Bobocei de sept-oct 2012 (7)
Raspunsuri - Pagina 13
Tzuki spune:
Bob, sper - pt tine- sa nu fie Braxton Hicks . astea apar in al treilea trimestru si pregatesc travaliul.
acum sunt doar contractii si sunt la limita normalului, de regula se combat cu nospa. in al treilea trimestru, BH se combat daca sunt prea intense si depasesc 10/zi. cel putin asta era politica dr-lui meu.
azi am avut limbarita .
Mami de D mare (4 ani jumate) si d mic (1 an si 10 luni) + bb 3
sandy_2008 spune:
tzitziri, alaptatul pana la 3 ani este o super performanta! felicitari! eu nu am reusit decat pana la 8 luni dupa care au urmat raceli dupa raceli...este adevarat ca alaptatul prelungit ajuta la imunitatea copilului? David a racit in periaoda asta?
cu adormitul copilului eu am avut experiente de tot felul...cat era bebe dormea cate 6 ore pe noapte, nu aveam probleme cu adormitul sau cu plansul noaptea...papa si se culca la el in patut...am facut naveta intre patul meu si patutul lui (care erau in aceeasi camera) pana pe la 6 luni, dupa care am inceput serviciul si nu ma mai tineau puterile asa ca am zis sa incerc sa il iau cu mine in pat si am descoperit cat de bine e sa alaptezi la orizontala, doar sa il mufezi cand deschide gura...a fost atat de bine...
si pana pe la un an si jumatate a mers cu dormitul foarte bine: il puneam in pat pe la zece, ii povesteam ceva dupa care adormea sau il lasam singur in patut si adormea dupa ce ieseam eu din camera...insa cand a reusit sa escaladeze patutul lui si sa sara in patul mare care era la el in camera, nu a mai mers faza...eu il puneam in pat, el sarea afara si se distra baiatul de nu mai putea pana pe la 11 noaptea cand pica lat...
acum are doi ani si opt luni si doarme singur la el in camera, insa in patul mare ca in patut nu mai are loc de pe la doi ani si cand este tati in tura de noapte il iau cu mine in pat...imi place sa dorm cu el, il si invelesc cand isi da plapuma la o parte si plus ca asa am descoperit ca vorbeste in somn...insa nu are o problema in a dormi cand la el in pat cand cu mine in patul lui tati...ziua se duce singur si se pune la el in pat si doarme...ii cere perna lui mamaie care sta cu el, si se culca fara nici un fel de interventie, insa seara cand sunt si mami si tati acasa, tre sa arate tot ce stie...am ajuns cu ora de culcare pe la 11 - 12 noaptea...si nu stiu cum o sa o dregem...
Anaomaria spune:
Buna dimineata, fetelor
Sper ca nu v-ati saturat de subiectul cu dormitul, pentru ca si eu tot despre asta vreau sa scriu. Fetita mea are 2 ani si 6 luni. De cand am adus-o de la maternitate a dormit in patutul ei, care era lipit de al nostru, pentru a-mi fi mie comod la alaptat, dar si din lipsa de spatiu in casa. De atunci doarme in acel patut, uneori toata noaptea, alteori mai vine spre dimineata in pat la noi. Mie mi-e foarte drag sa dorm cu ea, daca nu in pat, macar in aceeasi camera. Intrebarea este ce fac eu cand vine bb2? Ca patutul lui deja e ocupat. Si cand ma uit la fata si o vad asa atasata de pat si cum zice ca e patutul ei, ma doare inima sa o trimit in alta parte. I-am cumparat un pat mai mare, i-am amenajat camera ei, dar deocamdata abia daca sta sa se joace cateva ore ziua acolo... Asa ca fericita cine zicea ca are pat urias, ca eu as dormi cu toata familia in el!
Mai zicea cineva(scuze, n-am memoria numelor)de varsta la care se ridica bb in picioare. Fetita mea s-a ridicat la 9 luni, s-a tinut de barele de lemn de la patutul ei. Dar de mers a mers dupa un an, cred ca si din cauza ca stateam intr-o garsoniera mica si pur si simplu nu avea unde sa exerseze. Abia dupa ce ne-am mutat si a avut mai mult spatiu a inceput sa isi doreasca sa mearga. Oricum, din cate am observat si pe la prietene si cunostinte, sunt extraordinar de diferiti copiii intre ei. Unul incepe sa vorbeasca, altul sa mearga, altul sa faca la olita, fiecare se dezvolta altfel, in functie de personalitatea lui. Si noi, ca mame, nu trebuie sa ne facem prea multe griji si nici sa ne invinovatim prea tare, pentru ca este un timp pentru fiecare lucru.
Va pup pe toate
15+
“Never, never, never, never give up.” Winston Churchill
Bob_Pixel spune:
Morning, bulinici !
Citat: |
citat din mesajul lui Tzuki Bob, sper - pt tine- sa nu fie Braxton Hicks . astea apar in al treilea trimestru si pregatesc travaliul. acum sunt doar contractii si sunt la limita normalului, de regula se combat cu nospa. in al treilea trimestru, BH se combat daca sunt prea intense si depasesc 10/zi. cel putin asta era politica dr-lui meu. |
Pai Tzuki, eu BH zic ca sunt, ca mi se face burtica (aia inexistenta ) guguloi. M-am trezit in noaptea aia cu o minge in burta, era tareeee si simteam cum ma "tzin" muschii. Am mai avut una aseara, dar nu asa puternica. Deci 2 in vreo 20 ore. Sper sa nu le mai prind pana in trim 3, ca ma supara.
Bebe dragonel la bord !
Mirabelac spune:
Anne erau contractii, am avut destule si la prima sarcina si acum, se vad si la echo si la control, dr iti confirma. Plus ca se intareste burta tare si durerea e intr-un fel anume. Acum ma simt mai bine, de cateva zile am inceput serviciu de la 8 la 14, e ok deocamdata. Doamne ajuta sa ma tina cat mai mult perioada asta buna.
Andreea la prima sarcina am fost la Socolov (Avicena) si acum la echo performant merg la Gafitanu (Medis), morfologia fetala nu m-am hotarat unde s-o fac, probabil la Socolov. Poti merge si la dr Iliev dar nu stiu unde are cabinet. Pt primii daca vrei detalii iti pot da.
Bob imi pare rau ca ai probleme, ai grija cu contractiile, durerile de spate pot fi de la contractii. Stai linistita. Eu am zilnice, m-am obisnuit cu ele, important este sa nu modifice colul si sa mergi frecvent la control.
*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006)
sapt. 16
Tzuki spune:
Bob, ce ai tu sunt contractii care nu se numesc BH, chiar daca ele sunt puternice si nedureroase. in trim 1 si 2 se combat daca apar, pt ca nu-s bune la nimic, travaliul e inca departe. cele din trim 3 sunt bune si sunt lasate "la liber", ele pregatesc uterul pt procesul nasterii.
deci, neata tuturor!
Mami de D mare (4 ani jumate) si d mic (1 an si 10 luni) + bb 3
lulutza_1980 spune:
neatza !!! sunt treaza deja de o ora .acum e 8,30 la mine ; nici macar in vacanta nu pot dormi ...
eu nu stiu , dar nu simt nici contractii , nici fluturasi nici nimic ...si asa de tare mi-ar place sa am o furnicatura ceva , sa-l simt ...deabia astept !!!
ieri am stat si am facut ordine in sifonier , dar azi tre sa ies din casa , de nu , am sa pun 10 kg saptamana asta ...sunt prea relaxata !
nu stiu ce sa fac...de ma duc la cumparaturi ma impusca sotul .
aaaaa stiu : ma duc sa ma tund , tot imi doream eu mult ! si sa-mi fac si unghiile ( nu le-am mai facut de o viata -adica nu sa stau la gadilit , fara griji ).
mai stau un pic , aici deschid magazinele dupa 9 si 30 si la 18-19 le inchid ...cum zice sotul : program de gravide -adica lucreaza doua schimburi de cate 5 ore -
nu stiu daca face f bine acetona sau oja , dar am sa intreb acolo sa vad ce spun !!!
va doresc o zi senina si plina de caldura !
15 +
corinuka_g spune:
'neata burtici!
va citesc de dimineata si tare-mi place...in sfarsit parca s-a deschis robinetul la discutii
noi n-avem noutati, stam mai mult la pat si crosetam...
irene eun n-am facut niciodata analize de trombofilie..
gabi am nevoie de a doua parere: ce crezi, se poate lua femibion 1 in trimestrul 2? m-am uitat la compozitie, 2 are mai putin acid folic si capsulele cu omega 3...intreb pentru ca mai am o cutie de femibion 1 si as lua-o ca nu-s ieftine deloc..
gagici bafta la eco si analize!
o zi faina!
pupici
13+ Multumesc Doamne!
tzitziri spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sandy_2008 tzitziri, alaptatul pana la 3 ani este o super performanta! felicitari! eu nu am reusit decat pana la 8 luni dupa care au urmat raceli dupa raceli...este adevarat ca alaptatul prelungit ajuta la imunitatea copilului? David a racit in periaoda asta? |
Sandy, nu stiu daca a fost o coincidenta sau nu dar nu prea a racit....adica a inceput gradinita cu program lung (e drept ca privata, deci mai putini copii in grupa) la 1 an si 10 luni si pana acum (3 ani jumatate) nu cred ca am stat acasa (in total) mai mult de 10-15 zile si de multe ori doar 'preventiv'.
Eu nu prea mai cred de la o anumita varsta in anticorpii oferiti de alaptare si cred ca mai mult decat asta l-a ajutat alimentatia (lui ii plac foarte mult fructele ).Dar am continuat sa il alaptez pentru momentele noastre 'speciale' si pentru ca am vrut sa il las sa se intarce cand simte el nevoia (eu de ex nu am avut lapte de la inceput, m-am chinuit vreo doua saptamani in paralel cu formula pana am reusit sa fie alaptat exclusiv si tocmai de aia am zis sa il las pe el sa gestioneze situatia )
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
16+
Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso
lulutza_1980 spune:
Simonix , nu am avut starea necesara pana acum sa citesc ce ai scris despre Robert , dar azi , ca un facut am deschis pagina ...nici nu-ti spun ce fete ciudate am putut face : de la mirare , zambit , ras la plans !!!
pe langa faptul ca ai un dar de a povesti , intreaga istorisire e superba . sper sa am parte de o traire asemanatoare !
stau cateodata si imi fac filme de cum va fi , de ce voi simti , de tot ce inseamna nastere si ajung la concluzia ca pana nu traiesti odata minunea , nu poti decat sa bati campii , pentru ca realitatea bate cu mult povestea si inchipuirea !!!
reusesc pentru moment sa ma bucur de fiecare zi , de fiecare senzatie si incerc sa nu ma grabesc sa ajung in septembrie !
16 +