petitia ''VREM SPITALELE DE STAT CA CELE DE LA PRI
Raspunsuri - Pagina 10
bird70 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui XIO
In cazul asta ma duc si fac scandal, nu dau bani. |
Fa scandal si ti se spune ca nu au personal, ca au o asistenta la peste 30 bolnavi care nu poate sa faca fata. Ce faci atunci?
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
buflea spune:
Pai fetelor, vedeti cum sunteti ... daca XIO doreste sa fie corecta si sa respecte o regula a spitalului, o inghesuiti cu tot felul de motive pentru a justifica incalcarea acestei reguli, cand de fapt vina apartine autoritatilor.
Daca XIO vine si spune ca medicii romani si-au pierdut omenia treptat din cauza lipsurilor materiale, a salariilor mizerabile si a lipsei de respect cu care este tratata meseria lor de catre autoritati ... ii sariti in cap, o aratati cu degetul, ii calcati in picioare profesia si eventual ii recomandati sa se consoleze cu sistemul dar sa va livreze servicii performante.
In ambele cazuri autoritatile si normele sunt de vina si in ambele cazuri muritorul de rand (doctorii, bolnavul, portarul, vizitatorul bolnavului, asistentele) se invarte ca sa-si rezolve strict problema lui individuala. Fiecare la nivelul lui ... Intr-un sistem prost conceput, nimeni nu are dreptul sa ceara de la celalalt servicii de calitate. Intr-un sistem defectuos nimeni nu se gandeste la cum se simte celalat, chiar daca furnizeaza servicii pentru altii.
Victoria_mami spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buflea Pai fetelor, vedeti cum sunteti ... daca XIO doreste sa fie corecta si sa respecte o regula a spitalului, o inghesuiti cu tot felul de motive pentru a justifica incalcarea acestei reguli, cand de fapt vina apartine autoritatilor. Daca XIO vine si spune ca medicii romani si-au pierdut omenia treptat din cauza lipsurilor materiale, a salariilor mizerabile si a lipsei de respect cu care este tratata meseria lor de catre autoritati ... ii sariti in cap, o aratati cu degetul, ii calcati in picioare profesia si eventual ii recomandati sa se consoleze cu sistemul dar sa va livreze servicii performante. In ambele cazuri autoritatile si normele sunt de vina si in ambele cazuri muritorul de rand (doctorii, bolnavul, portarul, vizitatorul bolnavului, asistentele) se invarte ca sa-si rezolve strict problema lui individuala. Fiecare la nivelul lui ... Intr-un sistem prost conceput, nimeni nu are dreptul sa ceara de la celalalt servicii de calitate. Intr-un sistem defectuos nimeni nu se gandeste la cum se simte celalat, chiar daca furnizeaza servicii pentru altii. |
Pai vezi, Buflea, tocmai aici e problema. In timpul serviciului, doctorii si asistentele nu ar trebui sa incerce sa-si rezolve problemele lor (finaciare sau de orice natura), ci ar trebui sa rezolve problema pacientului. Pnetru asta sunt platiti, chiar daca salariul e mizer. NU e vina pacientului ca ei au salarii de mizerie si nu pacientul ar trebui sa plateasca, prin umilinte si servicii medicale de toata rusinea ptr. ca personalul medical nu e platit bine.
_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia
alintaroma spune:
Incalci toate principiile , faci si scandal si nu rezolvi nimic. O ba da, ramii cu urmari pe viata :( Asta i s-a intimplat fratelui meu intr-un spital universitar de specialitate. A avut pneumotorax, l-au tintit la pat, cu tub in plamin , nimic de comentat ca doar urmau procedura dar asa l-au uitat acolo zi si noapte. Nu trecea nimeni sa il verifice, sa il intrebe de nevoile fizice , si nu au permis nici insotitor. L-au tinut 7 zile cu tubul acolo pina a facut infectie locala din cauza tubului A ajuns si la un medic adevarat dar era tardiv, raul facut. Deci cind sistemul nu functioneaza macar faci ce poti sa iasa bine , nu urmezi protocoale cu ochelari de cal ... Stiu , a fost el ghinionist .
XIO spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui bird70
Fa scandal si ti se spune ca nu au personal, ca au o asistenta la peste 30 bolnavi care nu poate sa faca fata. Ce faci atunci? Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
acum primesc un tir de intrebari cu situatii teoretice? discut cu seful de sectie/doctorul curant/directorul spitalului.
In cazuri ca ale bunicii tale este permis unui membru al familiei sa stea in spital daca nu exista personal medical care sa ofere ajutorul cuvenit.
Si eu am vazut fetita cu parapareza spastica si retard psihic si motor cu care a stat mama in spital. In acelasi salon o doamna de peste 80 de ani a venit cu o stare genereala alterata si deoarece avea nevoie de ingrijire speciala, fiica ei putea sa stea mai mult cu ea. Fara sa dea bani la cineva, doar intreband medicul curant.
Alintaroma, orice tub bagat in organism se poate infecta.
Scandal nu inseamna sa imi smulg parul din cap ci sa ma duc la seful de sectie/medic de garda/director si sa ii explic situatia.
XIO spune:
Problema in Romania e ca multi s-au obisnuit ca e mai usor sa dai banu si primesti ce vrei.
dar e amuzant de vazut cum niciodata nu e vina omului, intotdeauna e de vina medicul, chiar si atunci cand oamenii dau bani ca sa comita o ilegalitate. E de vina portarul liftierul, Sfantul Duh, niciodata cel care da banii.
glimmer spune:
Eu personal sunt de acord ca salariile in sistem sunt mici. Dar, asa cum s-a mai spus, pacientii nu au nicio vina, ei sunt obligati prin lege sa plateasca o contributie pentru asigurari de sanatate. Si in multe localitati din tara, presupunand ca omul si-ar permite, chiar nu are alternativa, ci doar spital de stat.
De asemenea, mai stiu si ce fel mai termina scolile in ziua de azi unele cadre medicale, pe cazuri concrete. De asemenea, se intampla sa mai stiu si cam cum se angajeaza unele asistente in spital, tot pe cazuri concrete. Aceste asistente au o atitudine foarte aroganta daca ameninti cu "scandalul" pentru ca stiu sigur ca nu li se va intampla absolut nimic. De asemenea mai stiu cam cum se "rezolva" niste reclamatii. Care, ca orice petitii, au termen de rezolvare 30 de zile. Eventual ti se va raspunde ca s-a analizat "cazul" si cadrul medical respectiv a fost "avertizat" (sau ceva de genul). Timp in care situatia bolnavului nu se imbunatateste cu nimic. Iar seful de sectie, daca vrei sa discuti cu el, poti pierde ore bune in zadar pe coridoarele spitalului. Pur si simplu se poate intampla sa nu ai moralul nesesar atunci pentru asta sau sa nu fie timp. In mod normal, nu ar trebui sa fii in situatia respectiva.
Caz concret, nu "teoretic": barbat, adus cu ambulanta la spital. Necesita interventie chirurgicala, dar se constata la analize glicemie ridicata. Chirurgul care era de garda si care a preluat pacientul, explica familiei ca este necesar mai intai un tratament pentru scaderea glicemiei. Trec cateva zile, pacientul nu primeste niciun tratament, nici de interventie nu se spune nimic. Un membru al familiei merge sa discute cu medicul chirurg sa afle ce se petrece, de ce nu primeste tratament. Chirurgul explica, oarecum jenat de faptul ca familia nu a inteles si singura, ca cineva trebuie sa "discute" cu d-na doctor care trebuie sa administreze tratamentul pentru scaderea glicemiei, ca nu el prescrie acel tratament. Familia "discuta" convingator cu d-na doctor si, in secunda urmatoare, pacientul primeste tratament, dupa cateva zile in care a fost lasat sa stea degeaba in spital. Dupa doua zile de tratament, s-a putut efectua si interventia chirurgicala. Daca familia ar fi facut "scandal", d-na doctor, foarte bine "situata" dealtfel, nu ar fi patit absolut nimic si pacientul ar fi avut si mai mult de suferit.
Se intampla sa stiu cam care pot fi urmarile unor reclamatii pe la noi, nu vorbesc numai de sistemul de sanatate aici. De fapt statul ne supune la o umilinta continua in toate sistemele pe care le gestioneaza.
Ramonika spune:
eu stiu ca infirmierele ar trebui sa schimbe bolnavii, sa le puna bazinet, nu asistentele.
belleane spune:
Toate lucrurile care se intampla in spitale sunt din cauza sistemului subfinantat si a medicilor prost platiti? Eu cred ca unii castiga chiar foarte mult. Poate ati vazut si voi ce clinici mari si bine dotate se afla fix in curtea spitalelor de stat. Oare ale cui sunt si cu ce bani s-au facut?