Valoarea fiecaruia din noi

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Nu am sa imi pierd timpul sa ii iubesc pe cei ce nu ms iubesc. Ar trebui sa incep cu cei din sangele meu si nu am energie sa o fac. Consider ca nu merita nici macar un gand din partea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

nu trebuie sa pierzi timp , trebuie sa poti intelege ca poti ierta daca vrei cu adevarat . atunci iti vei simti cu adevarat valoarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

nu trebuie sa pierzi timp , trebuie sa poti intelege ca poti ierta daca vrei cu adevarat . atunci iti vei simti cu adevarat valoarea.

alina

nu cred asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Maru, eu gandesc ca Mihaela.

Inainte de a fi fost maritata si de a avea copil, eram o frunza purtata de vant.
Sensul fiintei mele il da familia mea.

Cred ca intrebarile si nelinistile despre sine insasi vin din lipsa de iubire a omului fata de sine sau a celor care, in mod normal, stie ca ar trebui sa il/o iubeasca, dar nu o fac sau nu simte ca il/o iubesc.

allinta

si eu simt tot ca voi, insa stiu si de ce: eu pe mine pur si simplu pentru faptul ca exist, nu pot sa ma iubesc. pt ca mi-a lipsit iubirea neconditionata, caut sa ma implinesc prin ce cer altii de la mine, sau ce cred eu ca cer, poate ca ei nu cer, dar eu sunt obinuita sa imi dau valoare prin altii.

un subiect dureros acesta, implinirea de sine, valoarea fiecaruia. pana la urma cred ca tot copilele captive s-au adunat pe aici...

Aqai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:

alina

Si de ce ar vrea neaparat sa ierte? Ce legatura ar avea iertarea cu valoarea? Nu ai valoare daca nu ierti?
De unde presiunea asta cu iertarea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui pitzinuca

si eu simt tot ca voi, insa stiu si de ce: eu pe mine pur si simplu pentru faptul ca exist, nu pot sa ma iubesc. pt ca mi-a lipsit iubirea neconditionata, caut sa ma implinesc prin ce cer altii de la mine, sau ce cred eu ca cer, poate ca ei nu cer, dar eu sunt obinuita sa imi dau valoare prin altii.

un subiect dureros acesta, implinirea de sine, valoarea fiecaruia. pana la urma cred ca tot copilele captive s-au adunat pe aici...

Nu e un punct terminus asta. Poti trece dincolo. Nu rapid, nu usor, dar o poti face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Citat:
citat din mesajul lui pitzinuca

Nu e un punct terminus asta. Poti trece dincolo. Nu rapid, nu usor, dar o poti face.

stiu rox, dar nu am cand... asa ma mananca sa stau mult pe sub asta sa il disec, dar deocamdata nu imi permit din lipsa de timp. la consiliere online te-ai gandit? daca da, da-mi un PM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Citat:

Si de ce ar vrea neaparat sa ierte? Ce legatura ar avea iertarea cu valoarea? Nu ai valoare daca nu ierti?
De unde presiunea asta cu iertarea?

Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

nici o presiune. la mine a mers de minune iar daca nici macar nu vrei sa incerci nu ai de unde stii daca merge sau nu. incercam sa impartasesc experienta mea in nici un caz sa o impun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

A oferi iertarea cuiva, care nu o merita, este egal cu acceptarea starii de victima. Eu nu sunt de acord cu aceasta stare.

Daca tu iti iubesti dusmanii, esti sigura ca dusmanii iti vor raspunde tot cu dragoste ? Sau doar vor profita de naivitatea ta pt a te mai lovi inca o data in plin ?

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Nici eu nu pot sa ii iubesc pe cei care nu ma iubesc, mi se pare o risipa inutila de energie, pentru nimic in fond. Atunci cand daruiesti iubire, te simti implinit daca o primesti inapoi.

Sa ii inteleg ca au gresit fata de mine e una, sa accept ca toti putem gresi da...dar sa ii iubesc, nu cred ca pot...

Mergi la inceput