Ce este untul de frisca?
Am primit cadou o carte de bucate, cu retete din bucataria rusa. Am vazut ca la unele retete, in lista de ingrediente apare si untul de frisca. Stiti cumva ce este si unde se gaseste? Sau cu ce poate fi inlocuit?Multumesc!Mami de Miruna si de Vladut
Raspunsuri
Ioana_Pos spune:
Nu stiu ce este. Sigur nu e o traducere mai nepotrivita? Cel mult ma gandesc ca e vorba de smantana pentru frisca, adica mai lichida si nesarata...
CorinaDani spune:
s-ar putea sa fie vorba despre unt nesarat, obtinut din smantana pentru frisca. din cate stiam, in supermarket exista cel putin un sortiment de unt cu continut redus de sare, cred ca este marca president.
ralucutza77 spune:
Ioana, nu stiu daca e ok traducerea sau nu. Pe google am gasit ca unt de frisca ar insemna in engleza cream butter. O fi un unt mai moale? Corina, untul de la President parca e ceva mai cremos, nu?Mami de Miruna si de Vladut
CorinaDani spune:
sincer, nu stiu, ca n-am gustat. insa "la pipait" untul pare mai moale decat alte sortimente de unt cu acelasi procentaj de grasime.
acu depinde si la ce vrei sa-l folosesti. sa nu ti se pleosteasca/scurga crema sau ce vrei tu sa faci cu acel unt
Mik spune:
Manual in Ro untul se facea insa din smintina (grasimea) care se ridica deasupra laptelui lasat la prins. Adica unt din caimac.
Untul se poate extrage din lapte sau din smintina. Untul iese diferit in functie din ce e facut si in functie de procesul tehnologic.
Raluca, uite aici o pagina in engleza despre untul industrial:
http://www.foodsci.uoguelph.ca/dairyedu/butter.html
Nu stiu deloc rusa, insa eu te-as sfatuit sa cauti pe wikipedia in ruseste. citind pagina wikipedia in spaniola inclin sa cred ca e vorba de "unt dulce - facut din smintina nefermentata".
miriama spune:
este vorba de untul nesarat din care se poate obtine crema spumoasa ca o frisca (in rusa ii zice slivochnii); dar ar fi fost interesant de vazut cum era scris in rusa ca am unele banuieli ca si traducerea este indoielnica... sau poate scrii aici reteta
ralucutza77 spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri. Reteta originala, in rusa, nu o am. Am vazut ca untul asta apare la ingrediente si la prajituri si la felurile principale. Asa ca o fi vorba de unt nesarat, cum spuneti voi. O sa ma uit mai atenta cand merg la cumparaturi, sa vad ce fel de unt gasesc in magazin.Mami de Miruna si de Vladut