Promoţiile din supermarketuri

Promoţiile din supermarketuri | Autor: mcoca

Link direct la acest mesaj

Am primit asta pe mail. Voi ce parere aveti?

Atentie la promotiile din supermarketuri. Majoritatea ascund adevarate bombe pentru sanatate

Majoritatea hypermarketurilor si supermarketurilor sunt dispuse sa faca orice pentru a-si minimaliza pierderile, cu toate ca pun în pericol sanatatea clientilor în mod voit. Pentru a scapa de marfa iesita din termenul de garantie, angajatii hypermarketurilor apeleaza la tot felul de practici comericale total incorecte si periculoase.
Presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC), Constantin Cerbulescu, a dispus la începutul acestei saptamâni controlarea mai multor lanturi de hyper si supermarketuri din Bucuresti. Neregulile gasite de inspectorii OPC confirmau sesizarile din ce în ce mai numeroase ale clientilor care se plângeau de mâncarea stricata de pe rafturile magazinelor mari.

Astfel, caserolele cu ciuperci care treceau de data limita înscrisa pe ambalaj, erau desfacute si apoi amestecate cu ciupercile vrac din laditele de la câtiva metri. Carnea alterata era trimisa în afumatorile special amenajate în incinta supermarketurilor, iar a doua zi era plasata din nou pe rafturi, cu titlul de "specialitate afumata". Pulpele de pui sau curcan în pragul alterarii, erau oferite ca superpromotii, desi devenisera deja adevarate amenintari pentru sanatatea oamenilor.

ECO doar cu numele
Puii crescuti în baterii, care nu calcasera niciodata pe pamânt, erau vânduti sub numele pompos de "pui antistres", iar carnea de porc injectata nu avea nimic pe eticheta care sa avertizeze consumatorul ca bucata care va ajunge în farfurie este de fapt modificata genetic! O alta metoda folosita de mai toate hypermarketurile din Capitala pentru a scapa de carnea alterata era sa o directioneze catre restaurantele proprii, unde erau gatite si vândute la suta de grame.

Neregulile constatate nu se oprec aici. Chiar si produsele ambalate beneficiau de diferite siretlicuri care sa dea siguranta consumatorului ca achizitioneaza produse de calitate. Laptele nevândut se întorcea la fabrica unde producatorul schimba doar data la care produsul expira. Alt producator de lactate imprima pe ambalaj imaginea unui pahar în care se adaugau Vitaminele D si calciu, desi produsul nu era aditivat cu aceste adaosuri.

Din cele 10 unitati verificate în Bucuresti, inspectorii au gasit astfel de nereguli la opt astfel de magazine. Autoritatile au aplicat un numar total de 10 sanctiuni contraventionale în valoare totala de 67.000 lei, iar sanctiunile au ajuns chiar la retragerea de la comercializare a acestor produse.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Nu ma surprinde chiar nimic din ce ai postat aici... din pacate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

la noi totul e posibil... si apoi ne mai miram de unde atatia bolnavi de cancer...

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Ramonika, din pacate e peste tot la fel. Si in Franta am vazut emisiuni cu jurnalisti sub acoperire care demascau exact aceleasi practici :(.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

E o practica prezenta in domeniul vanzarilor. Reechitetarea, promotiile in care se strecoara ceva care nu mai este bun, defectele de fabricatie mascate sub o eticheta cu reducere, bulinele colorate care anunta mari reduceri si atrag ca un magnet amatorii de chilipiruri.

Ce parere sa ai? sa fii atent cand faci cumparaturi, sa returnezi produsul, sa faci reclamatie...cel putin sa fii cu constiinta impacata ca ai avut reactie fata de vanzatori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Citat:
citat din mesajul lui sanziana27

Ce parere sa ai? sa fii atent cand faci cumparaturi, sa returnezi produsul, sa faci reclamatie...cel putin sa fii cu constiinta impacata ca ai avut reactie fata de vanzatori.

asta daca iti dai seama din prima ca e stricat produsul... ca asa le ameteste si le boteaza, ca te zapacesc de cap...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

- Si aici se intimpla des asta, au fost numeroase scandaluri despre reetichetarea carnii si aici trebuie sa fii atent sa te uiti cind expira un produs. Ba chiar noi am luat un carton de lapte deja deschis (ma rog, asta nu e vina magazinului), dar de atunci ne uitam f atenti. Ouale le simz la gust, deci nu ma pot pacali la calitate, iar carnea cind pot iau neambalata in prealabil si o prajesc / fierb bine.

- Citat din articol: "carnea de porc injectata nu avea nimic pe eticheta care sa avertizeze consumatorul ca bucata care va ajunge în farfurie este de fapt modificata genetic". Wow, nu am stiut ca prin simpla injectie poti sa modifici genetic!

- In Romania ciupercile au data maxima de folosire scrisa pe ambalaj? Ca eu la noi nu am observat. Te uiti pur si simplu daca mai sunt bune. La fel si la celelalte legume...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza

- Citat din articol: "carnea de porc injectata nu avea nimic pe eticheta care sa avertizeze consumatorul ca bucata care va ajunge în farfurie este de fapt modificata genetic". Wow, nu am stiut ca prin simpla injectie poti sa modifici genetic!

- In Romania ciupercile au data maxima de folosire scrisa pe ambalaj? Ca eu la noi nu am observat. Te uiti pur si simplu daca mai sunt bune. La fel si la celelalte legume...

Asta cu carnea injectata si mie mi s-a parut o aberatie :).

In Franta legumele ambalate au o data pe ele.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Vrea copilul un elicopter care zboara si face poze.Ok,merg in Care4,vad pretul si astept noptile magice,ca de,se anuntau cu mare tamtam reduceri.Tarasania se petrecea in preajma Craciunului.Deci,vad elicopterul cu 159 ron,iar la trambitatele reduceri in ridicasera la 249 si cu procentul de reducere urma sa il cumpar in 179 ron.Am zis pas,si jucariei si magazinului!

Mergi la inceput