal si vor plati o caruta de bani pt asta. Asa ca mai putini asociali isi permit sa aterizeze de pe nu stiu unde. ca vor fii dupa meci unii beti, apoi vor fii, dar la ora aia sunt scolile de mult timp inchise. Ce va asteptati ca suporterii sa navaleasca ca barbarii, sa rada totul in jur, sa arunce copii in aer si in fata masinilor,sau la ce invazii va asteptati voi acolo?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terry spune:

aschiutza, germania are astfel de evenimente de zeci de ani. deja si-au format niste strategii de evitare a aglomerarilor si e f bine organizat. noi suntem cu zeci de ani in urma si e prima oara cand apare un astfel de eveniment in bucuresti. peste cativa ani nu se vor mai inchide scolile (daca vom avea primari care sa gandeasca) pentru ca vom fi si noi bine pusi la punct cu toata organizarea (sper!). stie cineva cum a inceput in primii ani, in germania, organizarea unor astfel de evenimente? pana si orasul trebuie astfel construit pentru a putea demara tot felul de activitati de genul acesta (centura orasului, locuri special amenajate departe de centrul orasului...). asa ca...comparatia nu isi are locul, zic eu. cel putin nu acum.offtopic: evaziunea fiscala la comercianti apare tot din cauza noastra. ca nu suntem invatati sa cerem bon. eu daca nu primesc bon la un magazin de cartier, nu cumpar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

unii mai beti erau azi dimineata la ora 8:20 in autobuzul 126 (traseul fara nicio legatura cu zona stadionului)

in alta ordine de idei, chiar daca cm s-ar organiza in .ro (e o ipoteza absurda, dar sa continuam sa batem apa-n piua) in timpul scolii: un cm are 64 de meciuri (aproximativ) care se joaca pe 12 stadioane, din 12 orase - aproximativ 5 meciuri/cap de oras, dintre care 1/3 din ele in timpul week-endurilor. deci 3-4 zile dintr-un secol nu ar merge copiii la scoala. de-a dreptul tragic, ce sa zic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Evenimentul implica mult mai mult decat cele 2 ore de meci, suporteri cat capacitatea stadionului si ca zona doar cea din jurul stadionului.

S-au vandut pachete turistice care cuprind mai multe zile in Bucuresti, unii suporteri au venit duminica si pleaca joi inapoi.
In afara celor ce vor fi prezenti pe stadion sunt si cele doua fun-zone unde o multime de suporteri spanioli vor vedea meciul pe ecrane mari. Deasemenea multi il vor urmari din restaurante/baruri/terase.

Hotelul Rin, spre exemplu, cel mai mare hotel din Bucuresti ce cazeaza multi suporteri in aceste zile este la o anumita distanta de stadion, intr-o zona care nu te-ai fi gandit ca poate fi afectata de meci. Si ca ea mai sunt multe.

Am inteles ca pe Otopeni au aterizat suplimentar in aceste zile aproape 100 de aeronave.

Ideea e ca nu va raportati doar la intervalul orar al meciului si la stadion. Ce are loc acum in Bucuresti este ceva mai mare.

In alta ordine de idei, hotararea de Consiliu local privind suspendarea cursurilor in scoli si gradinite este datata 04 aprilie din cate mi-a spus un coleg ca a vazut afisat azi dimineata la gradinita copiilor lui. Ieri inca nu primisera nimic oficial, deci nu puteau confirma decat din ce au vazut in presa. Ce au facut de la inceputul lui aprilie si pana ieri sau azi cand au primit si scolile/gradinitele instiintari ?

Edit: Evaziunea fiscala va apare mai mult la bere, mancare, etc. Ganditi-va insa ca o mare parte a incasarilor vine din pachete de servicii turistice vandute prin agentii (ce contin transport, cazare, transferuri), din bilete si din alte servicii facute cu acte.

Mergi la inceput