Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (44)
Raspunsuri - Pagina 20
aever spune:
Sa inteleg ca au inceput sa se planga burticile de 31-32 saptamani? Ce facem fetelor, asteptam incurajari de la mamicile care se pregatesc sa nasca? Mie mi-e cam rusine de asta... Si eu sunt o plangacioasa, sa stiti. Mi-e cam rusine cand vad ca mamicile ce stau sa nasca din moment in moment sunt mai curajoase ca mine, ma intreb ce-o sa fac eu mai incolo.
N-am vrut sa va mai zic azi dar daca ati deschis voi subiectul... Si eu am avut o noapte nasoala si parca pe zi ce trece imi e din ce in ce mai greu. Ma intreb cat de greu ar putea sa se mai faca in urmatoarele 2 luni si ma cam ingrozesc. Daca o tin tot in ritmul asta clar n-o sa ma mai pot scula din pat sau face dus. Noaptea ma dor toate, in special soldurile, desi perna de gravida ma ajuta. Insa de cateva nopti incoace nu pot dormi decat pe partea dreapta pentru ca daca ma asez pe stanga in maxim un minut ma apuca un junghi intercostal de chiar nu pot sta asa. Si din cauza ca dorm toata noaptea numai pe o parte, soldul pe care sta toata greutatea ajunge sa ma doara destul de rau. In plus ma doare pe la burtica, poate ceva ligamente si gem de fiecare data cand vreau sa ma intorc. Ma ridic super greu din pat, dimineata ma dor talpile de zici ca merg pe cuie, toate incheieturile sunt rigide si dureroase, zici ca-s robocop cand ma scol din pat. Asta mic a inceput sa-mi dea la ficat(cred). Nu mai are nici el saracu loc sa se miste si il tot simt sus pe sub coaste in partea dreapta. Azi m-a cam durut burta cand se misca el. Si de vreo 2 zile am niste simptome cam cum zice Mmamita, ca am senzatia din cand in cand ca nu pot respira. Si eu am avut o perioada atacuri de panica, destul de urate dar s-au oprit de mai bine de un an. De 2 zile s-a intamplat de cateva ori sa simt ca nu prea am aer, dar nu ca si cum ar fi presat micutul pe plamani ci mai curand ca si cum ar fi presat pe un nerv care mi-a dat senzatia aia. In fine, e foarte greu de explicat ce si cum, din fericire ma pricep la ce ar trebui facut in caz de senzatii dubioase si a trecut destul de repede. Insa recunosc ca mi-am pus si eu problema daca nu cumva ma apuca iar atacurile alea, dar cred ca nu ca alea de obicei ma apucau cand nu aveam probleme reale de care sa ma ocup(vorba sotului, cand ma plictiseam) Asa e, cum au zis fetele, trebuie cat mai mult calm cand apar senzatii de-astea si trec usor usor.
Na ca m-am plans o tura ca si asa parca nu ma mai plansesem demult. Tare mi-as dori sa fiu mai curajoasa si mai senina acum si tot caut sa ma inspir de la fetele cu mult Zen de aici. Si eu care ma gandeam ca o sa sustin pe cele care se apropie de termen, eu cred ca sunt mai stresata ca voi acum si tare mi-e rusine de treaba asta.
Sper sa trecem toate cu bine si cu stare buna peste toate care vor veni peste noi.
Andreea, 31+ cu BebeLUnu
virgiL spune:
Mai ONUTZA,mai ,da undi umbli,n-auzi ca s-o terminat borcanu di ZEN???...Cred ca nu te bati cu soacra pe undeva?Ci doar ca te simti bine si o tii intr-o petrecere
ANDREEA,sa stii ca nu toate noptile sunt la fel,chiar daca e din ce in ce mai greu...important e sa-ti zici mereu,ca daca pot altele,poti si tu,ca e greu,dar nu imposibil,ca lucrurile bune se fac cu (mai mari sau mai mici )sacrificii,ca toate lucrurile au un inceput,dar si un sfarsit.Iar tu esti mai aproape de sfarsitul(decat de inceputul) sarcinii,cu tot ceea ce a insemnat ea pt tine si urmeaza un nou inceput,acela al ”carierei” tale de mamica,o perioada la fel de solicitanta,emotionanta,dar cu un rezultat muuuuuult mai palpabil,care va face ca toate eforturile tale de pana atunci sa merite traite.Urmeaza sa primesti in acelasi timp o recompensa ,dar si o noua provocare.Asa ca ZEN-ul tre sa vina de la tine,din interiorul tau,din gandurile tale bune si din exercitiile tale de imaginatie,din felul in care-ti vezi tu viata de dupa nastere.Vei fi atat de fericita,incat vei uita repede cateva luni de nopti nedormite
Nu vad nici o rusine in a fi incurajata de o ”burtoasa” mai mare ca tine,caci fiecare isi duce sarcina diferit,cu greutatile ei si fiecare percepe durerea si presiunile(de ordin psihic din sarcina)in felul ei.Pan la urma de asta suntem aici,sa ne consolam alaturi de cei cu suferinte asemanatoare si sa invatam, si sa ne inspiram de la cei cu experiente diferite de ale noastre.
ANITTO,bine ca te-ai vazut in patutul tau cald...Totusi nu vb cu dritza ta sa-ti dea un tratament pt contractiile astea?Si cand zic tratament ma refer la ceva serios,nu la un nospa,asa cand nu mai poti.De ce nu mergi sa-ti faca o perfuzie cu sulfat de magneziu,sau atosiban?ca dupa aia vei avea liniste mai multa vreme...Dritza mea zicea ca daca ai facut o cura de atosiban ,nu mai ai probleme pan la sfarsitul sarcinii....dar se poate face pana la 33 de sapt.Sau daca nu,macar trage matza de coada sa-i mai furi niste energie,nu sta prin preajma ta?
Mai TITI,tu concurezi la ”cine da cu var” la dilatatie 3?.Doamne ,bine ca te apropii de final,sper sa nu-ti mai vina vreo idee de amenajat dupa varuiala....Bine ca te tin puterile ,frate...ca eu abia ma tin pe picioare sa mai fac o lingura de mancare pt ai mei...
Oameni buni,da Diana nu trebuia sa se mai si intoarca cu vestile de la control?
MIRINA,unde umbli?SHOSHONIK?
Virginia 36+ cu ,mami de Ioana
AMR 10 zileeeeeee!
titi143 spune:
Virginia sa sti ca nu mai vreau sa fac nimic decat sa stau sa astept. Dar mai am de facut curatenie, de pus totul la loc si sa spal hainitele si sa le calc. Dar asa sa te gandesti ca am spalat deja 4 saci de hainite si mai am 2, deci multe haine. De calcat am calcat doar cateva deci mai am foarte multe.
Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 38+ Robert Aaron
AMR 1+ SAPTAMANI
asteropipan spune:
mai fetelor,eu scot motzatele de acum:)))...cu siguranta pana la sf saptamani o sa apara macar un fluturas
cred ca prima o sa fie TITI, apoi Diana, apoi Joanna si Elly
oricare ar fi..mult curaj fetelor...nastere usoara, si ....eu una abia astept sa vad poze cu micutii
vai,de capul meu nu imi vine sa cred cat de aproape am ajuns
maine intram si noi in sapt 35...de maine pot sa fiu relaxata...asteptam bebita sa vina cand o sa vrea ea..bine ca am ajuns cu bine pana aici..imi era tare teama de o nastere prematura,avand in vedere micile hemoragii,aleragtura dupa pitica cea mare,plus ridicatul in brate zi de zi...
si maine avem si noi intalnire cu dr...abia astept sa imi vad scumpetea mica,sunt tare curioasa daca s-a intors iar cu capul in jos,sa vedem cum stam cu colul,sa vedem cat a mai luat in greutate....ahhh,deja inumar orele:)
am vz ca nu prea sunteti in apele voastre,majoritatea...si pe mine ma ,mai apuca catyeodata...nici eu nu stau bine la capitolul odihna, ma simt din ce in ce mai grea si fara putere sa fac mai nimic...
am avut sapt trecuta niste nopti oribile,,,imi picau ochii in gura de somn,si nu puteam dormi din cauza matzei din burtica ,pt ca avea chef de dans domnisoare:))...nu puteam sta intinsa nici pe dreapta,nici pe stanga, ma inghioltea de numa'..mai aveam un pic si plangeam din cauza asta..mai,nene dar da cateodata de ma doare burta ,de transpir instantaneu
Tigruta ..imi pare rau pt micut:((((...inafara de arnigel care stiu ca e bun pt lovituri,vanatai,bla bla(l-am fol de multe ori cu succes la zgubilitica mea mica), nu stiu alta crema care sa fie buna..treaba naspa e ca din cate am inteles e rana "deschisa" nu o simpla lovitura sau cucui, asa ca nu cred ca poti fol arnigel..incearca totusi crema aia pe baza de propolis sau cea spusa de Virgil(nu mai stiu numele),,sper din suflet sa treaca repede si sa nu ramana semn..pupici micutului ,sa ii treaca mai repede:)
iar am blackout...am citit tot ce a-ti scris si iar nu ma mai pot concentra sa imi aduc aminte:(((((
CEA MAI FERICITA MAMICA DE PRINTESA DULCE, ASTEROPI IOANNA
8 MARTIE 2010 a venit pe lume minunea mea!!!!!!!!
http://www.flickr.com/photos/asteropipan/
ALINA 32+
Anitta_O spune:
Buna dimineata!
Eu is mai bine, m-am odihnit bine asta-noapte, fara dureri de burtoaca! (decat un pic, dar de nebagat in seama). Aseara a fost mai nasol, credeam ca si nasc, dar s-a potolit bine de tot si acum sunt bine. O sa vorbesc azi cu dr mea.
Aever, eu am Zen cat cuprinde, sunt tare senina, increzatoare, iar daca ma plang, e doar pentru ca e o situatie noua si neplacuta pentru mine si-mi face bine sa fiu incurajata de fetele 'mai mari', care deja au depasit perioada asta a contractiilor.
Am facut o cafea tare, de sta mata-n coada, care vrea o gura? Eu o sa beau mai putin, sa nu ma bage in priza chiar de tot.
Eu cred ca Diana e prima, poate chiar e la spital, o sa-i dau un SMS acusica.
Succes la medic, Alina!
Onutza, pe unde umbli? Tie cum iti mai e? Ai programat cezariana?
Fetele care mai scriau din cand in cand, mai dati ceva vesti despre voi, acusica o sa nastem si n-o sa mai avem timp de palavgragit.
Anitta, mama lui M - 7 ani si bebelina 31+
tinuta78 spune:
anitta, si eu cred ca Diana este prima. Inimosul este cel mai mare, asa ca-i dam prioritate. Cum sa te gandesti la nastere, abia ai 31s, ceai soro?? Stai in patut cat mai mult si tine fata la caldurica.
Noi am dat o mana de lavabila in toata casa, dar atat, in rest n-am pregatit bagajul de spital, n-am pregatit hainute, patut, carut.... parca suntem inconstienti. Trebuie sa ma mobilizez si pe partea cu pregatirile. Ai mei ma streseaza cu superstitiile ca sa nu iau inainte nimic, dar cine sa mi le ia??? Dupa, cred ca o perioada vom fi legate de maini si de picioare... cine se mai duce la cumparaturi.
Hai cu vesti despre inimos si mamica lui curajoasa.
fete dragi
maiiunie2012 spune:
capitol nou 45 http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=171870&nm=Fluturasi-si-floricele-de-MaiIunie-2012-45
alina_gabi spune:
Neata
Ce e linistea asta aici fetelor? Va servesc cu cafea. Am zis ca la cat e de agitata ce rost are sa ma abtin?!
Diana, ne tii cu sufletul la gura. Da-ne un semn.
Virgi, ai perfecta dreptate. Fiecare sarcina evolueaza diferit si fiecare mamica percepe diferit neplacerile acesteia. Important este finalul acestei lungi calatorii cand ne vom tine in brate puii. Ne mai plangem si noi una alteia pt ca intelegem cel mai bine prin ce trecem si suportul psihic e foarte important.
asteropipan, si mandra mea tot asa face. Eu in schimb ma simt mai bine din luna a 7-a de sarcina ca inainte aveam niste dureri groaznice de genunchi si nu puteam dormi din cauza asta. Acum in fiecare noapte avem gimnastica sau box.
Diseara merg sa imi vad printesa. Pana atunci ma asteapta epilarea. Si e asa urat afara ca nu cred ca mai merge cu balerini si rochita. Trebuie sa trec la tinuta de iarna.
Alina cu bebelusa 35+
SS-Tzuky spune:
Buna dimineata!
Noi am fost ieri si am reusit sa programam cezariana pentru 30 aprilie.
Bineinteles dupa multe incercari de a ma convinge sa nasc normal, au cedat cind au inteles cit sunt de hotarita. Asta e, asa consider eu ca e mai bine pentru noi. Mi-ar placea sa incerc normal, daca nu as avea atitea probleme si daca as fi mai tinerica
Stefan a fost estimat la 3400g si 56cm (lungan ca tat'su).
As fi deci recunoscatoare daca ar putea cineva sa mentioneze pe prima pagina:
programare cezariana 30.04
Multumesc.
Sper sa nu se intimple nimic pina atunci, ar mai fi 12 zile...dar cum pina acum nu am avut NICI O CONTRACTIE, sper sa fie totul ok pina la capat.
Am intrerupt deja aspirina si progesteronul, recunosc ca mi-e cam frica din cauza asta, dar nici nu as vrea sa risc sa pierd prea mult singe la op.
Aici in Gemania se folosesc dupa nastere chilotei de unica folosinta, mi-am comandat si eu pentru ca nu cred ca o sa fiu in stare de spalat rufe in prima faza cind venim acasa - asa pe astia ii arunc pur si simplu, mi se pare foarte comod. Arata cam asa:
www.babys-windeln.de/media/images/seni-basic-netzhose.jpg" target="_blank">http://www.babys-windeln.de/media/images/seni-basic-netzhose.jpg
Nu fac reclama, m-am gindit ca poate vi se pare buna ideea. Am incercat chiar o pereche si sunt foarte comozi, nu se lalaie si nu string pe nicaieri.
Mi-am mai luat si niste pantaloni ieftini ieftini si cu 4 marimi mai mari, sa nu ma jeneze la operatie, vreo patru bluze largi, un capot lejer tip kimono, o pereche de tirlici, doua sutiene de alaptat, chilotei de unica fol, chei, tel., bani, acte, cosmetice, pompa de sin, aparatori (daca fac rani), pentru ala mic o suzeta, aspirator de nasuc, o caciulita si o folie pentru infasat.
Fetelor cu contractii, luati magneziu, nu are ce sa dauneze si pe mine m-a ajutat de fiecare data (eu am avut ceva contractii in primul trimestru - cred ca de la stres, oboseala si prea multa activitate).
Eu am spalat si calcat toate hainutele si lenjeria de patut..de prin sapt.32..acum ma cam plictisesc...Incerc sa las totul in ordine pina plec la spital, dar asa mai cu frina ca nu vreau sa ma risc.
La mine bagajelul de spital e doar pentru mine, aici tot ce este nevoie pentru bebe se ofera in spital (chiar se enerveaza cind vii cu hainute de acasa, ca trebuie sa le tina socoteala ca sunt ale tale si nu ale spitalului). Pampers, creme si tot tot tot dau ei.Asa ca pentru Stefan nu iau decit niste hainute pentru plecat acasa si o jucarie micuta, sa aiba si el ceva al lui. Daca mi-o lua-o, nu-i bai, mai are o caruta cind vine acasa
Scuze ca m-am cam lungit, ma cam apuca bitziala cind vad ce putine zile au mai ramas.
37+ cu Stefan
Doamne ajuta!
joana2672001 spune:
Ioana, mamica lui Cristian 35 / 37 saptamani +
AMR PUTIN TAREEEE si vineeeeeee!!!!