Bobocei de sept-oct 2012 (10)
Raspunsuri - Pagina 21
patricbebe spune:
Luluta te inteleg perfect cum e, toate suntem aici sa tot povestim si eu sunt printre straini si e mai greu mai ales in alta limba sa spui tot ce ai pe suflet. Eu intru foarte des sa va citesc pentru ca imi e asa de drag, ca si cum as fi la o cafeluta cu fetele.
Rautati de la oameni tot o sa fie, am aici o cunostinta care ma tot intreaba daca simt copilul ca ea pe al ei l-a simti de la 3luni
19+ cu
anne`mary spune:
lulutza, nu stii ce ai facut sa meriti fericirea asta? iti spun eu . Acum serios vorbind: nu te mai scuza fata de noi. Eu sunt in romania, dar de 4 ani m-am mutat din orasul meu si aici in buzau tot ca o straina ma simt, asa ca te inteleg perfect. Eu inca nu sunt asa fericita si incantata asa cum pari a fi tu. Pe mine mai degraba ma macina gandurile: ce patut, unde ii pun, ce sa cumpar, cand sa cumpar etc. Mai incantat este Lucian caci tot buzaul stie ca o sa aiba 2 baieti si el nu mai paote de fericire ca il felicita toti.
+ 15 Tudor si Stefan
patricbebe spune:
Apropos Anne Mary ce fel de patut vrei sa cumperi? Eu m-am decis sa iau pat din lemn. Bebe va avea camera separata asa ca acolo se vor face toate amenajarile. Acum ma gandesc ce culoare sa varuiesc, la fel unde sa pun patul, sa fie soare direct sau indirect pe peretele opus, nu o sa cumpar inca un dulap special pentru hainute. Doar o sa am o comoda cu sertare si deasurpa cu loc de schimbat. Am vazut in oras cadite pe suport dar mi se pare foarte fragil suportul, adica cat e bebe mic merge dar peste cateva luni nu cred ca mai e bun. O sa mai fie in camera o canapea si gata inr est doar ce tine de culori, alte decoruri.
19+ cu
lulutza_1980 spune:
anne`mary . cand m-am casatorit , in 2000 , vroiam imediat un copil ... dar aveam 20 de ani amndoi ...am inceput facultatea , apoi am plecat in afara si nu aveam acte ...se parea ca nu e niciodata "timp" si rabdare sa avem un copil ...mamaia mea ( mama lui taica-miu - care e BUZOIANCA -de langa ramnic ) imi spunea : pai daca te gandesti ca nu ai casa , ca nu ai bani si nu ai nimic ...nu ai sa mai faci niciodata un copil !!! si cata dreptate avea !!! o vorba inteleapta mi-a spus : FIECARE COPIL VINE CU NOROCUL LUI , SI NICI NU_TI VA VENI SA CREZI CUM SE VOR ARANJA LUCRURILE !!! si uita-ne ca "suntem insarcinati " dupa 12 ani de casatorie , cu o dorinta nebuna de a fi parinti si de a da toata iubirea de care suntem in stare ...
si sa nu crezi ca acum avem cine stie ce ...doar avem de munca si castigam cat sa fim relaxati de la o luna la alta ...nimic in plus ...nici noi nu avem cu ce cumpara tot ce e nevoie , dar am ajuns la concluzia ca trebuie sa le luam pe rand , nu toate odata ...gandeste-te ca nasterea aici ajunge la 4 000 de euro ...si eu banii aia nu-i am ...ceva da statul inapoi iar restul vom face imprumut ...dar cu toate "problemele " ce pot aparea , le luam pe rand si nu uitam nici o secunda cat de binecuvantati ne simtim !!!
19 +
Mirabelac spune:
Anne chiar nu trebuie sa te cantaresti zilnic, o data pe luna e de ajuns. Greutatea variaza de cat ai mancat/baut, dimineata e normal sa fii mai usoara si seara mai grea.
*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006)
sapt. 19
Mirabelac spune:
Am vazut ca ati vb espre alaptat, ma bucur ca Tzuki a avut initiativa asta sa ne informam din timp, o sa vedeti cat o sa discutam despre asta dupa ce nastem. Si Simona are dreptate ca nu tre sa fie o tragedie pt cele care efectiv nu pot. In celasi timp eram sigura ca o sa fie dispute pe tema asta, la odiseea trecuta chiar au fost dispute mari cu alaptatul, o parte din fete s-au retras si e pacat. Trebuie sa ne expunem parerea si atat, fara atacuri sau interpretari.
La mine a fost foarte greu dar am reusit datorita faptului ca m-am informat UNDE TREBUIE si am gasit rezolvare la problemele aparute. Nu a fost usor deloc, mameloanele neformate, copilul nu reusea sa tina sanul in gura, am facut rani cu sange, curgea efectiv, cele mai mari dureri de acolo le-am avut, copil care sugea si la jumate de ora si ziua si noaptea (bineinteles ca toata lumea spunea ca nu am lapte bun - dupa parerea mea nu exista asa ceva, copilul crestea bine merci, chiar era grasut), avea momente cand refuza sanul efectiv pt ca curgea prea tare si se ineca, alteori nu-i curgea cum trebuie; cum ii bagam un biberon cu lapte muls cum manca de nu se oprea, deci ii era foame dar la biberon curgea repede si nu facea prea mult efort. Ca sa nu mai spun ca binevoitori au fost destui si mai ales femei care nu au reusit sa alapteze, imi spuneau ca lasa ca creste copilul si cu lapte praf, etc. etc. Insa la fiecare problema am gasit rezolvarea, totul e sa vrei si sa te tina psihicul si starea de oboseala. Nici nu concepeam ca nu pot alapta si asta m-a ajutat. Chiar si soacra-mea care a stat in casa cu mine atunci tot spunea ca ea nu a alaptat copiii si sunt bine amandoi, sincer, nu ma interesa. Am mers pe principiul ca PRIMUL LUCRU BUN CARE-L POT FACE PT COPILUL MEU ESTE SA-L ALAPTEZ, nu sa-i cumpar haine sau lucruri scumpe ca sa arate bine, copiii cresc si cu haine de firma si cu haine imprumutate, dar daca-i pot oferi ceva bun este sa-l alaptez. Asa am reusit sa-l alaptez 1 an si 2 luni, la inceput a fost greu dar dupa aia lucrurile s-au rezolvat. La 8 luni a avut o diaree urata si nu avea voie sa manance nimic, doar san si asta l-a salvat de perfuzii si alte probleme. Acum nu spun ca nu sunt femei sau copii cu probleme si nu se poate, doamne fereste de aceste cazuri, insa nu e asa usor pt toata lumea sa alapteze dar cu eforturi se poate. Stiu femei care la primul copil nu au alaptat si la al doilea au reusit cu succes. Ideea este sa nu renuntam asa usor la asta, sa incercam sa facem cat putem, daca nu se poate asta este, nu se intampla nimic, nu trebuie sa disperam.
Am o prietena care a renuntat la fumat in sarcina si dupa ce a nascut nu stia cum sa se apuce din nou si a intrerupt alaptatul, primul copil nu reusise sa-l alapteze si nu s-a chinuit nici la al doilea, i-a bagat lapte praf imediat. Sau alta care s-a simtit rau o perioada dupa nastere si i-a spus ei cineva ca alaptatul o epuizeaza si a renuntat, bineinteles ca nu s-a simtit mai bine dupa... si s-o vezi acum ce mai spune la toata lumea sa nu se streseze cu alaptatul ca fata ei nu a fost alaptata si e sanatoasa...
In concluzie, de cazurile de mai sus sa va feriti, daca nu puteti si nu puteti nu se intampla nimic, nu tre sa cazi in depresie din asta, doamne fereste. Insa eu sunt sigura ca noi o sa putem alapta si o sa fie bine, de asta suntem aici sa ne mai sfatuim si sa ne ajutam si o sa trecem cu bine de problemele aparute.
*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006)
sapt. 19
anne`mary spune:
lulutz mie ceasul biologic imi bate de la 24 de ani. La 25 deja eram pusi pe fapte mari iar dupa 4 ani de medici, tratamente, operatii, ne vedem si noi insarcinati . Suntem impreuna de 5 ani si dupa 6 luni deja eram hotarati sa facem un copil. Acum realizez ca eram usor inconstienta (el avea mai multe de castigat caci la 36 de ani nu avea nicun copil) dar aveam atata incredere in Lucian incat nici nu ma vedeam parasita prin buzau cu 2 copii dupa mine.
Patric eu mi-am facut o lista in excel cu ce am de cumparat si pentru ca sunt destul de scumpe iar eu trebuie sa le iau la dublu, am inceput sa ma documentez. Patuturi sunt atat de variate incat te ia cu ameteli cand te uiti la ele. Am ajuns la concluzia ca cel din lemn este cel mai bun pt noi. Neaparat sa fie simple (fara comoda atasata sau alte sertare caci nu le pot pune unul langa celalalt) si cu un grilaj detasabil caci pe la 6-7 luni le pot uni si fac un tarc. Sunt cu 2 sau 3 niveluri de a cobora salteau iar la nivelul 3 se poate face pat pentru junior. Mi se pare cel mai practic patut pentru noi.
Am vazut si eu comoda separata cu loc de schimbat scutecul deasupra si cu cadita atasata, dar trebuie sa-l vad si in carne si oase pentru ca nu-mi dau seama cat este de sigur.
+ 15 Tudor si Stefan
Mirabelac spune:
Masuta de infasat la patut este foarte utila, pe mine m-a ajutat enorm.
sapt. 19
lulutza_1980 spune:
astazi am scris cat sa va plictisesc bine !
asa recuperez pentru perioada pastelui cand am disparut complet ( am profitat de vacanta )...
sambata am fost la "admirat" mobila pentru copii ... am vazut masutza pentru infasat , pare f comoda , dar costa asa de mult ca am sa infas unde apuc si nu mai cheltui pentru asta . cine-si permite sunt practice .
anne`mary e f buna ideea ta cu patutzurile ...ce inseamna sa ne adaptam !!!
19 +
anne`mary spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mirabelac [font=Comic Sans MS][purple]Masuta de infasat la patut este foarte utila, pe mine m-a ajutat enorm. |
O am trecuta pe lista. Dar si aici sunt multe modele si variante. Daca nu pot avea comoda atasata de patut atunci m-am orientat spre comoda separata si loc de schimbat scutecul deasupra si cu cadita atasata. Comoda are roti si cadita are furtun si ma gandesc eu ca mi-ar fi usor mie daca raman intr-o seara singura acasa. Ceva de genul asta http://www.bebebliss.ro/cam-comoda-infasat-si-cadita-africa.html . Dar fiind pe roti trebuie sa verific sa existe frana si nu stiu cum este atasat suportul pentru schimbat copilul caci din poze imi par neatasate si deci riscante.
+ 15 Tudor si Stefan