Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (9)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Iulia si mie mi se vede burta binisor si tot asa am 8 sapt.
Cat despre sex, nici noi nu mai facem nimic de cand am aflat ca sunt insarcinata. Am noroc de al meu sot ca intelege. Daca o iei asa nici eu nu sunt fericita de situatia asta, cele mai multe sacrificii tot eu le fac, macar de sustinerea lui sa am parte. Eu m-as supara rau pe el daca ar face presiuni asupra mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IPopica spune:

Neata

Iulia, da, o sa fac amnio din urmatoarele motive: CMV IGM s-a reactivat la mine dupa ce am ramas insarcinata + niste mici "deformatiuni" din neamul lu' ta-su.
Cat timp ai doar anticorpii tip IGC poztivi nu ai de ce sa te ingrijorezi; inseamna ca ai avut boala/infectia candva in trecut si acum esti imuna la ea.
La mine povestea a fost asa: am facut TORCH-ul in octombrie cand incepusem sa cochetam cu reproducerea; CMV era activ (IGM si implicit si IGC), am fost pusi pe pauza 3-4 luni. Dupa 4 luni, CMV IGM cazuse in "grayzone" foarte aproape de limita de "nonreactive" si am fost tentati sa ne iubim fara perdea (bine, eram si cu vreo 8 zile inainte de menstra, eram precisa ca nu se va prinde). Numai ca, na belea, bebe se prinse. La finalul lui martie CMV IGM inca era in grayzone dar urcase putin. Iar in aprilie era direct la "reactive" cu o valoare mult mai mare decat cea descoperita in octombrie. Acum unele voci spun ca daca infectia e mai veche de 3 luni la momentul conceptiei sau e o recidiva nu ar prea afecta bebele. Numai ca la mine fiind de fapt o reactivare fara dezactivare nu prea stiu cum sa o iau, asa ca prefer amnio.
Tu, care ai doar IGC pozitiv nu ai de ce sa-ti faci probleme. Cel putin nu din partea CMV-ului (sunt sadica, stiu )

Revenind la "popico, poti hali orice", tin sa va anunt ca va puteti muta invidia in alta parte. Se pare ca fac parte din categoria muherelor pe care le apuca greturile din luna a 4-a . Aseara dupa clasica portie de lapte cu cereale, am avut niste momente tandre cu buda. Fara avertisment, fara greata, fara nimic. Brusc si dintr-o data faceam matanii in baie.

Cam atat de pe frontul de nord. Vom reveni cu amanunte

gogoasa hormonizata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mica26 spune:

Buna ziua, burtici!
Luciana, stai linistita, ai sa vezi ca o sa fie bine! Sunt de acord cu iulia referitor la partea emotionala!
iulia si eu tot 8 saptamani am...mi se pare ca vad ceva burtica! acum cand ati spus si tu si ary ca aveti burtcica,inseamna ca am si eu si nu e doar in imaginatia mea!
Cat despre contactul sexual cu sotul meu...de cand am vazut testul pozitiv mi-a fost un pic frica. Am avut o tentativa la un moment dat,dar a fost imposibil deoarece eram uscata uscata. iar acum mi-a interzis cu desavarsire contactul din cauza hematomului. asta e! intelege el ca trebuie sacrificii si s-a conformat!Amandoi ne-am dorit acest copil foarte mult!
despre mancare...si eu pot manca orice deocamdata!mai am cate un moment de greata, dar ma ajuta mult fructele!si vreau sa va zic ca am pofta de toate prostiile, gen shaworma sau chiar McD.Desi stiu ca nu-s bune!
popico...esti de-a dreptul minunata!de fiecare data cat postezi cate ceva imi binedispui ziua! te pupic!
Cam atat, ca m-am lungit cam tare!

Mica 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina_3040 spune:

Neata burtici,

sper ca sunteti voioase si mai ales sanatoase.

Am citit multe vesti bune, e tare frumos cand vedem pruncii la ecograf!
Bioana daca tin bine minte in mesajul tau ai zis ca toxoplasmoza ti-a iesit pozitiva? aici cand iti zice pozitiv inseamna ai ai avut-o si ca prezinti anticorpii, insemnand ca poti manca orice . eu am negativa si imi da batai de cap de multe ori cand trebuie sa mananc la cantina sau prin oras. De asemenea cu RH negativ, nu ti-a spus doctorul daca cumva nu trebuie facut vreun tratament? unei prietene cu RH negativ i-a facut un fel de vaccin ca sa previna probleme in sarcina.

Luciana nu am prea am inteles bine cum e cu placenta ta. E jos inserata? Placenta se vede clar incepand cu luna a 4-a (cel putin aici abia din luna a 4-a iti diagnosticheaza o placenta previa). Stiu pt ca cu prima sarcina am avut placenta previa marginala, adica placenta era jos inserata si cobora pana pe col fara a il acoperi total. dupa ce am aflat am avut monitorizare constanta (mai multe ecografii decat de obicei, vaginale din pacate), fara sex, fara efort mare dar in rest nimic deosebit. M-am temut si eu de sangerari dar nu am avut niciuna. In luna a 8 au vazut ca se ridicase placenta mea la vreun centimetru fata de col si pana la nastere se ridicase 2.7 cm fata de col asa ca am ascultat de medic si am nascut natural. ce vreau sa te linistesc: placentele previa detectate la inceput de trimestru 2 se corecteaza singure cam in 8 cazuri din 10 (daca tin bine mine), uterul prin ridicare ridica si placenta la o distanta "safe" pentru bebelus. Curaj mamico si fii optimista pentru pruncul din burtica!

Am citit si de col scurt, mi-am adus aminte de odiseea primei sarcini, erau fete cu col scurtat si chiar cu cerclaj ce au dus sarcina cu bine pana dupa 36 de saptamani. Sau cu diagnostic de col scurt care a ramas asa scurt dar inchis pe toata durata sarcinii. Cel mai important e de urmat sfatul medicului.

Despre zburat am si eu un mare of, am zburat de 2 ori transatlantic in prima luna de sarcina cand nu banuiam nimic. tot atunci am trecut de vreo 6 ori prin scannerele alea la aeroport (nu cred ca sunt nocive dar tot am un pitic pe creier). Saptamana trecuta iara am zburat in delegatie dar le-am zis frumos la aeroport ca sunt insarcinata si nu a trebuit sat rec prin scannere, macar atata. ce sa fac, ma rog sa nu fie nici un efect negativ si sa fie pruncul sanatos.

cam atata, foamea mare e in continuare prezenta si ma lupt si cu constipatia.
va salut pe toate si sa avem numai vesti bune!

Ina mamica fericita de nazdravan Robin Sebastian 15/03/2010
asteptand un bb 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa1986 spune:

Buna dimineata,
Faza cu sexul si la noi s-a oprit in momentul in care am avut testul pozitiv, sotul meu nu are niciun fel de problema :)), a spus ca dupa 3 luni o sa incercam sa vedem ce iese :). Burtica si mie mi se cunoaste, am crezut ca sunt ''balonata'' :)), ca aveam impresia ca nu are cum sa se vada asa de devreme, ma bucur ca nu sunt singura.

9+ sapt cu o minune de la D-zeu :)

Mergi la inceput

Alexa la prima sarcina burtica se vede un pic mai tarziu, la 10 sapatamni uterul are cam marimea unui grapefruit deci nu prea mare. in schimb ginecologul mi-a confirmat ca datorita schimbarilor hormonale apare balonarea, de aceea burtica pare mai mare mai ales spre seara. oricum sa plimbam burticile cu mandrie ca asa repede zboara timpul!

asteptand un bb 13+

Mergi la inceput

inca una si ma duc

fara suparare, sexul nu e contraindicat in sarcina decat daca sunt eventuale problemute si doctorul indica asa ceva. mai rarut ca-i mai dragut dar se poate fara probleme ginecologul meu mereu imi zice "madame, sarcina nu e o boala"

cineva scrise de pete roz dupa sex, ma gandesc ca poate o fi de la col un pic iritat, pot aparea mici sangerari. eventual un lubrifiant poate fi de mare ajutor.

asteptand un bb 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana0000 spune:

A zis cineva sex? Hmmm,ce-i aia?
Sa va zic cum e la noi,dupa o incercare prin sapt 6 cand aveam usor spotting care s-a lasat cu mai mult spotting ne-am oprit
Si opriti am fost...anyhow cine are chef???
A mai fost o tentativa dar panicosul meu de sot a zis ca el nu vrea sa se intalneasca cu bebe decat in decembrie la "due date",nu inainte
Oricum la noi e usor riscant cu atat utrogestan,e clar ca sarcina trebuie sustinuta si nu mai vreau un stres in plus,am destule
Maine ma duc la ecooooooo,sper sa fie bine!
Burtica da se vede,e clar ca se vede.E mai tare in partea de jos si kg nu am luat ca oricum aveam destule
burticile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

ina , ma bucur ca i-ai spus si tu lucianei cum e treaba cu placenta praevia..eu nu as avea incredere intr-un medic care diagnosticheaza atat de devreme o praevia si pe deasupra mai face si scenarii urate de pleaca pacienta de acolo cu hipertensiune si in depresie ....
vroiam sa spun si eu despre sex...atata timp cat nu sunt probleme, este f normal ...chiar te face sa te simti bijne din toate punctele de vedere..nu mai zic de fetele care au un pui de depresie....e posbil sa simtiti ceva contractii dupa dar se duc ...
sa faca cineva caitol nou pleease, eu am u9itat cum se face si nici nu ma parola de la comntul de aici

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa1986 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana0000

A zis cineva sex? Hmmm,ce-i aia?
Sa va zic cum e la noi,dupa o incercare prin sapt 6 cand aveam usor spotting care s-a lasat cu mai mult spotting ne-am oprit
Si opriti am fost...anyhow cine are chef???
A mai fost o tentativa dar panicosul meu de sot a zis ca el nu vrea sa se intalneasca cu bebe decat in decembrie la "due date",nu inainte
Oricum la noi e usor riscant cu atat utrogestan,e clar ca sarcina trebuie sustinuta si nu mai vreau un stres in plus,am destule
Maine ma duc la ecooooooo,sper sa fie bine!
Burtica da se vede,e clar ca se vede.E mai tare in partea de jos si kg nu am luat ca oricum aveam destule
burticile mele

Buna Dana,
Tu cate saptamani ai maine cand te duci la eco?

9+ sapt cu o minune de la D-zeu :)

Mergi la inceput