Imi zugravesc bucataria

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Laura, cum a mers zugravitul cu paint zoom? merge? e diferita dilutia vopselei fata de aplicarea cu trafaletul?

Avem si noi o scula de-asta si sufrageria mare nevoie de improspatare si daca merge, m-as baga si eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

si sotul meu a varuit singur cu o masina asemanatoare.noi nu am schimbat de loc concentratia vopselei.

problema se pune ca daca folosesti pompa treb sa acoperi bine geamuri, corpurile de iluminat, tocurile usilor, parchetul.... si asta ia ceva timp.

noi am acoperit cu celofane si am pus o banda de hirtie pe margine, dar treb pusa la linie ca dupa ce varuiesti si iei banda, daca ai varuit cu o culoare diferita de cea din inainte...se va cunoaste la linie.

noi am dat intii cu o culoare tavanul (alb crem...nu-mi place albul de spital) si apoi ca sa dam peretii cu alta culoare a treb sa acoperim tavanul complet cu celofan si cu banda de hirtie pusa la linie, ca se vede strimba linia intre tavan si pereti.

la fel treb sa ai grija ce banda de hirtie fol. ca sa nu se ia direct cu vopsea. si treb sa lasi sa se usuce vopseaua inainte de a lua banda.

nu stiu cat m-am facut inteleasa.

ingriden, de ce treb sa scoti din dulapuri? daca au loc fix, pui banda si le acoperi cu celofan si dai pe langa ele.
si tata a facut la fel, sa muncit cu dulapurile de s-a rupt si cand i-am spus ca le putea lasa pe loc...abia atunci i-a facut sens.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Mickyyy, nu vreau sa te sperii, dar vei avea de furca cu desenele alea.
E drept, depinde ce culori vei folosi.
Incearca sa stergi cat mai mult, apoi amorsa, apoi cred ca trebuie sa albesti (vinarom alb) peretii, inainte de aplicarea culorii, mai ales daca e diferita de ce a fost.
Si cumpara o vopsea buna...

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

Stiti cumva, desenele de pe pereti dispar la zugravit?
Ne-am apucat sa zugravim camera fetelor, care e pictata de sus pana jos, in toate culorile curcubeului, cu toate ustensilele de scris pe care le-au avut la indemna, pixuri, cariosi, markere, etc.
Asa ca am zis ca acum, ca sunt suficient de mari si ne putem intelege cu ele sa-si manifeste talentele artistice pe hartie si nu pe pereti, ar fi momentul sa o readucem la culoarea ei initiala.
Aseara am spalat peretii (sunt vopsiti tot cu lavabila), dar mare parte din desene, mai ales cele cu pixul, troneaza in continuare acolo. Daca frec bine bine bine, se duc, dar nu stiu daca are sens sa-mi pierd cateva ore frecand la niste desene, daca tot vrem sa zugravim.

Asa ca din experienta vostra (eu n-am asa ceva, e prima oara cand zugravesc singura), petele de genul asta dispar cu totul atunci cand se da cu vopsea sau nu?

Eu am frecat peretii cu un burete de bucatarie gen din ala de sarma :), se lua cu tot cu lavabila...deci sunt niste bureti imbracati intr-un material mai aspru. Mai intai dadeam cu o carpa inmuiata in apa, lasam putin apoi frecam cu buretele ala si curata peretele foarte bine .

Aici sunt buertii care ii am special pentru peretele dedicat picturii . http://www.papiric.ro/prod/ac/39%202bureti%20bucatarie.jpg

"Daca-ti place o poezie/ Voteaza ca sa se stie"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Eu am folosit un burete care se numeste Magic, e un burete alb care se consuma ca si guma de sters. Am reusit sa dau jos cam 95% din lucrarile artistice cu el. Restul am curatat cu o solutie care se numeste Sugar soap. Am dat cu primer (cred ca amorsa se numeste in romaneste) si nu am avut nici o problema. Pe peretii mei era inclusiv carioca din aia permanenta . Nu au fost copiii mei, era in una din camere cand am cumparat casa.

http://www.chux.com.au/the-chux-range/chux-magic-eraser-range/magic-eraser®-hard-surface-cleaner-8pk/

http://www.selleys.com.au/diy-painting/cleaning-surfaces/sugar-soap

Noi am avut in 2 camere dat cu vopsea de ulei pe pereti , de fapt pe margine dintre tavan si perete, crown molding (nu am vazut asa ceva in Romania si nu stiu cum se numeste). Intr-o camea era ablastru inchis, in alta rosu inchis . Am reusit sa le fac frumoase in final cu cateva straturi de primer si var.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Mie mi-a spus zugravul ca trebuie frecat cu smirghel, ca altfel apar sub culoare, dar prietena mea le-a acoperit direct cu vopsea si zice ca nu se vad. In principiu, n-ar trebui sa apara, ca doar e o vopsea opaca, chiar daca este alba. Nu?
Si eu am creatii de-astea pe pereti (cu creioane colorate si carioca intinsa), dar zugravul mi-a taiat elanul; acum ca va citesc pe voi, imi vine sa m-apuc si eu de zugravit.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Am vopsit singura camera in care stau (living) plus holul; deci camera era scrisa pe pereti cu tot felul: carioci creioane pix acuarele mincare( iaurt si pasta de fructe) deci va puteti inchipui cum arata; am sters doar mincarea si asta pt ca "iesea in evidenta" prin vopsea; restul nu am curatat nimic; am folosit o vopsea lavabila de buna calitate cu primer in ea ( primer=amorsa?) a fost de ajuns doar 1 strat; rezultatul arata super, si culoarea este un alb piersica adica un alb cu ceva accent crem; deci depinde de calitatea vopselei si daca are primer in ea sau nu ca sa acopere murdaria de dinainte; vopseaua era "valspar" cu zero voc si no odor nu stiu daca se gaseste prin Ro asa ceva.

Mergi la inceput