petitia ''VREM SPITALELE DE STAT CA CELE DE LA PRI
Raspunsuri - Pagina 6
a_alinta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui caro Mai, da' nu poate fata asta (XIO) sa deschida gura ca sariti pe ea....Chiar unele doamne din strainatate. Chiar ati uitat de unde ati venit? chiar ati uitat care e sistemul in Romania? Toata lumea da din gura ca nu se face si nu se drege dar putini sunt cei care fac ceva (vezi subiectul cu maidanezii). Ce afacere proprie sa deschida rezidentul de medicina din Romania? Ce afacere proprie isi deschide rexidentul din occident? Este posibil sa-ti deschizi cabinetul propriu proaspat absolvent fiind? si-ti treci rezidentiatul in cabinetul propriu? Adica te inveti tu pe tine medicina ... si pe urma specializarea... Cateodata vorbim sa ne aflam in treaba fara sa luam in calcul realitatea... Vorba aceea: teoria ca teoria, da' practica te omoara. Vreau sa vad si eu un sistem medical perfect! Vor exista intotdeauna cazuri nefericite in care pacientul s-a simtit sau chiar a fost ignorat/tratat prost/nu a fost tratat indeajuns/nu i s-a dat atentia cuvenita etc,etc etc... asa cum vor exista intotdeauna cazuri de malpraxis care vor fi pedepsite sau cazuri de malpraxis musamalizate. Si asta oriunde in lume, nu numai in Romania... a trecut de mult vremea in care meseria de medic era o meserie de credinta doar. Din pacate cam trebuie sa aiba si ei un acoperis deasupra capului si ceva de bagat in gura.... ca sa nu mai vorbim ca au si ei familii cateodata ..... Ca in invatatmantul romanesc medical nu exista cursuri (probabil?) care sa invete viitorul medic asa zisele "bed manners" nu neg....dar chestia asa (cu bed manners) mai tine un pic si de ..... cei 7 ani de acasa cred eu.... Concluzie: mai respirati mai fetelor cand o vedeti pe Xio, ca nu e ea vinovata de cele ce se intampla acolo... Mama mandra de Dan Andrei (24/03/1996) si Thomas Adrian (18/01/2004) http://community.webshots.com/user/lidia67 |
caro, cu xio se poarta o discutie iar o discutie consta in intrebari si raspunsuri , in pareri si opinii , argumente si experiente de viata. nu inteleg expresia cu "saritul" pe xio si nu inteleg ce ar trebui sa facem? sa fim de acord ca totul e maro si nu avem ce face si sa fim toti de acord cu toti, ne dam flori si ne imbratisam ca altceva nu mai e de facut ca doar stim cum e in romania?
cand un absolvent ca xio, imi pare rau dar numai ea e cea care participa la discutie din punct de vedere al absloventului de medicina, are aceasta convingere si atitudine, eu nu mai vad cum ar avea loc schimbarea in bine.
parerea mea, ca intotdeauna.
Nati spune:
Saa nu crezi Xio ca asistentele japoneze au salariu mare, salariul de inceput e undeva la 1300$ si cu timpul avanseaza undeva la 1500$.
Dar daca locuiesc in Tokyo ele cheltuie pe toate cele necesare cam 1000$, in alte orase preturile nu sunt asa de scumpe, deci se pot descurca cat de cat, dar si salariul e mai mic de 1500$.
Viata in Japonia e scumpa!
Unde am nascut eu, la spitalul de copii din Matsumoto erau camine pentru medici si asistente sa locuiasca, cei care nu sunt casatoriti.
Nici ele nu stau pe roze si nu se simt ca si cand ar fi spart banca cand sunt platite odata pe luna, dar aici asa e cultura lor, respecta si ajuta pacientul, ca asta nu vine la nunta, poate vine la cutit, ori cu durerea cat casa pe el, si prima lui grija a pacientului nu e sa dea plicul cu bani la medici, anestezisti, asistente, infiermiere.
De treaba asta se ocupa asigurarea medicala sa achite factura interventiei medicale primite , asigurare pe care el si-o plateste, si restul facturii pacientul plateste.
Dar nu am auzit si nici nu mi s-a cerut spaga in spital de catre cadrele medicale japoneze.
Si cu toata cezariana mea, spitalizarea rezervei mele pentru 11 zile plus operatia lui Matei la plaman (diagnostic CCAM) ne-a costat in jur 23.000$, din care 70% a platit asigurarea si noi restul de 30%, iar acesti 30% ne-au fost rambursati de catre ministerul sanatatii japoneze pt ca juniorul se incadra in anumite boli.
Si crede-ma ca am fost tratata omeneste, cu toate ca nu vb o boaba japoneza, veneau asistentele cu dictionarul japonez-englez si ma intrebau de sanatate.
Medicii toti vorbeau engleza.
Nu ma deranjeaza sa platesc oricat ar fi, dar vreau ca atunci cand intru pe usa spitalului romanesc sau a cabinetului sa nu fiu pusa in situatia sa imi fie frica pentru viata mea daca nu dau spaga, ca deh, tanti asistenta, sau nea medicul nu sunt multumiti pe ce salariu muncesc si sa ma trateze cu sictir, ori sa nu-mi administreze medicatia ca nu le-am varat in buzunar mult ravnitul plic.
Pentru mine e foarte clar ca o asistenta, ori medic stiu de la bun inceput cata munca e intr-un spital, clinica, ori cabinet, daca ei cred ca nu le convine si au impresia ca muncesc pe gratis, atunci frate alegeti alta meserie.
Nu pacientul e vinovat ca statul nu are bani la buget sa le dea salarii celor din sistemul sanitar asa cum si le doresc ei, pacientul asta isi plateste taxele ori asigurarea medicala, asa ca merita sa fie tratat cu intelegere, respect si empatie.
Letitia1 spune:
Dar ce, numai medicii sint platiti prost? Ce sa mai zica secretarele, femeile de serviciu, portarii si asa mai departe? Si astora nu le baga nimeni nimic in buzunare. Solutia: recalifica-te si cata-ti alt job. Nu te tine nimeni cu forta intr-un anumit domeniu. Nu?
caro spune:
citat din mesajul lui Letitia1 Dar ce, numai medicii sint platiti prost? Ce sa mai zica secretarele, femeile de serviciu, portarii si asa mai departe? Si astora nu le baga nimeni nimic in buzunare. Solutia: recalifica-te si cata-ti alt job. Nu te tine nimeni cu forta intr-un anumit domeniu. Nu? |
Nu le baga nimeni in buzunar? Nu intri in spital fara sa-i dai portarului, femeia de servici nu prea goleste cosul de gunoi fara sa-i bagi in buzunar, daca cearsaful este murdar, o "atentie" face minuni in a gasi un cearsaf cat de cat decent... iar cu secretarele... sa fim seriosi....
XIO spune:
Letitia, femeia de serviciu are salariul mai mare decat al meu. Ce zici, e ok?
De ce crezi ca in tarile incare NU exista bani dati la medic pe sub mana, medicii au salarii enorme? Din greseala?
Daca mie imi place medicina, de ce sa ma fac reprezentant de vanzari sau contabil?
Plec intr-o tara in care valoarea medicului este recunoscuta, castig bani cat sa imi intretin familia din Ro, sa imi intretin familia de acolo si sa ma si simt bine, si am rezolvat problema.
Solutia nu este sa spui ca nu iti pasa, ci sa te gandesti cum e mai bine.
A alinta, alea se numesc erori medicale sau malpraxis.
Doar nu crezi ca in spital exista un CT si radiologii spun "eu nu fac CT pana nu primesc bani". Nu discutam despre a vrea sau a nu vrea sa faca un medic o cezariana, sau un medic o peridurala sau un medic sa panseze. Discutam despre refuzul tuturor medicilor de pe specialitatea respectiva sa foloseasca aparatura. Sa fim seriosi.
Medicii au facut greve dar degeaba. Alternativa ar fi sa lasam pacientii sa moara ca sa avem noi salariul mai mare, nu? poate asa fortam mana.
Daca prsedintele tarii a spus ca pot sa plece medicii in alte tari daca nu le convine, in conditiile in care au plecat mii pana acum, nu vad ce semnale ar mai trebui sa traga.
Letitia1 spune:
XIO: Plec intr-o tara in care valoarea medicului este recunoscuta, castig bani cat sa imi intretin familia din Ro, sa imi intretin familia de acolo si sa ma si simt bine, si am rezolvat problema. |
Pai vad ca ai gasit solutia. Ce te opreste sa o pui in practica? A little more action, less conversation Xio!
XIO spune:
pai asta si fac. Dar nu vad ce solutie este sa plece medicii din tara in tari in care sunt platiti, in timp ce in urma ramane un deficit acut de personal. Tu???
a_alinta spune:
eu discut de realitatea unor medici care au uitat sa fie oameni, asta in caz ca au stiut vreodata ce inseamna omenia.
toti gresim, nu conteaza denumirea greselilor nostre, conteaza recunoasterea lor si incercarea de a nu le perpetua.
ce se intampla in romania nu este decat vesnica perpetuarea a greselilor . in toate lumea se intampla greseli dar unii incearca sa invete din ele iar altii gasesc scuze pentru ele.
a_alinta spune:
nu am inteles niciodata greva. nu prin forta se obtin drepturi ci prin documentarea realitatii.
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui caro
Nu le baga nimeni in buzunar? Nu intri in spital fara sa-i dai portarului, femeia de servici nu prea goleste cosul de gunoi fara sa-i bagi in buzunar, daca cearsaful este murdar, o "atentie" face minuni in a gasi un cearsaf cat de cat decent... iar cu secretarele... sa fim seriosi.... Mama mandra de Dan Andrei (24/03/1996) si Thomas Adrian (18/01/2004) http://community.webshots.com/user/lidia67 |
Caro, daca mergi in timpul orelor de vizita nu trebuie sa bagi bani in buzunarul portarului. Daca intri atunci cand nu este voie, bagi banii.Moment in care si tu esti la fel de vinovata ca acel portar.