LMA!Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***414***
Raspunsuri - Pagina 7
novus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ilinca_M. Tufete, Phiphi doarme de peste o ora iar eu nu ma pot dezlipi de o carte; am citit-o prima data pe la 12 ani si am tot recitit-o pana pe la 18 si acum nu stiu ce m-a apucat sa o iau iar la mana. Pfoai, si-atunci imi placea cum e scrisa, dar acum, ca-s mama, imi vine sa plang la unele pasaje, ce fain poate sa descrie autorul asta copilul si copilaria. Tre sa caut cine e, cand a trait, ce natie e (dupa natie pare danez). Imi vine sa va dau citate!!! I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around. |
Ce carte ?
A propos vezi ca iti trimit si eu cartea promisa, cu primul transport catre tine

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
inapreda spune:
Intr-un vas mai mare am pus costita taiata -am avut costita de casa de la dna R- peste, am pus morcov, ceapa, ardei rosu, usturoi, toate trecute prin blender si o lingura de apa; le-am amestecat sa se patrunda; in DC am pus o lingura ulei masline si am rasturnat carnea; am lasat pe foc 5 minute; apoi, am adaugat apa, foi de dafin si putin ghimbir -praf, ca numai asa am avut; am lasat sa fiarba la foc mic; cind a fost fiarta costita, am adaugat mazarea; apoi 2 linguri de pasta de rosii si putin sos de soia; la final patrunjel tocat; as fi preferat cu marar dar nu am avut.
PS. A fost gata in juma' ora 
novus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui inapreda Intr-un vas mai mare am pus costita taiata -am avut costita de casa de la dna R- peste, am pus morcov, ceapa, ardei rosu, usturoi, toate trecute prin blender si o lingura de apa; le-am amestecat sa se patrunda; in DC am pus o lingura ulei masline si am rasturnat carnea; am lasat pe foc 5 minute; apoi, am adaugat apa, foi de dafin si putin ghimbir -praf, ca numai asa am avut; am lasat sa fiarba la foc mic; cind a fost fiarta costita, am adaugat mazarea; apoi 2 linguri de pasta de rosii si putin sos de soia; la final patrunjel tocat; as fi preferat cu marar dar nu am avut. PS. A fost gata in juma' ora ![]() "You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis |
Multumesc

PS : mi-ai facut o pofta de costita de numa'

Ilinca_M. spune:
Se numeste "Ditte, fiica omului", de Martin Andersen Nixo. Acum am citit de el pe wikipedia, este danez intr-adevar si cunoscut mai ales pentru cum a descris "working class"-ul in cartile sale.
Da' nu descrierea working class-ului am remarcat-o eu ci modul cum se transpune in pielea unui copil, cum reuseste sa descrie trairile acelui copil, modul lui de a vedea lumea etc, nici nu stiu cum sa va explic. O fi o trasatura a poporului danez sa fie asa...AP, daca asta, barbat si traitor pana-n anii 50 reuseste sa surprinda niste chestii asa sensibile?...
Cartzoiul e foarte gros si tot citind imi amintesc mici fragmente din ea de acum 17 ani
. Tocmai am incheiat capitolul "Copilaria" cat a dormit Phiphi![]()
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
novus spune:
Titlul si mai ales autorul imi spun ceva dar nu nu stiu ce ![]()
inapreda spune:
Cahto, am uitat sa-ti raspund: gradinitele private sint deschise tot anul ca doar si vara au de platit chirie si tre' sa-si plateasca personalul, chiria etc.
inapreda spune:
Am dormit si eu cu Ian de la 5. Acum mi-e somn.
As iesi afara sa-mi treaca si sa ma copleseasca vioiciunea dar e o vreeeeeme...
Voi ce faceti?
novus spune:
Eu am facut pizza ![]()
Gazda unde trebuia sa mergem m-a anuntat ca e putin racita asa ca am decis sa stau pe kuru meu chit ca mi-a spus ca nu e grav racita doar aseara a fost cam praf, bla bla, decat sa regret apoi chiar si numai pt niste muci ![]()
Asa ca am chemat noi niste prieteni la noi si am facut pizza ca oricum imi era pofta
Si ca sa vedeti ca Deva totusi nu e un oras mic : vine Brenciu in 06 mai
! nu ca as fi eu vreun fan al sau, ba din contra m-a cam enerva intr-o vreme dar mi-a placut sa vad si Deva pe afisul turneului sau ![]()
Olga, oare asta era spectacolul ce dureaza 4 ore : Fac ce-mi spune inima ? nu de alta dar sa stiu cum ma organizez