Imi zugravesc bucataria
De vreo doi ani tot zic inainte de Paste sau Craciun sa zugravesc bucataria care e nefacuta de vreo 5 ani si arata destul de rau.
Anul asta am hotarat, maine ma apuc de treaba. Mi-am facut lista de cumparaturi, materiale si scule si de maine golesc dulapurile si ce-o mai fi pe-acolo de golit.
Am o crapatura pe langa care suna a gol pe tavan, banuiesc ca acolo cand o sa bag spaclul o sa se ia in straturi. Si cred ca va trebui sa curat si vopseaua veche pe restul peretilor, mai ales pe unde s-a ingalbenit si pe langa hota unde cred ca e si multa grasime. Cat trebuie dat jos? Adica si gletul vechi ca nu ma vad in stare sa gletuiesc singura, mai ales pe tavan. Sper sa nu intampin greutati sa fiu nevoita sa las totul balta pana gasesc un mester sa ma scoata din rahat asa ca am nevoie de sustinere si de orice sfat credeti ca mi-ar prinde bine
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Raspunsuri
Laura25 spune:
Pt crapatura de pe tavan ia niste plasa. Este un fel de banda mai lata, sub forma unei plase cu ochiuri mici, care se lipeste peste crapatura, se pune glet si var si nu mai apare crapatura la loc. Noi am varuit tot apartamentul singurei de 2 ori pana acum. Nu e mare filosofie. Spor la treaba!
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
CorinaDani spune:
peretii/tavanul sunt zugraviti cu lavabila sau exista si zone cu vopsea clasica (de ulei, cum ii zicea inainte) ?
daca peste tot ai lavabila, mai bine speli decat sa te apuci sa cojesti. e tare greu sa repari/gletuiesti de unul singur, mai ales daca n-ai mai facut asta niciodata.
crapatura stiu ca se repara foarte bine cu banda din aceea gen plasa (pentru rosturile dintre placile de rigips) si gletuiesti pe deasupra.
Androix spune:
E numai lavabila si peretii sunt trei sferturi cu faianta. Din ce mai ramane mare parte e acoperit de3 mobila pe care nu o dau jos pentru ca sunt corpuri foarte grele si nu le mai pot pune la loc, o sa fac usor pe langa.
De-aia mi-e si mie teama ca o sa-mi fie greu sa curat peretii, iar apoi sa gletuiesc si mai si. Pe de alta parte peretii au devenit galbeni, iar intr-un colt unde s-a topit niste zapada de asta iarna pe gura de aerisire s-a facut o mare pata aproape maro, despre care am citit ca am sansa sa iasa chiar prin doua straturi de vopsea, sau si mai rau sa se cojeasca. De-aia am zis sa fac lucrurile ca la carte.
Mersi de sfatul cu plasa, stiam si eu de plasa dar uitasem cu desavarsire de banda ingusta. Trec pe lista de cumparaturi!
Androix Bijoux
Ioana_Pos spune:
Androix, spor maxim!
Ca sa te asiguri ca noul lavabil prinde bine sa dai niste amorsa - cu ocazia asta se va coji si varul vechi si o sa vezi exact unde ai punctele critice.
Daca ai termopane, neaparat sa lipesti pe ele hartie adeziva (ca un scotch dar din hartie) ca e durere maxima sa cureti lavabilul de pe tocuri. Peste geamuri poti sa pui ziare/ pliante ca de asemenea se curata greu.
CorinaDani spune:
pata maro poti incerca s-o decolorezi prin pulverizare cu clor.
si acopera si mobila cu folie de plastic sau cearceafuri vechi, sa nu muncesti prea mult s-o cureti si sa nu intre praful in dulapuri.
folie poti incerca sa faci rost de la un supermarket, ei cred ca arunca folia aceea in care sunt invelite bauturile racoritoare/apa imbuteliata pe paleti de lemn.
repet, lavabila o poti spala cu o solutie din apa calduta si detergent lichid de vase + putin clor. folosesti o bidinea sau daca nu ai, cred ca merge si cu un mop curat/nou. se va lua mare parte din depunerile de pe pereti. sa-ti cumperi/ pui ochelari de protectie (costa cam 7-10 lei), sa nu-ti sara in ochi solutia de spalat sau lavabila cand zugravesti.
lipeste schotch d-ala si pe marginea superioara a faiantei (eu am o chestie de plastic pusa, cred ca e de fapt chestie d-aia care se pune cand montezi faianta, pe colturile interioare si exterioare ale peretilor....la naiba, imi scapa denumirea); daca si tu ai asa ceva, spala si marginea asta bine, pe urma pui scotch si apoi zugravesti.
inca un pont : pentru a accentua albul zugravelii (daca vrei alb, desigur) poti adauga un pic de colorant albastru, pe vremuri se punea albastreala de rufe in var.
Rufus spune:
Frate, da' va pricepeti!
Nici nu stiti cati bani ati face daca va schimbati meseriile!
Concluzie: repara peretii cu glet de ipsos (super rigips sau CT 127, iti trebuie fier de glet, nu merge doar cu un spaclu)), crapatura cu fibra (banda aia), slefuiesti frumusel reparatiile si dai amorsa de pereti, cu trafaletul. Nu speli peretii, doar amorsa. Doua maini daca vrei. Apoi lavabil, prima mana, ocazie cu care vezi toate reparatiile pe care le-ai facut; ai ocazia sa le mai finisezi. A doua mana de lavabil (teoretic ultima).
Sigur, banda adeziva pe la mobile si ferestre, folie speciala sa acoperi ce ai de acoperit...si o lavabila buna, daca esti tare, de la Apla.
Spor la treaba!
A, pata aia...teoretic nu mai iese de sub amorsa...dar poate ar trebui spalata cu niste clor, cum zice Corina...degeaba dai glet peste ea, iese prin el, vine din tencuiala. Rezolva problema cu infiltratia cu niste silicon de acoperisuri.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
Androix spune:
Oooo ce de sfaturi pretioase, multumesc!
Deci Rufus, nu mai curat vopseaua de pe pereti? Doar repar si amorsez?
Androix Bijoux
CorinaDani spune:
cea mai simpla/rapida metoda de a zugravi rapid stii care este ? prin pulverizare. secretul este sa acoperi cat mai mult din mobila, pereti, pardoseala si ferestre, astfel incat sa nu ai foarte mult de curatat dupa.
noi asa am zugravit prima data tot apartamentul, aveam un aspirator vechi rusesc (marfa de marfa), care avea posibilitatea de a-i monta furtunul pe gura de evacuare, avea si capac cu pulverizator, ce se putea monta pe un borcan de 800 g. aspiratoarele din ziua de azi nu mai au aceasta "optiune". probabil ca exista in magazinele de bricolaj ceva cu care poti zugravi prin pulverizare, daca vrei.
apropos, vezi cum faci cu corpul de iluminat din bucatarie, sa-l acoperi si pe acesta. pe langa sfatul cu scotch-ul de hartie lipit pe rama geamului, ar trebui sa faci acelasi lucru si pe tocul usii, partea din bucatarie.
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Androix Deci Rufus, nu mai curat vopseaua de pe pereti? Doar repar si amorsez? |
Nu, nu cureti.
Pe vremuri era huma, aia se umfla daca nu era curatata, dar si la aia, daca dadeai cu amorsa aveai sanse sa ramana intreaga.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
Androix spune:
Multumesc, m-ai scapat de o groaza de munca!
Am golit bucataria si am facut reparatiile. Pana maine astept sa se usuce si dau cu amorsa si vopsea de doua ori. Ce e foarte distractiv e ca sotul meu da o fuga pana la bacau, mare lucru. Se intoarce pe la 7 asa. Am facut si poze ca sa am cu ce sa ma laud.
Androix Bijoux