Imi spune cineva cat baking powder (american) sa pun pentru a inlocui 1/4 plic cu praf de copt romanesc (vreau sa fac o pasca rapida, fara aluat)?
Il masor in teaspoons/Tablespoons, nu am cantar de precizie care sa-mi indice 1-2 grame...
De obicei pun cam o lingurita de cafea sau mai putin de jumate de lingurita de ceai( linguritele de cafea aici sint marimea linguritelor de ceai din ro si cele de ceai sint duble) dar depinde f mult si de cantitatea de faina folosita; daca este mai multa atunci pui mai mult praf de copt; si mai depinde daca folosesti si bicarbonat ca atunci se pune mai putin ( unele retete de aici folosesc si bicarbonat si praf de copt impreuna)
Sunt cam 4 linguri cu faina in reteta (de fapt 3 faina si una gris).
Ma incurc cu linguritele de cafea/ceai caci am tot felul de lingurite, inclusiv unele din Ro si ele de marimi diferite.
Mi-ar fi mai usor sa masor cu teaspoons. Si nu pun bicarbonat.
Sa pun oare 1/4 tsp la 4 linguri de faina?
Uite, am gasit ceva... ca regula spune sa pui 1/4 tsp baking pwd. la 1 cup de faina ( http://www.joyofbaking.com/IngredientSubstitution.html ).
Am sa masor cele 4 linguri de faina in cana si ajustez; sa vad ce iese (folosesc spelt si quinoa, sper sa reactioneze la fel iar "praful de copt" de aici sa aiba acelasi efect cu cel romanesc).
Ml,
Cum te-ai descurcat pina la urma cu masurarea prafului de copt? la 4 linguri de faina as pune jumate de lingurita de cafea sau mai putin; nu am folosit spelt sau quinoa niciodata, ce am observat totusi este ca atunci cind fac piine(cu drojdie) daca scap mai multa faina integrala in ea nu creste asa de bine ma gindesc ca la fel e si cu spelt? de quinoa nu stiu nimic nu maninc asa de sanatos...
de o vreme am gasit de cumparat praf de copt dr oetker si din ala folosesc mi se pare mai bun.