Miros foarte urat in apartament

Miros foarte urat in apartament | Autor: aniela23

Link direct la acest mesaj

Ajutor!!!

Tocmai m-am mutat cu chirie intr-un apartament mai vechi care miroase foarte ciudat. Din lift se simte un miros tare urat pe care nu il pot explica si care continua si in casa (desi e mai puternic in casa). Podelele sunt acoperite cu lemn + parchet + gresie si le-am spalat de le-am zapacit. La fel, am curatat draperiile. Nu miroase din baie sau bucatarie deci nu e vorba de instalatia sanitara ci de pe hol si din sufragerie. Nu am mucegai nicaieri si nu miroase a umed ci a....un amestec de casa care nu a fost aerisita de 50 ani si un amestec f f f acru. Parca iese miroasul din pereti. Ce poate sa fie ca ma inebuneste, am ajuns sa adulmec ca un câine pe la colturi.

Am observat ca in bucatarie nu este hota la aragaz si ma gandesc ca o fi locuit vreo familie de indieni aici toata viata lor si or fi gatit curry zi de zi. Chiar nu stiu ce sa mai cred...

Am cumparat geluri neutradol care cica absorb mirosurile neplacute fara a le masca (stiti povestea). Am vreo 8 insirate prin casa si imbunatatirea aerului e infima.

Ce altceva as putea sa mai fac sa scap de miros? Nu ma puneti sa varuiesc ca nu stiu cat o sa stau aici asa ca nu se merita bataia de cap.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Cumpara si niste tamaie si cheama si un preot dupa ce faci curat pt. sfestanie daca esti crestina,.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Cred ca asa miros casele vechi.
Parchetul miroase in general tare urit.
Cumpara niste Ambipur si pune in fiecare camera. Macar mai mascheaza mirosul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

eu cred ca fostii locatari erau mari amatori de betisoare parfumate, pe care le ardeau in casa. de obicei, mirosul acestor betisoare e atat de puternic incat se impregneaza in pereti. sau, poate aveau probleme cu gandacii si foloseau frecvent insecticide...

ar trebui sa-l intrebi pe proprietar cine a locuit acolo inaintea ta.

incearca sa vb la o firma de curatenie profesionala, sa vezi daca exista ceva substante sau metode de a neutraliza mirosul urat din casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

Daca spui ca apartamentul e vechi,nu prea ai ce face.Nici daca vei varui si schimba podelele si nici daca vei tine ferestrele deschise mai mult.Mirosul impregnat in pereti nu poate fi scos orice ai face.
Incearca uleiul aromatizat sau lumanarile parfumate.

Irina mamica sefului mic Pierre-Sebastien

Perle de shef!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Peretii sunt tapetati sau zugraviti? POate e vre-un crocobaur sub tapet.
In orice caz, eu as improspata peretii. Stiu ca stai cu chirie, dar pana la urma o faci pentru tine si confortul tau.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

hai c-acum mi-a picat fisa ! aniela locuieste in UK.
e foarte posibil ca in apartament sa fi locuit inainte chiriasi de alta nationalitate, care cine stie ce obiceiuri culinare sau legate de curatenie aveau...
nu poti vorbi cu proprietarul, sa negociezi o reducere de chirie in schimbul unei zugraveli proaspete ? sau pur si simplu cauta alta locuinta, cu timpul vor capata si lucrurile tale acel miros si il vor simti cei din jurul tau, chiar daca tu te vei obisnui intre timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniela23 spune:

In fiecare dimineata cand plec de acasa deschid geamurile si cand ma intorc seara mirosul e mai putin perceptibil, dar seara le închid si pana a doua zi dimineata mirosul e la loc. Cred ca iese din peretii cladirii astea scarboase. O sa spal peretii cu otet ca am înteles ca otetul neutralizeaza mirosurile. Tocmai mi-am cumparat un "purificator" de aer online. E similar cu un umidificator doar ca nu extrage apa din camera ci o purifica prin apa + filtre. Vine cu 3 uleiuri esentiale si chiar am citit reviewuri bune. O sa va anunt daca se schimba ceva dar o sa dureze cateva zile pana imi ajunge pachetul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Eu cred ca apartamentul are nevoie de o renovare completa. Este posibil ca in tencuiala sau sub tapet sa fie ceva urat mirositor.
Nu te poti muta ? Te obliga in vreun fel contractul ? Nu ai o clauza care iti da dreptul sa il anulezi ?

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

muta-te si nu te mai complica cu nimic; spui clar proprietarului ca nu te-a avertizat in privinta ambientului iar tu esti alergica si nu suporti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniela23 spune:

Da, incep sa cred ca aveti dreptate, in curand o sa incep sa miros in asa hal ca n-o sa mai poata sta nimeni pe langa mine. Am simtit eu mirosul inainte sa ma mut aici dar mi-am zis ca o sa fac curatenie si o sa pun neutradol peste tot si o sa rezolv problema. Din pacate cred ca mirosul iese de sub parchet sau din pereti. Chiar nu as vrea sa ma mut pentru ca este incredibil de dificil sa gaseste locuinta ieftina iin Londra in zona unde am vrut eu sa ma mut (ca sa fiu aproape de munca). Astept neutralizatorul sa vad daca face minuni (desi eu cred ca ala filtreaza praful si cam atat, ma indoiesc ca omoara bacterii)

Mergi la inceput