Piersicute de iulie august (32)
Raspunsuri - Pagina 11
ioana3110 spune:
Buna fetelor
Eu am gatit o supa gulas si ma gandeam sa fac si o prajitura ca azi stau acasa, teoretic trebuie sa stau in pat ca s-a intredeschis un pic colul la exterior. Dar sper sa nu fie asa grav.
Am o problema - eu si ieri si azi, m-am umflat la maini si la picioare - cred ca e retentie de apa. Ati patit vreuna din voi asa? O fi de la tiroida oare? sau o fi normal? Pana vineri cand ma duc la control la dr endocrinolog, nu stiu ce sa fac...
Interesanta treaba cu avionul. Daca as putea sa merg si eu asa, cu o zi inainte sa nasc si sa vin acasa la 3-4 zile dupa, m-as duce sa nasc la CLuj la mama la spital. Dar nu stiu daca taromul accepta la varsta aia de sarcina...
10 ani de incercari pentru a avea un BB
FIV 2 reusit decembrie 2011 Budapesta, dr Peter Kovacs
PAI 4G/5G homozigot, FXIII heterozigot, Tiroidita hashimoto
Porumbita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui balanta_tm zizou, cu avionul am si pana la viena cursa de 50-60 minute, directa. insa intrebarea este: ma mai primeste cineva in avion la 32 sapt, cu un burtoi imens? (cu recomandare de la medic, desigur). acuma daca tot ai deschis subiectul, mai am o intrebare: daca as naste in alta parte, e oare sanatos sa vin in avion (fie si o ora) cu niste nou nascuti? radiatiile sau undele alea sau cum se numesc, oare le dauneaza tare? merci. iuli |
eu mi-am luat recomandare de la medic (potisa iti dau model pe pm) insa abia dupa 34 de sapt te intreaba cineva ceva pe acolo
Fleurdelise spune:
Buna fetelor,
Eu imi beau cafeaua si ma pregatesc de o noua saptamana de lucru.
Ma bucur ca sunteti bine cu toatele si apelul meu a avut efect.
Aruba, impotriva arsurilor, eu iau Tums si Maalox, echivalente cu Rennie, ca tot aia contin: carbonat de Ca. Pe prospect la Tums scrie ca gravidele pot lua max. 4 pe zi, cred ca depinde de concentratie si un comprimat- doua nu au de ce sa iti dauneze. Verifica prospectul ca sa fii tu linistita. Altfel, un pic (subliniez) de lapte rece poate avea efect pe moment.
Balanta, stiam ca pana pe la 34 de saptamani te admit in avion fara probleme, dupa, cu hartie de la medic. Trebuie verificat la compania aeriana, sa nu ai surprize. Iuli ti-a dat un exemplu edificator, dar alte companii au poate alte reguli depinzand si de lungimea zborului.
Iuli, atentie cu masina, sa dea D-zeu sa nu mai ai nici un incident.
Bea, eu nu as merge in dreapta in masina cu un sofer neexperimentat, cat de apropiat mi-ar fi.
Delia, bafta in continuare la examene si, ceea ce e mai important, nivel de stres cat mai scazut sa continui sarcina cu bine. Hai ca mai ai un pic si vine vacanta.
Biribu, eu tot Peg Perego am, nu stiu ce model, l-am primit, mildly used, imi place ca e usor in comparatie cu alte marci (tocmai ma uitam cu jind la modelele Quinny pana am vazut...cantaresc aproape dublu cat Peg). Skate e ala cu o roata in fata, nu?
Ada, nici nu mai zic, activa si furnicuta toata ziua, si in weekend 1 mai sau ce o fi. Cred ca si in ziua cand nasti o sa te auzim: ma duc un pic la birou si dupa aia ies in oras si dupa aia...nasc, sa vad daca am timp .
Va pup, as sta ore pe aici cu cafeau la nas si la taclale cu voi...dar scarbiciul ma cheama.
Distractie faina de 1 mai norocoaselor care au liber!
31 + Eric Ioan
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
IIuli spune:
porumbita, eu cand ajung seara acasa si sunt umflate, fac dus, apoi bag picioarele in apa rece (5 min) si apoi stau cu picioarele in sus - ma intind pe canapea, urc picioarele pe spatarul canapelei si citesc. apoi, inainte de culcare, ma da sotul cu ulei de menta de pe laba piciorului pana peste genunchi, masand numai in sus (remediu indicat de doctorul de spate). e ok, pana a doua zi spre dupa-masa nu se mai umfla. ma enerveaza cumplit treaba asta cu umflatul picioarelor, mi se pare fff inestetic
ioana, daca mainile si picioarele ti s-au umflat brusc, trebuie sa anunti medicul ginecolog. daca ti se intampla treptat si in fiecare zi, e de la sarcina si eu nu stiu sa existe vreun remediu. mie mi s-au umflat si articulatiile degetelor, nu imi mai intra niciun inel, sunt ca un balon cu heliu, mai am un pic si incep sa zbor
24+ Mihai
carmina_s spune:
Buna fetelor,
v-am citit in fiecare seara dar nu am reusit sa si scriu pt ca era rupta de oboseala.
am intrat doar sa va spun ca noi suntem bine, Mirunica e cumintica si ca va pupam
29+ Ana Miruna
b_1403 spune:
Fleur cum iti faci tu mereu grija pentru noi. Am mers cu un sofer neexperimentat dar pe un drum pe unde nu merg masini in weekend adica in zona aceea e doar un liceu si o padure micuta iar in weekend nu e nimeni pe acolo, nu as fi avut curaj in trafic cu ea.
Mainile umflate le-am avut si eu vreo 3 zile dar si-au revenit singure nu stiu de ce, ce e drept am rarit sarea.
Sunt asa racita, de fapt nu e raceala e vechea mea sinuzita care ma face sa am robinet in loc de nas si ochii de parca tai ceapa in permanenta.
Abia astept sa ajung acasa sa imi pun compresa cu sare de bucatarie calda, e singura modalitate sa imi treaca, dar pana atunci tre sa suport eroic. Mai rau e ca tre sa fac o baza de date pentru un examen si am ochii terminati si mai tre sa stau si la Pc. Iaca baba de mine iar se plange.
Beatrice 25 + cu Maya Elizabeta
ZIZOU spune:
Citat: |
citat din mesajul lui balanta_tm zizou, cu avionul am si pana la viena cursa de 50-60 minute, directa. insa intrebarea este: ma mai primeste cineva in avion la 32 sapt, cu un burtoi imens? (cu recomandare de la medic, desigur). acuma daca tot ai deschis subiectul, mai am o intrebare: daca as naste in alta parte, e oare sanatos sa vin in avion (fie si o ora) cu niste nou nascuti? radiatiile sau undele alea sau cum se numesc, oare le dauneaza tare? merci. iuli |
Nu pot vorbi de alte companii. Iti spun strict care este reglementarea companiei Tarom :
Iti trebuie aviz medical ca poti calatori daca ai DPN in 4 sau mai putin de patru saptamani. Nu pot calatori gravidele care au DPN in 7 sau mai putin de 7 zile.
Bebelusii nascuti la termen pot calatori abia dupa 7 zile de la nastere.
Prematurii sunt considerati MEDA adica caz medical care trebuie insotit de un medic, la care trebuie incubator, etc... E putin mai complicat.
Radiatiile la care ii supui sunt destul de mici si nu pun probleme. Si depinde de tipul de avion. Un avion mic zboara mai jos si acolo nivelul de radiatii e chiar nesemnificativ, un avion de capacitate mai mare zboara mai sus deci nivelul de radiatii e mai mare. Dar ar trebui sa zbori cu ei in fiecare zi timp de cativa ani ca sa se puna problema de iradiere.
22+
maria0408 spune:
Buna. Fetele cu contractii si care sunteti si consemnate in pat , aveti toata admiratia pt.rabdarea de care dati dovada. Fleur super tari predictiile tale, pe noi ne-ai nimerit, eram in parc cu fetita la munte. V-am citit zilele ac.dar greu cu scrisul.... Noi suntem la munte de trei zile si e tareeeee bineee.. Vremea e superba, nu treb.sa gatesc, nu as mai pleca. Bebe e bine, imi muta burta uneori, de cateva zile s-a asezat pe splina mea si uneori doare....