Calendarul gradinarului vesel (25)
Raspunsuri - Pagina 18
leeloo2004 spune:
Btw Tala, si eu am observat pe multe plante din curte chestia aia ca o spuma alba...ma gindeam ca sunt ceva oua de ginganii sau melci, cert este ca am vazut ca ataca virful plantelor...daca ai succes cu vreo solutie contra lor, sau daca descoperi ce sunt, te rog sa-mi spui si mie!
Acum am vazut - ti s-au copt deja capsunile? La mine sunt pline de fructe - evident ca nu m-am indurat sa le raresc prea mult, asa ca au facut multe flori (si acum multe fructe) - o sa am probabil recolta bogata de capsuni mititele - dar parfumate!!
anamona spune:
Citat: |
citat din mesajul lui leeloo2004 Btw Tala, si eu am observat pe multe plante din curte chestia aia ca o spuma alba...ma gindeam ca sunt ceva oua de ginganii sau melci, cert este ca am vazut ca ataca virful plantelor...daca ai succes cu vreo solutie contra lor, sau daca descoperi ce sunt, te rog sa-mi spui si mie! |
eu chestia asta ca o spuma alba am vazut-o pe trandafiri insotita de niste pureci mici albi. am dat cu un spray de la Perfect Plant - Protectie tripla: insecticid, fungicid si acaricid. trebuie repetata sprayerea la 8 zile pana esti sigura ca ai scapat de probleme
lbelciug spune:
Buna ziua la gradinaresele harnicute,
am lipsit motivat, dar vin cu
POZE care sper sa va incante.
In gradina mea am muncit mult in w-e, in afara de iarba netunsa ma declar multumita de actuala ei stare.
Capsunii si fragii de la Elisa sunt copti si parfumati.
Leeloo, cred ca miros grozav bujorii tai roz. Eu am unii in vaza si au imparfumat toata camera!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
georgipuia spune:
Ce liniste e acilea...
Eu am pus rosiile si castravetii, busuioc... au inflorit doar trandafirii cataratori a lu vecina, care au migrat prin gard si la noi... trebuie sa ne ocupam de stirul iesit in gazon si sa mai aruncam seminte de gazin in zonele in care e rar... in rest ne-am ocupat de niste lemne, dar se vede ca se mai elibereaza curtea... cam atat de la noi... voi ce mai ziceti, ce mai faceti?
Leelooo ce frumoasa yuca...
Cirese coapte... hmmm... mai dureaza la noi...
leeloo2004 spune:
Uau, Liviana, ai fost la Barcelona, ce frumos - e unul din orasele mele preferate! Sunt convinsa ca ai fost si tu cucerita!
La mine in nord ploua, sper din suflet sa ploua si la mine acasa...!
anamona spune:
Sa ma laud si eu cu bujorii mei :) anul asta chiar am apucat sa ma bucur de ei :)
se pare ca m-am bucurat prea mult de primul rod al micutului meu cires, mai ramasesera cateva sa coaca mai bine si mi le-a mancat o cotofana :(
Fetita mea a fost asa dezamagita....
LBelciug, eu nu reusesc sa iti vad pozele din gradina
Si eu ma bucur ca ploua, barem daca tot e frig afara si nu prea ne vine sa iesim, sa se bucure si pamantul de putina apa
bonsai spune:
hello gradinareselor!
avand in vedere vremea,m-am apucat de gradinarit pe net,sa vad ce plan de atac si bineinteles ce buget sa am in vedere pt bulbii de toamna......si evident ca am gasit un site foarte bun,la care am facut o simulare de umplut cosul de cumparaturi,iar suma e ...importanta......
intrebarea mea e urmatoarea:am gasit Frittilaria extrem de laudata-frumoasa si practica,deoarece alunga animalele rozatoare si cartitele,bla,bla......ati observat sa aiba aceasta proprietate sau o cultivati pur si simplu pt aspectul ei?
si inca ceva..... de unde ati achizitionat rizomi de bujori??? de pe site de profil???s-au dezvoltat?...sau aveti cate o vecina binevoitoare care a fost darnica??
leeloo2004 spune:
Bonsai, da, eu mi-am luat bujorii (la stadiul de rizomi) de pe net - nici nu mai stiu site-ul, nu era unul cunoscut, am dat pur si simplu serach pe google....si s-au dezvoltat foarte frumos!
De fritillaria nu stiu ce sa-ti spun, nu am auzit pana acum sa aiba aceste proprietati...
Eu chiar am scos bulbul de fritillaria si l-am pus la uscat - stiu din experienta cumnatului meu ca e mai bine sa-l scot si sa-l plantez la toamna - el a pierdut multi bulbi nescotandu-i - ori au putrezit, ori au migrat, nu stiu ce s-a intimplat cu ei...
lbelciug spune:
anamona, pozele erau din Barcelona - gradina botanica. Uite linkul la tot albumul
Poze din gradina mea actuale inca nu am pus. Si la noi cotofanele fac pagube, anul trecut cand au rodit prima oara pomii n-am gustat nimic din cauza lor. Anul asta cand se vor coace fructele voi pune o sperietoare de ciori - am inteles ca ajuta.
Foarte frumosi bujorii tai si interesant articolul scris. Mi-a placut si cel cu joaca in gradina; vopselurile acrilice nu se curata de pe pietre la ploaie/caldura?
Intr-adevar, Gabriela, mi-a placut foarte mult vacanta la BCN. Am vizitat cam tot ce se putea, fiecare zi a fost o incantare.
Si la noi a plouat ieri, a picat numa' bine caci pamantul era uscat in gradina.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)