petitia ''VREM SPITALELE DE STAT CA CELE DE LA PRI
Raspunsuri - Pagina 14
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui jenn Pai simplu-platesti asigurari toata viata,dai si spaga si tot tratat cu sila esti.Intelegi acum frustrarea?Ca sa nu mai zic de conditiile de spitalizare,de multe ori mai rele decat la inchisoare. |
Deduc de aici ca ii intelegi pe bolnavi si ai dreptate.
Atunci ar trebui sa ii intelegi si pe doctori - inveti de iti sar capacele 6 ani in facultate, nu mai stiu cati in rezidentiat, nu mai stiu alti cati pentru specializare, stai mai mult pe la spital decat pe acasa in primii ani de profesie, garzi, salvare, telefoane de la bolnavi ca asa este pacientul roman, vrea sa aibe tel personal al medicului sa il cheme la orice ora din zi si din noapte - ai conditii de rahat in spital, iti cumperi instrumente din banii personali si solutii de sterilizare, salariul de la stat nu-ti ajunge nici sa inchiriezi o garsoniera, daca ar fi sa fii cinstit ai veni in tramvai pe scara la spital si te-ai apuca cu bisturiul cumparat tot din salaiul de la stat, de o operatie pe creier ... si te mai si spurca toti tractoristii si betivii dupa ce vin la tine si le salvezi viata.
glimmer spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui buflea
Deduc de aici ca ii intelegi pe bolnavi si ai dreptate. Atunci ar trebui sa ii intelegi si pe doctori - inveti de iti sar capacele 6 ani in facultate, nu mai stiu cati in rezidentiat, nu mai stiu alti cati pentru specializare, stai mai mult pe la spital decat pe acasa in primii ani de profesie, garzi, salvare, telefoane de la bolnavi ca asa este pacientul roman, vrea sa aibe tel personal al medicului sa il cheme la orice ora din zi si din noapte - ai conditii de rahat in spital, iti cumperi instrumente din banii personali si solutii de sterilizare, salariul de la stat nu-ti ajunge nici sa inchiriezi o garsoniera, daca ar fi sa fii cinstit ai veni in tramvai pe scara la spital si te-ai apuca cu bisturiul cumparat tot din salaiul de la stat, de o operatie pe creier ... si te mai si spurca toti tractoristii si betivii dupa ce vin la tine si le salvezi viata. |
Buflea, si dupa parerea ta, asta e un motiv suficient pentru ca pacientii sa fie tratati practic inuman in atat de multe cazuri?
buflea spune:
citat din mesajul lui jenn Buflea, lumea nu doreste pt ca nu le poate plati!Cred ca tot de aia milioane e de americani nu au asigurare,nu?O zi de spitalizare costa 300 de lei .Pt cei care muncesc o luna pt salariul minim cum crezi ca ar putea plati asa ceva? De pensionari nu mai vorbim...In cate tari ai vazut sa plece bolnavii din spital ca sa-si cumpere medicamente,perfuzoare,etc?Si inca ceva,spitalele private sunt f putine si nu au toate specialitatile. |
Jenn, serviciile medicale COSTA MULT. Vrei servicii de calitate, vrei aparatura performanta, vrei medici specializati, pusi la punct cu cele mai noi descoperiri stiintifice - atunci platesti.
Fara sa vreau sa jignesc pe nimeni - serviciile medicale romanesti costa ridicol de putin. Stii cat costa in America o zi de spitalizare ? $2000 ... si la banii astia ai pat curat, TV in camera, mancare buna, buton pentru asistenta, curatenie zilnica ...etc, etc, etc. $2000 este aproape salariu mediu pe 1 luna ... de aceea exista asigurari medicale private, care sa te protejeze de o asemenea cheltuiala cand trebuie sa o faci.
jenn spune:
Nu am scris nicaieri ca-s de acord cu salariile mizere ale personalului medical,dar sa conditionezi un act medical de o suma e criminal!Am locuit multi ani in Ro si nu am avut niciodata nr privat al medicului,sa nu exageram!Si inca ceva,vin din sistem,sunt putine lucruri care sa ma mire!Da, stiu ca -s costuri mari dar si posibilitati multe ,in Ro spitalul privat e mai mult hotel decat cine stie ce performante medicale,chestii inovatoare,tehnici noi,etc.Asta e problema!Pana una alta,lumea cu posibilitati se duce la Viena,in Turcia,etc.De ce,pai pt ca in tara nu se fac multe lucruri.
buflea spune:
citat din mesajul lui glimmer De aceea, revenind la petitie, ca de la asta ne-am luat, eu nu vad nimic exagerat in cererile de acolo. Nu s-a cerut nici confortul de la hotel de trei stele, nici facilitati absurde. S-a cerut doar respectarea legilor, a regulamentelor si procedurilor care ar trebui aplicate in spitale si sa nu mai fii umilit cand te afli in postura de pacient, la "mana" cadrelor medicale. |
Sigur nu este nici o greseala in a cere ... greseala este in a astepta, dupa atatia ani de dezamagici, inca a astepta ca autoritatile sa faca ceva. Nu o sa faca pentru ca sunt corupti si nu obtin nici un avantaj personal din asta ...
Eu nu spun ca sistemul medical privat este comod ...dar in situatia in care este Romania acum, eu cred ca este singura solutie.
Nu mai asteptati de la stat nimic, ca statul nu se gandeste la voi ...stiu ca va ia banii, considerati ca dati banii aia pentru pensionarii care chiar nu au alta solutie si someri.
S-a incercat o reforma de genul asta si SI din cauza pacientilor care se plang si injura personalul medical, proiectul a fost abandonat.
glimmer spune:
Pai si la noi la stat o zi de cazare poate ajunge la 3000 lei (noi). Mult peste un salariu mediu. La conditiile care sunt acum in spitale, nu la conditii de hotel.
jenn spune:
Buflea,nu intelegi,nu poti alege.Daca lucrezi la stat ,automat banii se duc la sigurarea de stat .Ce fac,platesc de doua ori asa aiurea?Si daca stau la 100 de km de spitalul privat ce fac?
XIO spune:
Glimmer, unde ajunge o zi de cazare la 3000 de lei?
Tehnicile folosit in spitalele private SUNT ACELEASI ca cele folosite in spitalele de stat, ca tot medicii aia sunt!!!!!!!!! Aparatura difera si conditiile de cazare.
glimmer spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui buflea
Sigur nu este nici o greseala in a cere ... greseala este in a astepta, dupa atatia ani de dezamagici, inca a astepta ca autoritatile sa faca ceva. Nu o sa faca pentru ca sunt corupti si nu obtin nici un avantaj personal din asta ... Eu nu spun ca sistemul medical privat este comod ...dar in situatia in care este Romania acum, eu cred ca este singura solutie. Nu mai asteptati de la stat nimic, ca statul nu se gandeste la voi ...stiu ca va ia banii, considerati ca dati banii aia pentru pensionarii care chiar nu au alta solutie si someri. S-a incercat o reforma de genul asta si SI din cauza pacientilor care se plang si injura personalul medical, proiectul a fost abandonat. |
Eu am mai spus, de cate ori am putut, am apelat la sistemul privat. Din pacate eu nu am un spital privat nici macar intr-un oras apropiat.
buflea spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui glimmer
Buflea, si dupa parerea ta, asta e un motiv suficient pentru ca pacientii sa fie tratati practic inuman in atat de multe cazuri? |
Oooo, da, da, categoric ... este un motiv suficient sa iti urasti jobul, sa iti pierzi pasiunea pentru profesie, sa te angrenezi usor, usor in sistemul asta de supravietuire pentru ca esti fortzat sa faci asta, sa incepi sa gandesti ca "merge si asa" si sa nu-ti mai pese de calitatea serviciilor pe care le livrezi pentru ca dupa ce pleci de la spital trebuie sa te gandesti ce sa mai faci ca sa-timai suplinesti veniturile.
Ai vazut tu vreodata, in lumea asta, vreun filantrop sarac, care nu are ce manca ? Chiar crezi ca este posibil sa ceri actiuni filantropice de la tot personalul medical al unei tari ?