Ma simt jignita (2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

despre peria de coafat si umerase chiar nu mi-am facut probleme. restul, da, odata cu aparitia copiilor, a jobului online, ar pune probleme in teorie. in practica, te descurci: adaptor curent in masina, toaleta este in perimetrul de camping, internet pe stick estem, dus sincer nu prea fac, decat in mare... am fost cu cea mica avea 10 luni cu cortul si la Paris si la 2 Mai - nu am avut probleme. Sincer mi-ar placea sa fie conditiile din campingul din Paris la 2 Mai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

hahaha exact asa sunt si ai mei. Trambalati de mici pe unde ne-am dus acum sunt capabili sa-si faca valizele in mod eficient si doar sa le spui ca e rost de vacanta, sunt amundoi echipati in fata usii instant

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Nu ma bag in disputa vacanta in RO vs aiurea (am ideiile mele fixe privitoare la serviciile la care ma astept in vacanta si probabil ca ideeile mele sint mult invechite avind in vedere ca nu am mai fost in RO din 2002).

Vreau doar sa spun ca eu sint una din aia care si-a carat copiii in vacante de la 9 luni. Avioane, restaurante, plimbari, trenuri, autobuze, masina, etc. Nu am fost adepta unui program extrem de rigid si am vrut sa am niste copii adaptabili la mediu, sa nu se piarda cind ceva nu se conforma programului. Copiii mei maninca aproape orice fel de "cuisine"... Am avut o verisoara care doar daca pleca cu masina ii venea sa vomite imediat la gindul ca schimba rutina. Nu am vrut sa ajung acolo niciodata.

Ai mei au fost capabili sa-si impacheteze o valiza de la 8 ani...doar sa le spui de plecare si se posteaza la usa.

Pentru mine schimbarea de mediu in sine este vacanta...sa vad alte locuri, sa dorm in alt pat, sa respir alt aer...da, multe se centreaza in jurul copiilor, normal, dar faptul ca sint ALTUNDEVA ma reincarca. Of, daca nu as fi nevoita sa lucrez, as calatorii nonstop. In plus, pentru mine faptul ca petrec TOT timpul zilei cu sotul si copiii este iar o sursa de relaxare...weekendul oricum trece prea repede.

"The surest sign of intelligent life in the universe is the fact that none of it has tried to contact us". Calvin and Hobbes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui monica70

Citat:
citat din mesajul lui buflea
...dar oare ale cui sunt hotelurile astea vechi si de ce sunt lasate in paragina ?

Haoleuuuuuu ce mi-am amintit! Unul dintre "investitori" la Neptun-Olimp e sotul meu . Altul frate-meu .Altul maica-mea cred . Nici nu mai stiu exact,toti trei sau doar doi din ei???
Mi-am amintit ca acum cca 15 ani cand s-au privatizat unele firme foste de stat,primea fiecare un fel de actiuni si erai oarecum obligat sa devi actionar unde lucrezi,dar puteai sa "investesti" si altundeva. Si lui frate-meu i-a venit "geniala" idee cu Neptun-Olimp,ca e turism si se dezvolta,e de viitor ... dar n-am mai auzit neam de actiunile cu pricina ,desi o vreme am tot incercat sa caut detalii pe net.Macar socrii mei care au "investit" la Fondul Proprietatii Crisana primeau anual o anumita suma,dividende.Io mi-am luat actiuni la depozitul unde lucram atunci (acum 15-20 de ani) si aproape anual primesc oferta sa vand actiunile cu pricina pe 100 lei,dar n-am de gand nici de-a naibii .Cunosc ce specii vor sa puna mana pe ele .
Oricum va dati seama sper ca e vorba de sume ff mici

Eu cred totusi ca este si vina primariilor ...ca au lasat cladirile alea sa stea in paragina. Ore nu exysta ceva, o lege care sa amendeze sau sa oblige proprietarul acelor cladiri sa faca ceva cu ele, macar sa le darame ... acum imi dau seama ca intrebarea mea ramane - ale cui sunt hotelurile alea ? Poate sunt ale statului, ale Ministerului Transporturilor ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lo_li_Ta

Cei care mergeti cu cortul, cum va descurcati? Sincer si naiv intreb. Zicea cineva ca pune cortul la 1 m de valuri , deci pe plaja nu? Unde va spalati, unde aveti prize? (pt tel, aparat foto, foehn, o perie de coafat, ceva). Unde dormiti/ va retrageti la pranz cand e caldura mare? Cum faci daca vrei sa dormi si tu mai mult dimineata? Unde-ti tii hainele? Mai ai nevoie de un umeras, de un ceva de pus la uscat. Si mai ales, cum faceti cu mersul la toaleta?

Prietena-mea a avut curaj odata sa mearga asa cu cortul la mare,pus pe plaja cand erau fetitele f. mici - una de 8 luni cealalta de vreun an si ceva.A fost cosmar - mi-a zis ca la un moment dat privea neputincioasa cum haleau pepene cu nisip Pe langa conditii ,cosmar a fost si ca erau f. mici si doua ...
Cu wc,sigur ca exista grupuri sanitare pe plaje.Ba chiar cu dus cu apa calda contra cost - de-astea stiu sigur ca cel putin existau prin Eforii,Neptun si Mamaia ca le-am mai folosit si noi cand n-aveam chef sa mai mergem la camera la amiaza.
Dar in general cei mai multi merg in campinguri unde exista conditii.
La faza cu umerasul si peria si eu m-am distrat ... cand mergi cu cortul n-ai ce face cu asa ceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Peria de coafat era asa, un element in lista ideea de baza era ca trebuie o priza, macar sa ai cu ce face poze. Cum sa nu faci dus? Mie mi se usuca pielea pana se crapa daca raman cu sarea aia pe mine.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui monica70

Citat:
...dar oare ale cui sunt hotelurile astea vechi si de ce sunt lasate in paragina ?

Haoleuuuuuu ce mi-am amintit! Unul dintre "investitori" la Neptun-Olimp e sotul meu . Altul frate-meu .Altul maica-mea cred . Nici nu mai stiu exact,toti trei sau doar doi din ei???
Mi-am amintit ca acum cca 15 ani cand s-au privatizat unele firme foste de stat,primea fiecare un fel de actiuni si erai oarecum obligat sa devi actionar unde lucrezi,dar puteai sa "investesti" si altundeva. Si lui frate-meu i-a venit "geniala" idee cu Neptun-Olimp,ca e turism si se dezvolta,e de viitor ... dar n-am mai auzit neam de actiunile cu pricina ,desi o vreme am tot incercat sa caut detalii pe net.Macar socrii mei care au "investit" la Fondul Proprietatii Crisana primeau anual o anumita suma,dividende.Io mi-am luat actiuni la depozitul unde lucram atunci (acum 15-20 de ani) si aproape anual primesc oferta sa vand actiunile cu pricina pe 100 lei,dar n-am de gand nici de-a naibii .Cunosc ce specii vor sa puna mana pe ele .
Oricum va dati seama sper ca e vorba de sume ff mici

Eu cred totusi ca este si vina primariilor ...ca au lasat cladirile alea sa stea in paragina. Ore nu exysta ceva, o lege care sa amendeze sau sa oblige proprietarul acelor cladiri sa faca ceva cu ele, macar sa le darame ... acum imi dau seama ca intrebarea mea ramane - ale cui sunt hotelurile alea ? Poate sunt ale statului, ale Ministerului Transporturilor ?

Poate tineti mine ca acum cca 10 ani inainte de a se renova hotelurile din Mamaia,in mare voga era Neptunul - cel putin cei din vestul tarii il preferau.Ei bine tin minte ca la un moment dat au cumparat mai multe hoteluri din Neptun investitorii aia cu sucurile/bauturile de la firma Transilvania ... Si au incercat sa le exploateze fara sa investeasca un ban in ele,s-au degradat in cativa ani si automat a cazut in jos tot Neptun-ul.Nu stiu acum care mai e treaba,daca-s tot ale lor sau ba.Sau daca e adevarata povestea,dar cred ca da,ca de unde nu-i foc nu iese fum.

Edit: miram-as sa mai fi ramas macar vreunul al statului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lo_li_Ta

Cei care mergeti cu cortul, cum va descurcati? Sincer si naiv intreb. Zicea cineva ca pune cortul la 1 m de valuri , deci pe plaja nu? Unde va spalati, unde aveti prize? (pt tel, aparat foto, foehn, o perie de coafat, ceva). Unde dormiti/ va retrageti la pranz cand e caldura mare? Cum faci daca vrei sa dormi si tu mai mult dimineata? Unde-ti tii hainele? Mai ai nevoie de un umeras, de un ceva de pus la uscat. Si mai ales, cum faceti cu mersul la toaleta?

hehe, io am fost la mare cu cortul, acum hat-hat 1000 de ani. prin 94, parca.

am stat in campingul dintre neptun si jupiter. dupa noroc, gaseai loc bun, cu umbra si vecini linistiti. sau nu. exista tablouri electrice din aproape in aproape, unde poti "infige" un prelungitor pana la masina/cort, sa poti aprinde o lumina, te poti uita la tv de voiaj, etc. in pretul camparii este inclus si un consum aproximativ de X kw/zi.

partea nasoala o reprezentau atunci grupurile sanitare. dusuri fixe, la care apa calda nu avea suficienta presiune sa urce, scurgerile infundate. din cauza aglomeratiei, multe femei se spalau la chiuveta, dezbracate, mai exact se sapuneau si se clateau cu apa luata in sticla/ibric de la chiuveta.

la toaleta era horror. toaleta tip turcesc, in continuarea incaperii cu dusurile ; va imaginati mizeria aferenta, iar miasmele care iti veneau in nas erau naucitoare, nu stiai cum sa iesi mai rapid de acolo. dimineata era jale, foarte multi isi goleau stomacul, mirosea infiorator. m-am constipat ingrozitor atunci, pur si simplu pe fond psihologic n-am facut vreo 3-4 zile. am reusit sa rezolv "problema" la o toaleta de pe plaja, care era renovata si curata permanent.

vasele si legumele - erau spalate pe/intr-un fel de jgheab, asemanator celui din care se adapau vacile.
rufele/prosoapele le intindeam pe cort sau pe o sfoara/sarma intinsa intre cort si cel mai apropiat copac.
preparam de mancare la butelia de voiaj, plecasem de acasa cu toate cele, insa mai mancam si la plaja, pe terasa sau puteam cumpara mancare gatita chiar de la poarta campingului, era un mic restaurant.

dormit mai mult dimineata ? n-ai sa vezi asa ceva, incepeau din zori de zi zgomotele specifice ale vecinilor matinali, discutii la masa de dimineata, suieratul unui robinet defect, zanganitul vaselor spalate la jgheab, etc.

atunci eram tineri si nepretentiosi, stateam mai toata ziua pe plaja, seara pe la terasa sau plimbari pe faleza, eram cu prietenii si nu dadeam atata importanta confortului.

acum ? nici sa ma pici cu ceara nu m-as mai duce, daca ar fi aceleasi conditii ca acum 18 ani. plus ca oasele mele batrane nu ar mai rezista dormitului pe saltea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Poze faci cu aparatul care functioneaza cu acumulatori. Incarci 3-4 seturi de acasa si ajung pt o saptamana de vacanta sigur!
Noi am fost cu copiii cu cortul doar pt un we, la munte, in padure. Nu era camping amenajat, asa ca ne-am spalat in paraiasul ce curgea aproape, am baut apa adusa de acasa, dar cel mai nasol a fost cu mersul la toaleta (care lipsea, asa ca a trebuit sa alegem un loc in padure). Noi am mai fost cate 3-4 nopti la munte cu cortul in tineretile noastre zbuciumare, dar la mare nu.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Noi am stat odata - inainte de revolutie,in 1986 la un camping de langa Brasov,Dirste se chema - mai exista si acum.
Conditii cam de care zicea Corina - prize,spalatorii ,grupuri sanitare.Daaar n-o sa va vina sa credeti ce luna si bec era acolo!!! Inclusiv la bai.Era o ingrijitoare care curata in permanenta - mai rau ca aia cu mopul de prin McDonalds Si era apa calda non stop - ceea nici macar acasa nu aveam pe vremea aia.Nu mai zic de iarba pe care erau montate corturile -peluza nu alta ,de bradutii numerosi din camping ,aleile asfaltate,cosuri de gunoi dese,nu vedeai macar o hartiuta pe jos! Si asta se intampla inainte de 1989 in Romania.In mod clar,omul sfinteste locul.
Am stat vreo saptamana acolo cu parintii,fratele,un unchi,matusa si doua verisoare.A fost superb - in apropiere era si un telescaun,am fost in excursie pe jos la cascada "7 Scari".De cate ori trec pe-acolo cu trenul ma uit sa vad campingul ala Oare or mai fi si-acum asa conditii bune?

Mergi la inceput

Alta vacanta minunata cu cortul am petrecut un an mai tarziu,in 1987,pe Valea Lesului,intr-o zona pustie.Eram in aceeasi formatie de 8 ,plus mai luasem cu noi inca un verisor si o verisoara de la tara din Bihor.Deci 4 adulti si 6 copii - adolescenti majoritatea.
Conditii? Maica-mea si matusa-mea nu mai faceau fatza cu cele doua butelii-aragaz sa ne faca mancare,vasele le spalam (fetele) pe rand in ... raul de langa noi ,apa de baut ne aducea cu o galeata varul de la tara - facea cca un km pana la izvorul cu robinet.Tot el ne taia lemnele de foc si ne cerea sa ii mai dam de lucru ca se plictisea - obisnuit cu munca omu' nu ca noi orasenii
Wc-ul in tufisuri ,la o oarecare distanta Gunoaiele - facusem groapa de gunoi parca - oricum pe vremea aia nu erau pet-uri sau atatea plastice nedegradabile.De spalat tot cu apa din rau.
Vreo 10 zile a fost mi-nu-nat acolo.Eram doar noi ,padurea si raul - pe sosea poate treceau maxim 2-3 masini ... pe zi.Acum la "coada" lacului unde era pustiu (e un lac de acumulare pe valea respectiva) s-a creat o adevarata statiune,plin cu cabane,vilute,pensiuni.
Toata ziua jucam badmington,fotbal,sah,remi,carti etc.,faceam baraje de pietre pe rau,citeam, plus faceam plaja si baie evident.Si seara foc de tabara.
Cred ca a fost de departe cel mai placut concediu
Tare m-as mai duce si acum,dar cred ca n-ar mai fi CHIAR la fel de minunat fiindca de data asta EU ar cam trebui sa stau langa aragaz

Mergi la inceput