Bobocei de sept-oct 2012 (8)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tzuki spune:

Of, Ramona, ce rau imi pare ca mai rau te incurca ce ai aflat...
probabil tot amnio te va linisti...

Mami de D mare (4 ani jumate) si d mic (1 an si 10 luni) + bb 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Salutare

Am facut si eu o pauza de calculator, de forum, de tot si am profitat de pastele catolic :) Un pic de odihna nu strica nimanui.

Vad ca sunt mai multe proleme cu DT-ul - v-am zis ca si eu am avut risc mare de SD la Robert, 1/70 dar a fost bine. De data asta ... mi s-au cam pierdut rezultatele - adica le-am gasit pana la urma, am facut sapaturi ... am sunat la laborator etc Pana la urma cu greu i-am convins sa imi zica daca macar sunt in limite, pe aici nu se comunica mai nimic pacientului, toate se duc la doctor - dar la noi problema era ca nici doctorul nu primise nimic. Asa ca de aproape o luna ne lalaim cu rezultatele astea si am facut scandal, totusi, sarcina avanseaza, ce facem, asteptam sa nasc?

Asa ca cica ar fi "normal" - saptamana asta ma duc si la doctor si saptamana aviatoare la o eco genetica si sper sa fie bine.

NT este Translucenta Nucala.

Lalu - eu am tensiune in genere 11-12 - la debut de sarcina am avuto mica, 9 si m-am simtit foarte rau atunci ... Eu mai dregeam nitel treaba cu o cafea mica, nu stiu daca avea efect doar la capatzana sau chiar mergea treaba, dar ma simteam mai bine. Inainte cafeaua nu avea niciodata efect major pe mine, de cand sunt insarcinata imi merge foarte bine cu cofi, beau de cate ori ma simt mai ametita sau rau.

Fetelor, sa va zic ca am cunoscut-o pe Lulutza :) O fata foarte dragutza si vesela, si foarte saritoare, care m-a asistat la cumparaturi Asta imi place mie la odiseile de pe aici, iti poti face prieteni adevarati, in carne si oase

Fug la munci !

Simona, mami de Robert si nu numai... S-a dat comanda si de un carucior ROZ dar se pare ca e tot ALBASTRU (13+)

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_m51981 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Virginia_86

Buna fetelor!

Sa treceti si la mine un carucior roz, e aproape sigur ca va fi fetita! Eu am refuzat sa fac amniocenteza, doctora mea insista sa o fac pt ca cordonul ombilical al lui bebe are doar 2 vase in loc de 3. Asa ca am renuntat la doctora.
De fapt povestea este lunga, la ecografii totul arata foarte bine, la dublu test riscul de trisomii mi-a iesit foarte scazut, riscul de varsta la fel...am 25 de ani. Deci nu intelegeam de ce ma trimitea la o prietena de-a ei de la polizu sa imi fac amniocenteza. In fine, am schimbat doctora, am ajuns la o doamna doctor de la medlife grivita care mi-a spus ca a vazut multi copii nascuti sanatosi si la termen care aveau doar doua vase la cordonul ombilical in loc de trei si ca nu se pune problema sa fac amniocenteza si ca ar trebui sa stau linistita.

18s+1z
Nu va spun ca doua saptamani am plans intr-una cat timp ma indemna fosta doctora la amniocenteza si imi vorbea de copii cu probleme de fiecare data cand vorbeam cu ea.
Acum nu mai conteaza, m-am linistit.
Va pup pe toate!

Buna fetelor!
Virginia mi-a placut tare mult mesajul tau..ai fost foarte tare pe pozitii si mi se pare ca ai fost puternica ca ti-ai schimbat medicul.bv..iti doresc mult bine.
Fetelor voi ati facut papanicolau in sarcina? Eu am facut de dimineata si m-a zgandarit cam rau pe acolo si acum ma doare dupa 8 ore..sper sa nu fi facut vreo prostie..pfff...
Voi cat v-ati ingrasat pana acum?Ca eu am 15 sapt si deja m-am rotunjit iar sanii sunt deja imensi..cred ca pana in luna a 9-a cred ca o sa explodez:P
pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Uitaseùm : Anne-Marie - multumesc mult pentru detaliile de contact ale doctorului Hergheliu O sa va tin la curent daca reusesc sa obtin programare :)

Despre kg - eu deja am cam 7 in plus, sunt in saptamana 15+ Si pe mine ma ia groaza, caci la Robert am pus 16 kile fara sa mananc practic, pentru ca ma simteam rau. Acum nu am probleme ... dar am kg in plus sa vaz ce imi zice doctorul, am incercat sa reduc dulcele, am dat-o pe salate, dar tot am nevoie de lucruri consistente ...

Simona, mami de Robert si nu numai... S-a dat comanda si de un carucior ROZ dar se pare ca e tot ALBASTRU (13+)

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Tzitziri si Tzuki: multumesc pentru sfaturi, in final am renuntat si nu am mai facut nicio analiza la secretie. Daca medicul va vrea, le voi face atunci. Nici la prima sarcina nu mi-au fost date pana la final, cand am facut pentru streptococul B, parca asa ii spune. Pe 21 ma duc sa vorbesc cu medicul, sa ne cunoastem, sa vad ce feeling am, daca putem merge mai departe cu supravegherea sarcinii impreuna.

Si eu am fost azi la eco de trim I si totul pare ok, Doamne ajuta! Bine, ca ma presa cu bitestul, nici nu vroia sa imi dea ecografia, ca sa vin cu rezultatul de la testul de sange si sa imi faca acolo interpretarea si abia atunci primesc si ecografia. Am insistat si am primit-o, dar ma enerveaza cu presiunea asta. Eu nu i-am spus ca nu vreau sa fac bitestul, de teama ca nu imi face ecografia acolo (m-am dus la Filantropia cu trimitere de la medicul de familie) am lasat-o sa creada ca merg maine. In fine, sunt convinsa ca acelasi lucru se va intampla si la triplu test. Ah, am uitat, e poate prea devreme, dar mi-a spus ca pare tot fetita. Ramane de vazut cand mai creste, daca se confirma.

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

12 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PaulaFrida spune:

Salut fetelor

am aparut si eu,am fost plecati la parinti de sambata,abia azi ne-am intors,n-am avut de unde scrie
Am fost la eco,bebe e bine si e baietel,singura problema e ca am placenta previa centrala si numai cu cezariana se poate naste juniorul
Bine ca-i el bine ca asta nu e chiar asa de mare bai,suporta mami orice pt pustiulica

Felicitari tuturor pt putzulici si prunutze

pe toate si va doresc o zii faina

Paulafericita 15+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camady spune:

Buna Paula.
ASta cu placenta praevia eu stiu ca e cam devreme.Diagnosticul se pune dupa 18-20 saptamani..........chiar 22 din cate imi aduc eu aminte.Placenta poate urca in timpul asta.
Eu am avut la baiat placenta praevia.Inconvenientul cel mai mare nu e cezariana ci faptul ca poti avea sangerari.La mine de exemplu placenta s-a miscat pe ultima suta de metri si am nascut si normal.Asa ca totul va fi bine si la tine.
Te pup si sa stii ca nu te-am uitat.Sarcina usoara iti urez in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PaulaFrida spune:

Mada si mersi de info
o sa vedem luna viitoare la eco cum stam
important e ca juniorul e bine

Paulafericita 15+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda82 spune:

Virginia, vreau sa-ti spun ca eu la prima sarcina am avut TT cu risc bun, insa fetitei la 18 s i s-au descoperit niste chisturi de plex coroid.Asta insemna ca aveam un risc mai mare ca bebita sa aiba Trisomia 18.Nu am facut amnio, deoarece dr mi-a zis ca 94% bebele e ok.Insa exista riscul acesta de 6%, existand studii care indicau , ca 6% din bebelusii descoperiti cu chisturi de plex coroid sufereau de T18.Nu am fct eu amnio de frica sa nu pierd sarcina, insa toata sarcina a fst un cosmar, plans, citit pe net la comunitatile cu mamici care au copii cu T18, vb cu preotul sa fie aproape de sala de nastere(deoarece acesti copii se pot naste morti, sau pot muri imediat la nastere)...Psihic eram terminata, desi uneori reuseam sa fiu optimista.
Insa Dumnezeu s-a milostivit de mine si am nascut un copil sanatos(aceste chisturi nu reprezinta nimic, dispar intotdeauna, insa studii spun ca la un procent mic de copii se asociaza cu T18).Acum, daca fereasca Dumnezeu ar aparea iar, ceva as face amnio, pt cu eu nu am fst in stare sa gestionez acest stres...nu mai zic ca bble ramasese in pelviana*si tot studii certifica faptul ca 10% din copii in pelviana au probleme).

Oricum tot citind eu despre semne care pot indica riscuri de anomalii cromozomiale, am inteles ca riscul este aproape minim in ceea ce priveste aceste vase la cordon, mai ales daca exista doar un marker, iar TT, DT ti-au iesit bine.Asa ca, sa nu faci ca mine si sa ai incredere in medicul tau

Ramona eu cred ca din cauza varstei ti-au dat risc mare, sunt convinsa ca bble e perfect
Paula nu exista diagnostic de placenta previa inainte de 2 sapt, si eu am avut-0 joasa la inceput, dar apoi a fst ok.Iti doresc si tie acelasi lucru

Fetelor nu gasesc in micul meu oras blugi si fusta pentru gravide, iar pe net nu am reusit sa comand, ca nu au marimea, sau nu stiu unde ma incadrez pe alt site.O sa ajung in Buc, imediat dupa Paste si sper sa reusesc sa gasesc...si sa reziste micuta mea la shoping ca nu am unde sa o las

Mami fericita de Nectaria(29.07.2011) si 10 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

neatza fetelor. Cafea cineva?

M-ati convins sa-mi cumpar si eu tensiometru mai ales ca am citit ca gemenii se nasc prematur si o cauza ar fi tensiunea mare. Azi ma duc sa caut prin farmacii poate gasesc un aparat digital caci nu stiu sa-l folosesc pe cel cu pompita.

Lulutza nu gasesti vopsea de oua? Pai si belgienii nu ciocnesc oua? Sfecla o fi buna de colorant? Frunzele de nuc coloreaza parul dar nu stiu daca s-o prinde si de oua.

Eu am luat 5 kg pana in sapt. 13 dar mananc multe dulciuri.

va las acum fetelor. Ma duc sa schimb cateva ghivece cu flori.

+ 13

Mergi la inceput