sarcina oprita din evolutie
Raspunsuri - Pagina 4
olimp spune:
antoemma sa-ti traisac copilasii , intredevar esti cun caz fericit , bine ca torul a decurs cu bine , dar din pacate cu riscul de a ma repeta , doctorii nu isi dau interesul asa cum ar trebui sa o faca. Multe fete nu ar trece prin traumele pe care le-au suferit daca acesti dr si-ar fi facut meseria asa cum trebuie , sau cel putin sa informeze pacientul ca existe alternative.
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olimp EU ii dau drepate Dedicutei poate ca medicii ar trebui sa gandeasaca altfel , nu numai sa se ghideze dupa protocolul invatat si mult pus in practica . Si eu sunt de parare ca pacienta sa poate sa alega daca doreste o interventie sau nu sau o analiza sau nu. Eu am patit-o din pacate cu medicii din de la noi , am pierdut sarcina , ok aste este , am trecut cu greu de trauma ( pt mine a fost o trauma) , aveam fibrom , spun aveam pt ca l-am operat de o luna si in Ungaria pt ca la noi nu mi-i s-au dat toate obtiunile de diagnostic al fibromului ...."prorocolul " sau lipsa de interes. Trei doctori mi-au recomandat histerotomie , unul ca ma poate opera dar nu stie ce tip de fibrom am ? pai cum fratilor trebue sa merg pana in Ungaria sa alflu ca exista HISEROSCOPIE ? ca exisra RMN care se fac si la noi ca sa vad ce tip de fibrom am ? Sa le fie rusine pentru lipsa de interes, sunt foarte suparata , pe potocolele lor. Scuze XIO nu am nimic cu tine , indignarea mea este adresata asa numitelor persoane care ar trebui sa ne dea sugestii , nu sa ne lase pe noi sa le facem meseria cautan de nebune pe internet alternative si solutii la problemele noastre. |
Nu confunda medicii si protocoalele cu un medic slab pregatit sau dezinteresat la care ai fost tu.
Si ca sa scriu asta pe un forum, de-aia imi place in alte tari, ca acolo protocoalele SE POT aplica, de fapt e obligatoriu sa le aplici si acolo nu vine pacientul sa iti spuna cum sa iti faci meseria doar pt. ca iti da un plic.
Acolo tu esti medic, tu decizi, tu iti faci meseria asa cum consideri tu, fiind acoperit de protocoale si legi, nu ca aici.
Fibromul tau in primul rand se diagnosticheaza ecografic. Ecografic iti dai seama unde este situat. Apoi pt. a verifica si cavitatea uterina faci histerosalpingografie sau histeroscopie daca vrei sa iei si biopsie.
Seful meu a salvat uterul unei doamne de 40 de ani, uter polifibromatos, din care a scos vreo 10 fibroame, cel mai mare cat o caisa. o colega de-a mea s-a operat laparoscopic de fibroame uterine, samd. Prin urmare problema nu este in Romania ci la medicul la care ai fost
Si am uitat sa scriu, in celelalte tari daca incalci protocolul, adica ce spuneti voi cu analizele, le platesti din buzunarul propriu daca esti la spital. La privat se bucura peste tot medicii, se poate sa faceti toate analizele din lume, daca au si vreun contract cu laboratorul la care mergeti ... heheeee, atunci e si mai mare bucuria :)
olimp spune:
xio iti inteleg perfect punctul de vedere , posibil ca doctrul la care am fost sa fie slab pregatit , dar cand este vorba de 4 medici , din care 2 conferentiari de la care aveam alte asteptari...imi pun mai mute intrebari.
Crede-ma ca am facut o gramada de ecogarfii , abdominale si intravaginale , am facut embolizare la Bucuresti - si acolo eco , am facut histerosalpingografie , am CD si intrepretare , nici pomeneala despre dispozotia fibromului ...eu ce sa fac de unde sa stiu ? Daca toti la care am fost nu au stiut sa-mi spuna cum este ? eu din pacate nu am pregatirea necesara de a face evaluari medicale.
Am mers la centrul de fertilitate in Cluj ( eu sunt din Cluj) pe baza HSG-ului si ecografiilor am facut 3 inseminari , binenteles fara succes , cum sa fie cu succes cand eu aveam ovulatia pentru sambata dimineata (mentionez ca am luat ovitrelle joi ) si ma cheama la inseminare luni dimineata , ....am citit si informat ulterior ce tardiv a fost facuta inseminarea , banii i-am dat , am ramas doar cu gustul amar al esecului.
atunci m-am hotart sa fac FIV si am ajuns in Ungaria...unde mi-au recomandat histeroscopie ( pana atunci nici nu stiam ce este aia ) , in tara nici un doctor nu pomenise de aceasta investigatie , eu personal imi cer scuze ne fiind de domeniul medical , nu aveam de unde sa stiu. Asa am descoperit ca fibromul meu este subseros si se poate opera si sa-mi fie salvat uterul.
Nu vreau sa-ti spun ca aici la noi am fost propusa la histerotomie , nu am accepat , iar diagnosticul a fost pus de dr conferentiari ! Ma doare.
Asa am facut operatia in Ungaria si mi-am salvat uterul. Acum cert nu stiu catre ce dr sa ma indrept , am fost la cei mai recunosuti din Cluj , povestea ti-am spus-o.
aici este indignarea mea.