ce ati face?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Katya,cred ca nu ai intzeles corect ce voiam sa intreb!

Deci intre o familie care indeplineste perfect toate conditziile sa-mi creasca copilul daca eu nu as mai fi(moral,civic,social)insa atee sau de alta orientare religioasa decit a mea,si o familie credincioasa insa fatza d ecare am eu retzinerile mele,ce aleg...pe cea credincioasa(dar am retzineri )sau pe cea atee sau de alta religie(insa care corespunde 100% cu felul cum mi-as creste copilul,mai putzin religia)?

Intzeleg foarte bine cum guverneaza religia viatza credinciosilor,insa aici nu e vorba de viatza noastra,e o situatzie ipotetica,in care incredintzam viitorul copiilor nostri!

Nu stiu daca m-am facut intzeleasa!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

A, acum am inteles. Desi nu m-am gindit, si nici cu Domnul sau cu sotul n-am vorbit, la o prima repezeala, pot raspunde ca-s 100% sigura ca n-as incredinta copilul unei familii de alta religie, din motivele expuse in mesajul precedent: cum religia e o valoare, normal ca familia aceea, daca mi-ar iubi copilul, l-ar expune pe copil la ea exact din iubire pt el. Deci alta religie iese din discutie.

Acuma intre atei dar cu valori educationale etc ca ale mele si credinciosi dar fara valori educationale ca ale mele...dar ma cam indoiesc ca niste credinciosi n-ar avea valori educationale satisfacatoare, putin probabil...asa ca de fapt pe ei i-as alege.Pt ca in fond Dumnezeu e cel mai important ca achizitie, restul le face omul si singur, are o viata inainte. Dar pe Dumnezeu, daca nu ti-L insusesti de mic, sa fii obisnuit cu El, mai tirziu e mai greu sa-L cauti singur. Cred ca oamenii se amagesc cind se gindesc ca-i lasa copilului libertate sa alega el singur.In realitate, daca copilul vede ca se poate trai bine mersi fara Dumnezeu, ca si ai lui, el ce nevoie ar avea sa caute? Si sa te bazezi doar pe harul Domnului, ca te-ar cauta El si ti-ar da gratia..e cam riscant.

Dar sa zicem ca chiar nu cunosc pe nimeni credincios(si nu prea cunosc) si mai ales dispus si sa-mi ia copiii sau daca as cunoaste si ar fi catastrofici, ceva de genul credinciosi dar nespalati sau mai stiu eu cum, poate m-as orienta si spre atei...dar depinde si de virsta copilului ca, daca ar fi mai marisor si ar apuca de la mine macar o farima de Dumnezeu, atunci sa zicem ca l-as da ateilor+ o traista de scrisori, jurnale, icoane ca mostenire, un fel de Invataturile mele catre copilul meu care, avind farima aia + increderea mea ca Domnul se va ingriji de el...

Grea intrebare, mai bine ma rog sa faca Domnul cum stie El.De fapt ii dau Lui grija asta, nici nu e ceva nou, de cind am copiii ii tot dau Lui, in fiecare zi Ii zic:Doamne, ai Tu grija de ei, cum stii Tu.

Asa ca eu sint usoara ca o pana, n-am griji din astea, v-am pupat!

Mergi la inceput

Katya,tare mi-a placut raspunsul tau ,sincer!

Cum o fi...da' ca mine sa fie!(cam asa a sunat pentru "urechile "mele raspunsul tau!)

Dana

Mergi la inceput

Andacos, dar altcumva chiar nu stiu a raspunde..

(Si acuma off topic, dar ma tin de mult sa-ti zic, imi plac la nebunie mesajele tale: se termina cu semnul exclamarii!( sau intrebarii, daca chiar e cazul, dar cu punct, n-am prea vazut...)Sa ciocnim deci un ou!

Mergi la inceput

Sa ciocnim ,Katya draga,Hristos a inviat!(eu am ciocnit dimineatza cu sotzul caruia nu i-a iesit prea bine:Adevarat a inviat,insa a spus aproape perfect Hristos a inviat!)

(uite inca un mesaj cu un semn la sfirsit,e asta...vreun semn???)

Dana

Mergi la inceput

Adevarat a-nviat! (ziceam ca ciocneam).Nu stiu daca-i vreun semn, e doar semn ca e mesaj de-al tau, cind oi gasi vreunul cu punct, sa mi-l indici si mie,te-am pupat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Niciodata nu m-am gandit la intrebarea Michellei.
Eu l-as lasa cuiva care-l iubeste. Asta ar fi conditia esentiala. Si m-as orienta spre rude, deoarece totusi sangele apa nu se face si am constatat de multe ori adevarul zicalei.
Exclus sa faca parte din alta credinta, in juru-mi sunt doar catolici si ortodocsi.

Mergi la inceput

A propros de valori educatzionale satisfacatoare!

Eu am intilnit(in tineretzea mea frageda ,e drept),o doamna,extrem de religioasa,ba chioar mi-as permite sa spun habotnica!

Avea o fata pe care o crestea singura(sotzul decedase)si careia la sfirsitul clasei a 8 a ,i-a gasit un barbatsi nu s-a lasat pina nu i-a casatorit!La cei 16 ani ai fetei!(de fapt a asteptat sa implineasca 16 ani ca nu le dadea voie legea)

Barbatul gasit era unul fara adapost,nu -mi mai amintesc exact povestea,pe care doamna din povestea mea visase(asa se spune aca avea "vedenii")ca i l-a trimis Isus pentru fata ei!

N-am sa merg mai departe sa va povestesc ce viatza de cosmar a avut fata asta,cum au umilit-o si au innebunit-o ,cum ii spuneai ca e unealta diavolului,cit de nefericita a fost!

Deci nu intotdeauna valorile educatzionale ale credinciosilor (chiar daca si noi ne consideram credinciosi)sunt ceea ce ne-am dori pentru copiii nostri!

Eu va spun ca sigur nu mi-a incredintza unor asemenea oameni copilul!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Andacos intamplarea pe care ne-ai spus-o este groaznica, este o anomalie, dar dupa cum se vede exista si parinti din astia si probabil vor mai fi. Nu stiu daca as numi persoana habotnica sau pur si simplu ciudata. Nu din Biblie s-a inspirat ea cand a facut ce a facut.

Mergi la inceput

Ooo greieras,ba da ,a respectat exact "ce scrie in Biblie"!Si"vointza lui dumnezeu"!

Sa stii ca era foarte credincioasa,avea legatura /contact cu foarte multzi preotzi,preotzii o consultau chiar in diverse probleme(repet spunea ca avea vedenii,transmitea diferite mesaje...ma rog,intzelegtzi voi ideea),ea la rindul ei se consulta cu preotzii si da...ai sa fii surprinsa dar chiar ei au indemnat-o,sa respecte vointza lui dumnezeu!

Cred ca dupa decesul ei,presiunea asupra fetei s-a mai potolit,ca sotzul si mama ,efectiv o terorizau!

Dana

Mergi la inceput