Alte tari, alte experiente...
Raspunsuri - Pagina 10
bird70 spune:
Ti-am raspuns la mesajul privat dar nu l-ai citit, e tot la mine in outbox.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
buflea spune:
Eu cred ca daca esti "expat" traiesti bine oriunde, in orice tara, si nu stiu cat de mult un expat poate sa ia pulsul vietii domestice, tocmai pentru ca locuiesc incercuiti de garduri, au scoli separate si contactul cu viata cotidiana este foarte limitat. Expatii sunt dupa mine niste turisti pe perioada mai indelungata ...
Ca sa ma intorc la subiect, eu nu caut un loc anume pentru pensie, dar caut o companie anume ... m-as retrage la pensie intr-un grup social care sa imi mentina viata in viata . Degeaba ma duc in Thailanda sa vorbesc cu pescarii thailandezi care se uita la mine ca la Budah, in Africa sa caut africanii prin copaci, prin tarile musulmane (Arabia Suadita) sa-mi caut prietenele pe sub husele de pe ele ... pentru mine, astea sunt locuri de vizitat - stat 2 sapt si plecat inapoi intr-un loc in care eu, o baba de 70 de ani ma simt EU ...ca n-o sa ma apuc la batranete sa ma adaptez iar. Asa ca eu la pensie ma vad locuind undeva pe langa copii ca sa-i pot ajuta sau intr-o comunitate din asta de pensionari ca si mine sau chiar si in Romania daca prietenii mei de-o viata ar fi acolo. Pentru mine conteaza enorm sa socializez si sa rezonez cu oameni la fel ca mine si nu cred ca la pensie o sa mai am disponibilitata sa inteleg alte culturi mai mult de "un concediu" - in rest, ma intorc in locul unde gasesc mosi si babe sa aud experiente de viata si sa le povestesc despre timpurile mele
Selene_Bunny spune:
Eu, daca mi-as permite, financiar vorbind, chiar m-as duce intr-o tara anume care sa ma socheze. Mi-as cumpara o locuinta acolo, as face eventual turism (o pensiune, o vila), si as socializa cu localnicii. As imparti cu ei o paine. Si-un ceai.
M-as simti bine, as simti ca schimb ceva. Ceva, oricat de mic, acolo, atunci.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
mihaela_s spune:
Ce mult depinde de personalitatea fiecaruia...eu m-as simti bine numai undeva la malul marii, ascultand valurile si stand de vorba cu oameni simpli, impartind un ceai cu ei, asa cum spune Selene. Si cand mi se face dor de aglomeratie si de oameni, sa pot face o tura prin orase dragi, locuri pline de aminitiri, sa imi vad copiii si nepotii si apoi sa ma retrag iar in locul meu de rai.
Aici unde locuiesc ar putea fi asa, dar e pacat ca e atat de in nord si vara e scurta.
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihaela_s Ce mult depinde de personalitatea fiecaruia...eu m-as simti bine numai undeva la malul marii, ascultand valurile si stand de vorba cu oameni simpli, impartind un ceai cu ei, asa cum spune Selene. Si cand mi se face dor de aglomeratie si de oameni, sa pot face o tura prin orase dragi, locuri pline de aminitiri, sa imi vad copiii si nepotii si apoi sa ma retrag iar in locul meu de rai. |
Intrebarea mea este cat de mult poti rezona cu pescarii simpli thailandezi ? Cand spun "rezona" inseamna sa gasesti o conexie cu ei, subiecte comune de discutie, activitati comune de interes, glume si atmosfera pe care sa le intelegeti impreuna ? ... o legatura "domestic-cotidiana" nu una "temporar-turistica" si asta si la batranete cand oamenii in general (adica si tu si ei) sunt mult mai inflexibil in mentalitate si adaptare.
Eu cred ca o vacanta nu poate aprecia viata cotidiana, integrarea printre bastinasi, adaptarea la noul mediu, mancare, clima ...etc ... decat in aspecte favorabile.
mihaela_s spune:
buflea, cred ca nici nu trebuie sa povestim...nu stiu, eu asa "acasa" ca in concediul acela in Thailanda (bine, nu am stat de povesti cu pescarii, dar am stat de povesti cu oameni simpli de acolo, atat cat ne-am priceput si unii si altii in engleza) nu m-am simtit decat aici pe insula unde stau. In plus am zis ca am avut si probleme in Thailanda, am fost in rai si in iad in acelasi timp acolo...poate de asta si simt altfel. Parca am murit si am inviat, ceea ce am trait acolo a fost unic. Nu pot sa exprim altfel in cuvinte si stiu ca e greu de inteles. De aceea repet, e ceea ce simt eu, nu trebuie ca altii sa simta la fel.
giulia71 spune:
Eu ma visez asa mai la batranete, intr-o casa micuta, cocheta, cu veranda, asa cum era Ms Wilson in Denis-pericol public, cu morocanosul din dotare
Nu stiu unde va fi locatia, dar imi doresc loc cu verdeata multa si curatenie, sa fie iarba taiata "la fir" si multe ,multe flori de curte. Toate natiile de flori:))
uneori gandesc prea mult....
Selene_Bunny spune:
buflea, depinde de vacanta. Poate fi turistica - vizitezi "la greu" obiectivele turistice si stai intr-un hotel de 4-5 stele, poate fi mixed-core - vizitezi, dar te amesteci si printre localnici, stai intr-un hotel de 2-3 stele, si poate fi hard-core - adica amestecatul pe primul loc, esti backpacker, stai in hosteluri.
Unii - inclusiv romani, cu slujbe flexibile - isi permit vacante de o luna, doua intr-un loc sau altul.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
a_alinta spune:
eu am ales america din intamplare sau asa a fost sa fie si ce ma motiveaza sa traiesc aici , de fapt ce ma face fericita sa traiesc aici este "visul american" care inca exista.
cel putin in mintea mea.