Gravidute cu tromobofilie -cap 17-
Raspunsuri - Pagina 14
mrnscmnc spune:
Balanta ma bucur din suflet pentru sarcina ta!!! Nu am mai intrat de mult pe aici ca prichindelul ma solicita la maxim, dar in seara asta am avut o mare bucurie sa aflu ca o sa ai bebeii.Eu am prietena care a dus sarcina la capat(35 sapt) cu dublu cerclaj, numai la pat vreo 5 luni si cu gynipral initial dar apoi cu proluton.Gynipralul o terminase cu palpitatiile si tremuratul si in cele din urma doctorul ei a acceptat sa se consulte cu al meu si pe la 23 sapt a inceput sa faca proluton(fostul gravibinol).Si eu tot cu proluton am dus sarcina.De obicei gemenii vin inainte de sapt 36.Trebuie sa bei 4 l de lichide zilnic, eu reuseam vreo 3 dar ar fi bine si asa. pupici tuturor
balanta_tm spune:
m-am trezit pe la 8 si un sfert cu o contractie nedureroasa, dar de atunci sunt ok, n-am mai avut deloc. e drept ca nu m-am miscat din pozitia de decubit lateral stanga. baieteii s-au miscat mult prin burta, dar le-am pus niste bach si se pare ca au adormit
mrn, multumesc mult de mesaj . daca prietena ta a avut dublu cerclaj, inseamna ca i s-a rupt primul? sau ca primul nu tinea destul de bine si i-au mai pus inca unul peste cel deja existent?
eu progesteron pun vaginal cate 600 mg/zi dar daca e nevoie, trec pe injectabil.
la viena mi-au zis ca ar fi bine sa duc sarcina macar pana fac fetusii 1800g/fiecare. eu visez sa ii duc cat mai mult, dar stiu ca nu depinde doar de mine, de cat de disciplinata sunt...
musette si eu suspectez ca simptomele tale sunt de la dexa. hai ca mai ai un pic. te-ai decis unde nasti? la arad ai ajuns ca sa vezi maternitatea privata?
amary, injectiile cu dexa ti le-a recomandat iv ca sa eviti hematoamele?
si mie imi e groaza ca dexa poate duce la retard de crestere, dar e riscant si sa nu le facem...
ça tôt ai zis de nifedipin...citisem zilele trecute ca o mamica de gemeni din state care a luat in sarcina nifedipin, a pierdut unul din bebelusi la nastere, cica de la reactiile adverse ale medicamentului. dar uite ca prietena ta n-a avut probleme. inca o data, ma coving ca totul este o loterie mai degraba
merci ça mi-ai zis de paturile din spital ridicate pe caramizi. azi il pun pe sot sa imi mai puna inca 5 cm de lemn sub picioarele patului (el a cumparat lemne de 20 cm in total - sa vedem la ce inaltime tolerez sa stau in pozitie trendelenburg). a schimbat si salteaua (a cumparat una noua) si vad ca nu mai am deloc durerai de spate/sciatic.
ar fi bine daca ai reusi sa fii un pic mai optimista in privinta sarcinii tale. stiu ca e greu (si eu am zile cu adevarat negre), dar cred ca si starea psihica influenteaza un pic ceea ce ni se intampla.
irilac31 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui balanta_tm iri, felicitari pt sarcina si multumesc de gandurile bune. ca sa vezi daca ai doza corecta de clexane, poti face analiza antiFXa, la 2-4 ore de la injectarea cu clexane. |
Balanta, multumesc de lamuriri, mai citisem si in partea cealalta la trombofilie despre aceasta analiza, dar cand am intrebat-o pe d-na dr Avram de analiza asta....cum pot verifica daca sunt pe doza, mi-a zis ca nu se poate ca e dupa kg si ca antiFxa nu arata daca esti pe doza....ceva de genul. Eu oricum vreau sa o fac, problema la mine e ca rezultatul vine in 7 zile...
Madalina, am vazut ca tu esti in 10 sapt si de abia acum faci analiza asta, cine ti-a recomandat-o? Trebuie facuta intr-o anumita perioada, adica dupa cateva sapt sau pot sa o fac oricand?
Si inca ceva.....eu fac clexanul seara la ora 21 ...cum fac cu recoltatul ca pana dimineata trece perioada aia de max 4 ore, il decalez, in seara dinaintea analizei sa fac clexanul pe la 4-5 dimineata? nu are importanta daca schimb putin ora?
MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot
2 FIV nereusite la Budapesta
mada81lina spune:
Irilac, am recoltat azi dimi pt AntiFXa. Si eu tot seara fac clexane, am decalat, l-am facut azi dimi la ora 6 si am recoltat la ora 9. Am mai recoltat si Hemograma, Fier, Calciu, Glicemie, Colesterol si Ddimeri. Mi-au iesit toate in grafic, inafara de Colesterol, putin marit, dar este normal in sarcina. Rezultatul la Ddimeri inca nu a venit.
Mie mi-a spus ca rezultatul la AntiFXa vine in 2 sapt, dar am auzit la fete ca poate veni si mai repede.
Eu am 11 sapt, nu mi-a recomandat nimeni, dar am aflat de aici de la fete de aceasta analiza, si mi-am zis sa o fac de vreo 2-3 ori in sarcina.
Balanta, interpretez rezultatul AntiFXa dupa valoarea profilactic de pe prima pagina ?
Gena PAI 1 homozigot 4G/4G + MTHFR C677T heterozigot + MTHFR A1298C heterozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion, acid folic, Magne B6, Euthyrox 25mg
10+
balanta_tm spune:
iri, asa este, dr Avram nu crede in antiFXa. eu am facut o singura data in sarcina analiza: la 12 sapt. trebuia si la 22, dar problemele cu colul au "suprascris" grijile mele cu trombo, tiroida si altele si am decis eu ca atata vreme cat bb-ii se dezvolta normal, nu am sa-mi fac griji pt doza de clexane. si eu am primit rez tot intr-o sapt.
mada, eu asa am interpretat rez, in fct de ce e scris pe prima pagina.
irilac31 spune:
Madalina, Balanta multumesc pentru lamuriri.
Cand credeti ca e mai bine sa fac analiza asta, acum inainte de prima eco sau sa astept sa treaca primul trim? Si pt ce se face analiza Dimeri,ce-ti arata?
MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot
2 FIV nereusite la Budapesta
balanta_tm spune:
iri, daca te nelinisteste doza de clexane, poate e bine sa faci deja antiFXa, sa vezi cum stai. la d-dimeri nu ma pricep.
Musette_1982 spune:
iri, anti FXA-ul il poti face oricand, dupa macar 5 zile de la inceperea tratamentului. Parerea mea personala este ca anti FXA-ul este singurul parametru pe care il poti monitoriza pentru reglarea dozei pana la 16-20s. Bine poti urmari si ecografic daca dimensiunile lui bebe sunt aprox in grafic. Important ar fi sa nu ramana nicicand brusc in urma. Dupa 16-20s vei putea lua in considerare si fluxurile arterelor uterine.
Tot parerea mea personala formata pe baza experientelor proprii e ca e bine sa ne situam cu antiFXA-ul in cel mai rau caz in zona superioara a profilaxiei...
alex
amary, sincer nu stiu cum sa te incurajez. E bine ca sunteti mari deja. 30s deja suna bine. Cat cantaresc bebeii? Vezi ca tu trebuie sa nasti dupa mine, da?
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000X2/zi, 3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000
in 33+ cu Marin Constantin
Musette_1982 spune:
Fetelor, stiti pe cineva care a nascut natural si a folosit Dianatal Gel? Am vazut reclama la o clinica privata din TM. Sorry de offtopic.
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000X2/zi, 3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000
in 34+ cu Marin Constantin
valy27 spune:
OFFFF-imi pare asa de rau ce treceti-trecem prin astfel de probleme-unele mai mari-altele mai mici...
si eu ma confrunt cu doamnele contractii-uneori si noaptea ma mai trezesc cu burta tuguiata...
credeti ca ar trebui sa iau 2 no-spa/zi si sa iau mai multe MgB6???eu iau 1 no-spa si 1 mgb6.
d-merii stiam ca au importanta dupa 20 de saptamani iar anti fx-a-eu l-am facut dupa 14 zile de la inceputul trat cu anticoagulant si decalat pe la 4-5 dimineata-in functie de cum ajungeam la fundeni pt recoltare.
va doresc cat mai putine griji si probleme si un buchet mare de
_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.4.utrogestan200mg 3/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+22 sapt, doamne ajuta in continuare.