CE E DE FACUT?(2)
Raspunsuri - Pagina 4
ramiris spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui XIO
Nu-i urat deloc, e ironia realitatii prezentate de voi. Deci, tu ai intervenit atunci cand tatal tau a fost vazut cu o femeie, ca nu o inselase inca pe mama ta, ati facut consiliu si alte cele, dar ti se pare absurd sa intervina copii cand mama este BATUTA de sot. Numai mie mi se pare ciudat? **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916 |
Eu iar ma intreb unde citesti tu?
Cand am zis eu ca mi se pare ciudat? Daca te uiti cu atentie, cand s-a pus problema pozitiei copiilor in toata tarasenia chiar am sustinut ca mi se pare normal sa intervina.
Cred ca incurci partenerii de discutie, zau asa.
Eu sunt aia care nu intelege unde gasesti tu violenta si sindrom Stockholm si lupta justificata pentru salvarea unei casnicii in toata chestiunea asta. Ca discutia a deviat maxim de la infidelitatea sotului si dorinta sotiei de a se razbuna lasandu-l sarac lipit pana la a o transforma pe dna intr-o victima a violentei inca din vremuri imemoriale desi daca facem o analiza pe text nu rezulta decat ca la un moment data dna s-a batut in parte cu sotul dupa aparitia amantei. That's it.
XIO spune:
Nu am gasit sindromul Stochkolm, l-am dat ca exemplu.
Violenta am gasit in ce a zis autoarea, si anume ca femeia a parut cu ochiul vanat.
Daca nu tu ai spus de copii, scuzele mele, te-am confundat
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ramiris
Hai mai Xio ca exagerezi la greu. Aici e vorba de infidelitate, nu de violenta. E vorba de cramponare de o casnicie cu probleme si nefunctionala, nu de eforturi laudabile de a salva o casnicie minunata care trece printr-o perioada mai nasoala. Iar violenta de care tot povestesti a fost de fapt o bataie recenta parte in parte cand nu s-au inteles cine cu ce ramane, nu batai repetate primite de biata femeie de la sot. Eu nu stiu unde citesti tu, pe bune. |
parca ai fost acolo De unde stii care a fost motvul bataii si cum s-a intamplat?
sarind peste asta, ti se pare un fleac o "bataie izolata"?
Ca mie nu, mai ales in situatia asta.
a_alinta spune:
stati, ca acum apare eumada sa va indemne sa nu va mai certati.
din povestea pe care ne-o impartaseste autoarea subiectului, doamna C a aparut cu vreo luna in urma cu o vanataie cu scuza "cuierul". dar si-a scos certificat medico-legal. de ce?
eu ma intreb cum vine asta, adica spui prietenei tale , sau ce-o fi eumada pentru ea toata umilinta ta dar nu recunosti ca te-a lovit barbatul si dai vina pe cuier dar in acelasi timp ii spui si ca ti-ai scos certificat medical. cine si de ce minte aici?
o alta "violenta" nu ni s-a marturisit, desi eumada o cunoaste de 12 ani pe doamna C, se pare ca nu a mai aparut vanata, iar povestea nu o cunoastem nici macar pe jumatate pentru ca nu doamna C se confeseaza pe acest forum.
asa ca eu nu vad nici o violenta in acest subiect, cine o vede inseamna ca a vazut multe la viata lui.
ramiris spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO parca ai fost acolo De unde stii care a fost motvul bataii si cum s-a intamplat? sarind peste asta, ti se pare un fleac o "bataie izolata"? Ca mie nu, mai ales in situatia asta. |
Din ce-a povestit Mada, unica sursa de informatii, de-acolo stiu.
E singura bataie pe care o mentioneaza, tangential si fara sa faca referire la alte acte de violenta pe parcursul anilor de loc putin de cand o cunoaste pe doamna in cauza.
Ti-am mai zis, mie din povestire imi rezulta ca e o incaierare izolata, nu una din multele batai primita de dna C. asa cum tot induci tu, fara nici un argument din povestire care sa-ti sustina supozitiile.
Ce ni s-a povestit aici sunt doar urmarile vizibile la ea, dl in cauza n-are cum sa vina sa ne spuna daca a ramas cu vreo vanataie, zgarietura, muscatura :).
Oricum eumada merge pe principiul "intarata-i drace" ca arunca grenada si dispare, ea e in masura sa ne spuna daca dna C e sau nu o victima violentei.
XIO spune:
A alinta, violenta nu inseamna sa ramai cu vanatai pe tine.
Bine, poti sa iti faci tu un tabel cu ce consideri tu violenta: vanataie, taietura, fractura etc.
Violenta inseamna o palma, o flegma, impinsatura, lovituri care nu necesita aparitia vanatailor. Daca doamna a aparut cu vanataia nu a fost doar o palma, a fost un pumn.
Nu stiu, mie mi se pare un pumn dat in fata ceva grav, poate altora nu.
Eu as interveni intre parinti pt. o simpla injuratura, nu i-as lasa in pace doar pt. ca sunt maturi.
maturi erau toti aia care si-au abuzat fizic si psihic sotiile, copiii, mamele, aia care si-au omorat sotiile pt. amanta samd.
Dar asta sunt eu, altii pot sta linistiti, eu nu.
Si da, pt. mine un pumn dat o data e violenta. Si pt. judecatori e la fel .
a_alinta spune:
xio, si mie mi se pare ca citesti in alta parte sau te gandesti la alte situatii.
eumada , ai intrebat-o de ce si-a scos certificat daca vinovatul loviturii e cuierul?
mie povestea asta mi-a adus aminte de filmul Razboiul rozelor, cu michael douglas si kathleen turner iar sfaturile pe care le cere eumada sunt cum poate sa o ajute pe doamna C sa il lase fara nimic pe domnul P.
cu orice pret.
parerea mea , ca intotdeauna.
eumada spune:
Certificatul medico-legal a fost scos mai inainte de "cuier".Cuierul e cam de o luna...o luna si ceva.....certificatul medico legal e mai demult si a avut 10 zile de ingrijiri,insa nu mi-a spus si de ce.Oricum e din ce in ce mai necajita si amarata....infranta.E o femeie infranta,a slabit si e vesnic ciufuta,de fapt pentru cei care nu o cunosc ea e cu zambetul pe buze,pentru noi ceilalti isi arata fata trista.Mi se rupe sufletul si ma rog sa ne fereasca dumnezeu de asa ceva.
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
ramiris spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eumada Certificatul medico-legal a fost scos mai inainte de "cuier".Cuierul e cam de o luna...o luna si ceva.....certificatul medico legal e mai demult si a avut 10 zile de ingrijiri,insa nu mi-a spus si de ce.Oricum e din ce in ce mai necajita si amarata....infranta.E o femeie infranta,a slabit si e vesnic ciufuta,de fapt pentru cei care nu o cunosc ea e cu zambetul pe buze,pentru noi ceilalti isi arata fata trista.Mi se rupe sufletul si ma rog sa ne fereasca dumnezeu de asa ceva. Madalina si Eva-Maria https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098 TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC..... |
Mada, cred ca ar fi corect pentru cei care si-au spus parerea la topicul asta sa nu eviti sa raspunzi la intrebarile legate de violenta.
Mi se pare ca le ocolesti elegant insa in afara de tine nimeni n-ar cum sa transeze discutia pentru ca nimeni nu are date din interior si nu mi se pare ca ar fi o dovada de consideratie fata de partenerii de discutie sa ignori polemicile care au tranformat pana la urma subiectul care trata infidelitatea dlui P intr-unul in care nu se discuta decat de abuzul incalificabil suferit de dna C (desi mie una nu-mi rezulta de nicaieri din ce-ai povestit ca ar fi asa).
Deci:
- este aceasta femeie victima a abuzului domestic de ani de zile?
- a fost casnicia ei marcata de agresiune fizica si/sau abuz de orice fel?
- nemultumirea ei legata de neimplicarea copiilor este legata de faptul ca nu iau pozitie in ce priveste bataile pe care le primeste sau de refuzul lor de a-si aduce tatal "pe calea cea buna" (=sa renunte la relatia extraconjugala).
eumada spune:
1.doar de cand a aparut amanta.
2.doar de cand a aparut amanta
3.nu se baga sa-l aduca pe drumul cel bun,sa-l roage sa renunte la amanta si sa-si bage mintile in cap.
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....