Gravidute cu tromobofilie -cap 17-
Raspunsuri - Pagina 16
niccostea spune:
Dragelor, eu intelesesem ca D-Dimeri sunt utili la gravidutele care nu fac inca tratament anticoagulant, pentru ca arata cand apare o stare de hipercoagulabilitate in organism si trebuie inceput tratamentul (cazul meu, de exemplu - pe langa ecografii, rezistente artere, etc.).
Anti-FXa intelesesem ca se face dupa ce se incepe tratamentul anticoagulant si este util pentru ajustarea dozei - aratand cat de 'dez-coagulata' e graviduta respectiva.
Asadar, nu inteleg de ce o graviduta ar face D-dimeri dupa ce incepe tratamentul cu clexane, sau de ce ar trebui sa fac eu anti-FXa cata vreme nu fac clexane...
Am inteles gresit?
27+
MTHFR - A1298C heterozigot (Metafolin, DHA-250, Prenatal Caps, utrogestan, probiotce)
Musette_1982 spune:
Balanta, eu am facut o serie la 30s si una la 32s. (cate doua doze la 12 ore) In prospect scrie cu totul altceva dar am mers pe mana medicului. Nu mai am avut putere sa caut, sa intreb...
Nic, asa am priceput si eu din cate am mai citit si din cate scrie si la Synevo pe site.
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000X2/zi, 3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000
in 34+ cu Marin Constantin
Brigit spune:
Haideti sa va povestesc si eu ce stiu de d-dimeri. Informatiile sunt si indirecte- luate de pe forum, dar si directe. Punctul comun e dr avram, dânsa îi foloseste în monitorizare, împreuna cu alti parametri de coagulare : pt, aptt, timp quick. Ea nu foloseste antifxa.
Din cate am citit din urma ce au scris dara si tonirro care erau pacientele ei , nu le-a pus nici macar o data sa faca antifxa.
Eu am recomandare de la ea pt clexane, insa dna dr era de parere ca sa urmez tratamentcu clexane doar cat iau estrogeni, adica pana în s12. Avram explica logic si frumos, dar pe mine nu m-a convins abordarea asta, desi m-a asigurat ca are multe gravide care au mers doar pe aspenter.
Deocamdata am ales sa urmez feelingul meu si am noroc de un gineco precaut care merge pe ideea de a nu opri anticoagulantul, asa ca am scrisoare medicala de la gineco.
De fundeni nu stiu ce sa zic, am momente cand zic sa ma duc sa încerc si acolo, momente cand ma razgandesc. Am fost de 2 ori anul trecut, de fiecare data m-a preluat asistenta, tot ea mi-a dat medicatia. Fara comentarii, fara explicatii.
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg
andreea204 spune:
Citesc cu drag topicul asta si de fiecare data am gasit la voi intelegere si raspunsuri.
indraznesc sa ma descarc putin la voi.
Inainte de Paste am sunat pentru rezultatul la cariotipul genetic(pt mine si sot). Luni dr. mi-a spus ca este gata joi si ca nu a aparut nimik deosebit pana acum. A ramas sa ma duc dupa rezultat si sa fac si plata dupa Paste.
Azi dimi sun sa anunt ca ma duc sapt viit. Surpriza: la mine a aparut recomanarea de refacere a analizei. Asistenta mi-a spus ca "nu au iesit metafazele bine" si ca dna dr. vrea sa repet analiza. Habar nu am ce inseamna , tot ce tine de genetica ma depaseste total. Nu imi pot imagina ce s-a intamplat. Oare iese ceva urat la mine si dr. vrea sa fie sigura inainte de a-mi da rezultatul sau pur si simplu e ceva ce tine si tehnica, s-a alterat proba habar nu am.
Acum ma simt f rau. Demoralizata, nu mai am pofta de mancare nici pastilutele nu imi vine sa le mai iau. as vrea sa plang sa ma descarc dar parca nici lacrimi nu mai am. Mi-e ciuda ca trebui sa intampin atatea greutati.
Zilele astea am incercat iar sa raman insarcinata,Fericire mare k in sfarsit putem incerca iar. acum iar trbuie sa aman pana luna viitoare pana primesc rezultatul.
Poate imi fac griji degeaba, dar tot stresul asta cu analize, apoi aflu ca am trombofilie(si nu doar o mutatie, ci doua) si acum asta mi-a pus capac.
Sa nu va suparati k am scris atat cand si voi aveti problemele voastre
dar nu cred ca intelege cineva mai bine ca voi, care ati trecut prin lucruri similare din dorinta de a avea un copil.
Brigit spune:
Andreea, poate e bine sa incerci sa clarifici de unde a aparut eroarea.
Eu indraznesc sa cred ca e mai degraba un viciu al laboratorului- unde ai facut analiza?
Despre mutatii e bine ca ai aflat, nu poti sti care e solutia pana nu afli care e problema.
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg
andreea204 spune:
Brigit voi intreba ce s-a intamplat bienteles, numai ca pana luni sau marti cand merg eu stau cu nelinistea asta. off.
Pentru analiza am fost la Spitalul Filantropia , la recomandarea medicului gineco.
Brigit spune:
Andreea, vad ca ai aceleasi mutatii ca Musette. Sa citesti din urm#259; povestea ei, si ea s-a luptat mult pt bebe.
Cu Amary tine cineva legatura? Sper sa fie bine , atât ea cat si bebeii.
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
norma36 spune:
Buna fetelor,
dupa cum vedeti la semnatura si eu fac clexane de 0,4 de la data punctiei; eu merg pe mana doua doctorite una hematolog si una genetician, fara sa stie una de alta si ambele mi-au zis ca nu are rost sa fac AntiFXA ci doar D-dimerii in saptamana 12 si apoi in saptamana 24. Am vazut ca voi toate va faceti Anti FXA dar nu stiu eu ce sa fac avand in vedere ca doua doctorite cu f multa experienta in monitorizarea gradidutelor dupa FIV si cu clexane mi-au spus acelasi lucru, deocamdata merg pe mana lor.
_
3 FIV-uri si un FET in Debrecen cu dl doctor Bodnar nereusite, FIV 4 tot la Debrecen, cu dl Bodnar ianuarie 2012 - betaHCG 246 in ziua 14, 1285 in ziua 18, acum pregnant in 17 saptamani - Doamne ajuta in continuare !
MTHFR C677T in forma heterozigota, mutatia factor XIII Val34Leu heterozigot, tiroidita hashimoto
Brigit spune:
Norma, cum au iesit d-dimerii la 12 sapt? Unde ai facut analiza?
Hematologul cine este?
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT