Bobocei de sept-oct 2012 (11)
Raspunsuri - Pagina 11
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Madamar/Madamar.jpg)
Madamar spune:
Fetelor,
bun gasit!
Anemic si tirziu, va salut si eu, burtica in 15 saptamini si mamica de Mateo.
Am avut un debut cu emotii, diagnostic de sarcina neembrionata, am aasteptat citeva saptamini sa se declanseze eliminarea sacului cind de fapt sarcina evolua, bebelusul crestea si avea sa ne surprinda:).
Constient, sunt gravida de numai vreo 6 saptamini.
Ca privire de ansamblu, pare o sarcina mai usoara decit prima, cel putin pina acum, au fost si greturi si voma, dar am depasit mai usor etapa - poate si pentru ca stiu ca odata si odata voi scapa.
Datele pentru listuta:
UM: 16.01.2012, DPN: 22.10.2012, Mary, mami de baietel dragalas(mai 2010), Iasi
Va salut pe toate, va doresc sarcini usoare si bebelusi sanatosi!
Sper sa dau mai des pe la ...noi;).
Mary, 15+, mamica de
dragalas, inca
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
mlhaela spune:
Bine ai venit, Madamar.
Mi se pare incredibila povestea ta. Te duci in continuare la medicul care te-a diagnosticat cu sarcina neembrionata? N-am auzit pana acum de asa ceva, acum cand am citit povestea ta m-am documentat putin pe net si-am citit si-alte povesti de genul, doar ca nu cu un final asa fericit, deoarece fetele primisera de la medic pastile care ajuta la eliminarea sacului embrionar, ca apoi sa constate medicul ca sarcina e in evolutie. Bineinteles, o sarcina fara viitor.
Bine ca la tine a fost bine :).
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anne`mary/anne`mary.jpg)
anne`mary spune:
FETELOR AVETI idee ce acte sunt necesare pt a ntra in prenatal? Sotul mi-a spus ca am dreptul la 126 de zile cu obligatia de a lua 46 de zile dupa nastere iar cele 80 de zile ramase le poti lua inainte. Calculul lui spune ca undeva pe 20 iunie pot intra in prenatal. Dar de ce am nevoie? ceva scris de la medicul de familie? de la ginecolog
? Habar n-am + 16
Tudor si
Stefan
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Tzuki spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Elfica Si eu sunt anti vaccinuri, fapt pentru care le-am facut doar pe cele obligatorii. Tzuki: tu cum ai procedat, tinand cont ca zici ca esti anti, dar ai si doi copii, iar cand unul s-a dus la gradi, riscai sa ia si cel mic diverse... ai facut si vreun optional si daca da, pe care? Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE ![]() |
n-am facut niciun optional, iar celui mic nu i-am facut nici ROR-ul, n-am riscat nimic. copii au un sistem imunitar f bun. cel mare a luat varicela,, alturi de colegii lui vaccinati. ambii mei copii au facut forme ff usoare, fara febra. doar bubitele specifice care au erupt timp de vreo 3 zile. si atat.
de azi si cel mic merge la gradinita, nu m-a intrebat nimeni de ce n-are ROR facut si ma rog sa faca bolile in mod natural. ROR-ul mi se pare chiar inutil. dar e parerea mea, desigur
![](floare.gif)
celui mare nu i-am facut vaccinul de 4 ani si nici n-am de gand sa le mai fac niciun vaccin niciunuia din ei.
nu mi se pare ca risc ceva. sau in niciun caz mai mult decar risca ceilalti, care teoretic sunt vaccinati si tot teoretic n-ar trebui sa se imbolnaveasca, nu?
Mami de D mare (4 ani jumate) si d mic (1 an si 10 luni) + bb 3
Tzuki spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anne`mary FETELOR AVETI idee ce acte sunt necesare pt a ntra in prenatal? Sotul mi-a spus ca am dreptul la 126 de zile cu obligatia de a lua 46 de zile dupa nastere iar cele 80 de zile ramase le poti lua inainte. Calculul lui spune ca undeva pe 20 iunie pot intra in prenatal. Dar de ce am nevoie? ceva scris de la medicul de familie? de la ginecolog ? Habar n-am ![]() ![]() ![]() ![]() |
42 de zile dupa nastere, nu 46. si 82 poti inainte de a naste. iti trebuie trimire/indicatie de la medicul ginecolog ca poti intra in concediu prenatal, iar medicul de familie iti intocmeste concediul medical maternal. are acelasi regim ca orice alt concediu medical, nu mai stiu cat se plateste, parca 90% din brut?? nu mai sunt deloc updatata cu procentele.
Tzuki spune:
84 inainte de a naste.
nu stiu de ce nu pot edita mesajul meu de mai sus...m-am incurcat in calcule. in orice caz, sigur 42 de zile minim dupa :)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/patricbebe/patricbebe.jpg)
patricbebe spune:
Madamar bine ai venit si sarcina usoara si fara emotii. In 2009 am avut o sarcina fara embrion, sacul nu s-a absorbit singur, am asteptat pana in saptamana 12 si nu se formase absolut nimic si a fost nevoie de chiretaj sa curete. Atunci si eu am fost tare speriata de ce s-a intamplat asa ceva si chiar am amanat sa mai fac un bebe pana anul trecut. Un an am tot incercat si nu se prindea nimic si am afacut analiza pentru a vedea trompele uterine ( imi scapa numele e oricum lung) in ce stare sunt si in acesi luna s-a intamplat minunea si acum are 21 de saptamani si a fost pentru prima data la cinematograf si cred ca a fost tare incantata pentru s-a tot zbenguit prin burta.
Pupici pentru toate burticile si week end placut 20 cu
m_m51981 spune:
Buna fetelor. Nu am mai scris de ceva timp, dar citesc cu interes tot ce povestiti.
Eu am 19 sapt si nu am simtit nimic..bebe nu a miscat:D..ori sunt mai nesimtitoare..ori e stratul de grasime suf de mare, ori s-o fi intamplat ceva pe acolo:(...Sper in 2-3 sapt sa ajung la o ecografie.
As vrea totusi sa va intreb, chiar trebuie sa stau acasa dupa nastere 42 de zile? Eu sincer as vrea cum incep sa pot sa merg sa ma duc la munca..ma pot descurca si am si alte interese in a merge imediat la munca.Si cele 42 de zile sunt lucratoare sau calendaristice?Si daca nu imi iau prenatal trebuie sa le iau pe toate dupa nastere??? Mi se pare o tampenie sa ne oblige..daca ma simt in stare psihic si fizic..de ce sa nu ma lase sa muncesc.?
Pupici!!
ANKA-iasi spune:
Buna fetelor.Sa va spun si eu dilema mea:dupa calculele primului control /eco la un cabinet ginecologic si dupa cele ale medicului de familie am 15 s 5z ,cam asa.Merg joi la maternitate,gandindu-ma ca ar fi cazul sa-mi aleg deja medicul ...Control pe masa,eco si ma ia tare ca de ce nu am facut deja DT,screening torch ca la ce dr am fost eu ,ca de fapt ar trebui sa am 16s 5z nu 15.Masuratorile lui bb sunt toate de 15 s 5z ,femur,mana,cerebel etc dar nu e bine asa,ca e prea mic...ma sperie de nu mai stiam ce si cum sa fac,ma trimite fugutza la un lab(expres acolo unde zice ea) sa fac TT si am mers imediat,caci acest test mi-a fost recomandat si de cei 2 medici care deja ma vazusera si imi spusesera sa il fac in intervalul 25.04-25.05,ca e bine de facut indiferent de varsta mamei.OK pana aici.Apoi ma trimite la un alt lab (mi-a desenat si harta sa-l gasesc mai usor) ca sa fac torch-ul,dar imi zice ca e cam scumpel.Si la urmatorul control sa nu mai vin la maternitate ci la cabinet ca nu e asa de aglomerat....Nu am fost sa mai fac si analizele astea,trebuia sa ajung la servici neaparat,dar m-a pus si pe ganduri chestia asta cu laboratoarele alese de ea.Parca nu e tot acelasi rezultat oriunde l-as face
In mare ,m-am speriat cumplit ca se tot vaita ca e bebele prea mic si cum am stat eu asa fara analizele astea,parca eram o incostienta venita acum la oras Nu stiu ce sa mai spun,ca sa ma mai linistesc o sa iau rezultatul la TT cand e gata si merg la un alt medic,macar pentru o a doua parere.Dar deja in creier mi-a infipt ideea ca ceva nu e tocmai OK ,desi ......aa,si luasem o luna acid folic ,asa mi s-a dat reteta,in perioada cand se formeaza tubul neural.Gresit,dupa parerea ei am facut o maaaaaaaare prostie ca nu am luat in continuare
Intr-un cuvant mi-a transformat bucuria sarcinii intr-o mare neliniste si indoiala.In urma cu 5 ani,la primul bb ,am facut analizele uzuale,nimic in plu,nici DT ,TT sau alte chestii,numai elevit si fier(la analize imi iesise o carenta de Fe),si atat.......Am inteles ca ne modernizam,evoluam,dar am transformat si sarcina intr-o industrie????Si te mai si panicheaza in loc sa te linisteasca,daca tot usuca la buzunare..dar ce nu face o mama pentru puiul ei?!!
Spuneti-mi si mie,chiar sunt singura gravida care nu a facut analizele astea????
Va doresc o zi .........cum o vreti voi
mlhaela spune:
Anka, nici eu n-am facut dublu si triplu test, din ce m-am documentat sunt statistici si pe cateva fete de pe forum le-au speriat rezultatele de-au ajuns la amniocenteza, ca sa se dovedeasca pana la urma ca totul e ok. Si mie mi-a recomandat medicul sa le fac, dar........ In schimb, TORCH-ul l-am facut, mi se pare foarte important; iar la morfologia de trimestrul I medicul i-a masurat bebelasului translucenta nucala si osul nazal (care am inteles ca indica mai multe malformatii si sindromul Down parca) si-a iesit totul in regula. In rest, doar analizele platite de CAS mi le-am facut si eu.