Colectia de toamna-iarna 2005 (36)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

maria, am gasit rezultatul (in oct 2010 e facuta analiza), uite ce scrie:
"Cultura secretie nazala
Pe mediile de cultura s-a dezvoltat Staphylococcus aureus meticilino sensibil MSSA (+++).
Aceasta tulpina poate prezenta rezistenta inductibila la Clindamicina. Clindamicina poate fi totusi eficienta la unii pacienti.
Acest rezultat indica portajul de Staphylococcus aureus. Medicul va aprecia oportunitatea tratamentului local in functie de contextul clinico-epidemiologic."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

cred ca naste mihaela!!!!

Am primit un sms de la ea, ceva despre o contractie f puternica si vad ca si-a inchis telefonul.

Cred ca vine emiliutaaaaa !!!

intre timp eu imi astept finii in vizia cu Sofia smecheria care face 8 luni poimaine , stau la noi pana marti.

Noki, ma bucur ca esti mai bine, sper sa fie si sarah. Sa vedem cum ne organizam we asta si in functie de fini, ce program ne facem. Stau la noi, o sa fIe un mare balamuc, sper eu vesel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Mihaela , sa nasti cu bine o bebelina sanatoasa si frumoasa!!

Lavi, ce fain, bebeluseala placuta! Poate ajungeti la concluzia ca v-ar prii 4 fete in familie .

N-am gasit-o azi pe doctora noastra sa ne lamurim cu balaurul, cea care ii tinea locul ne-a dat zinnat (unul din putinele la care e senbibil). mai astept pana sapt viitoare cu tratamentul, chiar nici un simptom nu are.

Crissy, am citit ca stafilococul auriu e prezent in nas sau pe piele la 30% din subiectii sanatosi. Pe de alta parte, la toti mucii verzi de pana acum, gentamicina (la care staf.aur. e sensibil) ne-a fost recomandata (aerosol sau picaturi de nas) si a ajutat.

Cu el in gat inca nu m-am lamurit, dar e posibil si ca proba sa fi fost contaminata (atins de buze, de ex), se zbateau ai mei ca balaurii la exudat .

Noi inca nu stim ce-o sa facem zilele astea. La ce vreme e, nu prea avem multe de ales.

e primul 1 iunie din viata noastra in care am pornit centrala seara , in caz ca mai e cineva ungrijorat de incalzirea globala

sa nu uit: au spus ai mei ca "a fost cea mai preferata zi din viata lor". deci ne-am descurcat bine de 1 iunie . la gradi au facut bufet suedez de dulciuri (cu contributia fiecaruia). au supravietuit. cum a plouat toata dupa-masa, am dat ture prin mall ca sa-si incaseze jucaria promisa, plus ceva bonusuri. si un mac do' de incheiere .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_80 spune:

n-am nascut, alarma falsa. scriu de pe telefon, revin cu plans de mila proprie de la calculator.

scortisoara , ananas, plimbat dilatatia prin oras pana mi s-au umflat picioarele. dilatatia: asa, si ? :))

multumesc mult de urari, revin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_80 spune:

Buna dimineata!

am avut o minunata noapte cu contractii usurele la 8 minute cateva ore bune-dar intre ele am dormit, asa ca sunt fresh. Spre dimineata s-au potolit, evident, in stilul binecunoscut.

Noki, e bine ca nu te-ai speriat cu Aslo, e dintre analizele alea cu valori crescute de n ori in caz de boala/infectie. Adica spectaculozitatea nu e direct proportionala cu gravitatea bolii. Imi pare bine ca tu esti mai bine!

Mandy, l-ai lasat pana la urma la ferma? Tin pumnii sa se vindece bubitele frumos si fara urme!

Ilenutza, aici te-ar fi lasat acasa la program normal cu ceva precautii daca ti s-a inchis colul. Nu stiu ce sa zic, are dreptate teoretic dr tau, dar si statul asta in pat e greu. Incearca sa faci cat mai multe exercitii, chiar din pozitie orizontala. De slabit nu te speria, cel mai probabil ai pierdut masa musculara care cantareste mai mult. Am patit si eu asa pe la 24 de ani dupa un accident cu bicicleta, mi-am revenit rapid imediat ce am inceput sa ma misc. Mie mi-au dat drumul la 33 de saptamani desi aveam colul moale si dilatatie 2 dupa ce n-am mai avut contractii regulate, masurate cu tocometrul (asa se spune?). I-am si batut la cap, a doua zi aveam un examen de limba pt care ma pregatisem jumatate de an....

Cu baietii ai dreptate, trebuie sa ai grija cand revii. O sa te ajute cineva? Adica s-o ia cat mai mult pe cea mica si tu sa le poti acorda lor atentie, sa-si faca iar plinul. Of, curaj mult, ca o sa se termine si asta!

Maria, sanatate multa! Si eu stiu ca stafilococul auriu e purtat de o gramada de lume si nu se trateaza daca nu pune probleme (infectii repetate, etc). Si pune probleme repetate in caz de imunitate scazuta, altfel nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Ia uite am intrat ca am vazut ca a scris Mihaela si ma pregateam sa citesc povestea nasterii .... cand colo mandra se lasa asteptata! Lasa sa fie precum vrea ea!:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Ola,

multumesc pt incurajari tuturor!

Am fost in permisie de sambata dim. pana duminica dim., mi-am incarcat bateriile.

Nu stiu ce si cum o sa fie cu mine, copii, vacanta, nasterea etc.
Daca mai imi fac griji o sa o iau razna.Copii vor fi la Cta incepand cu vacanta de vara.Poate mai vin la Buc.Eu pot naste pana la 1 iulie, dupa 10 iulie, poate la 42 de sapt ca pe baieti, ceea ce inseamna sf de iulie.
Deci nu mai imi fac griji...
Sa vina bambina, sa fim sanatosi , sa ies din spital si o sa vedem...

...............

In alta ordine de idei, ma infricoseaza ce tot citesc pe la odiseea de iulie ac.o fata a nascut la 29 sapt la Polizu, 1000 g, este bb bine deocamdata, i s-a declansat de la un streptococ pe care l-a avut si nu a stiut.
Ieri a nascut o alta fata gemeni tot la 29s, in USA, o bb a murit dupa 3 ore, cealalta are 1100 g.a plecat in vizita din ce am inteles si au apucat-o durerile, era singura cu baietelul cel mare, sotul in Europa, nu stiu de ce nu a putut lua leg. cu el.A stat cu baietelul cel mare la spital,cred ca sta in continuare cu ea pt ca nu are cine sa o ajute.In fine, naspa.
Mai toate fetele se plang de ce am eu, dureri, contratii, le dor toate cele si vb de sarcini mici dupa parerea mea 29, 32 sapt.parca la odiseea noastra nu era chiar asa.
oare au devenit gravidele, in general, mai sensibile?

O intrebare tehnica : ce este asta cu evaluarea raspunsurilor?tot primesc mesaje ca mi s-a evaluat un raspuns.



Ile , mami de V si A ,



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Acum chiar ca naste Miha!
i s-a rupt apa la ora 16:05 oora germaniei, avea de 2 ore contractii laa 4 minute. S-a internat la 17 cu dilatatie 4. Si ultimele vesti de la ea erau ca se plimba si contractiile sunt suportabile. Bb Emilia e ok si e estimata la 3500g. Stau cu ochii pe tel dupa mesaje.

Ile, am inteles ca una din bebelusele gemene de la odiseea ta avea probleme si e posibil ca nasterea prematura sa se fi declansat fix din cauza asta. Nu-ti fa griji tu! Acum e normal ca toata lumea sa aiba dureri si contractii pt ca toate fetele se tem. Practic stai linistita, cine e sa nasca prematur, va naste dar marea majoritate vor ajunge la termen printre care si tu. ia exemplu de la mine si de la miha.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Miha, Doamne-ajuta de o nastere usoara, rapida, si de o bebelina Emilia perfecta!

Lavi, multumim ca esti "pe val" si ne tii la curent despre ce se intampla cu Miha

Ile, zic si eu ca Lavi... nu mai proiecta problemele altor gravide asupra sarcinii tale. Gandeste-te ca in cazul tau, totul va fi bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Gata! La 21:59 a venit emilia, 3650g, 52 cm, satena si fortoasa, a tras deja zdravan la san, mi-e ca pateste si Mihaela ca si mine cu sanii.

A fost Miha tare viteaza, a nascut natural fara epidurala si fara epiziotomie dar voinicuta a rupt-o ceva si tot s-a bucurat de o cusatura.

Sa va traiasca, sa creasca mare, sanatoasa,, sa fie fericita si sa aiba noroc in viata!

Ilenutza vezi ca noi amandoua am reusit sa nastem cum ne-am dorit, natural si la termen, asa va fi si la tine,

Eu am fost ocupata zilele astea cu musafirii, sora-mea si acum finii, maine pleaca, sofia e tare dulcet, zambitoare si mi se pare uriasa, obihsnuita fiind eu cu ami-zuzi-ventuzi, vorba sora-mii.

Ne-am plimbat zilele astea mult, duminicar am facut o excursie, am tras o fuga pana la mare , super a fost, ami si sofi au intrat cu poicioarele in mare iar nati si silvia cam cu totul, nati si-a udat si parul. Apa era bineinteles rece, pe plaja cam racoare si vant dar vad ca n-a patit nimic . S-a ales doar cu bucuria. De nati zic pt ca ea a stat cel mai mult in apa. Eu imbracata cu rochita si puloverel peste

Deci ne cam reluam viata, ami vad ca se adapteaza familei.

Noapte buna! Fug la ca apoi iar ma scoala odorul sugaci

Mergi la inceput