Bobocei de sept-oct 2012 (7)
Raspunsuri - Pagina 18
Tzuki spune:
Lalu, imi pare rau ca ai considerat mesajul meu rautacios. nu asta era intentia. insa pune-te in cazul meu sau al lui Sandi sau al oricarei persoane care este in situatia sa faca o amniocenteza. oricum esti terifiata de idea de a-ti baga cineva un ac in burta pana la fat, daca mai pleci si cu prejudecati mari cum ca e "foarte riscant", atunci ajungi ca mine, adica tremurand la doctor. eu recunosc ca tremuram vizibil atunci, si nu de frig. pur si simplu cred ca mai aveam putin si lesinam de fria. si apoi, dupa ce a trecut toata procedura, dupa ce am discutat cu geneticianul si mi-a zis riscurile reale am ajuns la concluzia ca nu aveam de ce sa ma tem deloc. asta e si motivul pt care acum ma duc benevol.
de ex., dr la care m-am dus eu si la care ma duc si acum are la activ in jur de 4000 de amniocenteze, din care doar 4 s-au soldat cu pierderi de sarcina si asta nu datorita manevrei in sine. deci n-a fost vina dr. deci un risc de 0,4%. nu stiu cate au confirmat un rezultat prost sau nu, stiu doar ca o amniocenteza are o rata de acuratete de peste 99%.
deci, ca o concluzie, noua, astora de vrem sau suntem nevoite sa ajungem in fata amniocentezei ne face un pic cam rau sa ne zica cineva ca e foarte riscant. orice procedura medicala prezinta un risc, pana si o banala injectie sunt convinsa ca are riscul ei. teama indusa de o informatie de genul asta nu ajuta la nimic, nici pe mama si nici copilul.
cat priveste celelalte aspecte, ce faci daca afli un rezultat pozitiv de certitudine, e un cu totul alt aspect. eu respect decizia informata a oricarei persoane - indiferent ca accepta sa aiba un copil cu probleme sau decide ca e cazul sa puna capat sarcinii. asta nu ma priveste pe mine, ci exclusiv pe parintii in cauza.
Mami de D mare (4 ani jumate) si d mic (1 an si 10 luni) + bb 3
Tzuki spune:
Corinuka, ms de raspunsul cu dormitul pe spate/pe dreapta. am constatat aseara ca am picioarele destul de umflate, m-am cam speriat. simptomele astea mi-au aparut si la celelaltte sarcini, dar spre sfarsit, un ultimele 4-5 saptmani .
acum stau sa ma gandesc daca cumva am dormit mai mult pe dreapta, dar zau daca imi amintesc. am trecut rapid la regim fara sare, am baut un ceai diuretic...nu stiu cat ajuta, ca vad ca sunt tot destul de umflata si acum, adica peste noapte nu s-a ameliorat cine stie ce problema. stau si eu cu picioarele in sus si evit statul pe scaun sau in picioare, desi mi-e destul de greu sa adopt pozitia asta cu copiii pe langa mine.
Mami de D mare (4 ani jumate) si d mic (1 an si 10 luni) + bb 3
stella87 spune:
Simonix, mie mi-au venit la dublu test dupa 5 zile lucratoare, iar la triplu, pe care azi l-am facut or sa-mi vina in 10 zile.
fericita 16+
g_rainbow spune:
Citat: |
citat din mesajul lui corinuka_g 'neata burtici! irene nu fac tratament special pentru hematom, doar am marit din nou doza de arefam...si mi-a zis sa continui cu femibion si in trimestrul 2...n-m primit nimic gen clexane, aspenter, etc, asteptam sa se elimine sau sa dispara...augmentinul l-am luat pentru infectie urinara...cat despre eco, eu am facut doar abdominala, o singua data am ajuns la urgenta pe mana unei rezidente foarte tinere care mi-a facut endo desi nu vroiam, dar acolo, doar eco d-asta aveau... tzuki in sarcina dormitul pe spate si pe partea dreapta e periculos, sa zic asa pentru ca uterul se va rezema pe vena cava inferioara, principala vena pozitionata in partea dreapta a coloanei vertebrale, care alimenteaza cu sange jumatatea inferioara a corpului...daca aceasta vena este comprimata tranzitul de sange catre inima este obstructionat, iar drenajul jumatatii inferioare a corpului devine mai lent...acest lucru poate fi responsabil de umflarea gleznelor si a picioarelor, dar si de aparitia hemoroizilor...din cauza faptului ca fluxul de sange este incetinit, se poate instala hipotensiunea ceea ce poate avea ca rezultat diminuarea oxigenarii uterului, placentei si, implicit, a bebelusulu... sandy imi pare rau de vestile primite...sper ca rezultatele sa fie intradevar pur statistice si cu o alta analiza sa obtii alte rezultate si vesti bune! apropos, eu am facut dublutest (eco+sange) dimineata la 8 si la ora 1 m-a chemat dupa rezultate.. noi suntem binisor...am fost ieri la eco, hematoamele sunt acolo...eu stiam doar de unul, de fapt sunt mai multe si marunte si in dreapta si in stanga lui bebe...dr e multumit ca n-au crescut si mi-a marit doza de arefam...s-ar putea sa se elimine, sa nu ma speriu daca vad maro...bebe facea gimnastica, la un moment dat s-a pus pe burtica si ne-a aratat fundicul :))) v-am pupat, o zi faina! 13+ Multumesc Doamne! |
eu stiam ca iei aspirina
eu am avut hematom la prima sarcina si din pacate s-a eliminat sarcina si apoi hematomul. NU TE SPERIA, ASTA A FOST CAZUL MEU!apoi am citit multe dupa ce am pierdut si a doua sarcina si am vazut ca hematomul asta se poate dizolva cu aspirina mica. stiu multe cazuri cu hematom care s-a dizolvat cu asta, apoi toate au constatat ca aveau mutatiile pozitive pt trombo
iti urez succes si sper sa se dizolve hematomurile alea odata sa scapi de stres. eu ii dau inainte cu aspirina, vitamine si clexane
Gabrielle, mami de Lucas (14.10.2010) si 18+
2 ingerasi in ceruri, opriti din evolutie la 12 si 16 saptamani
mutatia MTHFR C677T heterozigota si mutatia MTHFR A1298C heterozigota
tzitziri spune:
Am din ce in ce mai mult confirmarea ca indiferent de ce parte a baricadei esti, tot nu e bine
Si nu vreau sa va suparati nici voi pe mine...consider ca avem doar o discutie civilizata si matura....
Eu o inteleg si pe [Tzuki] cu temerile aferente..ca normal ca la orice procedura exista riscuri si ca, desi e o decizie asumata, tot te gandesti la ce se poate intampla daca esti tu acel mic procent care are probleme.....dar cumva ma inteleg si pe mine si pe alte fete care nu 'trebuie' sa treaca prin amnio (am pus cu ghilimele pentru ca Tzuki de ex a luat aceasta decizie fara constrangerea unui DT sau TT prost), care nu au 'motive' sa faca amnio si care se leaga de orice rezultat 'bun' la DT sau la TT si zic ca lasa ca e bine.
La odiseea lui David nu a fost nimeni care sa fi facut amnio...si am stat cu toate relaxate, agatandu-ne de DT,TT sau ecografii si spunand ca e totul bine cu puii nostri. Acum de cand am citit ca sunt mamici care fac amnio pentru ca e singura solutie sa afle daca au sigur pui sanatosi, am inceput si eu sa ma panichez si sa ma gandesc mereu daca nu e cazul sa fac si eu amnio....Adica sunt convinsa ca fiecare din noi isi doreste sa aiba un pui sanatos, dar cumva si datorita faptului ca nu mai gandesc uneori foarte logic privind sarcina asta, mereu mi se strecoara un ghimpe cand citesc de amnio....ma consolez cu DT, ma consolez cu eco, iar citesc de amnio si incep sa ma gandesc daca am facut bine...daca nu...Adica iar mi se strecoara ghimpele....cum probabil are si Tzuki cand citeste de sarcinile care se pierd in urma amniocentezei....
De aia am zis ca fiecare parte a 'taberei' are dreptate in felul ei....doar sa nu ajungem la rautati..si mie nu mi se pare ca a fost cineva rautacios pana acum privind acest subiect
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
16+
Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso
stella87 spune:
Buna gravidutelor!
Oau, n-am reusit sa mai intru de sambata si acum am terminat de citit. Am invatat o groaza de chestii despre somnul bebeilor despre care n-aveam habar, sunteti geniale Va multumesc mult pentru urarile de ziua mea, va
Azi am facut triplu test iar la ecografie mi s-au masurat arterele uterine, aia dreapta si aia stanga. Ei bine, la aia stanga a iesit o valoare cam ridicata. V-ati mai confruntat cu asa ceva? Oricum mi s-a spus sa nu-mi fac griji, ca media valorilor este buna. Totusi, trebuie monitorizat in continuare. Oare o avea legatura asta cu faptul ca eu dorm pe spate, de regula? Oricum, dupa tot ce am citit voi evita aceasta pozitie.
Uff, si din pacate se pare ca am racit, si doctorul mi-a zis ca pot sa iau paracetamol si strepsils.
Apropo, in dreptul meu puteti sa treceti carucior de baietel, ca e sigur baiat! V-am ! S-aveti o zi senina!
fericita 16+
lalu85 spune:
Eu inteleg pe toata lumea...si normal ca o inteleg si pe tzuki, eu in primul mesaj legat de subiectul asta am spus ca este periculos in anumite situatii si ma refeream strict situatia aia si va rog sa mai cititi odata ce am scris...nu am spus ca este foarte periculos si vai ce tragedie. Am spus ca exista si alte variante inainte de a se ajunge acolo, dar depinde normal de situatia exacta in care se afla persoana respectiva. Si am reactionat pt ca Tzuki a spus sa ma abtin de la comentarii daca nu am habar si daca nu am trecut prin asta...pai nu asa se pune problema...
Si legat de decizia aia grea intr-o anumita situatie....despre asta asta este vorba pana la urma, asta este scopul...nu are sens sa continuam discutia asta...pana la urma fiecare face ce vrea, important este sa ne respectam intre noi, sa ne respectam parerile, deciziile....Si ma repet, daca veti mai citi odata ce am scris veti vedea ca nu am spus nimic deplasat si de speriat.
Va si ahi sa trecem peste
lalu85 19+ cu
g_rainbow spune:
Citat: |
citat din mesajul lui stella87 Buna gravidutelor! Oau, n-am reusit sa mai intru de sambata si acum am terminat de citit. Am invatat o groaza de chestii despre somnul bebeilor despre care n-aveam habar, sunteti geniale Va multumesc mult pentru urarile de ziua mea, va Azi am facut triplu test iar la ecografie mi s-au masurat arterele uterine, aia dreapta si aia stanga. Ei bine, la aia stanga a iesit o valoare cam ridicata. V-ati mai confruntat cu asa ceva? Oricum mi s-a spus sa nu-mi fac griji, ca media valorilor este buna. Totusi, trebuie monitorizat in continuare. Oare o avea legatura asta cu faptul ca eu dorm pe spate, de regula? Oricum, dupa tot ce am citit voi evita aceasta pozitie. Uff, si din pacate se pare ca am racit, si doctorul mi-a zis ca pot sa iau paracetamol si strepsils. Apropo, in dreptul meu puteti sa treceti carucior de baietel, ca e sigur baiat! V-am ! S-aveti o zi senina! fericita 16+ |
stai linistita cu IR-urile alea, sunt relevante dupa saptamana 18, la inceput sunt un pic mai mari.la rezistenta pe artere medicii vad daca se coaguleaza sangele pe arterele ce ajung la fat, daca apar trombi, atunci fatul nu se mai alimenteaza cum trebuie sau se poate sufoca, de aceea se masoara. nu ai dc sa-ti faci griji, stiu medicii ce e de facut
g_rainbow spune:
stella, am uitat sa te felicit pt baietel. sa creasca mare si sanatos si sa va bucurati de el
stella87 spune:
Mersi mult Rainbow, la inceput iti dai seama ca mi-a venit sa plang cand doctorul mi-a explicat ca bebele poate sa nu se mai hraneasca cum trebuie. Pe urma am cugetat si m-am calmat. Trebuie sa mai repet in timp analizele si vedem cum ies. Momentan bebe e perfect sanatos si asta conteaza
fericita 16+