petitia ''VREM SPITALELE DE STAT CA CELE DE LA PRI

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Citat:
citat din mesajul lui magdalena67

vad in acst subiect numai critici aduse personalului medical, dar nimeni nu vine sa critice atitudinea bolnavilor din spitale. Sunt foarte multe cazuri in care bolnavul sau apartinatorii distrug dotarea din spitale, care se duc la toaleta si pleaca cu hartia igienica in buzunare, care ori pleaca cu telecomanda de la aerul conditionat, televizor sau de la paturi ori le butoneaza pana le termina, dupa care incep si se plang. Au fost cazuri in care au plecat cu sustinatoarele de la paturi. Ne plangem de mizeria din spitale, nu zic ca nu este adevarat dar mergeti prin spitale si vedeti ce au multi aprtinatori in noptiere.Se mananca in pat dupa care se dau firmiturile pe jos, paine uscata ca sa o duca acasa sa o dea la pasari, pachete si pachetele cu tot felul de izuri, si cand personalul medical incearca sa le atraga atentia sa te tii.Daca vrem ca spitalele de stat sa arate la fel ca cele private ar trebui ca si noi, ca pacienti sa ne schimbam.Iar despre faptul ca se plang de salarii, mi se pare foarte normal sa se planga atata timp cat salariile acestor oameni sunt sub limita decentului . Se spune ca cei care sunt nemultumiti sa plece, sa isi schimbe meseria, oare credeti ca aceasta este solutia? Deja sunt zeci de mii de oameni care au renuntat la sistem si vor mai renunta, cine credeti ca va mai asigura sanatatea in Romania? In contiile de azi in cativa ani vom veni la spitale precum la muzeu.Si ar fi bine sa faceti un calcul simplu sa vedeti ce-i asigura in ziua de azi salariu unui medic rezident de exemplu.

stoian

Inteleg ce zici si sunt de acord cand spui de comportamentul unor pacienti!
Tare as vrea sa nu se inteleaga ca ridic sistemul medical japonez in slavi, nu asta e intentia mea, spun doar cum e la ei pe aici.
Si nu vorbesc de rezerva acum, vorbesc de salon cu 6 paturi, unde fiecare pat are o masa pe roti, un mic tv langa noptiera, tv care e pe cartela, si daca iti permiti sa cumperi cartela te poti uita la tv, si se cere volumul cat mai mic.
Si fiecare pat are perdeaua despartitoare. Mancarea se aduce in salon si se pune pe masa respectiva, iar la final cine a adus mancarea vine si debaraseaza tava.
Dar.... pe usa salonului e o lista cu ce nu se face, si cat e de plata daca strici.
O sa tot plece pacientul mai nesimtit cu sulul de hartie daca e toaleta la comun pentru toti pacientii de pe palierul respectiv. Aici fiecare salon are toaleta proprie, e si normal ca nu poti pleca cu sulul de hartie igienica.
Nu-mi explic cum au putut iesii din spital cu sustinatoarele de la paturi? Intra intr-un buzunar sustinatoarele astea de nimeni nu a vazut?
Sanctiunile trebui puse in aplicare atat pentru pacienti, vizitatori, dar si pentru personalul medical, din cat am vazut se cere numai de la pacient, ca deh spitalul nu are fonduri si trebui sa-ti aduci tu de acasa sau sa umblii pe la farmaciile din jurul spitalului. Iar cand un cadru medical greseste sa fie sanctionat conform regulamentului intern.
Respectarea obigatiilor de ambele parti!

Nemultumirea salariului prea mic nu scuza comportamentul josnic si arogant al unor cadre medicale.
Iesiti in strada, greva, orice si va cereti drepturile, daca e chiar asa de inuman salariul ala de nu puteti sa traiti.
Si sa nu crezi ca nu stiu cat de greu e sa muncesti cu oamenii in spitale, dar in loc sa va tot plangeti ca e greu, faceti ceva sa va mareasca salariile.
Si poate daca pleaca tot personalul medical din spitale si nu e nimeni sa primeasca si sa trateze pacientii, poate asa guvernul se simte responsabil sa faca ceva pentru voi si restul pacientilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

magdalena - ai dreptate... partial...
chestia cu pachetele cu izuri... cred ca bolnavul are dreptul sa isi aduca mancare de acasa, avand in vedere ce mancare e la spital... da, sa o manance in sala de mese, nu in salon, cu asta sunt de acord.
intr-adevar unii pacienti lasa de dorit la aspectul civilizatie, insa aceasta se manifesta nu numai in spital, ci acestia sunt si cei care lasa mizerie pe strazi, poate fura si de prin alte parti, au un comportament necivilizat peste tot pe unde umbla.
insa nu vad ce legatura are asta cu ce se discuta. la modul cum o spui tu suna a scuza pentru comportamentul doctorilor/asistentelor. adica daca pacientii sunt necivilizati, asta inseamna ca (,) cadrele medicale trebuie sa aiba o atitudine dispretuitoare fata de toti pacientii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Problema e ca atunci cand s-a iesit in strada, s-au alaturat de-a valma multe categorii de bugetari, cerand pt toti marirea salariilor. Eu nu sunt de acord, probabil ca si altii, sa bagam in oala un medic, un peofesor, si un functionaras care plimba 3 hartii, si care probabil ridica acelasi salar(sau pe-aproape). Sistemul bugetar trebuia scuturat din temelii, restructurat si dat salarii mari in special la medici, profesori (si aici, la o parte, pe criterii de competenta). Dar asta n-o sa se intample, pt ca iarasi vor fi mariri de-a valma, fara niciun criteriu, fara nimic. Si medicii vor primi si ei o firimitura. Dar poate vor fi bucurosi, ca marind salarul la ceilalti, vor avea bani de spaga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Poate ar fi o idee ca in fiecare salon sa fie un tv si sa fie pus numai pe un post de stiri si gata, sa nu fie telecomanda in mana pacientilor.
Iar cand pacientului i s-a facut internarea si ii este atribuit un pat sa fie un formular cu piesele de mobilier pe care pacientul le foloseste, sa se verifice buna stare de functionare la primire si la plecare sa se verifice la fel.
Iar daca e distrus obiectul sa plateasca paguba, altfel niciodata unii nu vor respecta proprietatea spitalului.
Mie asa mi s-a intamplat cand am nascut si am avut rezerva mea, pe usa era un afis cu piesele de mobilier si la plecare o persoana de la administratie a verificat. Dar la internare sotul a verificat cu persoana de la administratie bunurile din rezrva, eu eram foarte ocupata cu contractiile .
Acelasi sistem si la saloanele cu multe paturi, fiecare pat avea lista.
Bineinteles ca nu compar bugetul unui spital japonez cu unul romanesc, dar ca idee, ceva trebuie facut si lucrat la educarea pacientilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Xio,
la faza cu portarul, DA portarul e de vina!!!! Ca daca portarul zice NU indiferent de cati bani i se ofera, nu mai sunt vizitatori in afara orelor de vizita. Porcaria este ca orele de vizita sunt ridicole. Nu stiu cum e acum dar acum vreo 10 ani era program de vizita doar in weekend vreo 2 ore. De fapt programul asta incuraja mituirea portarului. Mai ales in conditiile in care ai o asistenta la 60 de bolnavi, e normal sa lasi rudele sa se ocupe de bolnavi, sa-i ajute la baie, sa-i hraneasca, sa-i schimbe, etc. Cineva trebuie sa o faca. Dar e mai romanesc sa ne plangem si sa invinuim rudele ca mituiesc portarul ca sa se ocupe de bietul bolnav uitat intr-un pat de spital. Mama mea a dat bani la fiecare asistenta zile intregi ca sa o lase sa stea cu bunica mea, sa o hraneasca si sa o duca la baie. Ca bunica mea nu putea si nu era nimeni acolo care sa faca asta. Si jigodiile alea de asistente luau banii mamei mele ca sa o lase sa le faca treaba .

Stii ce cred eu? Ca regulile stupide si nepractice vor fi incalcate si ocolite. Ce e asa greu sa faci reguli care au sens?Ai 60 pacienti la o asistenta. E clar ca asistenta aia nu poate avea grija de pacientii astia, nu ii poate ajuta la dus, nu ii poate ajuta sa mearga la baie, sau sa ii hraneasca. Sa zicem ca doctorii viziteaza bolnavii intre 8 si 9 dimineata si nu vor rudele pe acolo. Fa programul de vizita de la ora 10 si pot veni rudele sa se ocupe de bolnavi. Lasa (FARA BANI!!!) rudele pacientilor care nu se pot deplasa sau nu pot manca singuri, sa stea cu ei tot timpul.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Bird, daca eu dau bani ca sa incalc o regula sunt la fel de vinovata ca si ala care ii ia.
De-aia se numeste "dare si luare de mita", ca sunt implicate 2 parti.

da, si mie mi se pare benefic sa intre apartinatori in spital si sa faca treaba medicului, asistentei, infirmierei si brancardierului. Eu propun sa ii chemam si in sala de operatie, poate mai tin si ei de-un intestin sau de un uter....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Citat:
citat din mesajul lui magdalena67

vad in acst subiect numai critici aduse personalului medical, dar nimeni nu vine sa critice atitudinea bolnavilor din spitale. Sunt foarte multe cazuri in care bolnavul sau apartinatorii distrug dotarea din spitale, care se duc la toaleta si pleaca cu hartia igienica in buzunare, care ori pleaca cu telecomanda de la aerul conditionat, televizor sau de la paturi ori le butoneaza pana le termina, dupa care incep si se plang. Au fost cazuri in care au plecat cu sustinatoarele de la paturi. Ne plangem de mizeria din spitale, nu zic ca nu este adevarat dar mergeti prin spitale si vedeti ce au multi aprtinatori in noptiere.Se mananca in pat dupa care se dau firmiturile pe jos, paine uscata ca sa o duca acasa sa o dea la pasari, pachete si pachetele cu tot felul de izuri, si cand personalul medical incearca sa le atraga atentia sa te tii.Daca vrem ca spitalele de stat sa arate la fel ca cele private ar trebui ca si noi, ca pacienti sa ne schimbam.Iar despre faptul ca se plang de salarii, mi se pare foarte normal sa se planga atata timp cat salariile acestor oameni sunt sub limita decentului . Se spune ca cei care sunt nemultumiti sa plece, sa isi schimbe meseria, oare credeti ca aceasta este solutia? Deja sunt zeci de mii de oameni care au renuntat la sistem si vor mai renunta, cine credeti ca va mai asigura sanatatea in Romania? In contiile de azi in cativa ani vom veni la spitale precum la muzeu.Si ar fi bine sa faceti un calcul simplu sa vedeti ce-i asigura in ziua de azi salariu unui medic rezident de exemplu.

stoian

Aici platesti si semnezi ptr o telecomanda. Dai in avans o suma de 70 euro, si cand te externeaza dai telecomanda si primesti bani, altfel, daca ai pierdut-o pierzi si bani si mai platesti inca 250 euro penalizari. De ce nu se face asa? Ar mai intra ceva bani la bugetul spitalului.. plus ca daca s-ar face parcari cu plata in incinta spitalelor, s-ar mai aduce un ban la bugetul spitalului..dar nu cu paznici, ci automate, bagi banul, iei bonul..
Paznici..nu le vad rostul..daca s-ar investi in usi automate si s-ar respecta programul, atunci nu ar mai putea intra nimeni peste program, ca nu ar mai putea, ptr ca la ora x usile se blocheaza. iar ptr urgente te duci la urgente..dar ptr vizite in spital respecti programul.

Basescu (parca el) a spus ca daca nu le convine salarile la medici, sa-si mai ia un job de noapte..si ce ar trebui sa faca? noaptea sa danseze in cluburi si ziua sa trateze bolnavi? De ce trebuie sa plece cadrele medicale din tara, cand din contra de ele avem nevoie..Ok "aia mai mari" se trateaza peste granita, dar oameni simpli? Ei nu au dreptul la o viata? La sanatate? S-au inchis spitale in tara cand alte tari construiesc spitale..
Iar medicul nostru ce sa faca? merge unde poate sa-si faca meseria in conditii bune, cu dotarile necesare si pe un salariu decent..

Bella de Stefania si Anna
Buburuza mea
Fluturasul mic
Povestea Printesucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenn spune:

Pt a mia oara,xio crezi ca cineva da bani pt ca vrea sa faca ilegalitati?Da pt ca in felul asta cumpara o farama de bunavointa pt binele unei rude,unui prieten.A doua chestie-cu tv;aici vrei tv,platesti-il poti avea de ex 2 zile daca atat crezi ca te vei uita,nu te obliga nimeni sa -l folosesti pe toata durata internarii.Dupa completarea formularului ti se da telecomanda si castile,in felul asta nu deranjezi pe nimeni .Si uite asa se fac niste bani pt sectie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

bird, bine punctat la programul de vizita!

Intr-un fel vede medicul situatia si in altul se pare ca vedem noi!

Pai daca nepoata mea m-a sunat la ora 9:30 dimineatza , operata cu o seara inainte, fara sonda urinara , toti in salon operati, ca face pe ea, si ca nu mai poate si pana la ora aia nu a intrat NIMENI in salon! Am ajuns eu la 10 si abia atunci a aparut o asistenta sa le anunte ca in 10 min vine medicul la vizita!
Plosca evident eu i-am pus-o , eu am spalat-o un pic!

Si atunci ce sa fac XIO? Sa-i dau 5 leu portarului?(evindent pe langa cei 2 lei cu care imi cumpar papuci de plastic, ca altfel nu pot intra)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdalena67 spune:

acum ceva timp, au aratat la tv un spital de prin Tg. JUU care facuse parcare cu plata in incinta dupa cate imi amintesc si au fost criticati de la cel mai mic pana la cel mai mare.

Mergi la inceput