Raspuns scris de la gradinita?

Raspuns scris de la gradinita? | Autor: d_melli

Link direct la acest mesaj

Conform ordinului 2811/01.03.2012 punctul 7 se pare ca unitatile de invatamant trebuie sa raspunda in scris, in termen legal, tuturor solicitarilor de inscriere depuse de parinti.Stie cineva dc mai este valabil sau dc a mai aparut ceva in plus fata de acesta?
Noi tocmai am vazut lista de la gradi unde am fost refuzati pt citez "e prea mica de varsta".Va avea 2 ani si 9 luni.Au zic ca nici nu concep sa ia sub 3 ani pe motivul ca nu e permis.Eu vreau raspunsul in scris.Pentru ca stiu sigur ca sunt copii si de 2 ani si 6 luni.
Stie cineva ceva sau a primit cineva in scris?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pinkie_pie spune:

Nu stiu ce zice ordinul mentionat de tine pt.ca nu l-am gasit nicaieri pe net.
Ma gandesc insa ca ar fi destul de dificil sa raspunda tuturor parintilor in scris, nici nu cred ca au personal suficient pt.asa ceva.
La noi la gradinita s-au primit si copii care implinesc in decembrie 3 ani, stiu sigur pt.ca ii cunosc pe parinti si i-am vazut vineri la avizier f.fericiti ca a fost acceptat micutul.Insa, au fost multe locuri disponibile anul acesta(aprox.250)si probabil i-au acceptat pt.a nu ramane locuri neocupate. S-au aplicat conditiile legale, respectiv varsta minima 3 ani, domiciliul in raza teritoriala, parintii sa fie salariati, frati/surori in gradinita si probabil ca dupa aplicarea acestor criterii tot au ramas destule locuri si atunci au primit si copii mai mici si copii cu mame casnice, de ex.
Au fost insa si cateva dosare respinse, pe motiv de varsta sub 3 ani, domiciliu in alte sectoare, lipsa loc de munca parinti dar, cu specificarea clara, in scris pe lista respectiva, ca sunt trecuti pe o lista de asteptare si vor fi primiti daca se vor elibera locuri.
Daca locuiesti in raza teritoriala a gradinitei si indeplinesti si celelalte conditii ma gandesc ca ai putea cere explicatii de la conducerea gradinitei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns d_melli spune:

Scuze ca am gresit cu ordinul era doar nr de inregistrare de la isj Bucuresti.Era vorba de nota Mects nr.31593/28.02.2012 trimisa la toate inspectoratele.O gasesti pe net imediat.In ea se precizeaza clar , ca in limita locurilor disponibile din acest an se pot inscrie si copiii cu varste intre 2-3 ani.Tot aici scrie si despre obligativitatea trimiterii de raspunsuri in scris catre cei ce solicta loc in gradinite.Nu vad de ce ar fi asa de greu sa transmita raspunsurile pozitive la adresele parintilor.Mai greu cu cele negative ca tb justificate.La cati bani dam pentru consumabile nu cred ca asta ar fi o problema, iar de timp nici nu mai vb.
La noi la foarte multe gradinite s-au primit copii sub 3 ani si nu neaparat pentru ca sunt multe locuri in acest an ci si pentru ca legislatia le permite.
Insa, neoficial , cei care nu se incumeta la cei asa mici , spun ca ar fi foarte greu pentru ei cu cei mici , pentru ca tb ridicati la toalete, se mai pot scapa pe ei, tb ajutati la masa, si ca ei nu sunt cresa .Asa ca merg pe prioritatea ca cei mari intra toti, iar cei mici dc mai sunt locuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La gradinite, unde sunt 30 de copii in grupa cu o educatoare iar ingrijitoarea raspunde de minim 3 grupe - chiar nu are cine sa ii ajute la masa. Daca copilul nu mananca singur si nu stie sa se descurce cat de cat singur la toaleta chiar nu are ce cauta in gradinita de stat. Nu sunt educatoare . Anul asta termin al 6-lea an de gradinita - la doi copii - si cel mic a inceput gradinita la 2 ani si 11 luni.
Varsta ar fi un motiv, in cazul tau, doar daca au fost suficient de cinstiti si nu au primit totusi pe altii.
Mergi la directoare si solicita raspunsul in scris. Daca te intreaba de ce, spui ca vrei sa faci contestatie la inspectorat. Vezi ce zice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pinkie_pie spune:

Am citit nota.
Cam asa s-ar intelege, ca trebuie raspuns in scris. Numai ca nu se prevede explicit ca raspunsul trebuie comunicat expres in scris parintelui, se poate interpreta si ca prin afisarea situatiei in scris la sediul gradinitei s-a respectat pct.7 din nota.
Oricum, probabil nota o fi fost completata ulterior, pt.ca nu vad nimic despre data de 4 mai, la care trebuiau afisate listele cu admisi la toate gradinitele din Bucuresti.Multe gradinite nu au afisat nici pana astazi situatia copiilor admisi.
Nu stiu ce sfat sa-ti dau, poate ar fi bine sa discuti cu directoarea, vezi ce iti raspunde, daca nu esti multumita si indeplinesti celelalte conditii, mergi la inspectorat, desi e foarte usor sa-ti raspunda ca e copilul mai mic de 3 ani si nu poate fi incalcata legea si sa ocupe locul altui copil mai mare.
Nu stiu cate locuri au fost la voi la gradinita, am spus anterior ca la noi au fost f.multe locuri si mai putine cereri, comparativ cu anii trecuti(plecand la scoala cei de la pregatitoare) si asa au primit si copii mai mici.In caz contrar, nu cred ca primeau nici la noi copii sub varsta legala.

Eu stiu ca (,)copilul trebuie sa implineasca 3 ani pana la inceperea anului scolar, nu stiu de ce zici ca ar fi fost admisi copii mai mici nu datorita nr.mare de locuri de anul asta ci pt.ca permite legea.

Mergi la inceput

Anya eu nu as fi inscris copilul dc nu ar fi mancat singur, dc nu s-ar fi descurcat la toaleta.E adevarat ca la toaleta s-ar putea sa aiba nevoie sa fie ridicata ca nu stiu dc ajunge.Eu i-am si precizat directoarei ca e un copil care la 2 ani si 4 luni vorbeste foarte bine , se descurca excelent cu masa, cu toaleta.Nu vrea sa mearga la gradi pt ca nu am cu cine sa o las , ca are cu cine, ci pentru ca i-ar prinde bine colectivitatea, ii place, se descurca.
Faza cu o ingrijitoare la 3 grupe o inteleg , insa...nu e problema mea.Ce s-ar fi intamplat dc aveau 3 grupe de genul asta cum sunt la alte gradinite?Eu am baiatul acolo si stiu despre ce vb.Stiu si ce fac educatorele, ce fac ingrijitoarele si cat cotizam pe luna pesntru tot.Gradinita de stat, retineti.
Pe mine ma deranjeaza teribil faptul ca au afisat jumatate din acest comunicat, mai putin faza cu copiii intre 2- 3 ani , mai putin faza cu raspunsul in scris.Si cel mai tare ma enerveaza cum te iau de neica nimeni spunand ca nu exista pana in 3 ani , ca aia merg la cresa.

Mergi la inceput

Pinkie si la noi au fost locuri foarte multe , insa spun ca le-au acoperit cu copii peste 5 ani.Stiu ca au primit si anul trecut cand nu aparuse nota asta copii mai mici , adica 2 ani si 6 luni la 15 septembrie, pentru ca sunt vecini de ai mei.Evident ca prin cunostinte.Insa astept afisarea claselor ca vor fi trecuti si anii de nastere.Tocmai de aia vroiam raspuns scris ca sa am ce sa reclam.
Spuneam ca la alte gradinite au primit copii intre 2-3 ani pt ca conform notei date de catre ministwer la inspectorate au voie.Majoritatea gradinitelor au fost grupe mici cu copii intre 2- 4 ani.Evident ca majoritatea sunt intre 2,6 ani si 4.Pana acum , adica pana anul asta , nu ii puteau primi, "oficial".

Mergi la inceput