retete pentru diabetici

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Cristinuk@, eu am planta in ghiveci si te asigur ca nu miroase.
Uita-te pe compozitia comprimatelor sau pe a prafului daca nu au adaugate si alte substante.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

Scrie asa :extrait de stevia rebaudiana si lactose provient du lait are un anume gust specific mai cunosc si alti diabetici care nu l tolereza exista si sub forma de sirop

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Citeste despre dieta Montignac. E perfecta pt un diabetic si un stil de viata sanatos pt toata familia. Retete multe gasesti pe forumul culinar.ro. Poti folosi paste integrale, orez basmati sau integral, linte, naut, multe legume si carne slaba, peste. La toamna poti face magiun de prune bistrite fara zahar sau fructoza. Renuntati la cartofi si ii inlocuiti cu mazare, fasole verde, brocoli, conopida. Paine poate manca din cea integrala( a aparut una foarte buna de la Velpitar care se numeste Grau Intreg), wassa cu fibre sau wassa facuta de tine din faina integrala si tarate. Datorita fibrelor aceste tipuri de paine nu cresc glicemia.

Fructoza cea mai ieftina e la DM. Tot de acolo imi iau si sirop de agave care e tot din fructoza.

Extract de stevia lichid folosesc pt indulcit cafeaua de cativa ani. Are un gust specific dar eu m-am obisnuit. Am folosit si stevia pudra la prajituri dar au un gust aparte si nu ne-a placut.

Softurela, extraordinara ideea cu sucul de cirese. Le blenduiesti si apoi le scurgi de suc, sau cum faci? Banuiesc ca pui si ceva conservant la compot, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui puisorul

Softurela, extraordinara ideea cu sucul de cirese. Le blenduiesti si apoi le scurgi de suc, sau cum faci? Banuiesc ca pui si ceva conservant la compot, nu?



Eu am un storcator de frunze verzi(Samson) si pe ala il folosesc si la stors fructe. Dar ca metoda alternativa merge si la blender.
Conservanti nu pun deloc si vad ca rezista borcanele. Inca mai am cateva din vara trecuta si au rezistat. E adevarat ca le tin in beciul parintilor si le transport la Bucuresti pe masura ce consum.
Se poate face si suc de ananas...nu e autohton dar e mai bun decat apa cu zahar.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui softurela



Eu am un storcator de frunze verzi(Samson) si pe ala il folosesc si la stors fructe. Dar ca metoda alternativa merge si la blender.
Conservanti nu pun deloc si vad ca rezista borcanele. Inca mai am cateva din vara trecuta si au rezistat. E adevarat ca le tin in beciul parintilor si le transport la Bucuresti pe masura ce consum.
Se poate face si suc de ananas...nu e autohton dar e mai bun decat apa cu zahar.

[/quote]
Eu nu am inteles 2 lucruri:ce este acela "storcator de frunze"?
Cum tii tu borcanelele, sau mai bine zis cum ai pregatit sucul din ele ca sa reziste in beci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica
Eu nu am inteles 2 lucruri:ce este acela "storcator de frunze"?
Cum tii tu borcanelele, sau mai bine zis cum ai pregatit sucul din ele ca sa reziste in beci?


Asta e un storcator de frunze verzi:
http://www.energiseyourlife.com/products/Samson-6-in-1-Juicer-GB-9001.html
E pe principiul masinii de tocat doar ca scoate suc atat din fructe cat si din frunze.

Am facut sucul, l-am pus la congelator si cand au aparut fructele, scos, dezghetat si turnat peste borcanele cu fructe.
Pus capac si fierte la baie-marin.
Combinatiile incercate au fost:
compot visine in suc cirese;
compot piersici in suc visine;
compot caise in suc cirese;
Se pot face multe combinatii, anul acesta incerc si cu suc de ananas sau suc de coacaz.

Cred ca sucul s-ar obtine si la masina de tocat si apoi trecut printr-o sita. Asa am facut pana sa cumpar storcatorul.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Citat:
citat din mesajul lui puisorul
Banuiesc ca pui si ceva conservant la compot, nu?

Se poate face compot fara zahar si fara conservant. Doar apa si fructe. Este suficienta dulceata fructelor. Compotul este dulce si aromat.
Asa fac pt. fetita dar pastrez la frigider. Din curiozitate am pastrat cateva borcane 2 ani si au rezistat. Altcineva le pastreaza in beci.
La temp. camerei(debara) nu stiu. O sa exp. anul acesta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Sotul meu e diabetic cu state vechi: are diabet tip I de 14 ani. Eu nu gatesc special pentru el ci am adoptat toata familia acelasi regim:
- nu prajesc decat foarte rar, in rest fiert sau la cuptor, nu mancam carne de porc decat foarte rar (3-4 ori pe an), nu mancam paine alba ci doar paine integrala, mancam rar paste fainoase, fasole sau orez.
Manacam multe salate, legume sotate, peste, pui si vita. De vreo cateva luni am trecut pe paine proteica - se gaseste aici in brutarii si e ceva mai scumpa insa e ok la gust.

Si sotul meu e topit dupa dulciuri si am incercat toti indulcitorii care exista pe piata. Aproape toti contin substante care pot provoca cancerul sau duc la cresterea glicemiei (nu atat de mult cat zaharul, insa suficient de mult). Produsele dietetice care exista pe piata (cel putin in Germanika) contin multe grasimi saturate care duc la cresterea colesterolului. Diabetologul i-a recomandat sotului sa mananace mai bine 2 patratele de ciocolata normala decat 6 de ciocolata dietetica.

Cand fac dulciuri in casa, folosesc fructoza sau zahar brun insa in cantitati mici. Luam in calcul ca ii creste glicemia dupa ce mananac un dulce si ca urmare nu mai mananca paine la masa.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

INGHETATA

Crema I: 2 galbenusuri, 130 ml lapte (6 HCR), 6 g faina (4,5 HCL)
Toate se pun pe foc mic si se amesteca pana se ingroasa.

Crema II: 6 g cacao, 24 g fructoza (24 HCR), 13 ml lapte (1 HCR)

Crema III: 2 albusuri, 70 g fructoza (70 HCR)
Se bat spuma tare.

Se amesteca crema I cu crema III. Se iau doua linguri din crema astfel obtinuta si se pun in crema II.
Se pune in forma (crema I +III) si la suprafata crema II sau alternativ dupa care se pune la congelator.

Pare mai complicat pentru ca sunt 3 "creme" dar in realitate dureaza maxim 15 minute sa o pregatiti. Are 105,5 carbohidrati toata inghetata. Eu am transformat o reteta de inghetata cu zahar care imi placea in mod deosebit in aceasta cu fructoza (pentru baietelul meu de 6 ani care are diabet). Gustul este identic.
Pofta buna!

Legenda:
HCR=carbohidrati rapizi
HCL=carbohidrati lenti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Citat:
citat din mesajul lui madyrizi


fructoza unde gasesc? pana acum n-am fost atenta la acest produs si parca nu l-am vazut nicaieri .




Fructoza gasesti in orice supermarket ba chiar si in marketurile mai mici. Exista raion special pentru diabetici unde vei gasi si alte produse speciale pentru diabetici (ciocolata, napolitane, biscuiti, etc...).

Mergi la inceput