Bobocei de sept-oct 2012 (11)
Raspunsuri - Pagina 13
![](images/user_woman.png)
m_m51981 spune:
Buna fetelor, multumesc pentru raspunsuri.
Legat in intoarcerea cat mai repede la munca, stiu ca o sa fie greu
si ca ar fi mai bine sa stau cu bebe caaaaaaaaaaaatttttttt mai mult, dar serviciul meu este langa casa si programul meu normal de munca
este de 4 h, timp in care bebe poate chiar dormi..cine stie.
Si plus...si de fapt cel mai important este ca as pierde destul de multi bani stand acasa.
Sa dea dumnezeu sa fim amandoi sanatosi si apoi mai vedem, dar am zis sa stiu de pe acum cate zile trebuie, sa imi iau inainte, cate dupa si daca trebuie neaparat;)..
Va pupacesc!!!!!!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
norma36 spune:
Hello girls.
Eu am facut si DT si TT si TORCH.
Cel mai important este TORCH-ul mai ales ca daca iesi fara imunitate la toxoplasma de exemplu trebuie sa o tot repeti pe parcusul sarcinii si trebuie sa ai mai grija sa eviti mancatul fructelor si legumelor pe care nu le speli tu, cu mare atentie. (nu mai mananci fructe, legume la restaurant si nici carne nu f gatita, nici mancaruri cu maioneza la care s-a folosit ou crud etc)
Dublu test mie mi se pare important pt a stabili riscul unor malformatii; la TT doctorul mi-a spus ca daca DT a iesit bine sunt slabe sanse sa iasa prost TT si ca nu e obligatoriu sa il fac dar daca imi permit sa il fac totusi.
Pt a nu ma acuza eu pe mine mai tarziu ca nu am facut tot ce trebuie pt sarcina, incerc sa nu devin stresata dar pefer sa fac toate testele recomandate in sarcina.18+
_
3 FIV-uri si un FET in Debrecen cu dl doctor Bodnar nereusite, FIV 4 reusit in ianuarie 2012 tot la Debrecen, cu dl Bodnar - Doamne ajuta in continuare !
MTHFR C677T in forma heterozigota, mutatia factor XIII Val34Leu heterozigot, tiroidita hashimoto
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Bob_Pixel spune:
Buna dimineata, bulinici!
A sosit catelusul, este miiiic si jerpelit. Purici are cu siguranta si ceva boala de piele ca se scarpina amarnic, i-a cazut blanita pe alocuri. Eu nu am pus mana pe el, suntem destul de atenti la contactul cu el. L-am hranit, a baut tone de apa, mititelul, a dormit lemn de pe la 6 dupa-amiaza pana acum de dimi. La 9 se deschide la vet si il ducem la deparazitat, abia astept sa scape de chinul scarpinatului. A facut pipi pe ziar, asa bebe destept e. Cand se sperie, fuge la el pe cearceaf, mititelul.
Edit. fir-ar el sa fie de album foto, ma chinui de 30 minute sa urc poze cu cutzi mic si nu reusesc!!! L-am pus la avatar, sa vedeti ce fatzuca poate sa aiba
Bebe dragonel Andrei sau dragonita Mia la bord !
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anne`mary/anne`mary.jpg)
anne`mary spune:
patric ma bucur mult ca exista programe de voluntariat in liban. Cu siguranta stii ca la noi nu exista inca aceasta cultura dar incep sa se miste lucrurile incet incet. Sunt ONG-uri care mai misca dar trebuie sa-i cauti tu. Mi-ar fi placut sa fie o activitate extrascolara pt copiii. Belgiencelor pe acolo cum este? Cu siguranta in Anglia e bine implementata.
Bob e simpatic al tau catel :). Te-ai gandit ca poate este un semn? Eu nu sunt o fire sentimentala, dar la prima sarcina, am pus mai multi samburi de lamai gandindu-ma ca o sa-i spun bblului ca lamaiul are aceasi varsta cu el. Nu au prins nici samburi si nici embrionul si din superstitie acum nu am facut asa ceva. Voi ati facut ceva de genul asta? Aveti un jurnal al bblului sau altceva? + 16
Tudor si
Stefan
_vicki_ spune:
Buna fetelor!
Sunt si eu o viitore mamaica de fetitza, datele mele sunt UM 10.01.2012, DPN 15.10.2012, am 32 de ani si este prima sarcina.
Sunt noua aici pe formum , v-am mai citit si as vrea sa ma alatur si eu grupului vostru. Stiu ca trebuie sa scriu 10 mesaje pana vor aparea in timp real mesajele mele, sper ca o sa recuperez curand
Elfica spune:
Si eu am fost naiva inainte de primul copil si ii spuneam sefului ca nu stiu daca e cazul sa angajam pe cineva in locul meu, ca ma gandesc sa lucrez de acasa! Noroc ca el era trecut prin viata si stia ce inseamna un copil si mi-a spus ca nu e cazul, ca nu va fi usor si ca e mai bine sa imi vad de bebe ca lumea. Si asa a fost! Doamne, eram asa de obosita, ca nu stiam de capul meu. Ma duceam sa o adorm pe ea si adormeam cu ea. Ma trezeam tot de la plansul ei, nu reuseam sa ajung deloc la zi cu oboseala. Cand au venit colicile am avut 3 nopti si jumatate de nedormit cand ori sugea, ori plangea. Mi-era mila de ea si rusine de vecini sa o las sa planga, dar sanii mei nu mai suportau. In a treia dimineata de nesomn toata noaptea (noroc totusi ca ziua mai adormeam langa ea), m-a pufnit un plans isteric si il rugam pe Dumnezeu sa imi dea putere sa rezist, ca pot rezista o perioada fara somn, dar nu la infinit! Noroc ca atat a durat problema colicilor! Ce sa zic, o culcam seara si ma rugam la Dumnezeu sa doarma toata noaptea, sa ma pot odihni si eu. Nu mai aveam timp de nimic, doar de mancat, dar pe fuga rau (mai mult imi impuneam, ca nu vroiam sa risc sa pierd laptele) si sa merg la toaleta. Altceva nu mai pupam! Si sotul a stat cu mine acasa o luna de zile, asa ca nu am fost chiar singura, nu am facut eu de mancare sau curatenie, dar pur si simplu eram terminata de oboseala si mi se parea asa greu!!! Dar a trecut, am prins experienta si acum ma minunez cat de mare e, ca a depasit un an jumate :) Ma intreba doctorita pediatra cate scaune are pe zi dar nu reuseam sa tin minte, trebuia sa notez sau spuneam aproximativ :) Sau de cate ori suge, la ce interval de timp, habar nu aveam, eram ca drogata! Sa vedem cum voi fi la al doilea, am auzit ca e mai lejer, ca iei totul mai firesc si stii cu ce se mananca totul. Acum ma gandesc doar cum voi reusi sa am grija si de cea mare si de bebe mic, cum ii voi adormi pe amandoi, ii voi hrani etc. Dar... astept momentul, ca degeaba imi fac planuri, sigur nu se vor potrivi!
Legat de DT si TT eu nu le-am facut si nici nu am de gand sa le fac. Pe celalate le-am facut pe toate, unele decontate de CAS, altele ducandu-ma la Spitalul M. Bals, de boli infectioase si le-am facut tot gratuit, dand o punguta cu o atentie. Asta pentru ca acum niste ani de zile am avut o problema cu niste ganglioni si mi s-au facut acolo toate aceste analize si stiam ca se pot face, stiam medicul si am profitat de ocazie, scutind o poala de bani. La voi in Iasi cred ca ar trebui sa existe un astfel de spital, Ankaiasi, vezi daca nu poti face la fel. Iei trimitere de la medicul de familie si te duci la un medic de acolo si ii spui ce analize iti trebuie.
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE 16 +
mlhaela spune:
Superstitii chiar n-avem, dar am facut un jurnal a lui bebe, in care-i scriem si eu si tati, cu poze, cu ecografii si cu gandurile si bucuriile noastre legate de venirea lui. Speram ca-l va citi cu placere peste cativa ani :). Am vazut ca sunt si jurnale speciale pentru primul an de viata al bebelasului...vrem sa-i cumparam si noi.
Cele care-i faceti camera separata lei bebe, ii cumparati mobila (pat, birou, dulap) de pe-acum sau doar ce are nevoie acuma: patut, o comoda, masa de infasat? Noi inca n-avem terminata casa in care locuim, doar parterul e gata, iar la mansarda e gata doar holul si dormitorul nostru. Acuma ne apucam de camera lui bebe si ma gandesc c-ar fi destul de sinistru pentru el ca singurul mobilier din camera sa fie patutul si o comoda. Pe de alta parte, parca as astepta sa vedem ce personalitate are inainte sa-i mobilam si decoram camera. Voi cum faceti?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/corinuka_g/corinuka_g.jpg)
corinuka_g spune:
'neata burtici! mi-a fost dor de voi!!!
am fost o saptamana la tara la ai mei, ne-am rasfatat maxim :)) ne-am tras doar o mica alergie solara, sunt mai sensibila acuma...
o sa-ncerc sa recuperez ce-ati scris zilele trecute...
sper ca sunteti bine..
va pupam! 18+
Multumesc Doamne!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lalu85/lalu85.jpg)
lalu85 spune:
hello burticute
Am intrat sa va salut. Asta seara cred ca merg la dr. k este de garda si are mai mult timp
lalu85 24+ cu
madaiulia spune:
Buna burticute!
Bun venit vicki! Scrie repede cele 10 mesaje sa te vedem in timp real.
Azi sunt acasa, cu planuri mari de curatenie, dar fara prea mult chef. Am dat macar ceva telefoane pe la agentii in cautare de apartament nou.
Bob ce fatuca suparata are catelusul! E tare simpatic.
Vorbeati de simtit bb din burtica. Eu pe Andrei l-am simtit cu siguranta dupa ce am implinit 20 de saptamani, asa ca nu va stresati prea tare pana atunci. Acum il simt pe pitic cam de vreo 2 saptamani si e din ce in ce mai activ. Parca il simt mai bine decat la prima sarcina, sau oi fi uitat eu cum este?
De stat acasa cu bebe eu vreau acum sa stau cat mai mult posibil. Probabil o sa optez pentru 2 ani, inca nu m-am hotarat sigur. Di fericire acum imi permite si serviciul. La Andrei am stat strict cele 126 de zile, majoritatea dupa. De fapt am lucrat pana la 38 de saptamani si am nascut dupa 10 zile de stat acasa. Acum ma gandesc ca o sa beneficieze si bb1 de prezenta mea acasa, o sa inceapa si scoala anul viitor si cred ca e mai bine sa fiu eu cu el la inceput.
Vaccinul din luna a 7-a e antitetanos. Eu l-am facut la Andrei, dr mea de familie a fost tare hotarata si nu prea am avut timp sa protestez, dar acum nu-l mai fac. Oricum are si o valabilitate destul de mare. Iar din cele optionale Andrei nu a facut nimic, si nici la bb2 nu o sa optez pentru asta. Ma mai gandesc acum si pentru cele din schema obligatorie sa le mai filtrez un pic.
Sa avem o saptamana usoara!
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007 si 19+ cu