Scolari de Iulie - August 2004 * (96)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

In primul rand Daria ..l-ai dezamagit pe Luca ..iubea poza din avatarul tau! In alta ordine de idei..nu stiu cum supravietuiesti..
Andries curicula doar?? Totul este rupt fata de realitatea socio economica.

Mie nu -mi vine sa cred ca o secretara dicteaza ce se intampla la Colegiul Medicilor..au sunt pentru mine taricei din Colegiu..pe care i-a aburit..si nu vrea sa-mi dea drept de libera practica decat ca rezident..desi eu de la 1 nu mai sunt rezident..sunt specialist si pt ca sunt promotie anterioara 2005 am oricum cod de parafa si drept sa practic medicina ca generalist!..Si pt ca nu i-am dus nimic (desi primeste)..asa pt ca nu am considerat ca este necesar...ma pune sa aduc transfer de la Colegiul Medicilor din BUc!..in 2000 cand m-or fi inscris obligatoriu...Asa ca voi suna si-i voi spune ca am verificat si nu sutn in baza de date de la Buc..altfel nu mai termin problema..Deci m-ati inteles ??Daca angajatorul nu accepta ..eu nu pot sa ma angajez...La Ministerul Sanatatii nu raspunde nimeni la tel..si nici la email..si apoi ne intrebam..de ce pleaca dr???? AAAA..stati asa ca inscrierea in Colegiu este obligatorie..costa 80 ron..sa platesc eu pe 3 ani in urma plus penalizari..si de acum cate 30 ron/luna! Cica este sindicatul..organizatia care ne apara noua drepturile!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Pai tu nu esti inscrisa la colegiu in Ctanta? Obligatoriu trebuia sa fii inscrisa si sa ti se opreasca cei 30 de lei din salariu, lunar. Teoretic trebuia sa faci transferul cand te-ai apucat de rezi, din Buc in Ctanta. Iar pe perioada 2000-2009 cat ai lipsit, nu ai de ce sa platesti cotizatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Ah Kim inca nu ai invatat sistemul...
Aut de libera practica pe specialitate (cu acelasi cod de parafa e adevarat) nu o pot da decat dupa ce apare ordinul de la Minister cu examenul tau si cu numele tau ca si confirmare pt specialitate. Nu e vina secretarei, ea nu are ce sa faca.
Ea iti cere ce se cere la toata lumea: cert de la Colegiu plus ordinul de ministru. Ordinul de ministru, din exp iti spun ca apare cam in 2 luni dupa data examenului. Dar cum de obicei specialistii sunt cam someri o perioada de la examen (par example un an in cazuri stiute ) nu se sinchiseste nimeni sa le dea hartiile. Si secretara n-o sa sune ea pentru hartiile altora, mai ales ca ea nu stie cine a dat examen si a si luat examenul.
Daca la spit in Ctanta nu ti-au oprit cei 30 de lei lunar regulamentari pentru colegiu, o sa ii ceara acum pe o perioada retroactiv (dar eu stiam de un an... acum daca iti cer toti 3 anii, inseamna 30x12x3 de caciula = 1080 de lei). Daca nu erai inscrisa in colegiu... probabil de aia nu ti-au retinut banii. Uita-te si tu pe fluturas...oricum de Colegiu ai nevoie ... mai ales daca vrei sa pleci din tara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

aici http://www.cmb.ro/z-doc/local/taxe.pdf e modul de calcul al cotizatiilor. Nu stiu cum ar putea sa iti ceara pe 2000-2009, nu se poate

aici vad ca nu esti in baza de date http://www.cmb.ro/registru/
deci vad ca trebuie sa fii la colegiu ctanta, obligatoriu ti-au luat banii ...nu-mi inchipui ca nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Andries ..daca exista aceasta baza de date..cum de secretara de la CM Cta nu m-a putu cauta singura..intre timp am aflat ca daca au trecut 5 ani de la inscriere si nu ai profesat ..nu mai esti membru..deci nu am ce transfer sa fac!!! Apoi eu nua m platiti nici o cotizatie (nu mi-a cerut nimeni..nu mi-au oprit din salariu)...deci as avea pe cei 3 ani cate 5 lei (atat platesc rezidentii..desi si aici este controversa..de ca sa platesc ca rezident...plus penalizari)...Banii nus- problema..Problema este ca eu am drept de libera practica ca medic generalist (promotie anterioara 2005)/...s ica ar trebui sa-mi dea Cta acesz aviz..cod de parafa am din 2000 si avi DSP Cta mi-a dat si adeverinta cum ca am acest cod de parafa (m-au gasit in sistem).


A..deci daca Sorin vroia sa deschida cabinet..maine,...tot nu putea ..nu intereseaza pe nimeni daca ai sa nu vreun venit..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Deci tu ai nevoie sa iti iei avizul de libera practica ca medic rezident medicina de familie si pentru asta trebuie sa te inscrii in colegiu cu data prezenta (nu stiu daca platesti 3 ani in spate, trebuie sa ajungi sa vb cu cineva de la directia avize, dar nu secretara si te lamureste), iti faci parafa de medic (medic plus codul, nu poti sa scrii specialist) si cu astea 3 chestii te angajezi initial ca medic rezident ultim an pe funtia de medical advisor sau cum ii spun ei.

Aviz de libera practica (,) ca medic generalist adica medicina generala este mai jos decat medic rezident medicina familie anul 3. Medicul generalist era cel ce nu intra in rezi pana in 2005 parca.

Ca sa faci trecerea de la rezi la specialist, intai trebuie sa apara ordinul de ministru cu confirmarile de specialitate. Dumnezeu stie cand apare. 2luni??

Apoi te duci la min sanatatii, unde scrii o cerere cum ca soliciti eliberarea confirmarii in specialitate conform cu ex sustinut. O depui si astepti cca 10 zile si apoi ai confirmarea (diploma). Cu ea te duci la colegiu si schimbi statutul in medici specialist si schimbi si parafa. Cu astea te duci la spital si iti schimba contractul.

Clinicile stiu tot balamucul asta, de aia ti-au spus ca te angajeaza ca rezident initial, pt ca stiu ca ai nevoie de timp sa-ti aduni hartiile.

Bafta si nu pune la suflet birocratia. De colegiu nu ai cum sa scapi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Asa si la colegiu inainte era viza pe 5 ani, in 2005 s-a anuntat ca trebuie vizat anual. Tu sigur nu ai stiut ca erai in state, deci mie nu-mi e clar daca tu mai esti pe listele lor sau nu, daca te-au sters, daca esti la rau platnici, numai la dep juridic al lor poti sa afli.

Si adiacent, tu trebuie sa-ti faci si asigurare de malpraxis (iti trebuia si ca rezident) si sa o depui la colegiu.
Pa, bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

hi hi hi. ce bine cunosti sistemul!
am facut malpraxisul, scos cazier, viza medical a, Maine ii spun minunatei secret are CA nu figurez la cmb....cica dupa 5 ani de absenta nu mai esti membru ...sa IMi elibereaza libera ptactica pe resident....
.numai ca angajatorul nu o accepta ...si iar m-am blocat.
pup CA scriu de pe Mobil si este enervant

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

neata
pff ce somn imi e, nici nu stiu de ce. asa, de primavara
azi imi vin copiii acasa uraaaa!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Of Kim, daca nu te iau cu avizul de lib practica de rezident, trebuie sa astepti... porcaria este ca nu prea se poate face nimic pentru a urgenta ordinul de ministru si singura sursa de venit ar putea fi numai efectuarea de garzi la spitalul la care ai terminat rezi, daca te accepta si ei evident sau sa lucrezi in privat la cineva care sa accepte asa. Imi pare rau, stiu cum e din pacate, numai ca la noi ingineria a platit toate facturile muuuulllt timp... voi sunteti doi, of.

@Lia, vezi de ce ti-am spus sa schimbi sau tara sau facultatea? E un lux sa-ti permiti sa faci medicina in ro iar cei ce fac asta din pasiune in 99% din cazuri au un grad de nebunie mai mic sau mai mare. Ai mei in cazul in care va vrea unul sa fie doctor (desi ma indoiesc) sper ca nu se vor face doctori in ro, o sa am eu grija de asta.

Mergi la inceput