Bv Chito,Amy,kovacsc! Hai danaang,lakioana!
Raspunsuri - Pagina 16
danaela23 spune:
Buna fetelor,
M-am apucat si eu de pregatiri, am spalat si calcat hainele lui bebe, i-am aranjat dulapul si acum m-am apucat si eu de bagajul pt spital, care nu trebuie sa aiba multe ca mergem la privat. O intrebare am, ce fel de aborbante ati luat pt lohii? Sau le-ati facut voi?
37+ Tudor - Andrei
irinaelena spune:
Buna fetelor, cand citesc de calcat hainute si pregatit bagaj, parca a fost acum 1000 de ani
Noi am scapat de buric , papam si dormim toata ziua. Cine mai are inca indoieli, vin si eu cu concluzia ca Lansinoh face minuni. Va multumesc ca mi-ati zis de ea, ca de aici am aflat
Mariuta mea doarme ziua din ce in ce mai bine, dar noaptea tot lipita de tzitzi, asa ca dormim amandoua in pat, spre disperarea lui tati ( se teme sa nu o turtesc sau sa o dau jos din pat )
Sustin si eu fetele de la care inca nu avem vesti! Dara, ma gandesc la tine
aredwynn spune:
La multi ani, Alexia scumpa!!! Sa cresti mare si sanatoasa!
JD, pai asta mi se pare ca mi se intampla mie. Si imi dau seama de la muls, dar si de la supturi. Pana nu de mult sugea 70-100ml de la un san, acum abia daca ajunge la 55. Si, intr-adevar, am fost cam stresata in ultima vreme, iar de odihnit... nu prea se pune problema.
Dia, e posibil sa fie... Sper doar sa mi se para ca e mai putin lapticul. Dar ce ti-a facut ca s-o stimuleze? Imi pare rau c te simti aiurea...
Strumfy, Monna, nu va dor sanii? Ca eu ma urc pe pereti de cate ori incepe suptul. Parca e carne vie in jurul sfarcului. Eu zic ca apuca bine, am mereu grija, nu mai fac rani, dar simt ca si cum m-ar musca, nu stiu cum sa explic. In plus, pe sfarcul pe care aveam porul (nu canal - arata ca un fel de punct alb de grasime) blocat a aparut o umflatura mai deschisa la culoare cu firisoare de sange. I-am aratat pediatrei si ea a zis ca e rana, dar eu zic ca nu e asta. Mi-a dat si sangele la un moment dat de la supt din umflatura aia.
Emma, te-am intrebat pentru ca, dupa 2 notpi in care sotul a dormit cu mine, a venit tipa cu care am semnat contractul sa ne spuna ca mai nou nu mai au voie sotii sa ramana peste noapte, asa pe un ton cam enervant si mi s-a parut cam aiurea. Asa ca am plecat mai repede cu o noapte. Cand am semnat contractul, ni s-a zis ca sotii pot ramane peste noapte, deci mi se pare aiurea sa vii sa spui altceva, mai ales dupa 2 nopti. In fine...
Miha, bravo pentru alaptat! S-o tineti tot asa!
Meg, sunteti foarte frumosi! Si eu tot zic c-o pun seara in wrap si nu mai apuc. Am iesti afara cu ea de 2 ori asa si a fost super. In casa doar intr-o seara am apucat si intr-adevar e asa bine sa nu mai fii legat de maini si de picioare si s-o ai si langa tine. E ca si cum ar fi in burtica din nou.
Irina, Sovi, Anda, Joanna, Tala, Ronina, Dia, Monna, Mirela, multumesc pentru raspunsuri!
Anca, mamica Nataliei
kovacsc spune:
Buna fetele
In seara asta am ajuns si noi acasa! am vrut sa scriu de pe telefonul sotului meu dar merge asa greu ca am lasat o balta, am asteptat sa ajung acasa.
Totul a decurs foarte bine cu nasterea, nu aveam nici o frica nici o emotie deja ma ingrijoram ca sunt dereglata rau. Am asteptat vreo patru ore si ceva sa intru in operatie, in cele din urma m-au luat. Mi-au facut anestezie, mi au pus sonda nu mi-au facut clisma pt ca iesisem dimineata.
A inceput operatia si inca nu imi venea sa cred ca o sa scoata din mine un copilas. Cand au scos-o si mi au aratat o inca credeam ca visez, plangea destul de tare si dupa ce au curatat o mi au adus o si a tacut imediat. A simtit ca este langa mami ceea ce m a topit. Am pupat o, sora mea a filmat totul. Dupa ce am ajuns in salon mi au adus o la piept si imediat a deschis gurita mare si a prins de parca in burtica numai asta exersase. Eu si sotul meu pur si simplu radeam nu ne venea sa credem ca minunea din bratele mele este fetita noastra.
Nu am dormit excelent in prima noapte a doua doar trei ore. A stat cu mine in salon toata ziua dar noaptea nu aveam ce face si o lasam cu asistentele. Chiar dc nu mi am dorit lapte praf pentru ea s-a ajuns si la asta. Am pus o la san foarte des chiar dc nu cred ca am cine stie ce. Colostru este si azi am sanii destul de mari si s au intarit putin cred ca este si putin lapte. Ea suge de cateva ori se opreste si tot asa, mereu trebuie sa o stimulez. Sper sa am din ce in ce mai mult lapte si sa renuntam treptat la lapte praf. In seara asta cand am ajuns acasa am stat cu ea trei ore la san cu mici pauze dar tot plangea, pana la urma i am dat o portie de lapte praf si deocamndata doarme.
Intr o dimineata imi era dor de ea si am vrut sa ma uit la pozele cu ea pana cand urma sa mi o aduca de sus insa nu am putut sa ma uit la poze pt ca simteam ca mor de dorul ei. Cand mi au adus o am inceput sa plang, sentimentul de iubire este absolut coplesitor. Nu imi vine sa cred cat de mult o iubesc si cat de draga imi este. Inca ma gandesc ca avea doar 5 mm cand am vazut o pt prima oara si acum este in bratele mele si ma priveste cu ochii ei mari si frumosi.
Sotul meu a fost mult mai curajos decat a crezut chiar el. Imediat a luat o in brate dupa ce mi au adus o prima oara la alaptat si a pus o in patut. Mereu vrea sa ma ajute cu ceva chiar ii place si o iubeste foarte mult. Abia asteptam sa ajung acasa pt ca de multe ori i am simtit lipsa in spital, chiar dc si acolo primeam ajutor de la asistente.
In spital a fost foarte bine, chiar nu am ce sa le reprosez. De fapt m-am simtit ca la hotel. Conditii foarte bune si absolut toti foarte amabili.
Eu ma simt un pic mai bine cu operatia, sper sa fie din ce in ce mai bine. Sa vad cum dorm la noapte ca asta a fost problema ca din cauza durerilor nu imi gaseam o pozitie buna. Aseara mi au facut calmant si am luat si o pastila de somn si am reusit sa dorm in doua reprize.
Incerc sa pun niste poze pe picasa.
Cristina 38s Karina, fetita noastra draga
AMR vreo 4 ore
J.D. spune:
Anca, incearca niste galafor pentru sporirea productiei de lapte si incearca sa dormi cateva ore legat. daca e nevoie roaga satoul sa dea lapte cu seringa bebelineicat te odihnesti tu.
Kovacs, felicitari! As vrea sa fiu si eu atat de calma dar nu cred ca o sa/mi iasa.
Finn Constantine 15.10.2009 si 37+ Euan Tudor
Tala spune:
La multe lunite si multi ani Alexia!
Of! mi-e ciuda ca raman in urma. Adica va citesc dar imi e greu sa spun tot ce as vrea pt ca nu mai am timp sa scriu si sa citesc in paralel.
Ca sa nu uit: Marci, Daang, Lakioana, Dia si JD va doresc sa aveti o nastere usoara si la timp si fara emotii.
Anca eu nu m-as stresa cu proba suptului pt ca asta primesti, stres care nu te ajuta. Eu cu somnul fac ce din pacate n-am facut la primul: il implic pe tati mai mult, adica noaptea il iert (cu mici exceptii), dar de pe la 7 o preia el si doar mi-o ataseaza la san daca e cazul pana pe la 10. Conteaza enorm orele astea de somn si cand nu am parte de ele sunt fiarta.
Si eu imi faceam probleme putin pt ca ma gandeam ca suge f putin (10 maxim 15 minute cu pauze intre 2 si 4 ore apoi), dar ma calmez gandind ca atat are nevoie. Si se pare ca asa e pt ca am cantarit-o azi, la 3 saptamani fix si a luat peste 1kg ceea ce e f bine cred. Nici nu pot sa spun ca mananc ce si cat trebuie dar nu uit ca si o mama subnutrita are laptele bun pt copilul ei. La David am avut 2 zile (la 2 si la 4 luni) in care nu am avut lapte DELOC - din cauza stresului (m-am suparat f tare cu cineva) si copilul n-a mancat nimic zilele alea pt ca a refuzat lp - tot mental am recapatat laptele si sfatul meu e ca mamicile care inca stau si se gandesc ca n-au lapte bun sau suficient sa-si scoata asta din minte.
Cristina ce frumos povestesti! Ca si destainuirea Ancai despre cum e sa fii mama este emotionanta
Meg ce dansatoare concentrata aveti voi acolo
Anca si pe mine ma mai dor sanii sporadic (cand micsoreaza pauzele dintre mese) dar dau cu lanshinoh si ajuta.
Irina felicitari pt buricut!
Danaela eu am folosit mai mult din cele facute de mine pt ca sunt f sensibila la cele clasice de tip allways (insa nu protejeaza la fel de bine). In spital oricum iti cer vata.
Dia eu nu sufar dupa lapte pt ca oricum nu prea consum, dar am zis sa spun aici pt cine e interesata. Am o vecina care nu a mai alaptat (cand avea fetita mica) pt ca mititica facuse intoleranta la lactoza (si mama, adica vecina, nu era dispusa sa renunte la laptele de vaca ) asa ca a trecut-o pe formula speciala. Iti doresc sa iesi din starea asta cat mai repede (e probabil din cauza asteptarii prelungite)
Strumfy ce mari sunteti deja!
Despre noi pe scurt ca m-am cam intins: am luat deci f bine in greutate (a facut bucutze , cand am adus-o acasa nu avea deloc) de nu ne mai vine nici o hainuta de o luna si am trecut cu succes la cele de 3 luni si pampi nr 2. Zambeste f des la noi (ceea ce mi se pare surprinzator, eu stiam de 6 saptamani), isi tine capul f mult si se intoarce de pe o parte pe alta. Nu ma pot abtine! sunt o mamica tare mandra. Insa David incepe sa resimta schimbarile. Se poarta f frumos cu Matilda insa ne cam reproseaza noua ca nu-i mai dam atentia cuvenita (si are dreptate). Aici imi este cel mai greu pt ca se plictiseste acasa si n-am cum sa aleg intre ei (uneori abia reusesc sa-i dau sa manance la timp).
ronina spune:
Buna fetele!
Am avut niste zile mai aglomerate si n-am mai reusit sa intru, si acum ma cam zoresc la somn.
Alexia la multe lunite!
Hai Marci, Dia!
Meg: sunteti superbi cu serile voastre folk
Dara: bine ati ajuns acasa, Doamne ajuta sa progresezi cu alaptatul, e greu dar nu imposibil
Amy: bine ati venit acasa, acomodare usoara!
Aredwynn: Cred ca Tala a zis bine de legatura dintre stres si laptic, sper sa gasesti o modalitate sa te destresezi Pe mine m-au durut sfarcurile la supt doar in perioada in care isi stricase suptul din cauza suzetei. Acum suge bine dar nu mai accepta suzeta, stau eu cu orele pe post de suzeta
Kovacsc: ce frumos povestesti de intalnirea cu minunea ta
Tala: of, cred ca e greu cu atentia pt David
megbeng spune:
danaela, eu am luat tampoane de la bella, sunt mai "bumbacoase" cumva, nu sunt ca cele always..in maternitate la stat cand am nascut acum 5 ani mi-au zis sa am facute de mine, din vata si tifon, dar rau mai inomode, ca se ingustau cumva la mijloc cand le purtam si deveneau ineficiente.
ronina, ati si scos suzeta? da, si eu pe post de suzeta, a mandra mea nu o vrea..si in continuare urla la biberon cu lapte muls de la mine de zici ca-i dai otrava...la scos firele de la ceza am fost eu ea din motivul asta...se pare ca si la dentist saptamana viitoare tot cu ea va trebui sa merg.
tala, felicitari pentru cresterea in greutate/lungime! si noi avem deja haine mici de dat!
kovacsc , bine ai revenit!!
aredwynn , imi pare rau ca inca nu e totul perfect cu suptul! oricum, toata admiratia mea pentru perseverenta!
pentru mamicile cu 2 copii si din bucuresti...daca va intereseaza ceva activitati pentru cei mari pe timpul vacantei, v-as recomanda un loc unde am fost ieri cu matei (si cu cea mica, of course)...www.fabricaiepurasilor.ro ; gasiti toate informatiile pe site, au o multime de ateliere pentru copii, sigur gasiti ceva ce sa ii captiveze! pe terasa puteti sta cu bebelusul (sau cu burtica) la soare..noi am stat ieri 4 ore acolo, ne-am simtit f bine!
meg,dematei(9.02.2007) si Ana (7.03.2012)
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)
mirela2 spune:
buna mamici
distram si obosim picii cu colacei de inot pt bebelusi
nasteri usoare si sarbatori Pascale frumoase