ce ati face?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Si, Michelle , poti sa ma treci si pe mine pe lista, si eu iti iau baiatul dar, daca mori(ca nu-mi place sa zic decedezi sau pleci sau mai stiu eu cum) cit el e mic, eu il duc la biserica duminica de duminica, dar la ortodocsi...Ei, daca-i mai mare, s-o duce singur la care mergeti voi.

Ma bucur ca te-ai linistit, pe linga ca n-o sa mori!

michelle

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

Katya, da seman samanta. si inca cum. mai ales acuma in anii adolescentei cand apar atatea intrebari. cred ca nu am reusit sa explic foarte bine, de aceea s-a inteles gresit.
si vad ca si michelle la fel a inteles, ca-i las pe copii sa aleaga ei si eu imi vad de dumnezeul meu. total gresit! ce depinde de mine fac, cat sta in puterea mea. si iarasi spun, nu-mi place sa ma expun. nu mi-e felul. nu asta este modul meu.

Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au!

da, asa am intele si scuze daca am inteles gresit.
un alt amanunt care nu l-am luat in calcul este ca tu ai deja adolescenti. la virsta asta cred ca deja ai cam terminat cu semanatul...ca nu prea se mai prinde.

michelle

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

imi pare rau, dar asta este marele neajuns al scrisului pe forum, ca nu reusesti sa te faci inteles asa cum ai dori. din pacate!

michelle, eu stiu exact cine sunt si ce sunt! stiu exact Cui slujesc si in Cine cred! stiu cu precizie ce imi invat copii. si voi sustine intotdeauna ca unui copil poti sa-i arati adevarul, acel adevar pe care il cunosc. dar ca nu-i pot obliga sa creada si nici impune sa urmeze ceea ce cred eu. si vad ca asta da rezultate, exact alea la care m-am asteptat.
si mai stii ceva michelle? noi, parintii crestini suntem datori in fata lui Dumnezeu sa aratam copiilor adevarul, nu sa impunem si nici sa declaram ca ei sunt crestini. cred ca stii si tu ca nici Dumnezeu nu trece peste vointa omului. nu ia impus niciodata nimik. ia lasat liberul arbitru. iar omul e responsabil de alegerile lui.
Biblia ne invata sa semanam samanta buna, daca vrem sa culegem roade bune. si e imposibil sa nu crezi ca, daca semeni samanta buna in viata unui copil va rasari altceva. doar sa semeni! nu sa impui, nu sa obligi!
si eu imi iubesc copii si imi doresc sa faca alegerile cele mai bune. si sa urmeze Calea Adevarul si Viata. si ptr asta fac ceva! insa nu-i pot obliga.
tu michelle iti obligi copilul? daca el mai tarziu nu va mai dori sa urmeze calea pe care tu mergi acuma?

consider ca, credinta e un aspect foarte personal, foarte intim. si nu, nu-mi este rusine sa vorbesc despre ceea ce cred, dar doar atunci cand consider ca este cazul.

Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au!

daca stau sa ma gindesc bine, sa stii ca eu la virsta asta (8 ani)si probabil cat va sta in casa mea avem principii care noi le respectam si il voi obliga sa le respecte: nu se injura, nu se imbata, nu se minte, nu se fura...etc...etc...iar daca le incalca suporta consecintele(nu ma intreba care, ca nu stiu acum), dar eu nu le voi accepta ca bune doar datorita libertatii lui de alegere.
prin asta ne demonstram unitatea ca familie sub acelasi Dumnezeu.

editez mesajul si adaug ca asta nu are nimic de aface cu dragostea.
dragostea din partea mea e neconditionata de ce face si zice, de iubit tot il voi iubi pt totdeauna.
asa cu si Dumenzeu ne iubeste pe noi toti indiferent cine suntem, credem , nu credem..cu toate pacatele noastre.

michelle

Mergi la inceput

Kariguld, eu cred ca asa cum Dumenzeu si-a aratat dragostea si si-o arata zilnic, fataza de noi prin fapte(jertfa Domnului Isus)...asa si noi treb sa ne aratam dragostea fatza de EL prin fapte, nu sa o tinem doar in inima sa stim doar noi de ea.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Kariguld, eu cred ca asa cum Dumenzeu si-a aratat dragostea si si-o arata zilnic, fataza de noi prin fapte(jertfa Domnului Isus)...asa si noi treb sa ne aratam dragostea fatza de EL prin fapte, nu sa o tinem doar in inima sa stim doar noi de ea.

michelle

michelle, stii ca ce este in inima da pe afara? nu ai cum sa tii acolo. numai ca eu am ales alte modalitati de a da pe afara.

sa va provoc putin. cui de aici de pe forum v-ati incredinta copii, in caz ca?
eu as avea mai multe persoane carora mi-as incredinta copii: lui Rufus, sau capcaunului, sau andacos, sau Tanti Z, sau viviana, sau mihaela_s, sau Laura25 sau Chuny, sau allinta (cea din Romania).
editez, ca mi-am ami amitit cateva persoane pe mana carora mi-as lasa copiii: ramiris, Fomalhauti, J G, JuliaSM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Kari, sunt impresionata ca m-ai mentionat. Nu am cuvinte sa exprim mai multe .

Eu voiam aseara sa raspund comentariului lui michelle, cel in care spune ca ea nu ar putea sa ia un copil de alta credinta. Voiam sa spun ca uite asta e diferenta intre un credincios si un ateu. Eu as putea sa iau orice copil, de orice credinta, pentru ca nu m-ar impiedica nimic sa il duc la biserica ortodoxa, catolica, baptista, la moschee sau la templu budist daca asta ar fi dorinta parintilor. Si as putea sa ii povestesc despre orice "Dumnezeu" din lumea asta, cu aceeasi placere. Poate nu sa ii insuflu credinta asa cum credinciosii stiu sa o faca, dar sa incerc sa il indrept catre directia pe care au vrut-o parintii pentru el. Nu as avea retineri de niciun fel, asa atee cum sunt. La fel cum nu am retineri nici in a ii indruma si accepta ca ai mei copii pot crede si pot fi credinciosi (am mai povestit despre fata mea cea mare pe forum, cum a fost un an de zile la cursurile bisericii pentru confirmare in religia lutherana, ea fiind botezata ortodox).

Eu nu m-am gandit la problema asta, dar din viata reala as alege-o pe sora mea in primul rand, apoi pe fratele sotului (care e si nasul celei mici) si apoi la prietena mea de aici, profesoara de romana a fetelor. Primii doi nu sunt religiosi dar sunt din familie si stiu ca ar avea grija de cea mica (cea mare e mare deja si oricum ea ar merge la tatal ei natural, altul decat sotul meu) asa cum am avea si noi. Prietena mea de aici e credincioasa, cam asa cum o percep eu pe andacos. Dar e o femeie extraordinara, care stiu ca imi iubeste fetele asa cum si-ar iubi proprii copii daca ar avea. Si mai am multe persoane de aici de unde locuiesc, colege de serviciu sau vecini de exemplu, carora le-as incredinta copiii daca ar fi sa patesc ceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Mihaela-s , e f frumos ce zici tu ca ai face cu copiii altora de alte credinte, doar ca nu cred ca ai reusi s-o faci, pe de o parte, iar pe de alta n-ai sti. Te-ai duce tu cu copiii mei duminica de duminica la biserica ortodoxa? Le-ai zice tu seara de seara Tatal nostru? Si-ar face ei cruce inainte de masa si dupa masa? Ar multumi ei dupa ce-au mincat ca au avut ce minca? Le-ai da tu sa citeasca pe Serafim Rose de ex? I-ai invata tu cele 10 porunci din care pe prima in mod special? Ar merge ei la spovedit? Le-ai putea tu explica ce e aceea o spovedanie?

Ei, vezi? De aceea un credincios vrea sa aiba copilul lui tot credinciosi in preajma, nu de habotnic si incuiat ce e, ci pt ca nu se poate altfel.

edit-sa raspund si la intrebarea lui Kari: din lista ta, l-as alege pe Rufus: e si ortodox practicant, si tata de fete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Katya,de ce atirna in balantza faptul ca "e tata de fete"?

Karichiar ma simt onorata de asa ceva!(desi cred ca ai socat deja juma' de forum cu nominalizare asta)

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Katya, eu cunosc multi credinciosi care nu fac tot ce ma intrebi pe mine daca as face cu copiii unui credincios. Dar daca asta ar fi dorinta parintilor, as face cat mi-ar sta in putinta sa fac. Dar e foarte posibil ca un credincios care are asemenea pretentii sa nu imi incredinteze copiii (teoretic, pentru ca practic nu am asemenea cunostinte :)) pentru ca nu ar fi convins ca as face ce ar face niste credinciosi.

In fine, discutia e pur teoretica, dar ca idee eu nu as refuza. Asta am vrut sa spun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Andacos , faptul ca Rufus are fete nu e o cond obligatorie ca eu sa i le incredintez pe ale mele,imi ajunge simpla conditie de ortodox. Ca si el are fete( ca mine) e doar un atu...

Mihaela-s, si eu ti-as lua copilul, dar nici tu nu mi l-ai da:tu ai zice ca eu ti-l indoctrinez, eu as zice ca nu ai sti sa i-L arati pe Dumnezeu, deci vezi? Chiar daca oamenii ar avea exact aceleasi conditii pt a creste un copil, acest singur aspect daca e diferit intre ei, conteaza cit toate asemanarile. De aceea e important sa ne intelegem ca diferiti, nu ca unii mai buni si altii mai rai.

edit: si-i adevarat ca n-as putea sa nu ti-l indoctrinez.De aceea eu o inteleg pe Michelle: nici eu n-as putea lua un copil decit daca l-as creste asa cum stiu:la noi in casa sintem crestini ortodocsi si asta e, toti facem la fel, cu mic cu mare.

Mergi la inceput