Am nevoie de cate-va kilograme in plus!

Am nevoie de cate-va kilograme in plus! | Autor: Sandra94

Link direct la acest mesaj

Buna,am 1,64m, cantaresc 45kg,si am 18 ani. De cand sunt mica am incercat din greu sa mananc fortat, sa iau vitamine, sa mananc multe alimente cu multe calorii(dulciuri) dupa care am auzit ca daca nu mananci dulciuri doar mancare s-ar putea sa obtii ceva, asa ca nu am mai mancat nici dulciuri doar mancare si degeaba.. toate au fost in zadar.. nu reusesc nicidecum sa ma ingras, nici macar acum dupa ce m-am lasat de fumat (specific, nu mai fumez de o luna si 2 saptamani dar am fumat in jur de 2 ani.) Daca poate cine-va sa-mi dea ceva sfat, sa ma apuc de sport sa mananc ceva mai "special" care ar putea da roade problemei mele, sa merg la un nutritionist, sa iau ceva vitamine care nu se gasesc in farmacii va rog sa ma anuntati, va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Sala, mese fixe, aport scazut de dulciuri si grasimi nesanatoase - nu cred ca vrei nici diabet nici arteroscleroza nici colaci pe burta, nu? -, unt, avocado, seminte, ulei de peste, vitamine prenatale, albus de ou, analize de sange.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Dar de ce vrei sa te ingrasi??? Asta e conformatia ta. Atata timp cat mananci normal, iti asiguri aportul de vitamine, proteine, etc, care e problema??? Poti sa incerci sa faci un sport ceva, pt masa musculara. Si incearca sa iti depasesti complexul, pt ca asta e un complex. Mananca sanatos, asigura-i organismului ce are nevoie si gata. succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Sandra: eu cred ca esti bine asa, de ce sa te ingrasi fortat? poti sa-ti modelezi corpul sa arati lucrata dar nu-ti dori sa te ingrasi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matilda33 spune:

Citat:
citat din mesajul lui emanouela

Dar de ce vrei sa te ingrasi??? [/b]

170cm, 50 kg.

Dupa ani buni de greutate 50 +/- 5kg m-am convins (si cu ajutorul familiei) ca nu e o greutate normala!

Dupa multe analize si verificari laborioase am ajuns abia in ultimul rand si la endocrine (cab privat, costuri maxime, etc). Raspunsul primit m-a lasat cu gura cascata (il reproduc cu aproximatie): "De ce vrei sa te ingrasi??? Cand mare majoritate se plange ca doreste sa slabeasca!!! Zi mersi ca esti asa cum esti, ca multe nu au privilegiul tau !!"

DAR: de aproape o luna de zile mi s-a descoperit o intoleranta la gluten, mai exact boala numita celiachie si care pe mine nu ma lasa sa asimilez aproape nimic din alimente.

Sandra fa tot posibulul si afla "DE CE"!!! Poate afli din timp vreo alta problema ce se poate remedia!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Ah, am recitit.
te-ai lasat de curand de fumat.

1. nu te reapuca.
2. mai asteapta cateva luni. Ai fi surprinsa.

Eu am fost slaba lemn (44 kg / 1.70) cat timp am fumat. M-am lasat cand am aflat ca sunt insarcinata si de aici numai lucruri bune. Probabil cele 10kg (mult dorite si de mine) in plus se datoreaza si sarcinii etc, dar sunt sigura ca lasatul de fumat a fost o decizie buna.
Listat, pe scurt:

- economisit o gramada de bani (2 pch / zi)
- 0 migrene. cred ca ai si tu.
- 0 tuse (tusea aia de dimineata)
- 0 morning breath (oricat te speli, dimineata parca ti s-a #%^ o pisica in gura. Am i right?)
- rezistenta infinit mai mare la efort
- pofta de mancare
- m-am ingrasat. Unde trebuie. Stiu ca vrei fund si picioare, promit ca le vei avea :)) dar fa sport. musai.
- 0 carcei - aveam si din astia
- dinti albi. ALBI.
- tenul mult mai fain
- am din nou miros si gust

ma rog, si restul de avantaje mult mai importante, cum ar fi ca mi-am redus drastic sansa de a crapa de o multime de afectiuni groaznice, pe care stiu ca fumatorii insa le exclud din start ca posibilitate personala.

Nu te mai apuca, te rog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Am si eu o fata de 18 ani acasa. E mai inalta...si mai "grea" ca tine.
Dar stiu ce ganduri are, asa ca nu mi-e greu sa te inteleg. Dar nu sa te aprob.
Daca suspectezi o problema medicala, incearca sa te cauti. Si uita repede de vitamine, extra-calorii sau alte "specialitati". Te supui unui risc inutil si extrem de real, poti declansa o gramada de reactii necontrolate. La polul opus, am cunoscut o fata care voia sa scada in greutate si lua zilnic medicamente diuretice, a observat ea ca se vede ceva pe cantar. A fost foarte aproape de o nenorocire. Avea tot varsta ta.
Ti-as vorbi de avantajele pe care le ai in fata altor femei, de schimbarea brusca a metabolismului si a echilibrului hormonal in momentul unei sarcini, de diferentele firesti intre organimele oamenilor, de cresterea in greutate (si volum) naturala, odata cu trecerea anilor...dar stiu (din experienta) ca nu vei asculta.
Asa ca ma rezum la ce ti-am spus, plus sport, care iti va modela fibra musculara intr-un mod estetic.
Obisnuiesc sa le spun fetelor mele ca orice e permis pe lumea asta, mai putin propria punere in pericol a sanatatii si a vietii. Indiferent de scop.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Citat:
citat din mesajul lui matilda33

Citat:
citat din mesajul lui emanouela

Dar de ce vrei sa te ingrasi??? [/b]

170cm, 50 kg.

Dupa ani buni de greutate 50 +/- 5kg m-am convins (si cu ajutorul familiei) ca nu e o greutate normala!

Dupa multe analize si verificari laborioase am ajuns abia in ultimul rand si la endocrine (cab privat, costuri maxime, etc). Raspunsul primit m-a lasat cu gura cascata (il reproduc cu aproximatie): "De ce vrei sa te ingrasi??? Cand mare majoritate se plange ca doreste sa slabeasca!!! Zi mersi ca esti asa cum esti, ca multe nu au privilegiul tau !!"

DAR: de aproape o luna de zile mi s-a descoperit o intoleranta la gluten, mai exact boala numita celiachie si care pe mine nu ma lasa sa asimilez aproape nimic din alimente.

Sandra fa tot posibulul si afla "DE CE"!!! Poate afli din timp vreo alta problema ce se poate remedia!!

Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste.

Eu am presupus ca analizele is ok si ca sanatatea e ok. Nu pun in discutie cazurile de boala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Am 170 si la varsta ta oscilam intre 47-50kg. Asta pana am terminat facultatea. De atunci am pus constant :). Acum, dupa aproape 20 de ani la terminarea liceului incerc sa ma mentin la 70kg!!!!

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Parca scrisese cineva pe aici despre malabsorbtie sau visez ? Sau era Matilda cu celiachia?

Mie mi-a spus o dieticiana in Ro, dar abia pe la 27 de ani cand nu mai stiam ce sa fac sa ma ingras, ca probabil (dupa ce i-am povestit ce-mi aminteam din copilarie) am avut malabsorbtie.

Abia acum, la peste 40 incep sa pun ceva pe mine si se adeveresc spusele unui medic homeopat consultat in adolescenta: "Stai asa cum esti ca vei veni la mine dupa 60 de ani sa-mi spui ca vrei sa slabesti ".

Oricum, ceva este de nu te ingrasi, vezi si daca stai bine cu intoleranta la gluten cum spuse Matilda, tiroida, parazitii, poate... (nu a inghitit E. Taylor o tenie exclusiv din dorinta de a fi supla ?...).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sandra94

Buna,am 1,64m, cantaresc 45kg,si am 18 ani. De cand sunt mica am incercat din greu sa mananc fortat, sa iau vitamine, sa mananc multe alimente cu multe calorii(dulciuri) dupa care am auzit ca daca nu mananci dulciuri doar mancare s-ar putea sa obtii ceva, asa ca nu am mai mancat nici dulciuri doar mancare si degeaba.. toate au fost in zadar.. nu reusesc nicidecum sa ma ingras, nici macar acum dupa ce m-am lasat de fumat (specific, nu mai fumez de o luna si 2 saptamani dar am fumat in jur de 2 ani.) Daca poate cine-va sa-mi dea ceva sfat, sa ma apuc de sport sa mananc ceva mai "special" care ar putea da roade problemei mele, sa merg la un nutritionist, sa iau ceva vitamine care nu se gasesc in farmacii va rog sa ma anuntati, va multumesc!

Cam in aceeasi situatie am fost si eu.Am 1,70 si de pe la 24 de ani incoace (acum am 42) am avut tot 51-52 kg "cu ambalaj cu tot" cum ziceam eu cu exceptia ambelor sarcini cand am ajuns cca la 70-71 kg si ... la loc comanda la 50-52 kg Insa iarna asta am reusit sa ajung la 55 kg si sa ma mentin.
Eu eram genul care mancam/rontaiam toata ziulica,nu puteam sta 2-3 ore nemancata ca iar imi era foame Pe de alta parte desi simteam ca am o pofta de mancare de lup,nu prea reuseam sa bag mult odata in mine - deci clar ca iar mi se facea foame dupa o vreme.Am fost consumatoare de ciocolata,aproape zilnic,eram in stare sa bag lejer si o tableta intreaga,plus beam lapte gras dimineata si seara,deci chestii care cica ingrasa.In perioada sarcinilor si cca un an si mai bine dupa am bagat in mine si multivitamine Materna/Elevit ,in speranta ca mai raman cu ceva kile si ... tot degeaba.In ultimii doi ani din cauza unor probleme grave de sanatate am renuntat si la lapte si la ciocolata (mai gust uneori dar f. rar si putin) si nici lipsa astora n-a contribuit la ingrasare.Deci niciuna din solutiile la care speri nu a dat rezultate.De fumat n-am fumat niciodata,deci la capitolul ala nu ma bag la sfaturi.Analize hormonale mi-am facut de mai multe ori si nu de-acolo e cauza siluletei la mine.
Dar pe cand aveam 19 ani am ajuns timp de un an la 59 kg ! Cum am ajuns? Am fost nevoita sa lucrez intr-o fabrica,unde nu aveam nici urma de stres (invatat la greu,functii de raspundere) si mai ales ... aveam program de masa fix! Cred ca asta e cheia: mancam dimineata la plecare,in pauza de masa si cand ajungeam acasa - automat trei mese regulate.Pe cand in rest eu mancam aiurea cand ma lovea foamea - la birou rontaiam tot timpul ceva - piscoturi,stafide si ce se mai nimerea - asta pe langa mancare.
Acum ca m-am ingrasat iarna asta ,oarecum e din acelasi motiv: am de luat zilnic niste medicamente - dimineata si seara - cu regula ca sa nu mananc doua ore inainte sa le iau si o ora dupa ce le iau.Deci trei ore fara sa bag nimic in stomac Ca sa mai salvez ceva le iau cand ma trezesc pe stomacul gol,apoi rabd o ora sa nu pap nimic Dimineata mai merge asa,dar seara sa nu rontai/mananc nimic 3 ore,cam greu.Totusi uite ca am reusit sa pun pe mine ceva ! Poate are influenta si faptul ca dupa 3 ore de flamanzeala (desi mananc binisor inainte cu doua ore de a lua medicamentele) iar bag in mine ca sparta,chiar daca e ora 12-1 noaptea Inclusiv sa imi fac maioneza la ora aia si sa mai mai fierb un ou tare alaturi Dar la mine era ceva obisnuit sa mananc inclusiv la miezul noptii,chiar mancaruri grele gen ciorba de fasole uscata daca atunci mi se punea pata ca mi-e pofta.Deci eu zic ca cel putin la mine ,asta a fost cheia mancatul regulat.Nu degeaba se zice ca slabesti daca mananci putin si des,cum e genul meu sa mananc ...
E f. bun si sfatul cu masa musculara si eu am zis ca ma apuc de asa ceva, dar ba n-a fost timp,ba n-a fost posibil (sarcini,alaptare,operatii).
Si inca ceva: vezi la mama ta eventual ce tip de silueta are,sa iti dai seama daca te ingrasi cum te ingrasi! Ca poate chiar nu te avantajeaza.Eu de exemplu cum m-am ingrasat,am pus mai mult la ... fund si un pic la sani.Nicidecum la brate /picioare / torace unde-s slaba! Ca ceva fund si sani tot mai aveam io (sunt genul clepsidra,cu talie ff subtire si solduri mai late).Asa ca vezi sa nu dai din lac in putz asta in caz ca iti iasa faza cu ingrasatul.

Mergi la inceput