Bobocei de sept-oct 2012 (9)
Raspunsuri - Pagina 7
tzitziri spune:
Stella, eu stiu ca la Giulesti nu se merge pe cezariene decat in cazuri cu adevarat necesare(la mine nici macar pozitia pelviana nu a fost indicatie pentru cezariana), asa ca nu vad de ce dorinta ta de a naste natural nu s-ar materializa .
La ce doctor esti?
Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008)
18+
Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso
danielabejan spune:
Felicitari pt rezultate, tuturor iar celor care urmeaza sa primeasca rezultatele numai vesti bune sa fie.
Si eu am probleme cu caldura uneori si simt mai tot timpul nevoia de aer, imi place afara, norocul meu e ca avem o mica curte in spatele casei si ghinionul meu este ca in Londra ploua destul de mult
haine de graviduta inca nu imi trebe inca ma simt bine in hainele vechi, desi burtica se vede bine.
Simona esti o norocoasa ca nu poftesti la mancarea de acasa, desi daca stau si eu si ma gandesc bine belgienii cred ca au o mancare mult mai buna decat englezoii, astia mananca bacon, carnati si o gramada de mancare la conserva si dupa cum am mai spus are culoare si arata bine, dar nu si gust. Asa ca eu de aia poftesc la mancarea de acasa, am facut si eu sarmale , bors si ce a mai poftit, dar nu au acelasi gust oricat am incercat, am cumparat produse de prin tot felul de magazine in speranta k am sa gasesc gustul pe care il vreau. Noroc ca mai avem cateva magazine micute cu produse romanesti si ma mai ajuta uneori. Am citit cum a venit pe lume Robert si m-a emotionat mult povestioara ta, esti o norocoasa si sper asa sa ramai si vreau sa cred ca toate burticile sept-oct vor avea parte de nasteri usoare, copii sanatosi si experiente placute de neuitat.
Am obs ca mai sunt burtici care au problemele mele cu mancarea uneori si eu ma gandesc numa la mancare si rontai ceva mereu, iar in alte zile abia mananc caci nu am pofta de nimic, dar sper sa fim ok si bebeii sa se alimenteze cu tot ce e bun in noi.
Macar nu am probleme cu pofta cafelei caci nu beau de fel, insa am momente cand poftesc la cola in draci si am baut de vreo 3 ori pana acum, insa sper sa imi treaca nebunia asta.
Eu vorbesc cam mult uneori, asa ca nu va suparati cand aberez cu fel si fel de prostioare, dar eu nu mai lucrez aici si sotul meu e la munca si cred ca m-am cam saturat de tacere.
O ZI FRUMOASA TUTUROR
16+
stella87 spune:
Sunt la dl doctor Doru Pana. Pai e bine sa nu te bage direct la cezariana, dar nici sa te lase sa te chinuiesti o groaza :)) De epidurala stii ceva, daca se practica la ei?
fericita 18+ cu
tzitziri spune:
Daniela, si eu vad ca am logoree de la o vreme asa ca nu cred ca e cazul sa ne cerem scuze cand avem chef de vorba.
Mesajele tale oricum sunt inca moderate asa ca mai bine scrie mai multe mesaje mai scurte pana scapi de moderare..ca sa se vada in timp real.
Stella, eu am facut epidurala. Adica nu vad de ce sa nu faci daca vrei...singurul loc unde am auzit ca nu sunt pro epidurala si chiar nu fac deloc e la municipal (sper sa nu il incurc cu universitar - sunt doua distincte?) pentru ca isi pastreaza anestezistii pentru operatii 'generale' nu nasteri (nefiind maternitate dedicata)
Nu cred ca exista 'termen' pentru travaliu decat daca se observa suferinta fetala. Mie de ex 10 ore mi s-a parut ca au trecut repede - desi sa stii ca si mie imi era teama de ce o sa se intample, ce o sa fac, daca o sa stiu sa fac ce trebuie sa fac (???!!!), daca o sa stiu sa imping - aveam probleme existentiale .
18+
danielabejan spune:
Apropo fetelor, cine stie sa ma adauge si pe mine pe lista cu gravidute va rog
UM:25.12.2012 DPN: 30.09.2012 bebelul ink e surpriza pe 11 mai aflam
va rog
16+
stella87 spune:
Dar presupun ca te-ai descurat bine, Tzitziri Si eu am aceleasi temeri, deh, presupun ca toate ne punem aceste intrebari inainte de marele moment. Noroc ca exista acest forum ca sa ne mai linistim. Eu nici n-am avut curajul sa incep sa ma interesez de nastere, am zis ca nu-s pregatita, dar iaca ca incep si eu sa scot capul din nisip si sa-mi fac planuri si ipoteze. Oricum doctorul momentan spune ca totul e bine si pot sa nasc natural. Dar inca n-am vb in amanunt.
fericita 18+ cu
Simonix spune:
fetele, cu nasterea ... sa stiti ca foarte foarte mult conteaza psihicul. Cum incerci sa abordezi "problema" - si eu eram efectiv terorizata ... dar m-am destupat pana la final, cursurile facute m-au ajutat enorm, felul in care vorbeau ceilalti despre nastere, mie mi se parea un capat de lume, in plus mi se parea ceva ingrozitor - si totusi se vorbea asa frumos de momentele alea incat ma miram. Asa ca incet incet am inceput sa adopt atitudinea lor, am inteles ca oamenii aia sunt acolo sa ma ajute pe mine, nu sa ma sperie Apoi faptul ca am "disecat" nasterea, bucatica cu bucatica, ni s-a explicat ce si cum, ce sa mai, eram tare la teorie Chestia cu impinsul - super eficace, caci am inteles ca nu e neaparat natural mai ales daca esti la capatul puterilor si daca nu impingi ca lumea iti irosesti energia de pomana, te sperii, te doare si uite-asa nu mai ieese copilul.
Aproape ca m convinsesera sa renunt la peridurala Poate de data asta incerc hmmm... ma mai gandesc. In rest sa stiti ca la cealalta odisee nimeni nu a avut probleme, nimeni nu a ramas marcat de nastere, acum mi se pare asa, ceva ... minor fatza de ce a urmat dupa - nu ma refer ca e groaznic dupa nastere ci la intensitatea trairilor etc. Asa ca multa pregatire, optimism, incredere in ceilalti.
Daniela - dar nu au si alt fel de mancari, straineze? Eu ador mancarea indiana, de ex. Sa stii ca aici, in afara de scoici, eu nu prea servesc mancaruri traditionale belgiene. Adica nu stiu, mananc de toate, dar sunt chestii BE din care nu am gustat. Chiar acum am fost la resto italian. Noi iesim mai rar de cand cu Robertino, dar sunt si restouri mexicane, poloneze, grecesti, turcesti, argentiniane, ma rog, de toate... Eu stiu ca atunci cand am fost la Londra am mancat de toate, foarte bine, nu englezesc neaparat, dar altele... Eh, asta sa fie problema noastra: ce fel de mancare sa alegem Bine ca putem alege NU stiu de cat timp esti plecata, sper sa te obisnuiesti si sa gasesti tot ce iti doresti, o bucatica de Romania pe undeva :) In primii ani e mai greu cu dorul de casa, eu am plecat de 10 ani si am schimbat 3 tari si sunt obisnuita dar pot intelege oamenii inca atashati de casa lor (si mie mi se face din cand in cand chef de un munte romanesc )
Simona, mami de Robert si nu numai... S-a dat comanda si de un carucior ROZ dar se pare ca e tot ALBASTRU (13+)
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti
Mirabelac spune:
Salutare tuturor!
Am fost si eu la echo, se pare ca bb e baietel. In schimb sunt cam nelinistita ca are chisturi de plex coroid, stiu ca a mai spus cineva ca i-a gasit asta la bb dar nu mai stiu cine. Din cate stiu eu nu sunt periculoase, mai ales ca nu sunt alte semne cu probleme, ele se pot resorbi in cateva sapt. dar oricum te ingrijorezi... astept si rezultatul de la TT si mai vedem ce-i de facut.
Am avut o raceala zdravana de sarbatori, am tusit noptile de dormeam 2-3 ore... am luat antibiotic pana la urma si acum sunt mai bine.
In rest toate bune, bb misca si creste, David deja pastreaza lucrurile pt el.
*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006)
sapt. 18
tzitziri spune:
Stella, cumva trebuia sa ma descurc,nu?Doar nu ramaneam nenascuta.Si are dreptate Simonix, pana la urma oamenii aia sunt acolo sa te ajute. Adica si mie mi se parea inuman cand citeam de moasa care te apasa pe burta, dar pe mine una manevra asta m-a ajutat foarte mult, chiar daca privita din exterior pare cumva 'salbatica'.
La mine nu stiu cat a contat psihicul (adica am avut multi piticei si sarcina trecuta ca si asta) cat increderea in doctor. Adica m-am dus acolo stiind ca nu mai e cale de intoarcere (mi se rupsese apa, deci clar nasteam) si am mers pe mana doctorului si a moasei si a fost bine...
18+
m_m51981 spune:
Hristos a inviat!
Ma bucur sa va gasesc la fel de active:).
Legat de nasterea naturala, sunteti foarte curajoase, eu sunt o fricoasa. Aveam o dr la municipal cu care am reusit cu tratament sa raman insarcinata, dar am auzit ca face cezariana decat daca este nevoie si am renuntat la ea, m-am mutat la giulesti la alt dr.
Cred ca as inebuni sa aflu ca nu pot face cezariana...ma ia cu calduri numai cand ma gandesc la o nastere naturala.
Am auzit ca te refaci mai repede dupa nasterea naturala, dar...pffff...nici nu ma gandesc sa nasc natural. Si eu mi-as dori cu anestezie generala, desi am auzit ca nu e bine pt bebe.
Va pup!
16 sapt