Bobocei de sept-oct 2012 (7)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nu_mai_stiu spune:

Buna seara !
Interesant link-ul.
Despre somnul bebelusilor habar nu am ce sa zic.Sunt la primul bb.Sper sa doarma in patut,dar se pare ca socoteala de acasa nu se potriveste cu ce-a din targ.

Pe spate si pe burta nu mai dorm de cand am ramas insarcinata.Pe burta de frica,pe spate ma jeneaza.Simt ca parca se rupe ceva.

La creme...te-as sfatui sa folosesti creme special pentru gravide.
Mi-am luat si eu 2 creme "Lipogel anticelulitic Q4U"
Compozitie: Colagen, cafeina, extract de castan, extract de levantica, extract de iedera, ulei de capsicum, ulei din seminte de struguri, ulei de catina
Si tot mi-e frica sa le folosesc.Nu m-am dat niciodata.

Mirabela dr mea face recomandari la dr Iliev....daca am retinut bine.Stiam eu ceva de Iliev,Ilievici...dar nu eram sigura.
Sper sa fie un dr bun si sa masoare bine.

Va doresc o seara frumoasa,linistita si cu vise placute ca eu tare mult mai visez.

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandy_2008 spune:

Salutare,

Din pacate eu nu am vesti prea bune...am considerat intotdeaua dublu test o prostie, din cauza ca este statistic...dar acum aceasta statistica imi spune ca am risc de 1 : 32 si este foarte mare...
dr imi recomanda sa fac recoltare din placenta si nu aminocentoza. a mai facut cineva o astfel de recoltare la filantropia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda82 spune:

Sandy, imi pare rau ca uite trebuie sa te stresezi.Eu sunt convinsa ca bebe e bine merci.O prietena, care a nascut odata cu mine, a avut risc crescut la DT, si in urma amniocentezei totul a ieist bine...si am citit de multe cazuri.

Am auzit ca la Filantropia se fac amniocenteze in siguranta, practic nu au avut avorturi.Si mai citisem ca aproape toate amniocentezele ieseau ok.Probabil ca se aplica in siguranta si alte metode.
Imi inchipui ce e in sufletul tau, si mie mi e teama de rezultat, desi nu as crede nimic, ca e ceva statistic, cum spune dr meu "ceva mai mult decat nimic"...insa uite ca reuseste sa te streseye...
Sunt sigura ca o sa fie bine...daca nu faci te stresezi toata sarcina si nici asa nu e bine.Prietena mea a avut risc 1-50 de Dawn si bebe este sanatos.

Mami fericita de Nectaria(29.07.2011) si 10 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_rainbow spune:

Citat:
citat din mesajul lui sandy_2008

Salutare,

Din pacate eu nu am vesti prea bune...am considerat intotdeaua dublu test o prostie, din cauza ca este statistic...dar acum aceasta statistica imi spune ca am risc de 1 : 32 si este foarte mare...
dr imi recomanda sa fac recoltare din placenta si nu aminocentoza. a mai facut cineva o astfel de recoltare la filantropia?

sandy, dar ecografia ce spune?
am mai auzit de asa ceva, dar mi se pare periculos. nici eu nu am facut dublu test niciodata si cred ca as astepta totusi triplu test, dar u stii ce e mai bine. cum nu am fost pusa in situatia asta, cred ca este ft grea decizia, dar sa avem incredere ca totul va fi bine. noi iti tinem pumnii si ne rugam sa fie bine bb

Gabrielle, mami de Lucas (14.10.2010) si 17+

2 ingerasi in ceruri, opriti din evolutie la 12 si 16 saptamani
mutatia MTHFR C677T heterozigota si mutatia MTHFR A1298C heterozigota

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PaulaFrida spune:

Neata gagici cu burtici

Noi vrem sa doarma bebelusul in patutul lui,dar bineinteles cand o sa planga o sa facem tot posibilul sa-l linistim.oricum o sa vedem cum o sa ne acomodam dupa ce venim cu puiutul acasa si bineinteles ca o sa facem tot posibilul sa fie toata lumea fericita si multumita

tzuki fain site-ul,acum citesc

Am citit si eu ca nu-i bine sa dormi pe spate,oricum nu am dormit niciodata pe spate numai pe burta si de cand a crescut burtica tare rau am dormit,numai nu-mi gaseam locul,atata ma mai invarteam in pat.
am cautat perna aia lunga de gravida,dar n-am gasit si am improvizat eu cu doua perne mari puse cap in cap si acum dorm pe o parte fara invarteli si e super

pe toate si va doresc o zii faina

Paulafericita 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuki spune:

neata.

Sandy, imi pare rau de rezultatul care te pune pe jar . eu zic sa faci procedura pe care ti-o indica medicul, nu e asa de periculoasa, nu doare si iti ofera un rezultat cu un procent ff mare de certitudine. inca 4-5 luni de stres maxim nu-s de colo, eu sincer n-as rezista. si eu sunt convinsa ca totul e bine cu bebele tau, dar pana nu vezi scris alb pe negru ca asa este, eu inteleg ca nu te poti linisti .
in locul tau m-as programa cat mai curand la analiza respectiva ca sa scurtez timpul de asteptare(e biopsia de vilozitati coriale? chiar nu ma pricep, eu ma pricep doar la amniocenteza ). eu m-am programat la promed system, de fapt m-am dus dupa dr silviu predoi, care se pare ca e cel mai bun dr in domeniul asta.

sa aveti o zi frumoasa .

Mami de D mare (4 ani jumate) si d mic (1 an si 10 luni) + bb 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Sandy, imi pare rau de vesti....cat a fost translucenta la morfofetala de trimestrul 1?
La noi la prima odisee (acum 4 ani) nu au fost fete care sa fi facut amniocenteza , dar una din cele care a avut un rezultat mai prost la DT s-a bazat doar pe eco foarte performananta (la Herghelegiu) ca sa 'elimine' cumva suspiciunea de Down. Adica sunt anumite semne care pot cumva sa trezeasca suspiciuni (un femur mai mic,acumulari de calciu, o translucenta mai mare...nu le stiu pe toate, dar se gasesc pe net) sau care infirmate pot sa dea o anumita liniste mamei....

Eu zic sa mergi pe mana medicului..e un subiect aici la Odisee in 40 de sapt despre sindromul Down si cum a fost descoperit sau infirmat. Acolo parca povesteau cateva mamici si de procedura asta de care zici tu....
Subiectul e aici

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
16+

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalu85 spune:

Neata burtici
sandy, eu zic sa nu-ti faci prea multe grij...sunt sigura ca BB este bine. Eu am auzit o gramada de cazuri cand a iesit DT si TT cu risc si mamicile au facut amniocenteza si bebelusii erau bine. Nu dispera asteapta si daca vrei fa si TT si vezi ce zice....desi eu am zis ca atunci cand imi iau rezultatul de la TT eu nu o sa-i dau importanta pt ca stiu ca da erori, plus ca eu nu am vrut sa-l fac...am acceptat doar pt statistica, avand in vedere ca nu l-am platit. Daca era vb sa-l platesc nu-l faceam.

P.S.

Vorba fetelor....incearca sa faci o eco performanta la Herghelegiu si vezi ce zice si el. Imi imaginez ce este in sufletul tau, dar inainte de a te supune unor investigatii cu risc, incarca tot ce nu reprezinta risc pt sarcina si BB. Cred ca ai auzit si u ca amniocenteza si alte metode mai invazive pot fi periculoase, in functie de organismul femeii si alte chestii. Nu te arunca din prima la investigatii care pot pune in pericol sarcina...lasa-le ca o ultima incercare. Mult succes si sa ne tii la curent
Didi, ai intrebat la un moment dat, ce sunt dublu test si triplu test....sunt niste analize care iti spun daca exista riscul de sindrom down si alte chestii. Este, insa pura statistica, aceste teste nu-ti spun clar ca BB are sindromul down, ci spun ca exista sau nu probabilitatea sa se nasca cu asta. Singura analiza care spune clar daca BB sufera de ceva este amniocenteza si proba de placenta...sau ceva de genul (despre cea din urma nu stiu prea multe).
Va

lalu85 19+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7575 spune:

Neata gravidutze !
Mi-am dus comoara la gradinitza, aveam un somn de dimineata pt.ca iau am facut o noapte de insomnie... of, degeaba beau lapte cu miere

Imi vine sa rad de noi, nici nu am nascut si vb.de somnul bb-ilor nostri.
Eu am avut o teama sa-l tin pe Stefan in brate pt.ca, cumnata mea l-a tinut pe copil pana la 2,6 ani in brate : facea mancare,mesteca mamaliga, stergea praful, dadea cu aspiratorul etc... era practic, o prelungire a ei pana a ajuns la spital cu dureri groaznice si cu risc de paralizie ... au trecut 2 ani de atunci si tot are dureri, injectii....
Nimeni cu zice sa tii copilul in brate dar conteaza CUM IL TII si ce treburi faci prin casa...
Stefan nici nu prea a vrut in brate, imi aduc aminte ca la 3 luni, plangea ca voia in carut (eu asa ma plimbam prin casa sa fac diverse activitati )... l-am alaptat pana la 8 luni, deci tinut in brate...

Cat priveste dormitul in pat: DEPINDE DE COPIL dar si de PERSEVERENTA MAMEI daca copilul permite... am citit foarte multe carti despre copii, am luat ce s-a potrivit copilului... la noi a dormit in patutz si IMPORTANT: nu i-am vorbit niciodata noaptea, cand se trezea, dadeam tzitzi, schimbam (sau invers) si ii spuneam doar shshsh... numai ziua ii vorbeam sau cantam... cica e foarte important, sa faca diferenta dintre zi si noapte... la mine a mers si nu am avut nici o noapte alba in 3 ani

Gata, ma duc sa fac piftelute cu soia si ciuperci pleurotus

Ramona - mami de Stefan - 27 aprilie 2009
+ 12

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didi-anda spune:

lalu iti multumesc pt raspuns.
sandy sa nu-ti pirzi nici o secunda increderea. Dumnezeu te ajuta si va fi totul bine.iti doresc multa putere.
fetelor, va si va doresc o zi minunata!

Mergi la inceput